Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

rolantide titreme ve yüksek devirde silkme sorunu hk. (lütfen yardım)

« önceki - sonraki »

Testarossa ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

denixex

Merhaba Arkadaşlar,

Yaklaşık 1 yıldır bu problemle karşı karşıyayım bazen geçiyor azalıyor bazen artıyor hava sıcaklığına bağlı olarak ama bir türlü çözemedik. Kısaca özetliyorum videoyu da aşağıya ekledim. Destekleriniz için teşekkürler. Araba alfa romeo guilietta 1.6 multijet

" Araba oksijen sensörü arızası vermişti lamba yakmıştı usta dpf ve enjektör bakalım demişti sonra sorun geçmezse sensör değiştiririz demişti. Sonra dpf temizlettik enjektör bakımı yapıldı tamam dedi gittik. Bu sırada arabada bu titreme veya 2.5-3bin devirde giderken silkeleme (pislik varmış gibi anlık gaz kesme gibi) sorunu yoktu herşey normaldi. Sonra arabanın ağır bakımıda gelmişti başka bir ustaya triger-devirdaim pompası ve v kayışı değişimi yaptırdık ayrıca bu sensör arızası olduğu için bunu söyledik 1.6 multijet motorlarda bunun kronik olduğunu belirtti ve beyinden iptal ettirdik. Neyse sonra arabayı aldık ertesi sabah arabayı çalıştırdığımda arabada acayip bir titreme vardı aşağıdaki videodan daha fazla seviyede. Motoru ilk çalıştırdığımda soğukken 30sn yapıyor sonra motor ısındıktan sonra geçiyor sürekli değil yani. Soğuk havalarda sıcak havalara göre daha çok titreme yapıyor. Aynı zamanda otobanda yüksek devirlerde giderken arada bir silkeliyor sanki yakıtta pislik var gibi. Bu problemi çözmek için neredeyse yapmadığımız şey kalmadı ama bir türlü düzelmedi arıza lambasıda yakmıyor bilgisayarı bağlayınca da herşey normal.

Motor takozu değişti

Enjektörler değişti

EGR valf temizlendi

Map sensör temizlendi

Oksijen sensörü değişti ve beyinden tekrar aktif edildi (şuan herhangibir arıza ışığı yakmıyor)

Filtre ve yağ bakımlarını zaten hepsini düzenli yaptırıyorum.

Yakıt ile ilgili herşeyi yaptırdığım için neredeyse ve arızanın triger-deviradim pompası ve v-kayışı değişiminden sonra başlaması sebebiyle ben artık triger veya o kısımlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum , ustaya sorduğumda sente atlamadık orda sorun yok diyor.

You are not allowed to view links. Register or Login

Titreme sesini ve vites topuzundan ve sesten anlayabilirsiniz , araba ısınınca bu olmuyor artık.

1AL6FA6

Öncelikle geçmiş olsun. Ben şunu biliyorum. Eğer mekanik bir şey varsa kendini belli eder. Kaçak varsa üfler. Parametreler saçmalarsa hata verir ve eğer sente sorunu olsa çekiş saçmalardı. Duman sorunu var mı?  Eğer enjektör ve borularında sorun yoksa büyük ihtimal sorun beyinle ilgilidir. Beyinle oynayınca bu tür şeyler olması olası. Sonuçta ecu parametresi ile oynanmış olan sensör ki oksijen sensörü en önemlilerdendir. İptal edilmesi çok saçma. Yakıt miktarı ve avansını ona göre ayarlıyor. Standart parametre verileri ile araba sürmek doğru değil. Multiecuscan da lamda integretör, lamda durum ve lambda voltaj değerlerine bakınız. Eğer normal ise ve mekanik bir sorun yoksa farklı bir ecu ile deneyin. Sorun büyük ihtimal ecuda

denixex

sağolun hocam, şuan hiçbir arıza lambası yakmıyor araba, çekiştede sorun yok duman da atmıyor. Beyini orjinal durumuna getirtirttim hocam tekrardan oksijen sensörünüde yeniledim ama yinede geçmedi bu durum.

Triger devirdaim veya v kayışında sorun yok mudur hocam ? Sente atlaması vs ?

1AL6FA6

Devirdaim ve V kayışı ile alakası yok. Trigerde sente atlaması mümkün ama sente doğru kasnak konumunu egzantirik sensörü yanlış görüyorsa yine yapar. Siz en iyisi başka bir ustaya gidin. Aynı ustada inat etmeyin. Benim gibi üzülürsünüz😅. Verdiğinizi kurtaramaz fazlasını kaybedersiniz. Hangi ustaymış merak ettim?

denixex

You are not allowed to view links. Register or LoginDevirdaim ve V kayışı ile alakası yok. Trigerde sente atlaması mümkün ama sente doğru kasnak konumunu egzantirik sensörü yanlış görüyorsa yine yapar. Siz en iyisi başka bir ustaya gidin. Aynı ustada inat etmeyin. Benim gibi üzülürsünüz😅. Verdiğinizi kurtaramaz fazlasını kaybedersiniz. Hangi ustaymış merak ettim?

Ankara'da bir fiat ustası hocam, sizin tavsiye edeceğiniz bir usta var mı peki ? Sizce sorun nerededir ve nasıl çözülür ?

Tolga033

Triger değişimi sonrası sente ayarının doğru yapıldığından emin miyiz? Triger değişimine kadar bu tarz bir problem var mıydı? Devirdaim pompası ve V kayışının bu soruna neden olacağı pek mantıklı değil ama sente ayarının iyi yapılmaması neden olabilir diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun, bir an önce sorunu çözersiniz umarım.

denixex

You are not allowed to view links. Register or LoginTriger değişimi sonrası sente ayarının doğru yapıldığından emin miyiz? Triger değişimine kadar bu tarz bir problem var mıydı? Devirdaim pompası ve V kayışının bu soruna neden olacağı pek mantıklı değil ama sente ayarının iyi yapılmaması neden olabilir diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun, bir an önce sorunu çözersiniz umarım.

Triger devirdam pompası ve v kayışı değişimi ve oksijen sensörünün iptal edilmesinden önce böyle bir sorun yoktu hocam bunlardan sonra başladı, usta sente ayarı doğru yapıldı dedi sorduğumda, o zaman senteyi mi tekrar kontrol ettittireyim ? Kızdırma bujileri de geldi aklıma gerçi onları 2 sene önce bosh marka ile yenilemiştim 4 tanesini. Sente olsa sürekli böyle olmaz mı peki hocam , araba ısınınca titreme gidiyor çünkü ilk başta soğukken yapıyor. Uzun yolda otobanda 130-140 giderken gaz kesme gibi silkmeyi sürekli yapıyor ama araba ısınsa bile. Ek olarak bu sorunda önceden yoktu beraber başladı.

Tolga033

You are not allowed to view links. Register or LoginTriger devirdam pompası ve v kayışı değişimi ve oksijen sensörünün iptal edilmesinden önce böyle bir sorun yoktu hocam bunlardan sonra başladı, usta sente ayarı doğru yapıldı dedi sorduğumda, o zaman senteyi mi tekrar kontrol ettittireyim ? Kızdırma bujileri de geldi aklıma gerçi onları 2 sene önce bosh marka ile yenilemiştim 4 tanesini. Sente olsa sürekli böyle olmaz mı peki hocam , araba ısınınca titreme gidiyor çünkü ilk başta soğukken yapıyor. Uzun yolda otobanda 130-140 giderken gaz kesme gibi silkmeyi sürekli yapıyor ama araba ısınsa bile. Ek olarak bu sorunda önceden yoktu beraber başladı.
Kızdırma bujilerinden olmaz bence çünkü kızdırma bujileri ilk marş anında mazotu ısıtıp ateşlemeyi sağlıyor sonra işi bitiyor, yani benzinli motorlardaki gibi sürekli ateşleme yapmıyor ayrıca arızalı olsa bile ekranda uyarı verirdi "ısıtma bujilerini kontrol ettirin" diye ve arızalı olsa bile araç yine çalışır ve bir süre beyaz dumana sebep olurdu.
2. Olarak oksijen sensörünün iptal edilmesi de pek mantıklı gelmedi bana, çünkü bu sensör olmadığı zaman egzoz gazından çıkan oksijen miktarını beyin nasıl ölçecek ve hava-yakıt karışımı nasıl ayarlanacak?
3. Olarak, evet sente ayarını tekrar kontrol ettirmekte fayda var.

Tabi işin uzmanı değilim, bu yazdıklarım tecrübe ettiklerimle veya okuduklarım dahilinde.

denixex

You are not allowed to view links. Register or LoginKızdırma bujilerinden olmaz bence çünkü kızdırma bujileri ilk marş anında mazotu ısıtıp ateşlemeyi sağlıyor sonra işi bitiyor, yani benzinli motorlardaki gibi sürekli ateşleme yapmıyor ayrıca arızalı olsa bile ekranda uyarı verirdi "ısıtma bujilerini kontrol ettirin" diye ve arızalı olsa bile araç yine çalışır ve bir süre beyaz dumana sebep olurdu.
2. Olarak oksijen sensörünün iptal edilmesi de pek mantıklı gelmedi bana, çünkü bu sensör olmadığı zaman egzoz gazından çıkan oksijen miktarını beyin nasıl ölçecek ve hava-yakıt karışımı nasıl ayarlanacak?
3. Olarak, evet sente ayarını tekrar kontrol ettirmekte fayda var.

Tabi işin uzmanı değilim, bu yazdıklarım tecrübe ettiklerimle veya okuduklarım dahilinde.

1.6 multijet motorlarda kronik dediler hocam ondan iptal ettirmiştik ama şimdi orjinale dönderdik sensörü sorun devam ediyor sensörden değil demekki, senteye tekrar baktırayım ama sente olsa sürekli böyle olması gerekmez mi ?

1AL6FA6

You are not allowed to view links. Register or LoginAnkara'da bir fiat ustası hocam, sizin tavsiye edeceğiniz bir usta var mı peki ? Sizce sorun nerededir ve nasıl çözülür ?

Sente ya da ecu. Ankara da Alfa Line Mustafa usta vardı birkaç kez arabamı yaptırdım iyidiler çok tanımıyorum önceden söyleyeyim. Birde İvedikte Aygün oto elektronik var. Alfa bakıyor mu bilmiyorum ama onlarda çok iyiydi. Her zaman usta haklı diye bir şey yok. Siz emin olun sente kaçıksa
Öyle binmeyin. Umarım tez zamanda çözersiniz. Ben bu tür şeyleri kendim yapmıyorsam bosch car servis gibi yerlere yaptırıyorum farkını veriyorum faturalı ve kayıtlı işlem. Onlarda sorun varsa başka bosch servise götürebiliyorum kredi kartına taksit felan. Sanayide özel servis ve tamirci her ne kadar multijet olsa da arabasını sevenler için bir kumar olarak görüyorum.