Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 nin yığılması

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar dün otobandan çıkarken gişelerde araba stop etti. Tam yolun ortasında kaldım aracı çalıştıramadım. Önce immobilizer hatası verdi ardından motor kontrol sistemi hatası verdi. Biraz bekledim aracı çalıştırdım devko ya götürdüm. Bilgisayarda motor devir sensörü hatası verdi. Bu gün sensörü değiştirdik. Sorun halloldu

RPM sensörü olur olmadık şekilde yolda bir anda bırakacak parçaların başında gelir. Son dönemde gördüğüm 3-4 örnekten sonra torpidoya bir tane yedek atıp yanımda gezdirmeyi ciddi ciddi düşünüyorum.

Takması kolay mı ?

Yeri marş motorunun hemen altıdır. Tek bir soketi ve 10'luk bir civatası vardır. Değiştirmek için iki yol var. Birincisi üstten değiştirmek. Üsten malesef oraya kol girmiyor. Birçok şeyi sökmek gerekli. Yol kenarında bunu yapmak mümkün değil. O kadar takım taklavatı yanında taşımak olmaz.
Alttan değiştirmek en mantıklısı. Bunun içinde ya arabın altına yatabilecek sağlıklı olanakları sağlamak gerekli. Ya da çekici ile en yakın kanalı olan bir yere gitmek lazım. Aslında yedekte bulundurmak istememin birincil sebebi kendim değiştirmek değil. Olurda Alfa Romeo servisi olmayan bir yere gidersem kargo ile 1-2 gün parçayı beklememek. Eğer uygun şartlar olursa da eli 10'luk anahtarı tutan herkes değiştirebilir.
Parça şu
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]