Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Brera 2.4 JTDM 20V

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Bence bu konu daha uzamasın yazmak isteyenler yazılarını yazdı. Okuyan okudu, çıkarmak istediği sonucu çıkardı..
Kendi kuyruğumuzu kovalayıp duruyoruz ve iş giderek kişisel bir hal alıyor..
konu daha fazla kişiselleşmeden burada kapansın bence..

n/a

benim tersten birşey anladığım yok.çok şükür her zamanki normal günümdeyim.iddia makamıı olduğumu söylemiyorum,kimsenin bana birşey savunması gibi bir zorunluluk olduğunuda söylemiyorum öle birşeyde yok zaten..Evet sadece ruhu aşkı keyfi sürüşü istemek diğer herşeyi müşterilerin o paralara hakkı olduğu halde verememek doğru olan bu mu merak ettiğim şey bu...Bu sınıftaki diğer rakipleri yaklaşık olarak aynı fiyatlara yada 6-7 bin ytl daha az fiyatlara daha iyi bir şeyler veriyor ama alfa romeo bunu vermekten aciz kalıyor...Esasında alfa romeo 'nun ''CuoreSportivo'' diye tabir edilen bir tarz benimsiyorsa,ve şu zamana kadar bu doğrultuda modeller çıkardıysa ,bundan sonraki modellerinde verilen paranın hakkı olan özellikleri müşterilerine sunabilmelidir diyorum..Eğer verdiği paranın karşılığında hakettiği şeyleride veremeyen bir model parasının hakkını veremiyor demektir,müşterilerinden aldığı parayla onları enayi yerine koymak oluyor demektir,bana kalırsa....Sadece aşk,herşeyde bu karşımıza çıkıyor...Bende dahil kim istemiyorki aynı zamanda 60.000 euro civarı paralara aşkın yanında performans ve kaliteyide aynı anda rakipleri gibi sunabilsin...

Bu istekmidir yada brerayı tartışmamızmıdır burda  ,at gözlüğü takıpta çok bilmişik taslamamız...

agucba

Mal ortada. Burada yazılar yazarak ne Alfa'nın daha hızlı olmasını sağlayabiliriz ne de hafiflemesini.

Audi TT 2.0 TFSI, 2.0 lt hacminde bir araba değil mi? Alfa'nın Brera'sı 2.2 ve 3.2 lt hacminde değil mi? Böylelikle aradaki büyük fiyat farkı açıklanabilir diye umuyorum. Herkes bu hacimdeki araçlara ne kadar vergi uygulandığını biliyordur. Yani Alfa daha baştan fiyat derecelendirmesinde 1-0 yenik başlıyor. Yurt dışında bu araçlar aşağı yukarı aynı fiyat aralığında bulunuyorlar ve Audi TT eğer Alfa'dan ucuz ise bunun sebebi VW Group'un bu arabada edeceği zararı başka modellerden edeceği kar ile dengeleyebilceği gerçeğidir. Alfa'nın öyle bir şansı yok. Brera'dan zarar edeyim, 159'tan çıkartırım diyemiyor. Zaten Alfa Romeo 2010 yılından önce de kara geçmeyi planlamamış durumda.

Alfa'nın bahsedilen en yeni üç modeli AĞIRDIR. Bunu kimse inkar etmiyor. İnkar eden var ise lütfen bana göstersin. Peki bu konuda yapabilceğimiz bir şey var mı? Arabalar ağır işte. Ağır.

Malzeme kalitesi olarak da Alfa'nın kötü olduğunu düşünmüyorum ve ön konsol buruşuk olmasının nasıl olacağını bir türlü anlamıyorum. Sanki bu buruşukluk tüm modellerde varmış gibi yazılması ise ilginç. Eğer buruşukluk varsa o araba alınmaz veya değiştirilir. Neticede takılacak yeni parça başka bir markanın ön konsolu olmayacaktır. Yine orijinal bir parça olacaktır. Üretim hatası olamaz mı? Debriyaj'da, motor'da üretim hatası olabiliyor da ön konsolda olamaz mı? Trim seslerini ise ben duyamadım. Hatta Sercan (geçici olarak) kullandıkları 159'da trim sesleri olmadığını yazmıştı. Normalde bir test aracında ses olması gerekmez mi? Çünkü insanlar bu aracı gereğinden fazla hırpalarlar ki Sercan da öyle yaptığını yazmıştı.

Rakip olarak bahsedilen araçların da bu konuda sütten çıkmış ak kaşık olmadığını bir çok yabancı okudum ve hala da okuyorum.

Gelelim performans konusuna. Benim bildiğim, 2.0 lt'lik Turbo beslemeli bir motor 3.0 lt'lik Atmosferik beslemeli bir motordan ara hızlanmalarda daha ataktır. Yanlışsam beni düzeltin. Ama özel üretimlerden bahsetmeyin. Standart motorlardan bahsediyorum. eğer benim yazdığım doğru ise Alfa 2-0 yenik duruma düşüyor. Performanslı araba isteyen de o zaman istediği performansı karşılayan arabayı alır. Kimse kimseye zorla araba satmıyor ki. Kimse de alacağı arabayı görmeden kullanmadan almıyor ki enayi durumuna düşsün. Yoksa yine yanlış mı biliyorum?

Audi TT'yi beğenip beğenmemek ise tamamen kişiseldir. Açık olmak gerekirse Brera'nın arkası çok da çekici gelmiyor bana. Ama toplamda bakıldığıda Brera'yı daha çok beğeniyorum. Kişisel zevk işte. Yapabilcek bir şey yok.

Cuore Sportivo sloganı da sanırım uzun zamandır artık kullanılmıyor. Bu 90'ların başında kullanılmaya başlanan slogandı. Artık Cuore Sportivo yok. Yanılıyorsam yine, lütfen beni düzeltin.

///////////////

n/a

Yahu ne oldu bizim gençlere : )

Sevgili arkadaşlar zaten sizin alfaya yönelik eleştirilerinizde hemfikiriz bir çok yerde yazdık.. Sportif alfa nerde dedik, wtcc'de yok F1'i unuttuk bu tarihe ayıp değilmi dedik, ağır dedik, rakiplerine göre performansı zayıf dedik.. Servisleri işe yaramaz dedik.. dedik de dedik..

Ancak burda bahsi geçen konu artık alfanın arabalarından ziyade "alfistilik" kavramında yoğunlaşıyor.. Biz diyoruz "evet bu araba böyle ama ben bu markayı seviyorum tercihim gene bu yönde olur" siz diyorsunuz "bu araba gitmiyor şu daha çok kaçıyor bu daha iyi" Biz kavramdan bahsederken siz haala araba özelliklerinde kitlenmiş durumdasınız.. Bunu aşıp asgaride buluşalım bir kere.. aynen üstte yazdığım gibi eleştirilere itirazım yok, gözle görünen açık seçik şeyler çünkü.. Ama genede acımasızca eleştirecek kadar kötü arabalarda yapmıyor Alfa.. Hani en azından 1.5 tonluk arabaya sırf daha çok satabilmek için 1.6 motor koymuyor.. Kendi çapında kullanıcısını tatmin edecek arabalar çıkarmaya çalışyor.. Ama yeterli mi, yakışıyormu bu geçmişe ; elbette hayır..

Tercih derken, alfistilik derken, önceki mesajımda belirtmeye çalıştığım ancak tam anlaşılmadığını farkettiğim durumu tekrar vurgulamak istiyorum.. Benim bir tercihim var ben Alfa'yı seviyorum, hiyeraşik yapıda konumum ne olursa olsun, maddi imkanlarım elverdikçe ben Alfayı tercih ederim.. Bu 8c'de olur, Brerada olur 156 yada 145 te olur.. Ama Alfa olur.. Çünkü ben bu arabanın direksiyonunda keyif alıyorum, varsın hantal olsun, varsın TT kadar gitmesin.. Umrumda olmaz.. Ha sırf gidiyor diye Subaru, s2000, evo gibi arabaların direksiyonuna bile oturmam.. Neden, bu adamlarda haala 90'lı yıllardan kalma plastik dashboardla, berbat tasarımlarla araba satıyorlar.. Kimseninde ağzını açıp laf ettiği yok.. Neden çünkü o Subaru uçar gider..

Bu durumda tek önceliğimiz performans ise, zaten yanlış yerde, yanlış markada olduğunuzu Tufanında belirttiği gibi 2 sene önce yazmıştık..

Sonuçta aslında herkes davasında haklı.. Eleştirende haklı, ben Alfa kullanırım diyende.. Eleştiren daha iyi arabalar var ben onları tercih ederim diyor, Öven ise ben bu markayı seviyorum eksisi artısıyla gene Alfayı tercih ederim diyor.. ee kimsenin kişisel tercihine müdahalade bulunamayacağımıza göre neyi tartışıyoruz ki : )))

Bu başlık 1 gün filan kapalı kalsın.. İyi diyende kötü diyende şahsen tanıdığımız iyi niyetli insanlar.. hararetimiz geçsin, fan devreye girsin yarın devam ederiz icabında..

147BLACK

Arkadaşlar...Alfa neden yeni nesil araçlarına dizeller hariç TURBO koymuyor ve atmosferik motorda ısrar ediyor? Yoksa bu bir Alfa Romeo geleneği mi?
2.0, 2.2, 3.2 JTS'lere TURBO takviyesi koysalar şu an yapılan tartışmaları yaparmıydık acaba?

260 hp olan bir 3.2 JTS motor TURBO ile 300 hp olsa ve torku yükselse...0-100'ü ve ara hızlanmaları daha iyi olmaz mı? Bir nevi büyük motora DOWNSIZING???
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

agucba

75 Turbo (1.8 lt-150/155 Bg)
164 V6 TB (2.0 lt-205 Bg)
155 Q4 (2.0 lt-190 Bg)

Sadece bir kaç örnek. Yani Alfa'nın yakın geçmeşindeki bir kaç örnek.
Alfa'nın ama bildiğim kadarı ile İtalyan V6'ları geliştirme aşamasında ve onlarda güzel olacak gibi.

///////////////

Alfadanadam

quote:

75 Turbo (1.8 lt-150/155 Bg)
164 V6 TB (2.0 lt-205 Bg)
155 Q4 (2.0 lt-190 Bg)

Sadece bir kaç örnek. Yani Alfa'nın yakın geçmeşindeki bir kaç örnek.
Alfa'nın ama bildiğim kadarı ile İtalyan V6'ları geliştirme aşamasında ve onlarda güzel olacak gibi.

Serkan'cım bence bunlar artık yakın geçmiş sayılamayacak modeller ve Arda sonuna kadar haklı. Ağırlık ile ilgili problemleri bu şekilde bertaraf edebilmek varken atmosferik motorda ısrar etmek, hele ki kimi rakipler 2 ayrı aşırı beslemeyi tek motorda kullanmaya başlamışken katır inadı bence.

Sercan Keklik

tabikide daha ii olur...

ama adamlar işte arabanın torpidosunu bile degiştirmicek kadar SAÇMALIYOLAR artık...

Sizi üzecek bi konu ama 159 un cok metedilen 159 un bile viraj demiri vs.. gıcırdıyor bugun bi 159 gördüm safranboluda siyah renk adamın gıcırtısını 200 metre öteden duydum..

Başka hangi arabada bu şekilde bi ses duyuyosunuz yolda gittiginizde?

Yani ben hala bu problemlere karşı ben alfistiyim ben bu arabayı alırım diyen abilerime-kardeşlerime şaşıyorum...

Benzeri bi konu Cardan adamdada olmuştu hatırlıyosunuz.. 147 konusunda kötüleme olmuştu benide o grubun arabasına katıldıgımı falan düşünmeyin.. Ben gene söylüyorum 147 Güzel araçtır rakiplerini ezer geçer kalite konusunda belki 5 yıldızın 2 sini alamaz amaa...
El oglu calısıyo artık kötü araba diye bişey yok yani.. 2008 model 159 alıyosun viraj demir cubugu gıcırdıyo al bide burdan yak ;)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

Ayrıca konuyla ilgili sitemize daha önceden koyduğum bir video'yu hatırlatmak isterim.. Tamam biz fanatiğiz kabul peki bunlara ne oluyor : )

You are not allowed to view links. Register or Login

Alfadanadam

Bu video nerdeyse burada yazılanların tamamına cevap mahiyetinde yahu. Her koşulda bunu alırım diyenlerler ile  bunun yerine şunu bunu alırım diyenlerin :)

n/a

galiba hala alfa romeonun ayrıcalıklı bir araba olduğunu anlamayan arkadaşlar var,bu sadece bir araba sahibi olmaktan öte bir şey bi yaşam biçimi gibi adeta..inanın 100 milyar dolar servetim olsa garajımda 30 a yakın araba olurdu ama asla bi mersedes olmazdı,bu mersedesin kötü bir araba olduğu içinmi hayır çok çok iyi bi araç işte bütün mesele burada ALFİSTİ OLMAK yada OLMAMAK

n/a

hı hı

Sercan Keklik

ahahaha hic gülecegim yoktu inanın..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

Tamam, Alfa Romeo severiz ama bazı gerçekler de göz ardı edilemez. Nasıl Alfa bir yaşam biçimi olarak algılansa da başka markalara tutku ile bağlı olanlar da var.
VW Kaefer sürücüleri, Opel Manta sürücüleri gibi bu tutkuyu örnekleyebiriz. Burada belli bir şeyi savunurken, önemli olan başka fikirlere de saygı göstermek, başkalarının da düşüncelerinin doğru olduğunu/olabileceğini kabul etmek, tartışma yaratabilecek kelime, cümle veya ifadelerden uzak durmak.

Edited by - agucba on 15/10/2007  23:12:46

///////////////

Sercan Keklik

quote:

VW Kaefer sürücüleri, Opel Manta sürücüleri gibi bu tutkuyu örnekleyebiriz. Burada belli bir şeyi savunurken, önemli olan başka fikirlere de saygı göstermek, başkalarının da düşüncelerinin doğru olduğunu/olabileceğini kabul etmek, tartışma yaratabilecek kelime, cümle veya ifadelerden uzak durmak.

eline diline koluna saglık.. Aynı modelden kaç tane oldugunu bende en yakından bilen insanlarsınız :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm