Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

hadi objektif olarak 159 u kıyaslayalım..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hangisi 159 a aleternatif olabilir

opel insignia 2,0 dizel otomatik
44 (45.8%)
pegeout 508 1,6 dizel otomatik
2 (2.1%)
honda accord 2,0 benzinli lpg otomatik
25 (26%)
citroen c5 1,6 dizel otomatik
3 (3.1%)
skoda superb 2,0 dizel otomatik
22 (22.9%)

Toplam Oy Verenler: 96

talin

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi yazdıkların arasında 159 harici tek araç alırdım oda insignia 160hp dizel olanı. Fakat forum olarak diğer yerlerde Alfa ya ne deniyorsa opel içinde aynı şeyler düşünülüyor. Ben foruma bu konuda katılmıyorum. Kaldı ki 2009 en iyi otomobil ödülünü almış bir araç, aynı zamanda selefi 2007 ya da 08 yılında en problemsiz otomobil seçilmiş araçtan bahsediyoruz. 2005 sonrası Opelde çok şey değişti ama bizdeki düşünce değişmedi. İnsignianın en büyük eksiği 159dan sonra çok yumuşak ve hissiz gelecek direksiyondur. Onun haricinde eksisi yoktur. Neyse fazla uzattım.

Abi yazdıkların arasında 159 harici tek araç alırdım oda insignia 160hp dizel olanı. Fakat forum olarak diğer yerlerde Alfa ya ne deniyorsa opel içinde aynı şeyler düşünülüyor. Ben foruma bu konuda katılmıyorum. Kaldı ki 2009 en iyi otomobil ödülünü almış bir araç, aynı zamanda selefi 2007 ya da 08 yılında en problemsiz otomobil seçilmiş araçtan bahsediyoruz. 2005 sonrası Opelde çok şey değişti ama bizdeki düşünce değişmedi. İnsignianın en büyük eksiği 159dan sonra çok yumuşak ve hissiz gelecek direksiyondur. Onun haricinde eksisi yoktur. Neyse fazla uzattım.

Aynen katılıyorum... 159 olmayacaksa eğer çok güzel bir OPC kit Insignia düşünülebilir. Benim 159 dan önceki aracım 2003 model 2.2 Vectra GTS di. O arabadaki yalıtım ve sorunsuzluğa hayrandım. Kullandığım süre içerisinde gerçekten çok memnun kaldım. Alırken km 125 bindi. Satarken de 140 bin küsürdü.

yaklaşık 2 haftadır insignia kullanıyorum kesinlikle tasarım ve yol tutuş olarak 159'a çok ciddi rakip 
if in doubt, flat out!
Insignia OPC

hi_cazz

Aynen katılıyorum... 159 olmayacaksa eğer çok güzel bir OPC kit Insignia düşünülebilir. Benim 159 dan önceki aracım 2003 model 2.2 Vectra GTS di. O arabadaki yalıtım ve sorunsuzluğa hayrandım. Kullandığım süre içerisinde gerçekten çok memnun kaldım. Alırken km 125 bindi. Satarken de 140 bin küsürdü.

yaklaşık 2 haftadır insignia kullanıyorum kesinlikle tasarım ve yol tutuş olarak 159'a çok ciddi rakip
Bende söylüyorum bunları Opel artık eskisi gibi değil her açıdan çok başarılı diye. Fakat malesef Opel'de şuan önyargı kurbanı.

Doğa Tosun

Mehmet Ali Abi, yorumu yazmaya başlıyorum istediğin yoruma yakın olması için uğraşıcam :D

abi 159'un dezavantajlarını sen de biliyorsun. Dar arka koltuklar, çok kısıtlı diz mesafesi, küçük bagaj ve yükleme alanı. Bir de görüş açıları. ayrıca yüksek ağırlıktan dolayı özellikle şehir içi yakıt tüketimi.

bunlar, diğer düşündüğün araçlar karşısındaki eksilerimiz.
artılarımız, en başta muhteşem tasarım. bu da şöyle ki; hangisini alırsan dış görünüşüne para harcayacağını düşünürsek, insignia'ya, superb'e vs vs 10 lira harcasan, bence stock 159 kadar çekici duramaz. bu ciddi bi artı. ayrıca aynı parayı 159'a harcarsan, çok net opc'den falan güzel duracaktır kanaatimce. çünkü ankara'da, çok fazla insignia ve çok fazla çakma opc var. genelin beğendiği insignia'nın tasarımını beğenmiyorum ben. özellikle 159'la yanyana olduğunda, çok yassı, çok oval, çok yumuşak ve 159'a göre sportiflikten çok uzak geliyor. 159 haşin, insignia zarif bence.

yol tutuş, düşündüğün hiçbir model 159 kadar iyi olamaz bu da çok net. 320d olamamış, insignia demeyin bana.

insignia 2.0 dizel, performans olarak da yazılımlı dpf'siz bi 159'la boy ölçüşemez. hele 130'luk olanı zaten leş bence. yüksek güçlü olan motorun performans değerleri de yakın güçteki 320d'nin ÇOK uzağında. diğer seçeneklere de yazılım vs. yapılabilir ama, alacağın verim 159'dan fazla olmayacktır bence.
örneğin saab 9-3 1.9 tid'ler, 159 1.9 jtdm ile genel olarak aynı motor. ama, 9-3 1.9 tid'i 180 hp üstüne çıkaramıyorlar. bi araçla çok uğraşıldı, o da 3-4 bin tl harcanarak 178 hp aldı. aralarındaki fark ne bilmiyorum ama, 1.9 tid saabda durum böyle. belki çözülmüştür, çaresi bulunmuştur ama haberi gelmedi. 159'da hiç değilse biliyoruz ki 190-200 hp'lerde gayet sağlıklı ve yüksek performans ile kullanım mümkün. (saab'ın bir de 9-3 aero 1.9 TTİD modeli var. stock 180 hp, o nasıl olur bilemem.)

ben senin yerinde olsam, 159 alırdım. 159 almayacaksam, e90 320d, yada saab9-3'e bakardım.

fiyatta biraz yukarı esneme imkanın varsa, 2011 320d 184'lük hiç fena olmaz yani :)

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ar.159

Mehmet Ali Abi, yorumu yazmaya başlıyorum istediğin yoruma yakın olması için uğraşıcam :D

abi 159'un dezavantajlarını sen de biliyorsun. Dar arka koltuklar, çok kısıtlı diz mesafesi, küçük bagaj ve yükleme alanı. Bir de görüş açıları. ayrıca yüksek ağırlıktan dolayı özellikle şehir içi yakıt tüketimi.

bunlar, diğer düşündüğün araçlar karşısındaki eksilerimiz.
artılarımız, en başta muhteşem tasarım. bu da şöyle ki; hangisini alırsan dış görünüşüne para harcayacağını düşünürsek, insignia'ya, superb'e vs vs 10 lira harcasan, bence stock 159 kadar çekici duramaz. bu ciddi bi artı. ayrıca aynı parayı 159'a harcarsan, çok net opc'den falan güzel duracaktır kanaatimce. çünkü ankara'da, çok fazla insignia ve çok fazla çakma opc var. genelin beğendiği insignia'nın tasarımını beğenmiyorum ben. özellikle 159'la yanyana olduğunda, çok yassı, çok oval, çok yumuşak ve 159'a göre sportiflikten çok uzak geliyor. 159 haşin, insignia zarif bence.

yol tutuş, düşündüğün hiçbir model 159 kadar iyi olamaz bu da çok net. 320d olamamış, insignia demeyin bana.

insignia 2.0 dizel, performans olarak da yazılımlı dpf'siz bi 159'la boy ölçüşemez. hele 130'luk olanı zaten leş bence. yüksek güçlü olan motorun performans değerleri de yakın güçteki 320d'nin ÇOK uzağında. diğer seçeneklere de yazılım vs. yapılabilir ama, alacağın verim 159'dan fazla olmayacktır bence.
örneğin saab 9-3 1.9 tid'ler, 159 1.9 jtdm ile genel olarak aynı motor. ama, 9-3 1.9 tid'i 180 hp üstüne çıkaramıyorlar. bi araçla çok uğraşıldı, o da 3-4 bin tl harcanarak 178 hp aldı. aralarındaki fark ne bilmiyorum ama, 1.9 tid saabda durum böyle. belki çözülmüştür, çaresi bulunmuştur ama haberi gelmedi. 159'da hiç değilse biliyoruz ki 190-200 hp'lerde gayet sağlıklı ve yüksek performans ile kullanım mümkün. (saab'ın bir de 9-3 aero 1.9 TTİD modeli var. stock 180 hp, o nasıl olur bilemem.)

ben senin yerinde olsam, 159 alırdım. 159 almayacaksam, e90 320d, yada saab9-3'e bakardım.

fiyatta biraz yukarı esneme imkanın varsa, 2011 320d 184'lük hiç fena olmaz yani :)
Doğa alkışlıyorum seni :alkis:
çok sağol ya bir karşılaştırma geldi sonunda gerçi tasarıma girmişin ama moturuda netleştirmişin çünkü şöyle bir durum var ben eskiden dahada çok araba meraklısı idim ve her fırsatta bulduğum her arabayı kullanırdım ama artık büyüdük olmuyor işte ve insignia olsun superb olsun accord olsun hiç birini kullanma şansım olmadı  alfaya 3-5 tl doubledin v.s teklonojik açığı kapatıyoruz ama motordaki durumu çok merak ediyorum yani 2006 da1,4 motor alttına ettirsen gitmezdi ve çok yakardı yıl 2014 oldu 1,4 turbo motorlar çıktı hem misler gibi gidiyor hemde daha ekonomik e budurumda alfanın motoruda 2006 hatta 2004-2005 yapımı ve yıl 2014 olduğunda hala iyi bir dizel diyebiliyor muyuz? senin yazına göre kesinlikle evet diyorsun
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

talin

You are not allowed to view links. Register or Login kardeşimin yazdıklarına ek olarak,

159 'un eksilerine dönüş çapı manevra kabiliyeti ve sürüş dinamiklerinde direksiyon kutusunu ekleyebiliriz. (tam sağ/sol dönüşlerde aracı düz çizgiye getirememesi gibi)

if in doubt, flat out!
Insignia OPC

Passione

You are not allowed to view links. Register or Login kardeşimin yazdıklarına ek olarak,

159 'un eksilerine dönüş çapı manevra kabiliyeti ve sürüş dinamiklerinde direksiyon kutusunu ekleyebiliriz. (tam sağ/sol dönüşlerde aracı düz çizgiye getirememesi gibi)
Bu iyi bir tespit iste. Tam sag/sol manevralarda direksiyon birakildiginda %75-80 oraninda topluyor asla saglikli bir toplama degil. Fakat donus capi bana cok kotu gelmiyor rakamini da bilmiyorum ama bence yeterli.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

leonheart

Insignia'nın dönüş çapı da pek iyi değil bu arada  :) Kullanan 2-3 tane tanıdığım var, hepsi de aynı şeyi söylüyordu
159 JTDM Distinctive

Tolga033

159 için konuşuyorum;
O dönüş çapını bilerek öyle yapmıyor mu Alfa mühendisleri..Bir kaç marka hariç ,diğer markaların yaptığından daha kısa dönüş çapı ?  :S
Bide ben bu manevrayı tam olarak anlamadım,yani diyelim ki yolda giderken sola döndüğümüzü varsayalım,döndükten sonra direksiyonu bırakınca tam olarak dümdüz olmuyor mu direksiyon ? Yok bu bahsettiğiniz başka bir şey mi?

hi_cazz

Insignia'nın dönüş çapı da pek iyi değil bu arada  :) Kullanan 2-3 tane tanıdığım var, hepsi de aynı şeyi söylüyordu
İnsignianın dönüş çapı 159dan baya iyi. O arkadaşlar 159 kullanmamış bence.
159 için konuşuyorum;
O dönüş çapını bilerek öyle yapmıyor mu Alfa mühendisleri..Bir kaç marka hariç ,diğer markaların yaptığından daha kısa dönüş çapı ?  :S
Bide ben bu manevrayı tam olarak anlamadım,yani diyelim ki yolda giderken sola döndüğümüzü varsayalım,döndükten sonra direksiyonu bırakınca tam olarak dümdüz olmuyor mu direksiyon ? Yok bu bahsettiğiniz başka bir şey mi?
Aynen dediğiniz gibi kendisi tamamen toplamıyor direksiyonu. Gerçi ben çok memnunum direksiyon hissinden ama.

Tolga033

Peki bu iyi mi kötü mü ya da  neden böyle yapmışlar.? Vardır herhalde bir nedeni.

hi_cazz

Peki bu iyi mi kötü mü ya da  neden böyle yapmışlar.? Vardır herhalde bir nedeni.
Aslında tam toplaması lazım. Doğrusu bu diye biliyorum. Ben sıkıntısını yaşamadım ama yaşanır mı bilmiyorum.

Doğa Tosun

Var var aynen onu unutmuşum.. şöyle ki, 320 ile tek seferde tam 180 derece donebildigim yolda, önce tam 90 derecede kaldirima geliyor ve kaldirima dik yolda yanlamasina kaliyor. Cok ciddi farklı 159.

Tam toplamadigi da aynen doğru.  GT'nin direksiyonu mesela, 159'a göre inanilmaz yumuşak. 159 un direksiyonu bence cok sert. Bu yuzden toplayamiyor olabilir. Birde en ufak 17" jantinda 225 taban olduğu icin

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Passione

159 için konuşuyorum;
Sizin bahsettiginiz galiba direksiyon turunun kisa olmasi. Donus capi ile alakasi yok direksiyon turunun. Tam sag veya sol yaptiginizda cizdiginiz dairenin capidir. Yani ne kadar az olursa o kadar sehir icinde iyi.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

voyager3355

Manevra sorunu var bu araçların.  Ama geri toplamaya hic dikkat etmemiş idim.

E200 ve 320d leri rahatça yersiniz virajli yollarda bizzat test edip onayladım. Fakat duz yolda beni geçiyorlar orası ayrı.

Güvenlik özellikleri.  Tokluk. Akıllı klima, Farlar ve silecekler.  Bence artıları

Dar arka koltuk diz mesafesi. Dönüş capi.  Bagajin anahtar dışında sadece içeriden açılması (makyaj sonrası düzeltildi). Kötü görüş acilari bana göre eksileri

Inviato dal mio GT-I9305 utilizzando Tapatalk

PARKU

ar.159

E200 ve 320d leri rahatça yersiniz virajli yollarda bizzat test edip onayladım. Fakat duz yolda beni geçiyorlar orası ayrı.

Güvenlik özellikleri.  Tokluk. Akıllı klima, Farlar ve silecekler.  Bence artıları

Dar arka koltuk diz mesafesi. Dönüş capi.  Bagajin anahtar dışında sadece içeriden açılması (makyaj sonrası düzeltildi). Kötü görüş acilari bana göre eksileri

o makyajda bir bagaj kapağı düzeltildi ki bence çok da önemli değildi içerden açılma yeri benim gayet hoşuma gidiyordu bana göre düzeltilmesi gerek eksikliklerden ziyade saçmalıklar..
kapı ceplerine ufak bir su şişesinin dahi konulamaması halbuki hiç de zor değil
direksiyondan vites olmaması
aynı otomatik vitesi daha önce palioda kullanmıştı onda bile şahane bir l modu vardı yani spor mod bunda böyle bir mod olmaması
yine fiatın tüm punto dahil tüm modellerinde ve hatta lancia da da kullandığı şehiriçi sürüş modu city nin alfa 159 da kullanılmaması anlam veremediğim ve saçma gelen şeylerdi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

voyager3355

o makyajda bir bagaj kapağı düzeltildi ki bence çok da önemli değildi içerden açılma yeri benim gayet hoşuma gidiyordu bana göre düzeltilmesi gerek eksikliklerden ziyade saçmalıklar..
kapı ceplerine ufak bir su şişesinin dahi konulamaması halbuki hiç de zor değil
direksiyondan vites olmaması
aynı otomatik vitesi daha önce palioda kullanmıştı onda bile şahane bir l modu vardı yani spor mod bunda böyle bir mod olmaması
yine fiatın tüm punto dahil tüm modellerinde ve hatta lancia da da kullandığı şehiriçi sürüş modu city nin alfa 159 da kullanılmaması anlam veremediğim ve saçma gelen şeylerdi

Makyaj ile arac hafifletilmis deniyor.  Ic gösterge karakterleri değişmiş ve bir de on ızgara arasindan siyah değil arabanın rengi görülüyor tampon hizasinda. Baska da ne yapılmış bilmiyorum.

PARKU

alfa trooper

4 sene boyunca insignia kullanmış biri olarak sürüş zevkinde rakip kesinlikle Opel. Fakat şunu söylemeden geçemeyeceğim trim kalitesi olarak 159 un yanından geçemez. Direksiyon başarılı tepkilere sahip ama flexride yoksa yolda gezinen sanki sürekli başka bir kuvvete karşı koyuyorsunuz hissi veriyor. Birde Opel in başının belası olan ağırlık ve aktarım başarısızlığını unutmayalım. Ne 180 lik benzinli, ne 195 lik dizel bir türlü kaldırıp götüremiyor. Sürekli birşeyler aracı tutuyor gibi...

Birgün buluşmaya F30 getireceğim, yol tutuş konusunda müthiş 159 ile karşılaştıralım hep beraber...

Hepsi bir tarafa çevrenize bakın, 2006 model yılı ile üretilen ama bu kadar güncel duran kaç model var?  :yukari-ok:

master

Standart bir 159'un düzgün bir şöförü olduğu zaman 3.20d'yi herhangi bir şartta "rahatça" yemesi çok mümkün değil. Evet 159 daha iyi yol tutuyor ama standart 159'a karşı düzde 3.20d çok çok daha iyi gidiyor. 159 ancak chip'ten sonra genel toplamda 3.20d'den daha hızlı bir araç haline geliyor, ki 3.20d de chipliyse 159'un işi yine zor :)

Arkadan itiş araç kullanmak önden çekişe oranla nispeten zor olduğu için çok cesur olmayan şöförlere karşı standart 159 şöförü biraz gözü karaysa ancak o zaman 3.20d'yi geçer. Ama bu asla "rahatça" olmaz.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

voyager3355

Standart bir 159'un düzgün bir şöförü olduğu zaman 3.20d'yi herhangi bir şartta "rahatça" yemesi çok mümkün değil. Evet 159 daha iyi yol tutuyor ama standart 159'a karşı düzde 3.20d çok çok daha iyi gidiyor. 159 ancak chip'ten sonra genel toplamda 3.20d'den daha hızlı bir araç haline geliyor, ki 3.20d de chipliyse 159'un işi yine zor :)

Arkadan itiş araç kullanmak önden çekişe oranla nispeten zor olduğu için çok cesur olmayan şöförlere karşı standart 159 şöförü biraz gözü karaysa ancak o zaman 3.20d'yi geçer. Ama bu asla "rahatça" olmaz.

Egr ve Fap iptali ile remapping var aracimda. Ama ayrıca Türkiye den dönen adam modunda üstte port bagaj ağzına kadar dolu.  Bagaj dolu hanim ve kizim var. Arka cokuk halde. Gayet güzel yakalayıp yiyorum onları.  Ama yunanistan daki virajli yollardan bahsediyorum.  Duzlukte her türlü geçiyor adamlar. Ona diyecek birsey yok. Yani haklısınız tespitinizde.

PARKU

erk1n

EGR iptalli, DPF iptalli, ve yazılımlı Alfa 159, stock 320D yi düzlükte geçmesi lazım
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

wolkanku

EGR iptalli, DPF iptalli, ve yazılımlı Alfa 159, stock 320D yi düzlükte geçmesi lazım

sıfırdan kalkışta geçemiyor.
2. viteste yakalarsa geçiyor..tecrübe ile sabittir :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

voyager3355

sıfırdan kalkışta geçemiyor.
2. viteste yakalarsa geçiyor..tecrübe ile sabittir :)
Ben cok oyle dusunmuyorum. Sifirdan kalkista gecer sanirim. Bu gun olctum benim arabanin 0 100 suresi 9 sn 38. Sen becerememisin vitesi diyene otomatik vites gaz dugmede derim. Ama 150 ile giderken bile 180 e kadar yapistirarak gidiyor. Tabi kendince. 218 k km deyim
PARKU

voyager3355

Ankaradaki tuning firmasi yetkilisi meslekdasima selam olsun. Dpf bosaltimi egr iptali ve yeni yazilim yakiti inanilmaz dusurdu. Ve basinca bir aile babasi olarak beni cok cok tatmin ediyor.
PARKU

Doğa Tosun

2'de de yakalayamazsa 130-140 ta yetişebiliyor

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

voyager3355

2'de de yakalayamazsa 130-140 ta yetişebiliyor
Buna katilirim.
PARKU