Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

hadi objektif olarak 159 u kıyaslayalım..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hangisi 159 a aleternatif olabilir

opel insignia 2,0 dizel otomatik
44 (45.8%)
pegeout 508 1,6 dizel otomatik
2 (2.1%)
honda accord 2,0 benzinli lpg otomatik
25 (26%)
citroen c5 1,6 dizel otomatik
3 (3.1%)
skoda superb 2,0 dizel otomatik
22 (22.9%)

Toplam Oy Verenler: 96

Doğa Tosun

Allahalla, eniştemin 508'i 160 bin km'de, ama hicbiryeri dökülmüyor. Bana kalırsa Fransızlara fazla haksizlik yapılmış. Zira 344 bin km'deki berlingo'yla hala çatır çatır gazliyorum, tık yok. 508 başarılı buldugum bi model. Dolu bi arac denk gelirse malzeme kkalitesi falan da gayet iyi. Ayrica yürüyeni de saglam olmasa, bence bu kadar peynir ekmek olmazdi fransizlar.

Abi ben senin yerinde olsam 3 araba düşünürüm.

1- e39 530i. Temizini ve dolusunu bulurdum, prinsle de paşa paşa gezerdim :)

2- Accord 2.0 otm. + prins. (Mugen aksesuarlari ve 18"jant şart)

3-mazda6 2.0 otm +prins (sport donanım olmazsa olmaz)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Tolga033

Bu arada ben Fransızları direk eliyorum derken kalitesiz olduğundan değil sevmediğimden eledim.  :D

ar.159

Yani aslında istediğim tarz olmadı değerli yorumlarınız tabiki cok faydalı çok teşekkür ederim ama benim daha çok istediğim
Mesela 159 un şanzımanı şu model şu prensiple çalışır 508 inkiyle kıyaslandığında şu eski teklonoji ama şu açılardan daha iyi superb ile kıyaslandığında şöyle falan filan şeklinde dergilerin her zaman göz ardı ettiği 159 u objektif olarak karşılaştırılalım istiyorum
Ve neticede asıl soru şu içimdeki Alfa sevgisini bir kenara atar 159 un muazzam tasarımını görmezden gelirsek 2014 yılında daha yeni model bu seçenekler varken hala 159 peşinde koşmak mantıklı mı? Yoksa gulia gelene kadar yeni sulara güncel teklonojilere yelken açmalı mı?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

milano 75

bana göre bu listede alınacak araç superb,diğerleri o fiyatların daha altına onları hertürlü üzecek araç bulunabilecek araçlar.hondayı bitek sorunsuz motor için tercih ederim oda accord olmaz,civicde en azından gazlanır.fransızları oldum olası ruhsuz bulurum.insignia güzel ama opel aldıktan sonra temiz mk2 156 hertürlü tercih edilir,yada piyasada o paralara hiçmi düzgün 159 düşmez.hepsi bi yana yine o paraları daha yaşlı bir bmw ye verir +lpg der keyfime bakarım.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

voyager3355

Bende 2007 model 1.9 jtdm var. Cok iyi anlamam arabadan. Cok değişik arabalar surmuslugum yok. Ama 159 bambaşka yahu.  Bir kere su pompam bozuldu coluk çocuk 1 gün yolda kaldık.  Bir kere müşteriden çıktık rezil etti bizi egr bloklanmis. Devamlı siyah duman atıyor fap tikaniyor motor ışığı gibi yanıyor. Geri sensör sistemi cani isterse çalışıyor v.s. uc gündür serviste ama hala ona cok cok asigim
Yok benzeri belki insignia iyidir. ama Digerleri farklı bence
Selam

Inviato dal mio GT-I9305 utilizzando Tapatalk

PARKU

ozoozo

Abi al bir 159 tbi keyfine bak mis gibi , bastın mı giden baktın mı durduran bir araban olsun :) o paralarada alırsın sanırım ? Hele birde yazılım vs dersen of of :)

alihsans

Diğerlerine göre ebat olarak küçük kalabilir ama Giulietta TCT düşünülebilir mi? Belki geçici değil, kalıcı da olur. :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi al bir 159 tbi keyfine bak mis gibi , bastın mı giden baktın mı durduran bir araban olsun :) o paralarada alırsın sanırım ? Hele birde yazılım vs dersen of of :)

Tbi 159 un hakettiği tek motor ama maalesef otomatigi yok ve fiyatlar cabası yoksa oromatik bir tbi ile cok uzun sure ask yaşanabilir ;)

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ar.159

Diğerlerine göre ebat olarak küçük kalabilir ama Giulietta TCT düşünülebilir mi? Belki geçici değil, kalıcı da olur. :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Onuda düşündüm hem zamanım gerisinde kalmim hem alfadan kopmayayim dedim lakin tüketimin fabrika degerlerine uymadığını cok duydum birde malum fazla Fiat kokuyor :(

34 AV 0020 COMING SOON!!

ar.159

Yani aslında istediğim tarz olmadı değerli yorumlarınız tabiki cok faydalı çok teşekkür ederim ama benim daha çok istediğim
Mesela 159 un şanzımanı şu model şu prensiple çalışır 508 inkiyle kıyaslandığında şu eski teklonoji ama şu açılardan daha iyi superb ile kıyaslandığında şöyle falan filan şeklinde dergilerin her zaman göz ardı ettiği 159 u objektif olarak karşılaştırılalım istiyorum
Ve neticede asıl soru şu içimdeki Alfa sevgisini bir kenara atar 159 un muazzam tasarımını görmezden gelirsek 2014 yılında daha yeni model bu seçenekler varken hala 159 peşinde koşmak mantıklı mı? Yoksa gulia gelene kadar yeni sulara güncel teklonojilere yelken açmalı mı?

Up:)

34 AV 0020 COMING SOON!!

Alfadanadam

Bende 2007 model 1.9 jtdm var. Cok iyi anlamam arabadan. Cok değişik arabalar surmuslugum yok. Ama 159 bambaşka yahu.  Bir kere su pompam bozuldu coluk çocuk 1 gün yolda kaldık.  Bir kere müşteriden çıktık rezil etti bizi egr bloklanmis. Devamlı siyah duman atıyor fap tikaniyor motor ışığı gibi yanıyor. Geri sensör sistemi cani isterse çalışıyor v.s. uc gündür serviste ama hala ona cok cok asigim
Selam

Dostum sen İtalya'da bu haldeysen bizim halimiz çok iyi Türkiye'de ya :)

delimai

Selam

Dostum sen İtalya'da bu haldeysen bizim halimiz çok iyi Türkiye'de ya :)
:):):)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

voyager3355

Yetişmiş insan ve sanatçı insan eksiği heryerde var bana kalirsa. Tr it fark etmiyor.  Alfa servisi olmak için güzel bir tamirhane bir de tabela yetmez.  Ehillik şart.  Italya da da ayni durum.  Isten anlamayan cok.

PARKU

chao

Alfa olmayacaksa herhalde ben Superb alırdım. Madem sınıf büyük o zaman araba ferah ve geniş olsun, arkasında da VW teknolojisi olsun. Superb çok güzel bir araba.
İnsignia yüzü çok çabuk eskimiş bir araba ve hantal, Japon arabalarından genel olarak hoşlanmıyorum.C5 ve 508 i şanzumanı nedeniyle eliyorum.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Alfadanadam

Aynı dururmda DS5 alır geçerdim.

agucba

Eğer maddi anlamda zorlamayacaksa bence de DS5 çok güzel ve farklı bir alternatif. DS5 benim çok ilgimi çeken ve sevdiğim bir Citroën modeli.

///////////////

erdem1904

Mehmet bey bu ilanı gördünüz mü?

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Rotweiler

yorumlar için öncelikle teşekkür edeyim ama tam istediğim şekilde değiller
yani öncelikle pejo ile citroene alfaya yapılan haksızlığın aynısını yapmıyor muyuz yani alfa ise sorunludur fransız ise baştan sildim zaten şeklinde..
benim istediğim daha ziyade teklonoji yenilik fonksiyon ekonomi v.s karşılaştırmak
yani honda almazdım çünkü bu zmanada atmosferik 2,0 motor alınmaz 159 daki gücün yarısını bulamazsın
diğer taraftan superb nin motor teklonojisi şu şu sebeplerden 159 dan çok daha iyi 159 un motoru 2014 için çok eskiş bir teklonoji ve güncellenmedimedi şeklinde yorumlarınız olursa mesuuuuut olurum ;)

PSA gurubu araçlar için bak yukarıda yazdım abi tamamen objektif olarak: AR-ge durdu PSA gurubunda. Yani tartışacağıız bişey yok.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

tayfun

Mazda 6 hiç aklıma gelmemişti gerçekten çok güzel bir araba :) tasarımını da beğenilecek cinsten.

alacagimdan deyil ama aylardır takip ediyorum. içi,dışı sağlamlığı fiyatı çok makul. deri,sunroof 2.0 +lpg:) hiçbir markada beyenmedigim metalik gri renk, mazda 6'da bi şahane duruyor.

Utku

Mazda 6 için lpg uygulamasının tam verimli olmadığını duymuştum, motor özelliğinden ötürü.Yoksa bencede o fiyat bandında çok iyi seçenek
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Rotweiler

Mazda, 6 kasada gerçketen çok iyi iş yaptı da işte manuel görmedim ben.
Ona sinir olmuştum araba bakarken.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

max-ime

Mazda 6 için lpg uygulamasının tam verimli olmadığını duymuştum, motor özelliğinden ötürü.Yoksa bencede o fiyat bandında çok iyi seçenek
O durum bir onceki kasa icin gecerliydi Utku. 2004, 2005 lerde.

ar.159

Mehmet bey bu ilanı gördünüz mü?

Cok eski bir ilan boş bir araba icin cok istiyorlar birde model 2009 olmasına ragmen makyaj görmemiş ve pazarlıkta yapmıyorlar ilginiz icin tesekkurlerr

34 AV 0020 COMING SOON!!

Tolga033

Üstteki iletiyi görünce aklıma geldi,sorayım dedim,
Makyajlı 159'un makyajsız olanından tam olarak ne farkı görsel olarak.  :alfisti:

hi_cazz

Üstteki iletiyi görünce aklıma geldi,sorayım dedim,
Makyajlı 159'un makyajsız olanından tam olarak ne farkı görsel olarak.  :alfisti:

Koltuk yapıları farklı, göstergeler farklı, jantlar farklı, bagaj kapağı logodan açılabiliyor, otomatikse şayet vites triminin rengi farklı. Bunun haricinde birşey yok.