Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

YOL TUTUŞ : 159 ve Giulietta

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba You are not allowed to view links. Register or Login . Ben bu foruma yeni katıldım. Yakında giulietta dizel otomatik alacağım. İçinde bütün opsiyonları dahil olarak almayı düşünüyorum. Babamın üstüne olduğundan dolayı ÖTV vergisi alınmayacak. Alfa Romeo ile ilgili bir çok konuda yazmışsınız. Ben de size danışmak istedim. Öncelikle bu dizel otomatik olanı kullandınız mı? Ben kullandım ama sürüşü gerçekten harika olmasına rağmen bir kaç konuda kararsız kaldım. Onun dışında bu akustik cam olayını alacağım Giulietta için servisinde uygulayabilir miyim, böyle bir opsiyonu varsa. Bir de hangi serviste yaptırdınız aracınızı? Cla amg paketli yedek araba vermeleri cidden çok hoş olmuş. Lüks spor paket 1 ve 2 arasında 2 yi seçeceğim ancak sürücü koltuğu tamamen elektrikli ayarlara sahip olup olmayacağını alacağım bayi de bilmiyor. Test sürüşüne iki defa çıktım. Birisinde normal test güzergahında yaptık, diğerinde de yanlış bir yoldan başladım, geri dönebilme şansım varken satış görevlisi dönmenize gerek yok buradan da devam edebiliriz dedi. Tesadüf o günden önce oradaki yolda da test yapma imkanım olsaydı diye içimden geçirmiştim. Bahsettiğim yolda hem düzlük alan var hem de keskin virajlar var. Asfaltı da kaliteli ve 3-3 toplam 6 şeritlik geniş bir yol. Neyse, düzlüklerde rica ettikten sonra gazladım bir de virajlarda kurallara uymam gerektiği için yarış çizgisini tutturamadım. Ancak yine de gerçekten çok güven verdi. Ama daha önceki dizel araçlar güçsüz olduklarından sürekli istemsiz olarak gaza yükleniyordum. Gördüğümüz ilk u dönüşünden bayiye geri gidecektik. Arabalar geçtikten sonra istemsiz gaza yüklendim ve ön taraf sağ sol yaptı. O sırada aklıma You are not allowed to view links. Register or Login'un dedikleri aklıma geldi. Yol tutuşunun o kadar da iyi olmadığını ve sürekli kafadan koptuğunu söylemişlerdi. Sinan Koç da bir Alfisti ve o da beğenmemişti. Ancak o iki test sürüşündeki arabanın verdiği zevk gerçekten ayrıydı. Bundan dolayı herhangi bir lüks ya da normal bir araba aldığımda Giulietta'da aklım kalacaktı. Eksikleriyle, artılarıyla cidden Giulietta'yı seviyorum. Ağustos'un başında sipariş verip, ağustos sonuna doğru da gelmesi planlanıyor.

Öncelikle konuları karıştırmışsınız sanırım 

Akustik cam olayı ve cla vermeleri alfa ile alakalı değil. Mercedes servisiyle alakalı. Giuliettada akustik cam duymadım ben. Siz benim C serisi için olan bir yorumumu okumuşsunuz sanırım.

Giulietta ya gelince. Dizel otomatik kullanmadım. Güzel olacağı düşüncesindeyim. Elektrikli koltuk giuda ben daha hiç görmedim.

Tapatalk

Onur Mutlu

Öncelikle konuları karıştırmışsınız sanırım 

Akustik cam olayı ve cla vermeleri alfa ile alakalı değil. Mercedes servisiyle alakalı. Giuliettada akustik cam duymadım ben. Siz benim C serisi için olan bir yorumumu okumuşsunuz sanırım.

Giulietta ya gelince. Dizel otomatik kullanmadım. Güzel olacağı düşüncesindeyim. Elektrikli koltuk giuda ben daha hiç görmedim.

Tapatalk
O gün biraz yorgun kafayla yazmıştım. Mercedes'in mobilo diye uygulaması var şimdi hatırladım. Elektrikli koltukları var, videolarda bayağı gösteriyorlar. Ben de Alfa Romeo için akustik cam yapılıyor anlamışım çok haklısınız.

admin

Giulietta MY10'nın cam kalınlığı Giulietta MY14 ile birlikte ses izolasyonunun iyileştirilmesi amacı ile %25 oranında arttırılmış. Bu sebeple Giulietta'da da "akustik" cam var diyebiliriz...  :))

İkinci cümle aşırı iyimser bir tanımlama oldu.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

wolkanku

3 yıl boyunca 159 kullanıp, sürekli yürüyen aksamı geliştirmiş , şimdi de 1 aydır giulietta kullanan bir kullanıcı olarak yorum yapayım.

159'un standartı bana göre darbe sönümlemesi çok zayıf ancak yol tutuşu başarılıydı.
çok kısa süre 16" lar ile kullanıp hemen, 18" + eibach prokit kullanmaya başladım.
çok konforluydu, darbe sönümlerken içeriye yansıttığı "sönümleyememe" hissi ortadan kalkmıştı, başarılıydı.

ardından 19" janta geçiş yaptım, bir nebze sertleşti ancak aracımı sürenler 19" jant ve 35 yanakla o aracın nasıl o kadar konforlu olduğuna inanamıyordu..ardından bir hata yaptım ve daha çok düşsün diye novitec yaylara geçiş yaptım, ilk etapta bir problem yoktu ancak daha sonra konfor hissedilir derecede azaldı , konfor gitmişken tam gitsin madem dedim ve alt burçları powerflex burçlar ile değiştirdim, son setup ; 235 35 19 + novitec + powerflex alt burçlar olduğunda 159 gerçekten tren gibi yol tutuyordu..saçma sapan yol tutuyordu diyordum hep, yani o kadar tutmamalıydı o sınıfta bir otomobil :) tutuyordu ancak konfor yoktu.

gelelim giuliettaya , spor2 paketli 225 40 18 'li hali ile, giulietta müthiş konforlu bir otomobil, süspansiyonu gerçekten çok iyi optimize edilmiş (ki benim aracım 2011 ilk giuliettalardan). darbe sönümlemesi, yol tutuşu her şeyi harika..hatta 159 sahibiyken , giulietta yorumlarını nadiren merak edip okurdum ve içimden "amma da abartıyorlar şu arabayı" derdim, ancak abartmıyorlarmış, giulietta gerçekten iyi yol tutuyor.
ardından 225 35 19 ' a geçiş yaptım, konfor kesinlikle değişmedi diyebilirim, ancak araba citroen DS4 gibi yüksek bir hatchback/suv kırması gibi gözüktü, artan yükseklik ile birlikte sanki parmak uçlarında gidiyormuş hissi vardı, 2 gün sonrasında eibach prokit takıldı. prokitli şekilde toplam 30 kilometre yol yaptım, ilk izlenimim; daha tok bir his, normal modda biraz hissiz kalan direksiyonun, olması gereken hassasiyete gelmesi, konforun halen mükemmel olması. yani 35 yanaklı 19 jantlı ve yaylı , 159 ile giuliettayı kıyasladığımızda giulietta çok daha net bir şekilde konfor konusunda önde, yol tutuşta da önde olacaktır diye tahmin ediyorum, alıştıktan sonra ufak ufak zorlayarak bunu test edeceğim.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Onur Mutlu

Giulietta MY10'nın cam kalınlığı Giulietta MY14 ile birlikte ses izolasyonunun iyileştirilmesi amacı ile %25 oranında arttırılmış. Bu sebeple Giulietta'da da "akustik" cam var diyebiliriz...  :))

İkinci cümle aşırı iyimser bir tanımlama oldu.

You are not allowed to view links. Register or Login O zaman çok daha iyi. 2016 dizel otomatik Giulietta da kullandım izolasyonu bayağı iyiydi. Rüzgar sesi yoktu gibi bir şey 120 km hız da yaptım.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login O zaman çok daha iyi. 2016 dizel otomatik Giulietta da kullandım izolasyonu bayağı iyiydi. Rüzgar sesi yoktu gibi bir şey 120 km hız da yaptım.

3. makyaj ve iyileştirmesini görmüş bir araçta zaten olmaması gerekir.

umitkilic

Şu anda hem giulietta hem de 159 sahibiyim.10 bin km kadardır giu,35 bin km kadardır da 159 u kullanıyorum. Neredeyse sıfır sayılacak olan giu,10 yaşında olan ve alt takımı ve lastikleri çok da iyi durumda olmayan 159 un kesinlikle rakibi olamaz.zaten kimse de bunu giu dan beklememeli.bu demek değildir ki giu nun yol tutuşu iyi değil. 159 gerçekten çok iyi yol tutuşu olan,bunu virajlarda da düz zeminde ilerlerkenki stabil gidişiyle de çok üst seviyelerde bir araba.Şunu da söylemek isterim;sahip olduğum her 2 alfanin direksiyonu da oldukça keyif veren,söz dinleyen,benim gibi sakin bir kullanıcıyı dahi zaman zaman tahrik edip,durup dururken slalom yaptiran sisteme sahip.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğa Tosun

Şu anda hem giulietta hem de 159 sahibiyim.10 bin km kadardır giu,35 bin km kadardır da 159 u kullanıyorum. Neredeyse sıfır sayılacak olan giu,10 yaşında olan ve alt takımı ve lastikleri çok da iyi durumda olmayan 159 un kesinlikle rakibi olamaz.zaten kimse de bunu giu dan beklememeli.bu demek değildir ki giu nun yol tutuşu iyi değil. 159 gerçekten çok iyi yol tutuşu olan,bunu virajlarda da düz zeminde ilerlerkenki stabil gidişiyle de çok üst seviyelerde bir araba.Şunu da söylemek isterim;sahip olduğum her 2 alfanin direksiyonu da oldukça keyif veren,söz dinleyen,benim gibi sakin bir kullanıcıyı dahi zaman zaman tahrik edip,durup dururken slalom yaptiran sisteme sahip.

Aslında konu gayet net; ama benim de ikisine de sahip birinin yorumunu beklememin sebebi ilk sayfalarda 159'un yol tutuşu ile ilgili yapılmış birkaç anlam verilmesi mümkün olmayan yorum. Lastik çok önemli, bu topicte anladım  :alkis:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

umitkilic

Birçok konu gibi yol tutuş konusu da kişiden kişiye farklı anlamlar taşıyabiliyor. Daha önce sahibi olduğum bir arabanın viraj alma kabiliyeti 159 dan çok daha iyiyken düz yolda gidişi 159 kadar stabil değildi. Simdi hangisi daha iyi diyebiliriz ki?konfor ve güvenli sürüşü birlikte değerlendirdigimizde 159 çok çok iyi bir araba.julyetten bile iyi diyeyim de daha politik olsun :)

Gouki

Yorumlarınız için çok teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login

tekin159

hortlatma sayılmasa da benim de kapanmış gitmiş sayılan konu hakkında iki çift lafım var.
50 bin km dizel 159 kullandım. bu 50 bin km her gün karaman konya ereğli arası ve konya mersin arası olsun babamın da kullandığı uzun yollar sdayesinde oldun. lan 1.5 senede ne 50 bini demeyin diye izah ediyorum.
6 ay 10 bin km de dizel giulietta kullandım.

159 ağır stabil rijit şasi.oturaklı. tok bir araba evet. virajlarda yığılma ağırlık dağılımı hele uzun yolda hissettirmiyor. kesinlikle mercedes c (w203) bmw 3 (46) gibi rakiplerinden çok çok üstün. test videosunda e90 ile karşılaştırılıyor ama e90 kullanmadım yorum yapamam.
segmentinde gelmiş geçmiş en iyilerden diyebiliriz. bunu derken üretim yılı maliyeti ve dönemin teknolojisi gibi şartları göz önünde bulundurarak diyorum. zira aynı platform saab ve vectra'da kullanıldı ama sadece 159 bu kadar öne çıktı yol tutuşu konusunda.
yani 159 zaman içinde yarı bir hikaye. efsane. bağımsız tutuyorum.

ha sattım 159'u giulietta aldım. daha adanadan konyaya gelirken yolda o tokluk hissinin açık ara farkını gördüm. yakıt ve gelişen teknoloji ve "segment farkı" bunda etkili idi. yol tutması için ağır olma şartı yoktu elbette.
ama kendimi avutmak istedikçe giulietta beni üzüyordu. virajda sınır zorlamayı seven birisiyim ama giulietta bu sınırları zorlarken elektronik müdahaleleri çok ediyordu. 159 ipin ucu kopana kadar ellemiyordu oysa ki.

gel gelelim antalya'da tatilde yol üstü uğradığımız birmot bayisinde yaşadığımız test sürüşüne.
ismet sayın bey alfisti olduğumuzu öğrenince özel olarak bizimle ilgilendi. alfa romeo tarihini anlatan dergi bir ürün hediye etti. tct jtdm giulietta testine çıktık.
ben sakin sürerken 159 a göre giuliettanın daha zayıf olduğunu söyledim yol tutuşu olarak. elbette segmentinde lider ama. sen geyik testi denedin mi kendi arabanda dedi. hayır dedim. beni müsait yerde durdurup yer değiştirdik. bana dediği tek şey giulietta hele ki ilk seri 2011 her konuda 159 dan daha iyidedi. elbette inanmadım ama gösterecekleri vardı sanırım.

çevre yolunda sırası ile 120 140 160 ve 180 km hızlarda en soldan en sağ şeride direksiyonu adete kırarak geyik testi yaptık. arkadaşlarım arkada tutunacak yer arıyordu. doğrusu ben de dik dursam da içe doğru bir sızıntı yaşamadım değil korkudan.
sağa çekti sıra sende dedi. benim güzergahımda yol viraja geliyordu. geyik testi yapmadım ama bir hayli eğimli uzun viraja bas bas bas hadi ama bu kadar mı nidaları eşliğinde 160 gibi hızla ayağım sürekli gaza abanır şekilde girdim. ve cidden direksiyonu ben tutsam da güvenemiyordum açıkcası. bize bu testleri izmir körfez pistinde firma tarafından deneme öğrenme usulü ile yaptıklarını söyledi. düşünsenize firma size müşteriye sen anlatacaksın al sür sınırları zorla diyor. alfa değil mi işte.  :clover: :alkis: 4c kullandırılan satış temsilcileri var dedi. bana daha nasip olmadı dedi gülerek :) ayrıca aynı pistte bmw ve mercedes bizim limitlerimizi sadece izliyorlar, bizim limitlerimizde deneme yapan çıkmadı  henüz dedi.

her neyse bu işin kerametini anlattı ismet bey. giulietta 159'dan farklı olarak elektronik hesaplamalar ile aracın 4 tekerinden anlık milisaniyelik bilgi aktarımı ile menevra ve viraja göre mekanik düzene komut verip arka sol tekerinin esnemesini bile anlık ayarlıyor dedi. 159 ise sadece q2 ile yol tutuyor dedi.
159 aşığı giulietta sahibi olarak o an için arabam için sevinsem de 159 daha iyi diyordum içimden  :'(

ve tatilden dönerken hakikaten bazı yerlerde sınırları zorladık. araba güven vermiyor gibi hissettirse de salmıyor.yapışıyordu yola. ama ne yaparsa yapsın o 159 tokluğu yok.

işte mesele burada aslında. tokluk dediğimiz şey 159 için iyi bir şey olsa da aslında ağırlık merkezi dağılımında harika tasarlanmış olsa da çok uzun soluklu sert seri yerlerde sınırları zorlarken belki savurma şeklinde dezavantaj yaratabiliyor.

ya da çok uzattım şöyle diyeyim;

159 size olabilecek en son sınıra kadar özgürlük veriyor. güven teminat garanti veriyor. ve hakikaten elektronik müdahale etmeden çok üst limitler zorlanabiliyor. aşırı güven veriyor evet. ama bi saldı mı korkutuyor. 159 da vdc devreye girdiğinde acil durum gibi bir şey oluyor. o kark kurt sesi korkutucu oluyor.

giulietta ise iş o raddeye gelmeden sürekli müdahale ediyor ufak ufak. taciz gibi. gark kurk tak diye aniden tutup bırakıyor.

159 mekanik giulietta ise elektronik ağırlıklı bir yol tutuş güvenliğine sahip diyebiliriz.
159 zamanın ötesinde güvenlik ve yol tutuş sunmuştur. giulietta ise segmentinin üzerinde.

illa yarış ya da kıyas yapmaya gerek yok.

dip not: 159 150 hp dizel versiyonunda ağır tank gibi yol tutuyor evet. ama 200 hp versiyonda biraz ayarsız olursanız giuliettada hissettiklerinize benzer şeyleri 159'da da yaşıyorsunuz. buradan giulietta güç/ağırlık oranı sebebi ile de böyle hissettiriyor diyebiliriz.
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

master

Söylediklerinize yorum yapmayacağım da, "159 sadece Q2 ile yol tutuyor" diyen satış danışmanının söylediklerine pek itibar etmemenizi tavsiye ederim. Zira 159'da kilitli diferansiyel yoktur.

Sırf Giu öveceğim diye 159'a çamur atmasın bi zahmet.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tekin159

Söylediklerinize yorum yapmayacağım da, "159 sadece Q2 ile yol tutuyor" diyen satış danışmanının söylediklerine pek itibar etmemenizi tavsiye ederim. Zira 159'da kilitli diferansiyel yoktur.

test süresince sürekli 159'dan bahsetmem rahatsız etti satıcıyı sanırım bu yüzden sürekli övdü. giulietta'mı sattım 2 ay oldu. tekrar 159 kullanıyorum ve hala fikirlerim aynı. büyük ihtimalle mesleğe başladığında ilk tanıtması gereken araç giulietta olduğu için bu kadar yanlı bakıyor. hatta giulietta ilk serileri sürekli övüyor. 2013 ve 2016'larda bazı yerlerden taviz verildi diyor.
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

agucba

Bizde genelde öyledir, bir şeyi överken başka şey kötülenir. Bu arada 2008 yılındaki makyaj ve iyileştirmeler sonrasında 159'lara Q2  eklendi.

Agucba by Tapatalk

///////////////

francobaresi

Bizde genelde öyledir, bir şeyi överken başka şey kötülenir. Bu arada 2008 yılındaki makyaj ve iyileştirmeler sonrasında 159'lara Q2  eklendi.

Agucba by Tapatalk
butun makyajli 159larda q2  var mi?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

halil

butun makyajli 159larda q2  var mi?

bütün makyajlılar da  elektronik q2 var.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

francobaresi

bütün makyajlılar da  elektronik q2 var.
tesekkurler cevap icin, hem makyaj oncesi hem sonrasi 159 kullandim, yol tutus farkini pek farkedemedim, tabi bunu farkedecek yeterlilikte surucu oldugumu dusunmuyorum, siradan kullanici yorumum bu. Yol tutus konusunda da 159 virajlarda cok yatiyor hissettriyor bana

Cuore sportivo

hi_cazz

tesekkurler cevap icin, hem makyaj oncesi hem sonrasi 159 kullandim, yol tutus farkini pek farkedemedim, tabi bunu farkedecek yeterlilikte surucu oldugumu dusunmuyorum, siradan kullanici yorumum bu. Yol tutus konusunda da 159 virajlarda cok yatiyor hissettriyor bana

Çözüm coilover

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ucarozcan

Çözüm coilover

Yatma derdine son.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

francobaresi

Çözüm coilover

Yatma derdine son.

Xperia Z3

orijinal haliyle iyi yol tuttugu biraz abartilmis gibi.

Cuore sportivo

hi_cazz

orijinal haliyle iyi yol tuttugu biraz abartilmis gibi.

Yok orjinal haliylede güzel yol tutuyor. Fakat coil ile limit baya artıyor.

francobaresi

Yok orjinal haliylede güzel yol tutuyor. Fakat coil ile limit baya artıyor.

Hani meshur video var ya, alfa 159un segmentinde 1. oldugu video, onu izleyince baya bi beklenti oluyo, dedigim gibi cok limit deneyen veya hizli kullanan bi profilim yok, sadece hissiyatindan dolayi oyle dedim.

Cuore sportivo

hakan

Makyaj öncesi ve sonrası yol tutuş farkı hakkında birşeyler yazabilir misiniz.
haktas

Doğa Tosun

Benim aracım 2008 makyajlı, şimdi benim aracımda q2 mi var ? Ben yok diye biliyorum
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

hi_cazz

Benim aracım 2008 makyajlı, şimdi benim aracımda q2 mi var ? Ben yok diye biliyorum

Doğa senin araç makyajlı diye geçmiyor. Makyaj öncesinde bazı iyileştirmeler yapılmış sadece. Yani elektronik q2 yok.

2006-2008 arası X3
2009-2011 arası X5
2012 - ....  X9