Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Beylikdüzü 156 2.0 SS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tg19o5

[/url][/img]
[/url][/img]
[/url][/img]

Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım. 2004 156 2.0 SS ilk Alfam. Aracımı almadan önce en çok danıştığım takip ettiğim forum burası oldu. Direk kullanıcılardan yorumlar almak en sağlıklısı. Aracıma LPG yi ben taktırdım You are not allowed to view links. Register or Login km de iken ve You are not allowed to view links. Register or Login km lik sürüş gerçekleştirdim Haziran 27 den bu yana. Yol tutuşu ve aracın motor sesi bu süreçte beni en çok etkileyenler oldu. Daha önce 2006-2013 yılları arasında Citroen Xsara II 2013-2014 arası Opel Astra H 2014-2016 arası Citroen C5 1.6 e-HDI kullandım ve bu araçlar arasında en iyi yol tutuşu tabiki C5 te idi en keyifsiz kullandığım ise Astra H oldu ve 1 sene kullanarak sattım aracımı. Citroen C5 i henüz satmadım ama kardeşime bıraktım ve evlendiğim için Alfa 156 da karar verdim. Burada araçları ile ilgili detaylı şekilde yorumlar yazan iyisini kötüsünü anlatan herkese teşekkür ediyorum. İlk deneyimlerim 2.0 SS olmasına rağmen yakıtta (lpg tabiki  :D ) beklediğim performansı aldım diyebilirim. şehir içi 100 km/12 lt lpg şehir dışı da 100 km/9,5-10 lt lpg tüketimim bulunuyor, aracı normal kullanıyorum hakkını istediği yerlerde veriyorum ( ki zaten motor buna sizi teşvik ediyor ). Aracımın frenlerine henüz alışamadım burada okuduğum kadarıyla zaten frenlerin hassasiyetinden bahsedilmişti. Araç ile ilgili şu anda udak 2-3 sıkıntım var You are not allowed to view links. Register or Login devirde ufak bir tekleme yapıyor bujileri değiştirmiştim aldığımda ama bu sanırım farklı bir problem diğeri ise iç trim sesleri bununla ilgili haftasonları aracıma bakım yaparken ufak tefek işlemler gerçekleştiriyorum sanırım bir süre sonra komple halletmiş olurum. Sigorta işiyle uğraşıyorum. Hasar uzmanıyım. Kasko,trafik,dask, konut, iş yeri, sağlık sigortalarınız ile ilgili tüm Alfisti ailesine yardımcı olabilirim. Herkese keyifli kazasız sürüşler diliyorum.

Kaan

Hoşgeldiniz. 156 hele ki 2.0 motor olunca çok daha keyifli oluyor. 2.000 devirde tekleme yapmasının sebebi bujileri yeni değiştirdiğinize göre buji kabloları yada bobinlerden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Yapacağınız kontrollerden sonra karar verirseniz önce buji kablolarını değiştirmenizi, sorunun devam etmesi halinde tek tek bobinleri kontrol ederek bobin değişimini öneririm. Bir de küçük bir öneri; araba kesiklik yaptığında gaza yüklenmek yerine daha az basarsanız araba boğulmamış olur ve 1-2 saniye de kendini daha hızlı toplayabilir.
1 hayal
5 duyu
6.his

tg19o5

Teşekkür ederim. Her zaman yapmıyor teklemeyi yoğun trafikte kaldığımda ara ara yapıyor ve şu anda sadece 2. viteste hissediyorum bunu. Yüksek viteslerde herhangi bir şey hissedilmiyor ya da ben anlayamıyorum. Verdiğiniz bilgiyi bu akşam iş dönüşü deneyeceğim. Bujileri Sefaköy de AUTO DELTA Serkan Usta da değiştirdim, kendisini yıllardır LPG cilik yapan bir tanıdığım önerdi sadece ALFA araçlara bakıyor ve bujileri değiştirirken aracımla gerçekten ilgilendi. Araç konusunda biraz fazla hassasım yapılan her işçiliği takip edip bilgi almaya çalışırım. Benimde sizlere aktarabileceğim önerilerim olur inş. ileride. Tekrardan teşekkürler.

Kaan

Aynı sorunu yaşadığım için konu hakkında biraz tecrübem var. Devir düşüp araba yavaşladığında vites küçültmeden aynı vites ile devam ederseniz bu zamanlarda kesiklik daha hissedilir oluyordum eminim. Yoğun trafikte 2.vites ile giderken yol biraz tıkanıp sonra aracınız durmadan tekrar açıldığında hızınız düştüğü zaman 2. vites ile devam ederken bariz hissedilir halde sanırım. Sorun tamamen elektriksel anlaşılan. Ayrıca başınıza geldi mi bilemiyorum ama çok dik yokuşlarda da bu kesikliği yaşamanız olası. Ama büyük bir sıkıntı değil.
1 hayal
5 duyu
6.his

octinum

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Bir Alfa sahibi olarak eşime C5 bakmaya başladığım gün sizin bu mesajınızı okumuş oldum, benim açımdan da ilginç tesadüf oldu. :)

Motorla ilgili şu ana kadar çok deneyimim yok ama tarifiniz bana da bobin ve buji kablosu gibi ateşleme sistemini çağrıştırdı. Başka devirde yok mu? Anlık mı? Motor sıcaklığı etkiliyor mu? Yani motor soğukken daha çok oluyor veya benzeri bir durum var mı?

salihyksk

hayırlı olsun Allah kaza bela sorun çıkartmadan binmeyi nasip etsin.Ama yakıt konusunda LPG oldugu halde şehir içi 12 lt bana fazla gibi geldi yada normali bumudur? yeterli bilgim yok ama bende bu araca bakıyordum alınsa LPG takılsa diye ama 12 lt fazla geldi bana 9 10 beklerdim You are not allowed to view links. Register or Login

tg19o5

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Bir Alfa sahibi olarak eşime C5 bakmaya başladığım gün sizin bu mesajınızı okumuş oldum, benim açımdan da ilginç tesadüf oldu. :)

Motorla ilgili şu ana kadar çok deneyimim yok ama tarifiniz bana da bobin ve buji kablosu gibi ateşleme sistemini çağrıştırdı. Başka devirde yok mu? Anlık mı? Motor sıcaklığı etkiliyor mu? Yani motor soğukken daha çok oluyor veya benzeri bir durum var mı?

Merhaba teşekkür ederim hepimiz için kazasız belasız günler. Bobinleri ve buji kablolarını en kısa sürede kontrol ettireceğim. Başka devirde yaşamıyorum, motor sıcaklığı farketmiyor soğuk ve sıcakken de aynı durumu yaşayabiliyorum.

C5 ile ilgili de 2013 modeline biniyordum ve inanılmaz konforlu bir araç daha önce bahsettiğim gibi 6.5 yıl Xsara ya 2 yıla yakın da C5 e bindim MCP vites düşünürseniz ben MCP kullanıyordum, ilk 2 viteste araçta yığılma yaşanıyor ama bir süre sonra aracın konforu bunu size komple unutturuyor. Alışma süresi denilebilir. Şehir içi 1,6 e-HDI 6,8 lt şehir dışı ise 5,4 lt yakıt tüketiyor. Aracı 2014 ekim de satın aldım ve 2016 Ağustos haala satışta değil arada kullanmaya devam ediyorum 16,000 km de satın aldım 76,000 km oldu yani 60.000 km lik kullanımım boyunca elde ettiğim veriler bu yönde. Yol tutuşunun PASSAT lardan üstün konforunun da en az bir PASSAT kadar olduğunu söyleyebilirim. ( Aracı virajlarda zorlamayı seviyorum ) Sabit merkezli direksiyon ve tüm kontrol kumandalarının hepsinin burada olması şoför için inanılmaz rahatlık. C5 bakıyor iseniz kesinlikle kulaktan dolma bilgilerle yorumlara inanmayın direk kullanıcısıyla konuşun bende buradan size istediğiniz desteği sağlayabilirim. Tekrar teşekkürler.

tg19o5

hayırlı olsun Allah kaza bela sorun çıkartmadan binmeyi nasip etsin.Ama yakıt konusunda LPG oldugu halde şehir içi 12 lt bana fazla gibi geldi yada normali bumudur? yeterli bilgim yok ama bende bu araca bakıyordum alınsa LPG takılsa diye ama 12 lt fazla geldi bana 9 10 beklerdim You are not allowed to view links. Register or Login

Merhaba, teşekkür ederim. Yakıt konusu ile ilgili LPG yi pazar günleri hariç 2,20 tl den alıyorum * 12 lt = 26,4 TL yapıyor ve km de 26,4 kuruş yakmış oluyor. 2.0 165 beygir bir araç için gayet iyi rakamlar. Bunu yıllardır dizel kullanan biri olarak yazıyorum. Ayrıca lpg sistemim likit lpg, sıralı sistem kullanmıyorum. Bu rakamlar direk 27 Hazirandan bu yana elde ettiğim verilere göredir. Şu anda araçtan memnunum ama tabiki zaman neler gösterir bilemiyorum. Şimdiden size de hayırlısı olsun. İyi forumlar.

octinum

Merhaba teşekkür ederim hepimiz için kazasız belasız günler. Bobinleri ve buji kablolarını en kısa sürede kontrol ettireceğim. Başka devirde yaşamıyorum, motor sıcaklığı farketmiyor soğuk ve sıcakken de aynı durumu yaşayabiliyorum.

C5 ile ilgili de 2013 modeline biniyordum ve inanılmaz konforlu bir araç daha önce bahsettiğim gibi 6.5 yıl Xsara ya 2 yıla yakın da C5 e bindim MCP vites düşünürseniz ben MCP kullanıyordum, ilk 2 viteste araçta yığılma yaşanıyor ama bir süre sonra aracın konforu bunu size komple unutturuyor. Alışma süresi denilebilir. Şehir içi 1,6 e-HDI 6,8 lt şehir dışı ise 5,4 lt yakıt tüketiyor. Aracı 2014 ekim de satın aldım ve 2016 Ağustos haala satışta değil arada kullanmaya devam ediyorum 16,000 km de satın aldım 76,000 km oldu yani 60.000 km lik kullanımım boyunca elde ettiğim veriler bu yönde. Yol tutuşunun PASSAT lardan üstün konforunun da en az bir PASSAT kadar olduğunu söyleyebilirim. ( Aracı virajlarda zorlamayı seviyorum ) Sabit merkezli direksiyon ve tüm kontrol kumandalarının hepsinin burada olması şoför için inanılmaz rahatlık. C5 bakıyor iseniz kesinlikle kulaktan dolma bilgilerle yorumlara inanmayın direk kullanıcısıyla konuşun bende buradan size istediğiniz desteği sağlayabilirim. Tekrar teşekkürler.

C5 görüşlerinizi paylaştığınız için esas ben teşekkür ederim. :) MCP vites galiba bizim Selespeed'e benzeyen bir tek kavramalı otomatik. Eşim tercih etmese de SS kullanabiliyor. Sıkıntı olmazdı zannımca. Ancak sizinki yeni kasaymış zaten, benim ilgili konu aşağıda:
You are not allowed to view links. Register or Login)/

Sizin ufak teklemeye de fikir yürütelim, aklımızda bulunsun, belki toplayınca bir yere varırız.

tg19o5

C5 görüşlerinizi paylaştığınız için esas ben teşekkür ederim. :) MCP vites galiba bizim Selespeed'e benzeyen bir tek kavramalı otomatik. Eşim tercih etmese de SS kullanabiliyor. Sıkıntı olmazdı zannımca. Ancak sizinki yeni kasaymış zaten, benim ilgili konu aşağıda:
You are not allowed to view links. Register or Login)/

Sizin ufak teklemeye de fikir yürütelim, aklımızda bulunsun, belki toplayınca bir yere varırız.

Evet MCP SS ile aynı mantalitede çalışıyor ama C5 ten daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Konuyu okudum dediğim gibi ben yıllardır Citroen i çok fazla kullanmamdan dolayı etrafımda bir Citroen topluluğu var bahsettiğiniz modellerde fiyat aralığında temiz bir araç ile ilgili bilgi aldığım takdirde buradan direk sizinle irtibata geçerim.

Tekleme ile de ilgili inş. büyük problem çıkmaz şimdiden yardımlar için teşekkür ederim.

E.Ç.M. (MiTongin)

Hayırlı olsun. Güle güle kullanmanız dileğiyle...
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

tg19o5

Geçen resim ekleyememiştim. İyi dilekleriniz için teşekkürler.

hamzayildiz

Maşallah çok diri araç 👍

SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

krm1983

Gayet diri duruyor. Keyifli sürüşler.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.