Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 SS, İlk Adım.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Foruma epeydir girmiyordum, Signore'yi burada görünce sevindim. :) You are not allowed to view links. Register or Login çok çok iyi bakmıştı. Ben de sağ koltuğuna popomu koyma şerefine nail oldum sayesinde. Nefis bir 156 aldınız, gönlünüzce, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Zamanla bir 156'nın ustayı 2000 motor ve otomatik hakkında nasıl yanıltacağını göreceksiniz, eğer o ses ve ani 2. vites hızlanma tahriklerine kapılmazsanız. :) Tabi bu akşam yine benzine zam geliyor ama işte... Tercih.

EmKa

You are not allowed to view links. Register or Login
Foruma epeydir girmiyordum, Signore'yi burada görünce sevindim. :) You are not allowed to view links. Register or Login çok çok iyi bakmıştı. Ben de sağ koltuğuna popomu koyma şerefine nail oldum sayesinde. Nefis bir 156 aldınız, gönlünüzce, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Zamanla bir 156'nın ustayı 2000 motor ve otomatik hakkında nasıl yanıltacağını göreceksiniz, eğer o ses ve ani 2. vites hızlanma tahriklerine kapılmazsanız. :) Tabi bu akşam yine benzine zam geliyor ama işte... Tercih.

Çok teşekkür ederim, klişe bir "aslan besleyen yemini düşünmez" deyişi burası için uygun sanıyorum. :)

EmKa

Güncel olsun, bütçedeki sarsıntı nedeniyle bir süredir durgunuz. Dış kozmetiğine hiç dokunamadık şu ana kadar, sol farla tampon arasındaki boşluğu giderip tavandaki kuş pisliklerine bir çözüm bulduktan sonra kedilerin nadide eserlerini ortadan kaldırmak için pasta cilaya gireceğiz.

Tavan için boyatmaktan başka orijinal güzelliğini bozmayacak bir çözüm önerisine de çok ihtiyacım var. :) Kaplama fikri içime sinmiyor ama her yıkanışından sonra da tavanda ve bagajda kalan o beyaz lekeler çok canımı sıkıyor.

blueoyester

çooook güzel bir 156. ama boyadan başka çare yok gibi
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

Fangio

Bu 156'yı İlbey'in dükkanında yakından görmüştüm hakikaten çok temiz maşallah  :yukari-ok: hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız keyifle kullanın  :alfisti:

Tavan konusunda çekinceler herkesin malumu. Zaten çözüm olarak iki alternatifi mevcut. Tavanı boyalı otomobil bizim ülkemizde ''tabu''.
Tavanı boyalı araba taklalıdır mantığı otomobil piyasasına egemen. Hal böyle olunca satış aşamasında izahatı biraz daha zorlaşabiliyor.
Tabii ki kimse ayıplı mal almak istemez,
Aradaki farkı; otomobili satan kişinin intibası,kendi bilgimiz dahilinde göz ve el hissimiz ile yaptığımız ekspertiz ve teknolojinin imkanlarından faydalanılarak yapılan ekspertiz kapatıyor. Teknoloji ve sanayi artık öyle bir hal aldı ki neredeyse ortadan kesilip kaynatılmış otomobilleri ekspertiz ile bile anlamak güç olabiliyor.
Sahtekar insanlarla Allah karşılaştırmasın inşallah.

Kaldı ki sizin ki gibi iyi kondisyonda olan otomobiller her noktasıyla anında ayırt edilebiliyor. İyi araba kendini hemen belli ediyor. Panellerin sentesine bir bakış atmak yeterli oluyor.

Şahsi fikrim tavanı boyatmanın orjinali bozmayacağı yönünde. Bizler gibi otomobiline aşık insanlar mümkün olduğunca dikkat etsek de nihayetinde sokakta duruyor.
İster istemez her türlü etkiye etkene maruz kalıyor arabalarımız. Kapalı garaj olsa dahi dışarıya çıktığımızda mecburen sokağa bırakıyoruz.
Potansiyel olarak her bölgesinden hasar alabilir otomobillerimiz. Hele ki tavan ! Yandan darbelere karşı belki bir nebze korumaya alabiliriz ama yukarıdan ne geleceği bilinmez.
Çöp,yanan sigara,top,yaşadığımız coğrafyadaki mevsim şartları vs. pek çok şey. Örneğin İstanbul'da ki dolu yağışında binlerce otomobilin tavanı ciddi hasarlar gördü ve tamir edildi nihayetinde. Varsın tavanın boyası yanık olsun Allah beterinden korusun. Folyo çektirseniz sadece üstünü kapamış olacaksınız.

Bu doğrultuda restorasyon işlemini fotoğraflar ile boyanmadan önceki halini belgeleyerek boyatabilirsiniz. Otomobilin temiz bütünlüğünden ödün vermemiş olursunuz.
Yurtdışı programlarında görüyoruz tavanları kesip kısaltıyorlar her türlü modifikasyonu yapıyorlar ağzımız açık kalıyor güzelliğine. Kaldı ki böyle basit bir boya işlemi neden olmasın ?

Yorumumda ki maksadım aklınızdan geçenleri tahminen anlatmaktı herhangi yanlış anlaşılma olmasın :) Umarım güzel anlatabilmişimdir. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun
[url="//www.instagram.com/riyabzonere"]www.instagram.com/riyabzonere[/url]

EmKa

Teşekkürler, gözüken tek çare o gibi evet.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Bakırköy'den aldık Maslak'a taşıdık aracı artık. :)

Ne yanlış anlaşılması rica ederim, tavanı boyatmaktan olan çekincem aslında satarken ne yaparım korkusu değil şu an için komple boyaya yetecek maddi imkanımın olmayışından, yoksa aksine orijinal tek çözümün o olduğunu düşünüyorum boya takıntım yok benim, hatta alırken Kutay abi söylemişti hangi parçalarda boya olduğunu ama dikkatli dinlemedim bile hatırlamıyorum, o ara aracı dinlemekle meşguldüm. :) Kaplama biraz daha fiyat performans açısından götürebilir beni diye düşünmüştüm ama o da zannettiğim kadar uygun değilmiş. Şu an için düşüncem lekelere biraz daha tahammül edip havaların güzelleşmesiyle kedi kardeşlerin izlerinden kurtulmak, kuş pislikleri de nazarımız olsun diyeceğiz artık komple boyaya kadar. :)

E.Ç.M. (MiTongin)

konuyu yeni gördüm. padok ailesi olarak elimin değdiği araçlardan biri ve piyasadaki en iyi 156 lardan biri. Güle güle kullanman dileğiyle  :nazar:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

EmKa

konuyu yeni gördüm. padok ailesi olarak elimin değdiği araçlardan biri ve piyasadaki en iyi 156 lardan biri. Güle güle kullanman dileğiyle  :nazar:

Çok teşekkür ederim.

EmKa

Bu mesajı yazmayı hiç düşünmezken malesef bu kadar erken yazmak zorunda kaldım.

Araç tekrardan satılıktır, malum sitedeki fiyat forum için değil.

EmKa

Hafta başı satıldı. Artık forum dışında, Hadımköy'e uğurladık kendisini. Kısa ama öz ve zevkli bir 7.5 ay oldu.