Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 TBI TI Pack - Yeni bir 159 macerası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aranimas

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayirli olsun.

Renk konusunda hic dokunmayin bence.

Far konusunda da bixenon donusumu oneririm. O halojenlere ne yaparsaniz yapin, tatmin etmeyecektir.

Benim 159'umda da bixenon opsiyonu yoktu ve halojen farlar artik berbat hale gelmisti. Mercek donusumumu Ilker Kemal'e, temizligini Maltepe Umut Far'a yaptirdim. Sonuc bana gore mukemmel.

Bu da benim farlar:

Ek olarak yag pompasi degisimi ve turbo yag borusu degisimi oneririm. Netice de 9 yasinda turbo bir arac ve yag pompasi hatasi maliyeyli sonuclara yol acabilir. Yag pompasi fiyati cok komik, servis parca fiyati 567 lira civarinda, doblodan bile ucuz. :) Parca kodu: 55222500

Yag borusu mevzusu da soyle, yag borusu motora cok yakin oldugundan asiri isiniyor ve yagin icindeki partikuller boruyu tikayarak, turbonun yagsiz kalmasina yol aciyor. Gui QV'de bu parcayi revize etmisler ve isiya dayanikli hale getirmisler. Bunun da servis fiyati 3xx civarinda, parca kodu55258147

Aradaki fark su sekilde: You are not allowed to view links. Register or Login

Yag konusunda da TBi icin yurtdisinda Petronas Selenia Sport Power 5-40 oneriyorlar ama o yag TR'de yok. Distributoru bile getirmiyor.

Geriye tek secenek ayni specteki (9.55535 GH 2) TR'de ki yag olan Shell Helix Ultra 5-40 kaliyor. HX8 ile karistirmayin ama.

Gule gule kullanin tekrardan

Merhaba.
Arac tamamen yetkili servis bakimliymis. Bugun butun kayitlarina detaylariyla ulastim ve standart bakimini yaptirdim. Eski sahibinin ne kadar titiz oldugunu da kayitlardaki musteri isteklerinden gordum:)) 2017 de turbo degisimi olmus (satici soylemisti) ancak dediginiz parca kodlarina rastlamadim. Haftaya tekrar gittigimde kontrollerini isterim.
Yetkili servis gecmisi oldugundan ben de devam edecegim. Ornegin 2017 deki turbo degisiminin bir kismini ustlenmisler. Bazi parcalari kendim temin edersem takmayi da kabul ediyorlar. Haftaya da lambda sensoru ve birkac parcanin daha degisimini yapacagiz.
Farlari temizleme secenegini degerlendirecegim herhalde. Yenisi oldukca pahali.Simdilik yeni ampullerle idare edecegim.
Yag olarak da bakimlarda Opar 5-40 koyulmus hep yine o koyuldu.

hakan

Hayırlı olsun.Bende bu araç satılığa çıktığından beri sahibi olduğum rosso 159 satıp, bunumu alsam diye kendi kendime söyleniyordum. Motor seçeneğinden ziyade koltukları ve iç trimlerini çok beğeniyordum.kazasız belasız hayrını görün inşallah.
haktas

DcD-Semih

Hayırlı uğurlu olsun, bütçe bazında güncel diyebileceğimiz Alfalar içinde belki de en makulu ve en prestijlisi. Keyfiniz daim olsun elinize git gide güzelleşeceğine eminim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Aranimas

Ilk uzun yolumu yaptim..aslinda orta mesafe sayilir. Bursaya gittim, otobanda ilk basta 120 sonra 130 a sabitledim. Klima hep acik olarak ortalama 8 yakti. Bana iyi bir deger gibi geldi. Henuz ariza veren lambda da degismedi degisince tekrar guncellerim :)

Aranimas

Su anda en buyuk derdim Istanbulun kasisleri >:(
Istisnasiz hepsine alt korumayi surtuyorum :duvar:

balesanist

Su anda en buyuk derdim Istanbulun kasisleri >:(
Istisnasiz hepsine alt korumayi surtuyorum :duvar:

Modena'dan çıkar çıkmaz ilkinde sürtmüştüm. Zamanla alışırsınız.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

EscC

Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim çok güzel araç...  Böyle güzel ve orjinal aracı mat siyaha kaplatmak aracı benim gözümde apaci kategorisine taşımak olur ve çok yazık edersiniz....  Her araçta olduğu gibi hiç bir araca siyah janti yakıştıramıyorum füme 19 ti veya prodrive jant ile eşsiz bi araç olur düşüncesindeyim.. Ankara alfin de oğuzun bi 159 u var 19 jantin nasıl durduğunu oradan kiyaslarsınız

iceberg156

Bu güzelliğe mat siyah mı :o aman diyelim :)

Güzel günlerde kullanın  :clover:

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

Mrt159

Güle güle kazasız günlerde kullanın inşallah, çok diri ve güzel bir araç, beyaz da en yakıştırdığım renktir  :nazar: :nazar:

E.Ç.M. (MiTongin)

Sizin yaptığınız araç bu olamaz.Bu TI paket.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba
Bildigim kadariyla aracin gecmisi Hatay'da..Instagramda araci gordum farkli bir 159. Ancak calismalarinizi inceledim size ugrayabilirim  :)

hatlar karıştı :) mersin diye aklımda kalmış hatay da olabilir. yakın :) diğer konu bu araba ile bizim yaptığımız beyaz 159 dizel takas oldu. yani hataydan geldi galeriye bıraktı dizeli alıp gitti. gitmeden öncede bize bıraktı :)
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Aranimas

Herkes beyaz renk seviyor sanırım. Benim de gözüm alışmaya başladı. Ancak renk değişikliğiyle araç neden apaçi olsun anlamadım :)
Ben mat siyah yakıştırıyorum 159'a. Geçen bir tane görüp de beğendim de..

Neyse zaten vazgeçtim çoktan dediğim gibi beyaza gözüm alıştı şimdilik değişiklik düşünmüyorum. Ayrıca jant değişikliği de yapmayacağım bu hali görsel ve konfor olarak benim için kusursuz. Ayrıca değişiklik büyük bir masraf olacak. 
Öncelikli işlerim farlar ve iç mekandaki eriyen/çizilen birkaç parça olacak. Yaptığım işlemlerin fotoğraflarını eklerim :)
Ayrıca 2DIN bir multimedia takacağım cihazın gelmesini bekliyorum. Alpine'in bir modeli olacak. Yine görselleri paylaşacağım.

Fatihob

..

Testarossa

Hayırlı olsun.
Aynalara krom kapak bir bakın derim güzel oluyor beyazda.
this is all about passion

2009 159 JTSSW Rosso

MusamPa

02 - 156 2.0 TS Executive
09 - 159 1.9 JTDm Distinctive+

Aranimas

Merhabalar

Aracı alalı 1 ayı geçti bir güncelleme yapayım dedim.
Standart bir bakım yaptırdım ve arıza veren lambda sensorünü değiştirttim. Değişim sonrası 1 kere daha yaktı ışığı ama tekrarlanmadı takip ediyoruz.
Gayet memnunum araçtan. Yaptığım bazı değişiklikleri ve güncel halinin fotosunu ekliyim:

İlk olarak araca multimedia taktırdım. Carplay ve android auto destekli. USB çıkışını da kolçak içinden çıkardık

Daha sonra Soft Kaplamaya giderek iç trimlerdeki beni rahatsız eden çizilmiş/erimiş plastikleri hallettik. Aynı zamanda sürücü koltuğun yanındaki deri yırtığı da onarıldı:

Koltuk:

Sürücü kapısı:

Yolcu kapisi

Çok kötü durumda olan arka klima ünitesi ve havalandırma

Iğrenç durumda olan plastik paspasları attım ve sipariş verdiğim siyah kırmızı dikişli paspasları araca yerleştirdim.

Bu değişiklikler ile aracın iç mekanı istediğim kıvama geldi.
Dışardan güncel bir resim ve forumdan Mehmet Bey'in TBI'i ile Birmot'ta karşılaşmamızın resimlerini de ekleyeyim.  8)

MBGR

Kesenize bereket, yapilan eklemeler cok yerinde ve guzel oldu Onur hocam. :nazar:

Aranimas

Zar zor aydınlatan farlarımı sonunda temizletebildim :) Şıkır şıkır oldular.. :clover:
Güncel iki resmini de ekleyeyim (farlar temizlenmemiş hali) :nazar:

h.t

Çok güzel olmuş, maşallah. Benimde en kısa zamanda temizletmem lazım sizin farı görünce kararımı verdim :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gkhn91

Test videosu çok güzel, yayınlandığı gün izlemiştim :D kazasız belasız güzel günlerde kullanın  :nazar:

devirsever

Hayirli olsun, renk ve jant uyumu cok guzel, hatta dun ayni kombinasyonda 1-2 yasinda ford mustang gt cabrio gordum canli canli, cok hos duruyordu.

1 sene oncede ayni yorumu yapmisim, o yuzden renk kombinasyonu hakkinda tekrar yorum yapmayacagim. Sonrasinda yapilan tum dokusunlar da yerinde olmus  :nazar: :nazar: :nazar:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

zekici

Kazasız belasız olsun. Aracın maşallahı var  :nazar:  Buraları boş bırakmayın. Güncel fotolar bekleriz  :rock: