Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2006 GT 2.0 JTS SS - 34 TH 8825

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emin

You are not allowed to view links. Register or Login
boyut olarak benim yaptıklarım 21 inc olmuş nerdeyse =) siyahlar da güzel durdu, biz şu jantlara bi bakalım. Bostancı'daki lastikçilerde yokmudur bu janttan, göbek bir şeklde ayarlanır ama o jantlarla gelen göbek takılacağına hiç takmamak daha mı iyi bilemedim. bu jantlarla kullanılan lastik boyutu neydi.

215/40/18 mi?

Göbek sorun değil onu düşünme... Boyut orjinal olarak 225/40/18. BOstancı'da kalmamıştı bir ara vardı. En son yoktu sorduğumda. Yarın araştırır varsa mutlaka buluruz... 1050 TL'yi geçmeyecektir...

sahibinden şuan hata veriyor ama bahçelievlerde bir ilan vardı. 900 TL Mayıs ayı kampanyası falan demişti. Boyatma da 200-300 tutuyor mu? bu jantlar siyah mı gun metal mi?
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Veloce

boyut olarak benim yaptıklarım 21 inc olmuş nerdeyse =) siyahlar da güzel durdu, biz şu jantlara bi bakalım. Bostancı'daki lastikçilerde yokmudur bu janttan, göbek bir şeklde ayarlanır ama o jantlarla gelen göbek takılacağına hiç takmamak daha mı iyi bilemedim. bu jantlarla kullanılan lastik boyutu neydi.

215/40/18 mi?

Göbek sorun değil onu düşünme... Boyut orjinal olarak 225/40/18. BOstancı'da kalmamıştı bir ara vardı. En son yoktu sorduğumda. Yarın araştırır varsa mutlaka buluruz... 1050 TL'yi geçmeyecektir...

sahibinden şuan hata veriyor ama bahçelievlerde bir ilan vardı. 900 TL Mayıs ayı kampanyası falan demişti. Boyatma da 200-300 tutuyor mu? bu jantlar siyah mı gun metal mi?

Hyperblack diye geçen renk. Metalik siyah kahverengi füme karışık gibi aslında rengi güzel... O kampanyada çok önceden bitmişti jantlar şu anki durumu bilmiyorum... Bulunur gibime geliyor. En kötü İzmir'de vardır diye düşünüyorum. Kargo ile buraya gelmesi 1050 TL. Zaten ben buradan o fiyata aldım en son ama lastiklerini detakıp olduğum yere teslim ettiler.

Fatihob

Bende özür dilerim Volkan forumlarda oluyor böyle şeyler :)
..

Calibra

Emincim, iyi günlerde kullan.

Araç karoser rengi ve iç döşemesiyle çok zarif duruyor.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Alfadanadam

Emin'cim bence klasik renginde olsun jantlar. Gümüş ayna kapakları alırsan güzel görünür bence. Ben alışamadım bu kara kara jantlara zaten bir türlü. Jant kapağı düşmüş gibi geliyor :)

Emre Sezen

bende kişisel olarak siyah jantı sevmiyorum, cok cok az renge yakışırtırabildim bugüne kadar, volkanın gt'side bunlardan biriydi, ama dediğim gibi o renk kaldırıyordu, senin ki için boyatmak daha güzel olur bence.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

emin

Emin'cim bence klasik renginde olsun jantlar. Gümüş ayna kapakları alırsan güzel görünür bence. Ben alışamadım bu kara kara jantlara zaten bir türlü. Jant kapağı düşmüş gibi geliyor :)

abi jantlar kara geliyor ya onun için başta siyah takıp sonra durumu toparlayınca orjinal jant rengine boyatabilirim. hem biraz oyalar beni gözüm alışır sonra da değişiklik olur maliyeti de bir anda yüklenmem yoksa orjinal renk çok daha güzel. yeter ki janta karar verelim.

obasar

walla bende koyu renkteki jantlara alışamıyorum nedense :)
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Veloce

Ben de kesinlikle bütçe toparlandıktan sonra orjinal renge boyatılmasından yanayım. Ayrıca Bülent'in dediği gibi krom ayna kapakları (ben aldığımda 130 tl idi) ve orjinal jant rengindeki kombinasyon harika olacaktır. Jantları gayet uygun fiyata bulduk bu arada. Emin ile de kısaca konuştuk bunu... Yakında hallolur eminim... Alternatif olarak 5x98/18" 8C (zor bulunacak bir janttır) modeli jantta buldum. Bununla ilgilenen olursa da irtibata geçebilir benimle...

egeozal1

Ben de kesinlikle bütçe toparlandıktan sonra orjinal renge boyatılmasından yanayım. Ayrıca Bülent'in dediği gibi krom ayna kapakları (ben aldığımda 130 tl idi) ve orjinal jant rengindeki kombinasyon harika olacaktır. Jantları gayet uygun fiyata bulduk bu arada. Emin ile de kısaca konuştuk bunu... Yakında hallolur eminim... Alternatif olarak 5x98/18" 8C (zor bulunacak bir janttır) modeli jantta buldum. Bununla ilgilenen olursa da irtibata geçebilir benimle...
Abi 5x98 8C ben istiyorum yeni aracıma özelden konuşalım lütfen.

FB10ur

Nazar değmesin maşallah emin, her şeyde bir hayır var diye boşuna dememişler :)
Kazasız belasız keyifli sürüşler araç zaten harikaydı bizden birine nasip olması ayrıca mutlu etti..

emin

Arkadaslar cuma aksami acilen Antalyaya yola cikmak durumunda kaldim. Arac da haliyle kaldi oyle kismetse sali gunu donecegim. Volkan abi donunce jant icin haberlesiriz, su an pek hesap kitap yapamiyorum.

Sercan Keklik

Arkadaslar cuma aksami acilen Antalyaya yola cikmak durumunda kaldim. Arac da haliyle kaldi oyle kismetse sali gunu donecegim. Volkan abi donunce jant icin haberlesiriz, su an pek hesap kitap yapamiyorum.

Emınım ınceledım bugun aletı masallah. Arka tamponu yaptır ama bence cahıt abıyle konustuk goze batıyor
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

emin

Bugün antalyadan döndüm ve akşam aracı teslim aldım. Eksikler giderilmiş, istediğim bakımlar yapılmış.
Xenonlarımız takılmış, gece herhangi bir sokak lambası olmayan orman yolundan eve dönerek test ettim çok başarılı.

1500 TL (servis)
500TL (xenon)
400TL (pasta cila+lokal boya+kapı tutamaçları boyası)

Emeği geçen Yılmaz Usta'ya, Cahit Usta'ya, İlker Kemal'e çok teşekkür ederim.

obasar

Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

KAKIRMAN

Ya diyorum bu makinada xenon yoktu hangi ara oldu derken yapılanlar listesine baktım. Hah dedik. Hayırlı olsun tekrar...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

egeozal1

wolkanku

emin farlar çok güzel olmuş maşallah :nazar:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

emin

Müsait bir zamanımda aküyü de değiştireceğim, xenonların uzun süre araç çalışmıyorken açık kalması halinde akünün boşalma riski var OPAR, akü varmış ama ölçüm sonuçları başarılıymış. Opar dokunma kopar denilince bi işkillendim.

GT'de hangi özellikte akü kullanılıyor? Varta tavsiye etti Yılmaz usta, 200 TL gibi bir fiyatı varmış.

Blue Dynamic D24
Tüm araç sınıfları için tasarlanmış
Geleneksel akülerle karşılaştırıldığında % 110'a varan değerlerde optimal soğuk motor çalıştırma gücü
PowerFrame® teknolojisi
OE gereksinimlerini karşılar
Technical Specs at a Glance:
gerilim
12Vkapasite
60AhSoğuk marş akımı
540A

Silver Dynamic D15
Çok yüksek miktarda güç ihtiyacı olan yüksek performanslı araçlar için tasarlanmış
% 122'ye varan değerlerde üstün soğuk motor çalıştırma gücü
Çok özel performans için PowerFrame teknolojisi
Orijinal Ekipman (OE) gereksinimlerinin üstünde bir performans
Technical Specs at a Glance:
gerilim
12Vkapasite
63AhSoğuk marş akımı
610A

obasar

72 veya 74 'lük akü alman yeterlidir.
Varta için herkes iyi diyor ama 1,5 sene önce Varta taktım. 2 hafta önce bir sabah durduk yere akü bitti. Hiçbir sebebi yok.
Garantisi ile geri götürdüm. Akü şart tutmuyormuş. Nedeni de yok. Bende istemiyorum yenisini dedim. Para iadesi alıp Birmot aldım.
Ama herkes Varta için en iyisi diyor.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Alfadanadam

Eşimin eski aracının Bosch aküsü garanti bitmesinden tam 1 ay sonra öldü. Hiçbir hak ta iddia edemedik. Sinir oldum.

Öte yandan xenon'lar benim bildiğim oldukça düşük akım çekerler halojen ampullere göre. Daha iyi bilen düzeltsin lütfen.

Anıl

İlk 1-2 dakika esas rengine ulaşana kadar yüksek akım çekiyor ama ısındıktan sonra halojenden daha az akım çekiyor.
Akü olarakda Varta-Mutlu arasında ömür olarak bir fark göremedim,şuan ise Delphi kullanıyorum,fiyatı iyiydi onda da bir sıkıntı yaşamadım 2 sene oldu!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

emin

demekki esas rengine ulaştırana kadar marş basmadan beklemeyeceğiz.
çalıştırıp ondan sonra açarız, bose ve selespeed yorar mı akümüzü.
Bir araç genelde 3-4 yatacak hergün kullanılmayacak haftada 1 kullanıldığı da olabilir. Mitoda 2-3 senelik akü bitmişti bu şekilde.

Abi 72 ya da 74 dediğin nedir? Aküden hiç anlamıyorum. Birmot aldım dediğin birmot hangi aküden satıyor?

wolkanku

demekki esas rengine ulaştırana kadar marş basmadan beklemeyeceğiz.
çalıştırıp ondan sonra açarız, bose ve selespeed yorar mı akümüzü.
Bir araç genelde 3-4 yatacak hergün kullanılmayacak haftada 1 kullanıldığı da olabilir. Mitoda 2-3 senelik akü bitmişti bu şekilde.

Abi 72 ya da 74 dediğin nedir? Aküden hiç anlamıyorum. Birmot aldım dediğin birmot hangi aküden satıyor?

emin tam anlayamadığım için soruyorum..arabaya bindiğinde önce farları yakıp ardından mı marş basıyorsun..eğer öyle ise yanlış dostum.

araba bindiğinde kontağı 2 kademe çevir, tüm kontrolleri yapsın, ıvır zıvır ışıklar söndükten sonra marş bas, 2-3 saniye sonra farları aç. bu şekilde hem balastını hem ampullerini korursun.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

emin

yok volkanım yok bugüne kadar bir kez yanlışlıkla bastım mitoda onun dışında hep önce marş sonra farlar.
Hatta dediğin gibi kontroller ışıklar vb. sönüyor ondan sonra basıyorum marşa. Sıkıntı yok  :clover: