Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2006 GT 2.0 seleşanzuman - BLACKGEAR (karaşanzuman :) )

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erkay KAHYA

You are not allowed to view links. Register or Login
Plakamızı da aldık. Ama takamadım henüz, ön tarafa APP düşnüyorum, öneri alabilirim. Tek satır ufak mı, çift satır kare mi?

Öne italyan yaptır.  :yukari-ok:
Hatta plakanı söyle hediyem olsun.  :D

TRSemih

Bence öne plaka takma Kadir. Zaten az kullanıyorsun. Görünümü bozduğuna değmez.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

OğuzCanAlantor

Bence öne plaka takma Kadir. Zaten az kullanıyorsun. Görünümü bozduğuna değmez.

Katılıyorum abi

blackgear

İtalyan nasıl oluyor Erkay? Örnek var mıdır?

Semihim, plaka takılıymış, delikler var. Bir de plaka' nın altındaki düzlük canımı sıkıyor. Ya tampon revize olacak, ya da plaka gelecek :) Bir de yasal durum düşünüldüğünde plaka takmak daha temiz olacak gibi.

Şöyle yapalım, öğlen bir kaç foto atayım, eğer tampon kolay revize olabiliyorsa plaka iptal olsun :)

Erkay KAHYA

Semihim, plaka takılıymış, delikler var. Bir de plaka' nın altındaki düzlük canımı sıkıyor. Ya tampon revize olacak, ya da plaka gelecek :) Bir de yasal durum düşünüldüğünde plaka takmak daha temiz olacak gibi.

Şöyle yapalım, öğlen bir kaç foto atayım, eğer tampon kolay revize olabiliyorsa plaka iptal olsun :)

O iş cumartesi operasyonu ile tamam.  ;)

ssg

Böyle oluyor Kadir abi.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

blackgear

Aynen Sercanım. Benim de tek satır APP den kastım buydu. Çift satır kare mi bu mu diye ikilemde kaldım.

Kutay

Bence semihin dediği gibi TAKMA !  ne kafana ne tampona  :)
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Tolga033

blackgear

0 değil de 0 sayılır :)

Bugün yine buluştuk çok şükür :) Hafta sonunu iple çeker oldum. Gerçekten hayatıma yeni bir heyecan geldi :) Sık Alfa değiştirenleri şimdi çok daha iyi anlıyorum :) Bu markanın her modeli ap ayrı bir keyif veriyor insana :)

Ufak ufak üst limitleri de zorlamaya başladım. Tabi lastiklerime güvenemiyorum. Yalnız çok ilginç, bugün ıslak zeminde de denedim, gayet iyi aslında. Ama yanaklara güvenemiyorum, ufak bir çukurda falan bomlayacak gibi hissediyorum :) O yüzden mümkün mertebe 70 km/h altı :)

SS benim biraz zor alışacağım bir şey, bunu anladım :) Sırası ile otomatik Mercedes, Honda Civic, şirokko ve SS kullanmış oldum bu zamana kadar (uzun mesafe)

Merso şirket aracı idi, 200 bin üzerinde yol yapmış, ölüyoduk sollama yaparken, vites küçültsün diye gaza asıldım otobüs sollarken, vites büyüttü. 1998 yada 99 E 200 elegance' dı sanırım.

Genel anlamda Honda' dan çok memnundum, halen de söylüyorum bence otomatiği en başarılı araç :) Tek sorunu 4 ileri idi. Eski teknoloji neticede (2002 Honda Civic)

Şirokko (DSG) güzel bir teknoloji, hissetmiyorsunuz :) Gaza hafif de dokunsanız, kökleseniz de vites geçişlerini hissetmiyorsunuz :) Ama çabuk sorun çıkarıyor. Ayrıca o arabaya da gitmemiş bence, evet altınızda Passat, Passat CC olsa, konfor için biçilmez kaftan ama, şirokko bu yaa... (2011 DSG)

SS ise, bugüne kadar kullandığım en ilginç, otomatik, manuel kullanım gibi hissettiriyor. 156' da arka koltukta oturanlar otomatik mi bu araba diyorlardı, bu arabada manuel mi diyorlar :D Vites yükseltirken bariz manuel hissi veriyor, bu keyifli :) Seviyorum. Ama yavaşlama anlarına alışamadım. Vites küçültmeleri ilginç geliyor. Frende ben genelde mümkün mertebe sabit ivme ile yavaşlar ve dururum. Duracağım noktayı da neredeyse frene basmadan hesaplarım. İki haftadır hiç hesapladığım durma noktasına ulaşamadım, hep birkaç metre önünde durabilecek hıza indim:)) Sanırım yavaşlama esnasında vitesi manuel' e çekmek gerek. Yada bol dur kalk antremanı yapmalı :D (Henüz manuel kullanmadım, hep cityde geziyoruz) Arkadan biri gömecek diye tırsmıyor değilim :)

Gelelim yakıt tüketimine, esasında 156' dan çok büyük bir farkı olmadı benim için. Bir miktar daha arttı diyebilirim. Şehir içi zaten Benzinde kullanıyordum 156 mı da, o yüzden etkilenmedim diyebilirim. Hesaplarıma göre 0,40-0,45 arası yakıyorum. 156 ile de 0,35 - 0,40 arası idi. Şu var, 156' yı sıklıkla üst devirlerde gezdiriyordum. GT için henüz o seviyede bir kullanım olmadı. 15K sonrası (lastikler de tamam olduktan sonra) üst devirlerde artacaktır muhtemelen :))

Lakin verdiği haz ve keyif inanılmaz :) Gerçekten, her Alfistiyim diyenin muhakkak kısa bir süre de olsa denemesi gereken bir şey :) Açık açık söylüyorum, 145 pert olmasaydı, asla garajımdan çıkarmayacağım bir Alfam olacaktı. 156 için aynısını hissetmedim, evet yol tutuş, konfor, 145' e göre kat be kat üstündü ama devirlenme ve performansa geldiğinde, nıck, o kasaya o motor olmamıştı. Şimdi GT için 145 gibi düşünüyorum, konfor da cabası :) Asla garajımdan çıkmasını istemeyeceğim bir araç. İnşallah uzun yıllar da kaza bela (pert) olmaz ise çıkmayacak zaten.

Uyku tutmadı, paylaşayım istedim :)

rain man

Keyifle okudum paylaşımlarınızı :)

Bence de nadide diyebileceğimiz bu araçların zaten o gözle korunması gerekiyor. SS de çok merak ettiğim bi şanzuman.

Daha merkezi bir şehire geçtiğimde o sık alfa değiştiren arkadaşlardan olmak istiyorum çünkü daha 2-3 model kullanabildim. :)

Kazasız belasız artan keyifle kullanmaya devam edin.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

blackgear

Ve plakamız takılır  >:D You are not allowed to view links. Register or Login dostum arabaya takmasam, kafaya takacaktım, kafamda duracağına arabada dursun dedim  :haydi:

You are not allowed to view links. Register or Login Çok teşekkürler, benim için üşenmedin kalktın geldin yapıştırdın gittin :) Adamsın  :arkadasim:

Ve Bilkent' e arkadaşı almaya gittiğimde fırsattan istifade ;) (Dün yağan yağmur sonrası kirlendik :( Yıkamacıdan çıktım yağmur yağdı arkadaş ben ne yapayım  :duvar: O yüzden biraz editlenmiş fotolar, maksat kirimiz gözükmesin  :haydi: )

You are not allowed to view links. Register or Login Tez zamanda dilediğiniz Alfa' yı kullanmanız dileklerimle  :serefe: :alfisti:

Kurzuk

Çok güzel olmuş plaka da, yıkama da iyi günlerde kullanın.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

Erkay KAHYA

Gule gule kullan da foto cekiyorum deseydin gobegimi ice cekerdim.  :D
Kamu oyuna duyuru: O kadar dedim takmayalim plakayi diye. Ben masumum.

Kutay

Gule gule kullan da foto cekiyorum deseydin gobegimi ice cekerdim.  :D
Kamu oyuna duyuru: O kadar dedim takmayalim plakayi diye. Ben masumum.
You are not allowed to view links. Register or Login  o göbeğe nüfus kağıdı çıkar :)
Kadir bence arka plakalıgi da çıkarıp yapıştırmalisin.
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

ozoozo

Kadir abi GT bölümün reis'i gibi çıkmış :D Maşallah :nazar:

Erkay abi sanada Allah en iyilerini nasip etsin , hepimizin aracında büyük,küçük katkın oluyor eline emeğine sağlık. Gelimde bir jant göbeği arayalım :haydi:

Alfadanadam

Valla bence çok şık olmuş. GT'ye küçük plaka bence plakasızdan fazla yakışıyor :)

ufuksrl

Abi hayırlı olsun. Kazasız belasız güzel günlerde kullan :nazar:

blackgear

Tekrar tekrar teşekkürler arkadaşlar :)

Haklısın Bülent abi, ben de plakalı halini daha çok beğeniyorum. Şimdi tek sorun, önceki kullanıcı öne büyük (kocaman, hayvan gibi) plaka takmış, plakalığın dışında da iki vida deliği var. Onları düzgünce kapatabilirsem süper olacak inşallah :)

You are not allowed to view links. Register or Login Çok teşekkürler kardeşim :)

Ya bu arada ben takıntılıyım, tuttum yeni plakayı sorgulattım. Sorgulatmaz olaydım :)) Plaka, farklı şase no ile çıkıyor. Üzerinde 6 hasar kaydı var ve km oldukça yüksek... Neden böyle acaba? Normalde bu plakayı aldığım anda yeni şase no ile eşleşmesi gerekmiyor mu? Ya da ne zaman eşleşir? Ya da eşleşmiyor ise, eşleşmesi için ne yapmak gerek? Sinir oldum!...  >:(

Doğa Tosun

abi keşke almadan önce bi gönderseydin tramer'e. Bildiğim kadarıyla başvuruda bulunuluyor ve sürecin sonunda kilometreler düzeltiliyor, hasar kayıtları şase ile eşleştiriliyor.

Fakat birkaç kişiden dava açılmalı gibi şeyler de duydum. Eğer çok uğraştırıcı bi prosedürü varsa 2 kez daha satış yapıp plakayı tekrar değiştirebilirsin.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Koful

Tekrar tekrar teşekkürler arkadaşlar :)

Haklısın Bülent abi, ben de plakalı halini daha çok beğeniyorum. Şimdi tek sorun, önceki kullanıcı öne büyük (kocaman, hayvan gibi) plaka takmış, plakalığın dışında da iki vida deliği var. Onları düzgünce kapatabilirsem süper olacak inşallah :)

You are not allowed to view links. Register or Login Çok teşekkürler kardeşim :)

Ya bu arada ben takıntılıyım, tuttum yeni plakayı sorgulattım. Sorgulatmaz olaydım :)) Plaka, farklı şase no ile çıkıyor. Üzerinde 6 hasar kaydı var ve km oldukça yüksek... Neden böyle acaba? Normalde bu plakayı aldığım anda yeni şase no ile eşleşmesi gerekmiyor mu? Ya da ne zaman eşleşir? Ya da eşleşmiyor ise, eşleşmesi için ne yapmak gerek? Sinir oldum!...  >:(

Satmayı düşünmüyorsanız (ki bence öyle görünüyor) hiç uğraşmaya değmez. İlerki zamanlarda, hani olmaz da satacağınız zaman geldiğinde şaseden sorgulayın dersiniz olur biter... Yani 10 numara Alfa, keyfine bakın boşverin plakayı falan derim nacizane...

blackgear

Walla hergün araba alıp sattığım yok ki bunları bileyim. Ben plakalar resetleniyor diye düşünüyordum açıkçası. Ve evet satma niyetim kesinlikle yok ama dost meclislerinde şurda burda bahsediyorum arabadan. Tutar da biri plakadan sorgularsa arkamdan, yalancı konumuna düşerim. Yoksa alırken ben de şase no ile yaptım sorgulamayı. Bir de niye hasar kayıtlı plaka ile dolaşayım diyorum kendi kendime, diyorum ya takıntı işte...

Hayır yani boşa çıkmış bir plakanın geçmişini temizlemek ne kadar zor birşey olabilir ki, bunu anlamıyorum...

Koful

..Bir de niye hasar kayıtlı plaka ile dolaşayım diyorum kendi kendime, diyorum ya takıntı işte...

:) hahahah, böyle söyleyince hak verdim  :) takıntı sonuçta adı üstünde...  :alfisti:

erdem1904

Walla hergün araba alıp sattığım yok ki bunları bileyim. Ben plakalar resetleniyor diye düşünüyordum açıkçası. Ve evet satma niyetim kesinlikle yok ama dost meclislerinde şurda burda bahsediyorum arabadan. Tutar da biri plakadan sorgularsa arkamdan, yalancı konumuna düşerim. Yoksa alırken ben de şase no ile yaptım sorgulamayı. Bir de niye hasar kayıtlı plaka ile dolaşayım diyorum kendi kendime, diyorum ya takıntı işte...

Hayır yani boşa çıkmış bir plakanın geçmişini temizlemek ne kadar zor birşey olabilir ki, bunu anlamıyorum...

Temizlemiyorlar, bizde sana bunu hatırlatmadık...  :(
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackgear

Sağlık olsun Erdem abim. 😊 satmayacağım için nema problema.

Gerçi bizim arkadaş 0 araç ve benim gibi özel plaka almış. İzmir girişinde araç hacizli diye bağlamışlar arabayı, eleman bir gün uğraşmış arabayı çıkaracam diye 👤🔫