Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2008 model Alfa Romeo GT 42.000 km Manuel

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iceberg156

GT' ye en çok yakıştırdığım jant.. güle güle kullanın :nazar:

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

Orhanga

You are not allowed to view links. Register or Login
GT' ye en çok yakıştırdığım jant.. güle güle kullanın :nazar:

Teşekkür ederim. :)

Gouki

Orhanga

Maşallah :nazar:
Tesekkur ederim :)

aurora

Orhanga

Dostum bu GT harika ;)
Tesekkur ederim

takahara

Maslak Alfa'da yeni plakalık takılırken görmüştüm yanılmıyorsam. Çok güzel aracınız maşallah :nazar:
2006 147 1.6 distinictive

Orhanga

Merak eden alfisti dostlar için jantlar hakkında kısa bilgiler vereyim
Öncelikle ebay'de fiyat 600 euro. Sorun gümrük ve shippingde;
(Karayolu ile gelirse). Özel şahıslar bu jantları karayolu ile getirtmede sorun yaşayabilirler. Çünkü TNT harici hiçbir firma bu jantları italyadan türkiyeye özel şahıslar için getirmiyor.TNT'nin shipping fiyatı 180 €.
Eğer firma sahibi iseniz ve iyi bir gümrükçünüz varsa sorun yok. Çünkü DB SCHENKER ARKAS logistic şirketi bu jantları 80 €'ya Firma sahiplerine getiriyor.

Şimdi gelelim esas meseleye ,
Özel şahıssınız ve bu jantları karayolu ile türkiyeye getirmek istiyorsunuz,
TNT 180€ ücret ödeyeceksiniz ve jantlarınız italyadan bir palet üzerinde kargolanacak
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Kargonuz 4-5 gün içinde Halkalı Gümrüğü Handerhan 3 nolu depoya gelecektir.
Sorunlar burada başlıyor, tek başınıza bu jantları gümrükten çekmeniz açıkca söylüyorum İMKANSIZ. Mutlaka iyi bir gümrükçünüz olmalı.

Gerçi Gümrükçüler de işi bilmiyorlar baştan söyliyeyim.

Mevzuata göre bu jantları ticari maksatla türkiyeye getirmediğinizi belirten bir dilekçe ile ülkeye sokmak mümkün ama Şanslı gününüzde olmanız şart ve gümrük memurlarının eşref saatinde olması gerekmektedir yoksa yine diyorum bir dilekçe ile jantları 500-600 tl masrafla ülkeye sokabilirsiniz ama çooooooooooooooookkkk düşük bir ihtimal % 1- %2 şansınız var. İnsanları ikna etmekle alakalı birşey bu
Gelelim diğer yola,

1-gümrük beyannamesi doldurulacak

2-tareks başvurusu yapılacak

3-Noterden gümrükçüye vekalet verilecek

4-imza sirküleri yine noterden

5-tareks başvurusundan sonra TSE'ye kapsam dışıdır yazısı doldurulacak

NOT: Çinden gelen jantlar için TSE'den kapsam dışıdır yazısı almak İMKANSIZ Orjinal Alfa Romeo Jant olduğunu ispatlamak için baya çaba sarf etmek gerekiyor. İkna olmazlarsa Jantları almanız yine zor

6-Tareks başvurusundan sonra TSE KAPSAM DIŞI yazısı alınacak. Alamazsanız jantlara elvada

7-Muayene memuru jantları kontrol edecek. Özel şahıs olduğunuz için buda baya meşakatli oluyor. İşleri hızlandırmanın yolu var siz anladınız beni

8-%18 KDV ücreti devlete ödenecek. Bu ücret yurtdışından gelirken ki masrafları da kapsıyor Nedir bunlar , mesela 600 euro jantlar + 180'euro shipping + 100 euro ardiye ücreti toplam 880 euro üzerinden %18 KDV hesaplanıp ödenecek.

9-Ardiye ücreti ödenecek Nedir bu ardiye ücreti, ürünün gelip beklediği depoya ödediğiniz bir nevi otopark ücreti

Bütün bunları yaptıktan sonra jantlarınızı alabilirsiniz

Tüm bunlar jantların karayolu ile türkiyeye geldiğini varsayarak yapacağımız işlemler.

Eğer jantlar Havayolu ile gelecekse işiniz çok kolay. Yalnız ufak bir nüans var 85 kg gelen bu jantlar için önce TNT yada DHL'e 400 € ödemelisiniz.
Bir gün sonra jantlar SAW'a yada AHL'ye gelir ordan da %18 KDV ödeyerek Jantlarınızı alabilirsiniz.

İzlenen yollar farklı çünkü Halkalı gümrüğü ile Havaalanı gümrüklerinin işleyişleri farklı.

Sonuc olarak 600 € ödediğiniz jantları toplam 3500-4000 TL arası Türkiyeye getirmeniz mümkün. (Tabi gümrükçüye vereceğiniz asistanlık ücreti hariç)

Eğer ithalat-ihracat işleri yapan bir tanıdığınız yoksa bu işlere girmenizi pek tavsiye etmem. Astarı kumaşından pahalıya gelebilir. Dikkatli olun derim.

Ben hem kargo şirketinde hemde havaalanında çalışmamın avantajını kullanarak Türkiyeye getirebildim.
Ama inanın çok sinirli,stresli bir işti.

Umarım biraz olsa aydınlatıcı olmuştur bu yazdıklarım.
Sabırla okuyan arkadaşlarıma teşekkür ederim

wolkanku

okuması bile uzundu  :serefe: sabırlıymışsınız  :yukari-ok:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ozoozo

Gümrük işleriyle uğraşmak gerçekten sabır isteyen bir iş , son zamanlar çok sık ithalat yaptığım için artık bezdim mal çekme konusunda :D bazen bakıyorum kocaman parçalar gümrüksüz geçiyor bazende bakıyorum ufak tefek saçma sapan parçalar gümrükte takılıyor , notere git ordan yazı al , ruhsat fotokopisi çek , onu çek bunu çek gümrükçüye yolla , yok muayeneden geçsin yok onlar onay versin falan filan insan stres oluyor :) Tamamen şans ve oradaki gümrükçünün iyi gününe bağlı olarak uğraşmadığınız da oluyor.

Ama jant vs konusunda %100 gümrüğe takılma ihtimali var , faturayı düşükte gösterilse başka yollarda denense yemiyorlar , gerçi benim şansıma geçen ay en büyüğünden 2 tane nos kiti gümrüksüz kapıma kadar geldi , hatta bu işe ilk başladığımda subaru motor bloğunu gümrüksüz adama teslim ettiğimi hatırlarım 40 küsür kilo maldı :D

Aracınız çok güzel olmuş , kazasız belasız kullanmanızı dilerim.  :nazar:  :clover:

Orhanga

Gümrük işleriyle uğraşmak gerçekten sabır isteyen bir iş , son zamanlar çok sık ithalat yaptığım için artık bezdim mal çekme konusunda :D bazen bakıyorum kocaman parçalar gümrüksüz geçiyor bazende bakıyorum ufak tefek saçma sapan parçalar gümrükte takılıyor , notere git ordan yazı al , ruhsat fotokopisi çek , onu çek bunu çek gümrükçüye yolla , yok muayeneden geçsin yok onlar onay versin falan filan insan stres oluyor :) Tamamen şans ve oradaki gümrükçünün iyi gününe bağlı olarak uğraşmadığınız da oluyor.

Ama jant vs konusunda %100 gümrüğe takılma ihtimali var , faturayı düşükte gösterilse başka yollarda denense yemiyorlar , gerçi benim şansıma geçen ay en büyüğünden 2 tane nos kiti gümrüksüz kapıma kadar geldi , hatta bu işe ilk başladığımda subaru motor bloğunu gümrüksüz adama teslim ettiğimi hatırlarım 40 küsür kilo maldı :D

Aracınız çok güzel olmuş , kazasız belasız kullanmanızı dilerim.  :nazar:  :clover:

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Jantlarin takilmasi %100 katiliyorum

Şunu farkettim, Normal Posta ile gelen mallari sanki gümrükten çekmek daha kolay gibi. DHL,UPS,FEDEX etc. ile problem çıkıyor.

Allah hicbir alfistiyi gümrük'e düşürmeyi nasip etmesin

ozoozo

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Jantlarin takilmasi %100 katiliyorum

Şunu farkettim, Normal Posta ile gelen mallari sanki gümrükten çekmek daha kolay gibi. DHL,UPS,FEDEX etc. ile problem çıkıyor.

Allah hicbir alfistiyi gümrük'e düşürmeyi nasip etmesin

Ben daha ups ile gelenlerde hiç sorun yaşamadım ancak DHL bıktırdı,bitirdi,bezdirdi o derece :D DHL ile gelen bir çok malım takıldı , ama ups ile dediğim gibi nos kitleri,motor bloğu,bir çok ıvır zıvır tak tak evime geliyor :) nazar değmesin  :lol:

Orhanga

Bu arada arkadaslar 16 inch jantlar satilik isteyen olursa yardimci olurum
Kaynak,çatlak,çizik vs yoktur gerçekten çok temizler.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

cem_dogan

alfa sevgisi

Orhanga

jantlar harika.güle güle kullanın :)
Tesekkur ederim

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Doğa Tosun

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

koroglubrk

10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

Orhanga

Maşallah sana güzel GT  :yukari-ok:
Çok şık masallah :nazar:
Blackline  :yukari-ok:

Tesekkur ederim  :)

Alfadanadam

Jantlar muhteşem. GT'ye daha fazla yakışabilecek başka bir jant hayal edemiyorum. Güle güle kullanın :)  :nazar:

Tolga033

Orhanga

Arkadaslar gecenlerde cam dugmeleri kapi kollari ve tweeterlarin soyulan boyalarini tamir etmek isterken once  tweetleri soktum. Bir baktim icinde tweetter yok sonra arastirdim hakkaten bazi GT'lerde  yokmus tweeter. Herneyse haftasonu barselonadan 4 tanesini 2 euro bozuk param olmadigi icin 18 euroya ikinci el olarak tweeterlari satin aldim. ve araca monte ettim. (Bu arada turkiyede tane olarak fiyati 103TL + KDV by eperfiat) Arkadaslar samimiyetimle soyluyorum ses kalitesi inanilmaz farketti. Herkese siddettle tavsiye ederim. Deneyin farki anlayacaksiniz. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Kurzuk

Arkadaslar gecenlerde cam dugmeleri kapi kollari ve tweeterlarin soyulan boyalarini tamir etmek isterken once  tweetleri soktum. Bir baktim icinde tweetter yok sonra arastirdim hakkaten bazi GT'lerde  yokmus tweeter. Herneyse haftasonu barselonadan 4 tanesini 2 euro bozuk param olmadigi icin 18 euroya ikinci el olarak tweeterlari satin aldim. ve araca monte ettim. (Bu arada turkiyede tane olarak fiyati 103TL + KDV by eperfiat) Arkadaslar samimiyetimle soyluyorum ses kalitesi inanilmaz farketti. Herkese siddettle tavsiye ederim. Deneyin farki anlayacaksiniz. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Çok iyi yapmışsınız ellerinize sağlık. Ben de hafta başında emniyet kemerinin yanından çıkan jakın ne olduğunu araştırırken arkadaki tweeterların olmadığını fark ettim. Öndeki Boose yazanlar dolu ama arkadakiler de yok. Getirtmek iyi fikir. Tweeterları takmak için tüm kapı döşemesini mi söktünüz yoksa tweeter hazneleri mi açılıyor?
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

Orhanga

On kapilardaki tweeter hazneleri dosemelerden bagimsiz gayet kolay monte ediliyor ama arka tarafta isler biraz sıkıntıli .Benim icin zor oldu arka dosemeleri sokmek gerekti.Belki daha kolay yolu vardir ama ben bilmiyorum.

fatihmehmet

@Kurzuk

Hocam 147 ile aynı olması lazım. Önce tweet in yanındaki küçük Oval plastigi çıkarın.

Yıldız tornavida ile vidayı çıkarın.

Kapı kolunu açarak ve bir yandan gerdirerek hareket ettirin.

Kapı kolu acık vaziyette iken kapı kolundan kurtarın. Tweeter bağlantısını sökün.

Artık Parça elinizde. Ters çevirip tweeter ı saat yönünün tersinde çevirin. Yukarıda gorulen Parça direk elinizde olacak.

Tweeter yok ise işlemleri tersi yönünde yaparak takabilirsiniz.

Edit: 147 için ön arka ayni işlemle sökülüyor. GT'de arkalar nasıl bilmiyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)