Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 AB 976 artık bende alfistiyim. merhaba tüm alfistilere

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Bu arada bir soru sorayım, forumda aradım ama bulamadım. İçerden kapatma tuşundan açılıp kapanabilen aynaları anahtarla otomatik açıp kapatabilmek için yapılabilecek bir işlem var mı. Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum

Bunun için sahibinden de modüller vardı , yani araçta katlanır ayna özelliği var ise bunu kumandaya aktara biliyorsunuz. Sahibindene bir göz atarsanız belki fikir sahibi olursunuz , benim bilgim yapılabilir olduğu :)

Hoşgeldiniz. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. :nazar:

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

max-ime

Hayirli ugurlu olsun 159'unuz.

Tuketimdeki artis l/km oranindan km/l ye donmustur. Yol bilgisayarindan duzeltebilirsiniz.

hi_cazz

Ayna işini becerebilen daha olmadı. Sıkıntı ise kontağı kapattıktan sonra kapıları açınca kapıdaki tüm elektrik kesiliyor.

askiner

Özdemir bey Sahibindene bakmadım, bi bakayım.
Sn. Max-ime, tüketim oranı hangisini gösteriyor sabah bi bakayım, ama sanmıyorum km/lt olduğunu, düz yolda sabit giderken normal değerler çünkü.
Sn. Hi_cazz açınca elektrik kesilse bile kapıda, anahtardan kilitlerken geliyor ama otomatiğe  elektrik. Açarken de geliyor. Modülü olsa yapılabilecek birşey yani.  Diğer bazı markalar için var modül,  ama 159 piyasada az olduğu için üretilmemiş sanırım

erhan35

askiner

askiner

Arkadaşlar, bir kardeşimiz önceki arabamla arasında ne gibi farklar olduğunu sormuş. Ben alfa alacaklara da yol göstermesi bakımından burada yazmayı uygun gördüm, o da istersen genelden cevaplayabilirsin demiş. İşte ve tecrübelerim:
Bugüne kadar 2000 model seat cordoba 1.9 tdi 2005-2007, 2006 model Ford focus titanium 1.6 tdci 2007-2011, 2011 model  peugeot 308 1.6 hdi premium plus otom 2011-13, sadece 1 ay 2012 golf7 tdi highline düz vites,   2011 model focus 1.6 tdci  1 yıl kadar kullandım. 159 almadan önce 5-6 ay arabalara baktım sahibindende. Ne alsam diye. Benim için arabanın dolu olması çok önemli, bir de kalite hissettirmesi. Daha önceki Peugeot da katlanır ayna cam tavan vardı. Peugeot dan hemen sonra aldığım için katlanır aynasının olmaması çok zor geldi. 70 bin veriyorsun, highline araba, 40 bine aldığın Peugeot daki özellikler yok. Bi de araba parkettiğin zaman hiçbir zaman ' ben 70 binlik arabayım' demiyor.
Neyse, 5-6 aylık kararsızlık sonrası ( audi a4 tdi, bmw 3.20 d 2010-11, mercedes 220 cdi 2008, ve 159) 159 almaya karar verdim. Karar vermemde etkili olan düşüncelerim şunlar: orta üst sınıfta fiyat/performans oranı en iyi araba, istediğim özellikler var. 3.20 den fazla yakar biraz ama, şöyle düşündüm: 3.20d alsam 95 bine en fulünü, 3 sene sonra satacağımda maksimum 70 e satarım. Aradaki kayıp 25k TL. 3 yıl 159 a binsem satarken 45 ten aşağı satmam. 5 bin kayıp olur. Bmw ile arasında 20fark var. Yılda en fazla 20 bin km yapan biri olarak fazladan harcadığım mazot hiçbir zaman bu kadar etmez. Bakım maliyeti ve parça fiyatlarını da poloyla, focusla, meganla falan değil, BMW ile karşılaştırmak lazım, o zaman hiç pahalı olmadığı görülecektir. 
Bir de çıktığı günden beri sahip olmak istediğim bir araba. İlk focusu sattıktan sonra her araba alışımda aklımda vardı, ama Alman piyasasının olumsuz görüşlerinden ben de etkilendim ve almaya cesaret edemedim. Nihayet bu defa, ne olursa olsun alacağım, hiç olmadı, başıma çok dert açtı diyelim, birkaç bin zararına satarım, ama bu hayalimi gerçekleştirmiş olurum dedim.
Tabi en önemli konulardan biri herkesin altında olmayan, 8-9 yıldır üretimde olmasına rağmen hala herkesi kendine baktıran bir arabaya binme, ayrıcalıklı bir arabaya sahip olma keyfi. Bunu yollarda çok fazla görüyorum. Özellikle mahalle arasında arabaya gözünü dikip yanındakine ' arabaya baaak' diyenleri duydum. Bir bmw, audi bile olsa piyasada çok fazla olduğundan, en önemlisi hiçbirinin dizaynı ALFA kadar özel olmadığından çok sıradan geliyor. Ama ALFA öyle değil. Birazdan devam ederim, hanım hadi kahvaltıya diye sıkıştırıyor:-)

askiner

En güzeli de arabadan inince dönüp bir daha bakma isteği ve arabanın size hep şunu demesi: hadi bin gezelim

Utku

Hayırlı olsun gayet güzel gözüküyor aracınız.
Sürüş izlenimi nasıl ?
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Orhanga

Masallah cok temiz duruyor kazasiz belasiz guzel gunlerde kullanin.

askiner

Teşekkür ederim arkadaşlar,
Sn You are not allowed to view links. Register or Login , öncekiarabalarımın hepsi C sınıfıydı, bu çok farklı , gayet konforlu, yola iyi yapışıyor.  Çok memnunum aldığıma.
Bu arada bilen arkadaşlara  bişey sorayım. Geçen Yılmaz usta söylemişti, sol  xenon  titriyor , yakında gidebilir diye, gerçekten datçaya gelirken gitti. Dönüşte yaptırırım buralarda dokundurtmayayım dedim.  Herhalde ömrü bitti. Bunu yetkili serviste orijinal mi taktırmak lazım, yoksa aynısını alıp ustaya taktırmak olur mu. Piyasadan bulacaksak nereden orjinali. Far komple mi değişiyor, yoksa sadece zenon kısmı mı. Şimdiden teşekkürler

ealprsln

Siz kaliteli bir xenon kiti aldıktan sonra yetkili servise gidip inanılmaz paralar dökmeye gerek yok bence. Alabileceğiniz en iyi kiti alın ki gerçekten fiyatla orantılı olarak kalitede değişiyor, gidin kendi özel servisinizde taktırın bence.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ccetin

Valla 2 ay önce benimde sol xenon ilk önce eflatun renge döndü sonra söndü ben servise gitmektense yenisini aldım taktırdım yetkili servis gereksiz bir bedel istiyor. Far komple değişmiyor sadece xenon değişiyor...
Kurallar kendi kararlarını veremeyen aptallar için bir    kılavuz gibidir........

askiner

Teşekkür ederim yardımlarınız için. Orjinal xenonu olmazsa muayeneden geçmez diye bişey okumuştum, arabanın orjinalinde zenon olmayıp sonradan takılanları mı kastediyorlar; yoksa oem olan bozulunca yan sanayi takılırsa da geçmez mi tam hatırlamıyorum. Bi de bunların en kalitelisi hangisidir, me marka ve gücü ne olmalı. illa ucuz  olsun demem bu tür şeylerde, kalitesi daha önemli.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Teşekkür ederim yardımlarınız için. Orjinal xenonu olmazsa muayeneden geçmez diye bişey okumuştum, arabanın orjinalinde zenon olmayıp sonradan takılanları mı kastediyorlar; yoksa oem olan bozulunca yan sanayi takılırsa da geçmez mi tam hatırlamıyorum. Bi de bunların en kalitelisi hangisidir, me marka ve gücü ne olmalı. illa ucuz  olsun demem bu tür şeylerde, kalitesi daha önemli.
Hocam İlker Kemal Bikeç diye googleda arayın. Telefonu çıkar. Adamı arayın Alfistiturkey forumdan aradığınızı söyleyip 1 takım d1S ampül isteyin. 150-200 liraya size gönderir. Si kensiniz bile takabilirainiz ki normal ampülden daha kolaydır değişimi. Yapamam derseniz herhangibir oto elektrikçiye gidersiniz değiştirirler.

Not: muayeneden geçmeyen xenon sonradan takrırılmış ve otomatik yükseklik ayarı olmayandır. Sizinki ile alakası yok. Fakat dikkat edin. Akşam far anahtarı auto konumdayken kontağı takın. Farlar yanacak ve aşağıya hareket edip yükselecektir. Eğer bunu yapmazsa bilinki ya sensörlerde ya da far motorunda sıkıntı vardır. Bunu da yine İlker Kemal çözebilir.

askiner

Sn hi_cazz çok teşekkür ederim doyurucu bilgiler için. Yarın arayıp görüşeyim kendisiyle. Tekrar teşekkürler