Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 AB 976 artık bende alfistiyim. merhaba tüm alfistilere

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

askiner

10 gün kadar önce çıktığından beri hayalim olan 159'uma kavuştum. 2007 model 1.9 jtdm distinctive plus, metalik siyah, kırmızı deri. Tam istediğim gibi. İlk sahibinden, tüm bakımları yetkili serviste yapılmış, 90 bin You are not allowed to view links. Register or Login. Almadan önce ve aldıktan sonra forumlardan chip olayını oldukça araştırmıştım. Bugün maslakta 2 numara lumar film ve paşaoğlu soft yazılım yaptırdım. Dün de ön takım ve turbo elden geçirildi alfa milanoda. Biraz masraf oldu ama önemli değil. Araç çok iyi oldu. Performansı da tam istediğim gibi.
   Alış maceramdan da kısaca bahsedeyim. Alırken bostancıda bilinen ve iyi denilen bir alfa ustasına baktırmıştık, eksiği yok demişti, düzenli servis bakımlı da olduğu için güvendim, tamam dedim, aldım. Pazartesi belki bir eksiği vardır, uzun yola da gideceğim, 90 bin bakımını da yaptırayım diye şimdiye kadar bakımlarının yapıldığı Beylikdüzü Birmota götürdüm. Standart bakım dışında eksiği varsa onları da yaptıracağım dedim. Sağ önden hafif ses geliyor, oraya da bakar mısınız özellikle diye de belirttim. Filtre değişimleri dışında birşey yapılmadı, sağ kapıda hafif boşluk vardı, onu ayarladık, ses oradanmış dediler.  2 gün önce paşaoğluna yazılım için gittim. Bekir usta yazılımdan önce sen yine de bildiğin bir ustaya turboyu, manifoldu vs kontrol ettir dedi. Ben de Milanoya götürdüm. Yılmaz usta ile test sürüşüne çıktık, ön takımdan ses geliyor, turbo ötüyor dedi. Ayrıntılı bakmamız lazım dedi. Ön takımdan ben de memnun değildim, 3 bin devirlere çıkınca turbo sesini de duydum. Bir de forumlarda hep iyi bahsedildiği için, kendim de duyduğumiçin sesleri bir de başkasına göstereyim demedim. Usta benim kafam rahat olsun, 2 günde bir arıza vermesin, ne lazımsa yapalım dedim. Tatile de gideceğim, oralarda arızayla uğraşamam. Araç bir gün ustada kaldı eksikler yapıldı, ön takımdan gelen sesler gitti. Bugün de cam filmi ve yazılım işini hallettim. Yazılımdan sonra aracın performansı tamamen değişti. Ancak yol bilgisayarı anlık tüketimi sapıttı. Yazılım sonrası anlık tüketimin gerçekle uyuşmadığını okumuştum. Umarım öyledir. Çok fazla gösteriyor çünkü. Yazılım öncesi yokuşu çıkarken 23-25 lerde gezerken yazılım sonrası aynı yerde aynı hızda 40 ları gösteriyor.
Çok uzattım galiba, şimdilik bu kadar. Bundan sonra buradayız zaten  :)

oguzhansek

İyi günlerde kullanın, kazasız belasız :nazar: resim de isteriz :)
2002 156 SS

askiner

teşekkür ederim, en kısa zamanda inşallah, aklımda olmasına rağmen pek fırsatım olmadı. Yarın da yoldayım tüm gün.

askiner

Bu arada Ömer Aşkıner ben. İstanbul Fatih'ten. Herkese selam

talin

if in doubt, flat out!
Insignia OPC

sifyan

saskuran

ömer bey hoşgeldiniz ... ilk firsatta resim isteriz .Kazasiz belasiz kullanmaniz dileğiyle

SASKURAN.....

oznclb

147-1.6-TS-Distinctive

askiner

teşekkür ederim arkadaşlar,
3-4 aydır takipteydim, Utku'nun ilanı da görmüştüm sahibindende, o da favorimdeydi. Ama arayıp konuşmamıştım. Burayı takip ediyordum ama ikinci el kısmına bakmak hiç aklıma gelmemişti. Buradaki ilanı görmüş olsaydım onu da alabilirdim, ama kısmet. Temiz, geşmişi bilinen ve düşük km az bulunuyor malesef. İlana çıktığının ikinci günü gidip aldım bunu. Piyasasından çok daha fazlasını hakeden bir araba 159.

Gouki

Kibitzer

2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

askiner

Hoş bulduk. Diğer forumları da bazı konularda bilgi sahibi olmak için okuyordum ama burası bambaşka bir yer.  Aile gibi. Alfa sahibi olmaktan ve burada bulunmaktan mutluyum.

hi_cazz

Hoşgeldiniz. Aracınız hayırlı olsun. Yazılımdan sonra sapıtma olayı genelde daha az göstermesi oluyor. İlk defa sizden daha fazla gösterdiğini duyuyorum.

FB10ur

h.t

askiner

Tatildeyim bu hafta, bu yüzden arada bir bakabiliyorum, geç cevap vermemin nedeni budur arkadaşlar, kusura bakmayın.
Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Yazılımlı haliyle uzun yol tüketimimi hesapladım. 70 km kadarı bir gün önce İstanbul içi yaptım, ama durkalkta değil, akan trafikte, bu yüzden çok etkilediğini düşünmüyorum. 4 kişi, bağaj dolu, bölünmüş yolda 120 km hızda, otobanda 150-160( 200 km kadar) , toplamda 870 km yol yaptım. 7,6 lt ortalama tüketimim oldu, ki böyle bir araba için gayet iyi bence. Yol bilgisayarında ise 7.0 gösteriyor.
Şehir içinde trafiğe girdiğimiz bir iki yerde, ışıklarda, yanyana durduğumuz A6 2.0 d, bir defa da 3.20 d ışık yeşil olunca dipgaz yapıp ileri atıldılar. Benim sakin yoluma gittiğimi görünce sonraki ışıkta onlar da sakinleştiler. Böyle de bi anım oldu:-)

askiner

Sayın hi_cazz, ortalama tüketimde ne olur bilmiyorum ama işe gidip gelirken çıktığım bir yokuşta dikkatimi çekti. Anlık tüketim ekranını açtığımda yokuşu çıkarken sabit hızda ekranda gördüğüm durum o şekilde. Ama gerçek tüketim o mudur, yoksa yol bilgisayarının yanılması mıdır bilmiyorum

Tolga033

Hoşgeldiniz. 159 nuz hayırlı olsun.Kazasız belasız.  :nazar:

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

askiner

Teşekkürler arkadaşlar, en iyileri sizin olsun. Birkaç resim eklemeye çalışacağım. Umarım başarırım, acemimin biraz:-)

Alfadanadam

Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kazasız belasız inşallah.

askiner

Dün Datça'da dolaşırken bir Giu ile karşılaştım, selamlaştık:-)

askiner

Bu arada bir soru sorayım, forumda aradım ama bulamadım. İçerden kapatma tuşundan açılıp kapanabilen aynaları anahtarla otomatik açıp kapatabilmek için yapılabilecek bir işlem var mı. Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum