Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 ALP 08 GT 2.0 JTS SS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Bu da topuzun yandan görüntüsü.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

erdem1904

Tolga vites topuzunu nereden aldın. Benim de ihtiyacım var.. Ya da şöyle anlatayım derdimi.. Bu yeni tip SS topuzları alt üst 2 parça ya benimkilerin arasında boşluk oluşmuş alt üst ayrı ayrı oynuyor :) Tamir olabilirse orjinalini de seviyorum aslında.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Tolga vites topuzunu nereden aldın. Benim de ihtiyacım var.. Ya da şöyle anlatayım derdimi.. Bu yeni tip SS topuzları alt üst 2 parça ya benimkilerin arasında boşluk oluşmuş alt üst ayrı ayrı oynuyor :) Tamir olabilirse orjinalini de seviyorum aslında.

O söylediğin şeyin çözümü aşırı basit.
Gördüğüm 3 SS topuzundan birinde senin söylediğin problemin aynısı var :)
O bozuk para gibi duran en tepedeki gri parça yukarı doğru çıkabiliyor. Yanlız çok ince bir tornavida ve el hassasiyeti lazım. Deriye zarar vermeden yukarı doğru çıkartacaksın. Et kalınlığı 1 cm kadar var o parçanın. O yüzden hepsini tornavida ile çıkarmaya çalışma. 2mm kadar yukarı kaldırabilrsen eğer tornavida sayesinde sonrasını pense ile yap. O çıkardığın kısmın etrafına ince bir bez koy ve pense ile yukarı doğru çekip al. Tırnak vs.. birşey yok üzerinde.
Daha sonra içeride bir tane yıldız vida göreceksin. O vida işte iki kısmı birbirine sıkan parça. Biz SS'de olsa Türk mantığı ile vites topuzuyla oynamayı seviyoruz. El ile kafayı çevirdikçe söylediğin şekilde gevşiyor. Eğer o yıldız vidayı sıkarsan taş gibi olacaktır.

Gelelim benim topuza :)
Hazır o krom rengi parçayı çıkartmışken önce yerine takmıyorsun. Sanayiye gidince siyah mat plasti dip ile boyatıyorsun. Benim elimde var olduğu için kolay oldu, kendim yaptım. (Plasti dip, çekip çıkartınca iz bırakmadan kalkan bir kaplama malzemesi)
Sonra bir reklam folyo işi yapan yere gidiyorsun. Toplam çapı 1,7 cm olacak şekilde bir yonca resmini adam sana çıkartıyor ve para bile istemiyor. Sende plasti dip kuruduktan sonra bu sticker'ı üstüne yapıştırıp vitesin üstüne geri oturtuyorsun.
Maliyet bedeva, keyfi paha biçilemez :)

erdem1904

Süper bilgi Tolga sağol..  :arkadasim: Hemen bu hafta sonu uygulayacağım  ;) Alt komşum reklam ajansı ve matbaa sahibi dört ayak üstüne düştüm bu arada  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tolga_ozhan

Süper bilgi Tolga sağol..  :arkadasim: Hemen bu hafta sonu uygulayacağım  ;) Alt komşum reklam ajansı ve matbaa sahibi dört ayak üstüne düştüm bu arada  :)

Rica ederim :)

universeee

10 numara 5 yıldız bilgi :)
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

tolga_ozhan

Teşekkür ederim. Ancak sadece SS kullanıcılarının işine yarar :)

universeee

Onu farkettim zaten çok genel bir bilgi değil ama olayın yapılış şeklinin temelindeki mantık benim hoşuma gitti o nedenle, yoksa benim zerre işime yaramaz vites topuzu için ama başka bir parça için gayet aynı mantık kullanılabilir. Değil mi?  :D
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

tolga_ozhan

Onu farkettim zaten çok genel bir bilgi değil ama olayın yapılış şeklinin temelindeki mantık benim hoşuma gitti o nedenle, yoksa benim zerre işime yaramaz vites topuzu için ama başka bir parça için gayet aynı mantık kullanılabilir. Değil mi?  :D

Kesinlikle işe yarayabilir. Araçlar üzerinde ki her türlü ekleme zaten sahibinin hayal gücüyle alakalı.
Ayrıca kim bilir bir gün belki SS vitese sahip bir araca sahip olursun. Bundan 2 ay önce benimde işime yarar bir bilgi olmazdı ama Alfa virüsü sürekli farklı modeller için dürtüyor.

Alfadanadam

Güzel detaylar gelmeye devam ediyor. Kazasız belasız kardeşim  :serefe:

tolga_ozhan

Güzel detaylar gelmeye devam ediyor. Kazasız belasız kardeşim  :serefe:

Teşekkür ederim Abim.
Sende bu kadar özletme kendini :)

tolga_ozhan

Dışarıda böyle bir hava varken...

Bizim ki latikleri bile ıslanmadığı için mutlu :)

tolga_ozhan

Selespeed masrafsız olmaz dediler. Bizde biraz masraf yaptık :)
Kaput altında paçavra bez görüntüsü olan Selespeed muhafaza keçesini yenisi ile değiştirdik.

Öncesi

Sonrası

ATA

Yapacağin masraf bu olsun be Tolga :) Maşallah güzel olmuş, detayciliğin konusuyor herzaman ki gibi.

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

wolkanku

o keçenin üzerine bir de su itici kaplama yapılırsa, en azından 2-3 sene götürür, eskisi gibi alt kısmı çöp olmaz.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

tolga_ozhan

Aslında bu keçe çok dayanıksız bir malzeme değil.
156'da plastik kapak kullanmışlar.
GT ve 147'de ise arası dolgulu keçe var. Gördüğüm tüm diğer SS'lerde bu parça temiz ve diri duruyordu.
Bizimkinin bu taraftan ufak bir kazası var ya onunla alakalı bu hale geldi ya da motor yıkama muhabbeti abartılmış.
95 TL fiyatı var. 1-2 sene idare etsin. Araba bende kalırsa yine değiştiririm.

tfnsmsk

...Kaput altında paçavra bez görüntüsü olan Selespeed muhafaza keçesini yenisi ile değiştirdik.
Eline sağlık Tolga  :nazar:
...
Bu ekibi izleyip, yerinde oturdu mu rahatsız hissediyor insan,
Birbirini Gaza Getirenler Kulübü :)
sportif ruh.

tolga_ozhan

...Kaput altında paçavra bez görüntüsü olan Selespeed muhafaza keçesini yenisi ile değiştirdik.
Eline sağlık Tolga  :nazar:
...
Bu ekibi izleyip, yerinde oturdu mu rahatsız hissediyor insan,
Birbirini Gaza Getirenler Kulübü :)

Teşekkürler Abi.
Ben böyle şeyleri başkası kendi arabasına yapsa bile seviniyorum. Sanki tüm Alfa Romeo'lar benim :)

Gouki

Ben küs olduğum için bir şey söylemiyeceğim :p 147'm de felaket bir haldeydi, tutanın elinde kalıyordu bu keçe.

tolga_ozhan

Ben küs olduğum için bir şey söylemiyeceğim :p 147'm de felaket bir haldeydi, tutanın elinde kalıyordu bu keçe.

Barışırız Özgün ayıp ettin. Gerçekten Pazar gece gelip Pazartesi akşam döndüm İstanbul'a.
1-2 gün sonra tekrar gelmek durumunda kalacağım sanırım. Yine isteyenlerle toplanıp çay falan içelim :)

Doğa Tosun

Barışırız Özgün ayıp ettin. Gerçekten Pazar gece gelip Pazartesi akşam döndüm İstanbul'a.
1-2 gün sonra tekrar gelmek durumunda kalacağım sanırım. Yine isteyenlerle toplanıp çay falan içelim :)
akşam saatleri olursa ben varım
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

coolistanbul

Aldığımdan beri GT'ye irili ufaklı birçok değişiklik yaptım.
Hiçbirisi şu yeni SS vites topuzu kadar hoşuma gitmedi :)

Yeni ünitenin üzerine de alfa romeo yazısını yapıştırdım.

Tolga cok guzel olmus alfaromeo yazisini bende dusunuyorum nereden bulabilirim ?

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

tolga_ozhan

Tolga cok guzel olmus alfaromeo yazisini bende dusunuyorum nereden bulabilirim ?

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Abi herhangi bir dijital kesim makinesi olan reklamcıya yaptırabilirsin. İstediğin renk ve ölçüde yapabilirler.
Ben de öyle yaptım.

huseyinsimsek

Valla keçe olayına bayıldım tolga. Takipteyim. Listeme ekliyorum :)
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

blackpearl

Bugün akşam üstü 5.30-5.40 sularında Asia Ofisparktaydım otoparkında, şöyle hırçın bir ses geldi birde kafamı çevirdim ne göreyim masmavi ilerleyen bir canavar :) maşallah valla :) çok güzel görünüyor :) dedim, tahtayada vurdum :p :D
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -