Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 ar 585

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tayfun

Geçen hafta sattığım honda'ya bronz balata  taktırdım, tabiri caizse köpek gibi oldu araba. hele birde balata ısınınca daha tatminkar oluyor. ilk zamanlar tam oturmuyor gecisler felan sert oluyor ama sonra miss.

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login  hazırmı aldın,yaptırdınmı.yaptırdıysan nerde kaça,detay ver  ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

önceki değişimde söktüğüm mecarm plakayı yolladım bursaya kargoyla,inceleyip dönerler bakalım ne diycekler.aklıma yatarsa yaptırcam onlara,olmazz yokuşa tırmanırsa iş 10 tl kargo verdik ,çöpe attırırım mecarm çıkmayı,burda bostancıda üzerindeki valeo yu sökünce aynı gün yaptırıp takarım.genelde komple bronz yapıyolar ama ben 3+3 istedim.You are not allowed to view links. Register or Login

tayfun

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login  hazırmı aldın,yaptırdınmı.yaptırdıysan nerde kaça,detay ver  ;)
başkası yaptırmıştı bize nasip oldu memo .

milano 75

balata bursada,incelendi ,durum benim sandığım gibi mevcut plakaya bronz pad çakma değilmiş,en azından bunlar öyle yapmıyormu.orta kısım duruyor,balata sacı falan komple yenileniyor.yarın kargolarım büyük ihtimal dedi vatandaş.bende montajı bayram sonrası yapıcam.hatta arka transax ı komple indirirsem geçenki gibi,zımparalayıp iyi bi spreyle boyıycam.tabi bu liftin uygunluğuna bakar zaman olarak.hayırlısı bakalım.bide bunu görek.

milano 75

4 plaka bronz pad çakımına karar verildi,3+3 organik için özel kesim sac + maaliyet,4+4organik çakma içinse discin çap yetersiz geleceği için organikler tek perçin olur ve sıkıntı yaratabilir dendi. bugün kargo yarın elimde.atarım resimleri buraya,montajı bayram sonrası yaparım artık.

milano 75

balatamız geldi,işçilik mükemmel diyebilirim.hatta yanında duran mecarm fabrikasyon üründen çok daha kaliteli duruyor görüntüsü,sağlamlığını da takınca görcez artık. yalnız şööle bi durum var.sıfır mecarm balatanın balata kalınlığı 10 mm bu 9 mm.1 mm fark baskı ayırmada sıkıntı yaparmı.adamı aradım,standart malzeme bu,daha kalınıda 12 mm. dedi.haa bu arada benim gönderdiğim parçadan bu malzemede sadce göbek diş var,gerisi yeni,yaylar güçlendirilmiş v.b

milano 75

nihayet bugün baya bi uğraşla taktık bronzu.75 in transaxle sistemi bay bi zorlaştırıyor bu işlemi.herşey iyi sırasıyla ,evet pedal sert ama benim pedalım son kullandığım valeo dada çok sertti şu an aynı.kalkışlarda gram titreme falan yok oda iyi asıl sıkıntı şu,geri vitese geçmiyorçalışırken.başlarda 1 dede geçiş sorunu yaptı ama düzeldi,geri vites sağlam cartlayarak geçiyor.sanki baskı ayırmıyor gibi.baskı ayırmıyorduru en sona bırakırsak sıkıntımız başka ne olabilir.sistemin havasının tam alınamamış olması buna yol açarmı.yada debriyaj merkezindeki yaklaşık 4 cm boyundaki mili(çatala baskı yapan) bi miktar uzatırsak başka mil kullanarak sorunu çözebilirmiyiz.

milano 75

karanlıkda olsa bi video çektim,onuda atarım birazdan.

tayfun

Mehmet bizim honda dada ilk zaman mide bulandıracak derecede  özellikle 1. vitese geçmiyordu. sorun var diye sokturecektim fakat vakit yok diye kaldı. bir haftada düzeldi oturdu. fakat sanzuman farklı. seninki arkadan itişli. markada farklı. benim tecrübem bu.

milano 75

az önce adama yazdım durumu face den,ilk başlarda benzer sıkıntılar oluyor biraz km yapınca alışır diyor.genelde 1 ve geri vitesde yapıyomuş . sıkıntı devam edersede etmezsede geri dön görüşelim tekrar dedi.ben yinede yarın lifte kaldırıp çatalı falan bi kontrol edicem,tekrara hava aldırcam sistemden,belki hava kalmıştır.yalnız yazıyolar forumlarda işte kalkışlar acaip titriyo,silkeliyo falan diye bende hiç öyle bişey yok.normal debriyaj gibi kalkışı falan.arkadan çekiş burda avantajda olabilir belki. You are not allowed to view links. Register or Login sende böyle bi tecrübe oldumu hiç e36 da viteslerde

milano 75

egzozu kımple söktük,son toplamada ben biladeri havaalanına bırakmaya çıktım,contanın biri kayıp o yüzden o ses bağırtı  ;) You are not allowed to view links. Register or Login

Doğa Tosun

abi hayırlı olsun, ben herhangi bir vitese geçmeme gibi bi sıkıntı yaşamamıştım ama çok iyi karşılaştıramıyorum çünkü ben otomatikten çevirmiştim ve direk bronz'la manuel yapmıştım biliyorsun. ama zamanla rayına daha çok oturduğunu söylüyorlar
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ATA

Aynen bronz kalkişlarda titree diye bilirim bende. Titreme vurma yoksa çok şanslısın. Umarim geri viteste zamanla alişır ve artik debriyaj sorunsuz kullanirsin.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

milano 75

teşekkürler beyler. inşallah debriyaj sıkıntımız bunla biter.volanı sildirdim biraz,bilya bozuk baskı sağlam çıktı üstünden.sıfır alıp kullanmadığım mecarm setin bilyasını kullndım.bilyasız set yedek elimde,alınmış alınmışdır mantığıyla geri vermeyi düşünmüyordum zaten nasıl olsa kitlendi bi kere  :)) oda yedek dursun.titreme en büyük korkumdu eser yok,normal debriyajdan (en azından 75 in normalinden) bi fark yok.hatta bi ara ulan mecarm ımı taktık yoksa yanlışlıkla diye düşünmedim değil  :)) sanırım o titreme sıkıntısı ön çekerlerde çok oluyo,debriyaj ya tam ya hiç olduğu için yarım debriyaj yanlama falanda yapamaz artık baya gider inşallah.yarın gündüz gözüyle bi video çekip atarım artık.

Gouki

Hayırlı uğurlu olsun abi, geri vitesi de çözersin umarım kolayca.

milano 75

eyvallah özgün,alışır diyorlar.inşallah alışamadım demez de uğraştırmaz bizi sök tak tekrardan

milano 75

yahu egzoz kaçırıyo şu an manifolddan sonraki ilk bağlantıdan,oda bi kaşıntı verdi bana acaip homurtulu american tadında bi ses .la havle....bu şekilde iki defa egzozdan durdurulduk zaten  :D .kör şeytan muayeneden sonra alttan bi kumandalı yap diyor

milano 75

buda foto günceli olsun uzun zaman sonra

sbk0655

Masallah yakisikliya , asaleti durusundan belli...

OğuzCanAlantor

Hayırlısı olsun Abi iyi günlerde kullan bronzu :) Mal bonccuk  :nazar:

milano 75

sağolun dostlar  :serefe:

tunerviper

Abi balata hayırlı olsun zamanla alışacaktır bence. Maliyet olarak ne kadar tuttu ?
Turbo Twin Spark

Alfadanadam

Hayırlı olsun. Bayadır aklında olan bir işi çıkarmışsın aradan.
Balata alıştı haberlerini de merakla bekliyor olacağım :)

milano 75

sağolun,alışıcak gibi .işaretler onu gösteriyor.maaliyet 300 tl ye bronz,baskı çıkanı kullandık.bilya bozuk gibiydi yeni bilya kullandık.elimizde bilyasız sıfır baskı balata mecarm her ihtimale karşı iade etmiycem dursun kenarda .350 mecarm +300 bronz toplam 650. valeo sıfır 600.böyle daha iyi,en azından aklımda kalmaz.