Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 AS 6253 / Mercedes C 180 K. Fascination

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Calibra

Arkadaşlar bildiğiniz gibi dün 147'mi satıp teslim ettim.

Bahsi geçmiştir, eşimin de 2005 model 0 km aldığı Corolla HB 1,6'sı var, onu da elden çıkartıyoruz ve tek arabaya düşüyoruz.

Uzun zamandır aklımda olan, hem eşimin (en çok o kullanacak) hem benim güvenle ve keyifle kullanabileceği, otomatik vitesli, 1,6 lt. hacimli araç arayışlarımın sonunda bütçemizin de kredi ile üzerine çıkarak C 180'de karar kıldık.

Giulietta TCT istedim ama ikimizin de kompakt hatchback kullanıyor oluşundan dolayı, eşimin de daha çok istemesinden dolayı bir üst sınıfa geçmeyi planlıyoruz. Eşim, Alfa çok sevmesine ve 147'mi satarken baya bir gözyaşı dökmesine rağmen 159 tercih edemiyoruz. %70-80 o kullanacağı için onun tercihi daha önemli ve o da pek rahat edemedi malesef.

Aldığımız aracı en az 4-5 sene kullanmayı planlıyoruz, çocuk planımız için de sedan olması tercih sebebi oldu tabii.

Edit:

2 farklı araca detaylıca bakıp ettikten sonra birisini donanımı, birisini de hem ön alt takımdan aldığı hasar hem de bakıma girmesi gerektiği için eledik. Kısmeti insanı buluyor. Tanıdık bir meslektaşımızın arabasını satacağını öğrendik. Gittik, baktık, inceledik, incelettik ve neticede aldık :)

Yeni aracımız 2009 model, Haziran 2009 trafiğe çıkışlı, 38731 km'de Avantgarde Fascination paket, Tenorit Gri renkte.
Kazasız, boyasız, Mengerler bakımlı, oldukça donanımlı.
1,6 lt. motor, kompresör besleme, 156 PS. 5 ileri otomatik şanzımanlı.

3 haftada 1500 km yaptık, kendisinden çok memnunuz. Hep dediğim gibi, tüm AlfistiTurkey camiasının gönlüne göre araçlara, kazasız, belasız binmesini dilerim.

Aldıktan sonra Sercan sağolsun, onun yönlendirmesi ile Atatürk Oto Sanayi'de Gençler Oto Cam'da Llumar cam filmi (1 numara) ve koruyucu film yapıldı ve akabinde krom egzoz ucu takıldı.

Bundan sonra AMG pedal seti var kafamda ve eğer bütçe oluşturabilirsem, orijinal Comand NTG4 sistemi montajı düşünüyorum.

Bakalım artık, hayırlısı :)

Fotolarını da şöyle ekleyeyim  :nazar:  :): (arkada da eşimin emektar Corolla'sı duruyor, kayınvalide henüz gelip almadı :)

2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

wolkanku

abi dün spider_volkanla sohbet ederken c180 mi 159 mu diye konuştuk da,

c180'de start ve luxury paket alınmaz. bütçeyi aşalım krediyle mercedese binelim diyorsanız ve halojen farlı tiptekilere bakıyorsanız direk 159'a dönün derim. dah az paraya daha çok donanım daha şık bir otomobil.

avantgarde ve amg paket bakıyorsanız kabul edilebilir. şık sportif ve donanımlı otomobiller. ancak kompressor euro 4 normu motor olduğu için 11 litre altında bir yakıt tüketimi hayal.
gerçi 159 q-tronic dizel alsanız da yine 11 litre yakacak.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Gouki

Kompressor'lü w204 bizde var abi. Babam 65 yıllık hayatında ilk defa bir arabanın performansından ve tüketiminden şikayetçi. Vitesinden de ben şikayetçiyim daha önce E200 Kompressor'umuz vardı w210'lardan onun vitesinin yanında C180'ninki skandal.Yeni motorluları tercih etmenizi tavsiye ederim.

Calibra

You are not allowed to view links. Register or Login
abi dün spider_volkanla sohbet ederken c180 mi 159 mu diye konuştuk da,

c180'de start ve luxury paket alınmaz. bütçeyi aşalım krediyle mercedese binelim diyorsanız ve halojen farlı tiptekilere bakıyorsanız direk 159'a dönün derim. dah az paraya daha çok donanım daha şık bir otomobil.

avantgarde ve amg paket bakıyorsanız kabul edilebilir. şık sportif ve donanımlı otomobiller. ancak kompressor euro 4 normu motor olduğu için 11 litre altında bir yakıt tüketimi hayal.
gerçi 159 q-tronic dizel alsanız da yine 11 litre yakacak.

Kompressor'lü w204 bizde var abi. Babam 65 yıllık hayatında ilk defa bir arabanın performansından ve tüketiminden şikayetçi. Vitesinden de ben şikayetçiyim daha önce E200 Kompressor'umuz vardı w210'lardan onun vitesinin yanında C180'ninki skandal.Yeni motorluları tercih etmenizi tavsiye ederim.

Hızlı cevaplar için teşekkürler ya süpersiniz :)

Volkancım, bakacağım araç (ve almak istediğim) Fascination. Zaten Avantgarde/Fascination istiyorum. Dediğin gibi start alınmaz. Luxury de eh işte. Ama bence C serisi Elegance veya Avantgarde/Fascination alınmalı.

159 çok istedim, görüşlerine kesinlikle katılıyorum ve hala bakıyorum ancak uygun modele denk gelemedim 2-3 aydır. Ya çok yüksek kilometreler söz konusu ya da düşük km ve uçuk fiyat talepleri. Eşim de bindi, sürdü falan bi rahat edemedi, onun istemediği birşeyi tercih edemem açıkçası.

C180'e yönelme sebebim de iki arkadaşımın ısrarı. İkisi de çok memnun. Performans ve konfor olarak aradıklarımı sunuyor. Bu nedenle sırf C serisi için bütçemi 60-65 arasına çıkardım.

Yoksa 50-55 aralığında CR-V almayı planlıyordum.

Özgün uyarı için teşekkür ediyorum, ancak bildiğim kadarıyla 2009 modellerde 1,6 Kompressor motor var (BlueEfficiency), yeni motorlar makyajla birlikte sunuldu (önce 1,8 CGI sonra 1,6 Turbo).

wolkanku

hah abi pardon ya olay fascination ile başlıyordu. avantgarde de xenon falan yok.
fascination hem panoramik tavan, hem de xenon var.
c180'in şanzıman ciddi kötü bir şanzıman ama 10 senedir bugüne kadar sorun yaşayan yok, başarılı bir şanzıman o yüzden.
159'da doğru sürüş pozisyonu ayarlanmadan, ergonomik hissetmek ve konfor beklemek imkansız. cidden garip bir yapısı var. 156'da , leonda ve tt'de böyle bir şey hiç yoktu.
159'da koltuğun yüksekliğini yanlış ayarlasam sağ kolum kol dayamada rahat etmiyor, direksiyona mesafemi iyi ayarlamasam görüş açılarım inanılmaz kötüleşiyor, vitese uzak kalıyorum. alfa işte :)  :clover:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Calibra

hah abi pardon ya olay fascination ile başlıyordu. avantgarde de xenon falan yok.
fascination hem panoramik tavan, hem de xenon var.
c180'in şanzıman ciddi kötü bir şanzıman ama 10 senedir bugüne kadar sorun yaşayan yok, başarılı bir şanzıman o yüzden.
159'da doğru sürüş pozisyonu ayarlanmadan, ergonomik hissetmek ve konfor beklemek imkansız. cidden garip bir yapısı var. 156'da , leonda ve tt'de böyle bir şey hiç yoktu.
159'da koltuğun yüksekliğini yanlış ayarlasam sağ kolum kol dayamada rahat etmiyor, direksiyona mesafemi iyi ayarlamasam görüş açılarım inanılmaz kötüleşiyor, vitese uzak kalıyorum. alfa işte :)  :clover:

Demek normalmiş :)
Eşim de ben de zayıf insanlar değiliz, eşim de öyle ufak tefek birisi değil. O yüzden yadırgadı açıkçası bir türlü rahat edememeyi. Giulietta'da öyle olmamıştı mesela.
Binip şak diye ayarlayıp basıp gitmişti :)

Neyse bakalım hayırlısı.

Ben bir bakayım da bu akşam bir alıcı gözüyle, gelişmelerden haberdar ederim buradan.

ismet

bir süre 159 kullandım, volkan'ın dediklerine aynen katılıyorum.. sürüşte koltuk ayarı çok önemli.. ayarlayana kadar birkaç sefer değişiklik yapmam gerekmişti.. hatta tam istediğim gibi olmamasına rağmen geçici olduğu için üstünde çok durmadım..

159'u biraz daha zorla derim çünkü hem daha ucuz hem de fazlası var eksiği yok..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Hakan Tosun

şu yeni makyajlılar hoş gerçekten ama makyaj öncesi c180 amg (2009 model mesela) bir tanıdıgımızda var, kendisi hiç memnun degil. mesela sanzımanı 5 ileri otomatikler çok performanslı degil hatta hiç degil.
7g tronic hic bilmiyorum ama aynı gücteki motorun 0-100'ünü neredeyse 2 saniye azaltıyor.

2009 c180 amg dışarıdan da hoş duran bi arac ama bahsettigim arabanın havalandırma ızgaraları (dashboard) kırılmıstı hor kullanmaktan falan degil gayet de temiz bi araba. neden bilemiyorum, kalitesiz buluyor sahibi ama bana pek öyle gelmiyor.

(yeniler bir hayli kaliteli ona laf yok :) )

159'u biraz daha kurcalayın derim, esinize uygun sürüs pozisyonunu bulmasını saglayın diyorum yinede fakat kücük bagajı ve arka koltuk alanı ilerde cocuk icin sıkıntı cıkarabilir.
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

ismet

biraz pahalı gibi ama sw da düşünülebilir, aile için daha uygun sanki.. 50binde, kazasız boyasız..

bunun da km'si yüksek ama daha dolu ve daha ucuz

I am the master of my fate
I am the captain of my soul

asklepios

Makyajsiz C 180in birkaç sıkıntısı var:

-motor ve şanzıman iyi değil, yani az gider, çok yakar.
-malzeme kalitesi yetersiz
-sınıfına göre yetersiz iç hacim
-çok sattı, o yüzden heryerde ve herkeste rastlamak mümkün

Not: beyazından gına geldi, kırmızısı çok güzel

kemalkml

emin

yeni kahverengi :) eniştem aldı kullandım 1.8 turbo olanından almıştı yanılmıyorsam. Ben mercedes konusunda çok tecrübeli değilim. Ama ben konforlu ve yumuşak bulmuştum.

Ama onun yerine 3.16i ya da ikinci el 320d tercih edebilirim.

Hayırlı uğurlu olsun şimdiden ama beyaz gerçekten baydı.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

erol1903

2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

agucba

Dokuzuncu sıradaki yorum iyi olmuş. Onun da 2. maddesine bayıldım...  :)

1. arabaları çok seviyorum gerçekten.
2. benim için soul alfa romeo, engineering bmw dir.
3. çıktığı günden beri dalga geçtim ben bu arabayla, hem arabanın kendisiyle hem de kullananlarla(fakir merco su, o paraya öküz alırız vs.)
4. dalga geçmek için sözlükte başlığını açtım.
5. 2 yıl boyunca mercedes bayisinde çalışıp 150 tane falan 0km bundan sattım, her sattığım müşteri ile içten içe dalga geçtim.
6. bu arabanın 0km olanına 50.000euro vereceğime o paraya 2005-2006 model bmw 730d alınır dedim.
7. bugün bile bu arabanın 0km olanının benim gözümde etmesi gereken maksimum rakam 35.000euro gerçi o parayada bir dünya daha kaliteli alternatif var ama.
8. dün bir alışveriş merkezinde 29-30tl tutmasını beklediğim bir ücret, 50tl tuttu ödedik artık ne yapalım 20tl için cingenlikmi yapıcaz.
9. alışveriş merkezi her 50tl lik alışverişe 2011 model beyaz c180k amg panoramik tavan çekilişi için bilet veriyormuş, bilmiyordum.
10. çekilş ile 1 adet mercedes, 50 adet akülü araba veriliyor.
11. çekiliş biletimi aldım.
12. bu arabayı para verip siksen almam, ama tipi gerçekten güzel yiğidi öldür hakkını yeme.

13. allah ım ne olur bana çıksın.

edit: çıkmadı  **.

///////////////

Calibra

Selamlar arkadaşlar,

Fikir ve öneriler için teşekkür ederim.

159 olmayacak ne yazık ki. Hem 2009 modelden düşük almak istemiyorum, hem de maksimum 50-60.000 km aralığında olmasını istiyorum yeni aracımın. Bu seçeneklerde 159 dizel otomatik zaten 1-2 tane gördüm, onlara da 60.000-TL civarında istiyorlar ki 2009 oluşları dikkate alınırsa bana fazla geliyor.

316i'lere baktım, 2011 model otomatik, onlar da 116 PS olduğu için performansını hiç beğenmedim. istediğim model ve km'de zaten 320d alamıyorum, 318d de alamıyorum. Yoksa 318d çok güzel olabilirdi (2,0 Dizel 143 PS).

Neticede C 180 kesin kararım. 2009 ve üzeri model maksimum 50-60.000 km'de var 3-4 araç içime sinen, dün iki 2 tanesine baktım hatta, ikisini de baya beğendim. Makyajlı kasalara göre iç mekan malzeme kalitesi düşük evet ancak makyajlı kasalar da 75000TL ve üzeri. O da beni aşıyor.

İki aracı da kullandım, performansı beni tatmin etti açıkçası 1400 kg ağırlığında 156 PS'lik bir araçtan beklediğim performansı alacağımı düşünüyorum. Kullanımı inanılmaz rahat ve çok konforlu geldi. Bu nedenle de içime sindi.

Büyük konuşmamak lazım tabii ama beyaz almayı kesinlikle düşünmüyorum. Önceliğim siyah, sonra gri-füme tonları.

Kırmızı araba uzunca bir süre almam heralde :)

asklepios

neden,noldu ki?

Calibra

neden,noldu ki?

Çok severek kullandım, hatta 147'm iyi ki kırmızıydı derim hep. Ama titiz bir insanım, ona kedi çıktıkça, kuş pisledikçe, sabah gelip ince çizik/sıyrık, dürtmez izi falan gördükçe hasta oldum bu geçen 6 yıl içerisinde. Gerçi bu dediklerim her arabada olacak :) Ama kırmızı daha dikkat çekici, çok daha fazla özen istiyor bence.

asklepios

ben kırmızı 147'den sonra 2 yıl beyaz ibiza kullandım ama çok pişman oldum kırmızı almadım diye...şimdi yine kırmızıya dönüyorum :rock:

kafa rahat olsun derseniz; gri ya da beyaz derim...yıkasan da aynı, yıkamasan da...cila-wax uygulasan da aynı ,çizik içinde olsa da...ama siyah düşünmeyin; kırmızıdan daha zor bir renktir

Calibra

Şu görüntü şahane yahu. Bu rengini çok beğeniyorum zaten :) C63 AMG bambaşkaymış :)

Alper

Valla ben bilmem arkadaş Mercedes dediğin E den BMW dediğin 5 Den başlar :)

egeozal1

Valla ben bilmem arkadaş Mercedes dediğin E den BMW dediğin 5 Den başlar :)
Alper abi lafı ağzımdan aldın  8)

Calibra

emin

bmw ve mercedese bi yerden başlamak lazım.
neden sıfır ya da çok düşük kmli 3.16i düşünmüyorsun abi.

Fatihlerde c200 (3-4 yaşında) vardı diye hatırlıyorum satmaya niyetlilerdi bi ara konuş istersen.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695