Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 LOJ 16 - 147 Stromboli Grisi 2006

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

metabax

Herkese selamlar, yaklaşık 6-7 aydır üye olduğum sitemizde bu güne kadar oturup da bu mesajı yazma ve foto ekleme fırsatı olmamıştı.. Nihayet bayram tatili geldi ve ben de fırsattan istifade tanıtım mesajımı yazıyorum.. Kısaca sizlere 147 min hikayesini anlatayım..

Alfamı Mart başında 2. el olarak 15bin de iken aldım.. 2006 distinctive 120hp Stromboli Grisi olarak geçiyor.. Otomobil almaya karar verdiğimde clio ile yola çıkmıştım, sonra megane almaya karar verdim, ondan da vazgeçtim Leonlara takıldım, o da gözüme biraz kaba göründü ve içi de hoşuma gitmediği için golfe döndüm.. Golf araştırırken hiç aklımda bile olmayan Alfa 147 yi inceledim web sitelerinde ve donanımını beğendim, dış görünüşe zaten söyleyecek bir şey yok.. Ve bu otomobili incelediğim andan itibaren "işte aradığım farklı otomobil bu" dedim kendi kendime ve etrafımdaki onlarca insanın bana "hasta mısın sen golf dururken 147 alınır mı, elinde patlar, yedek parça pahalı" vb bir sürü şey saçmalamalarına ragmen (tabi saçmaladıklarını şimdi anlıyorum) kimse beni Alfa dan vazgeçiremedi.. Daha otomobili almadan satışını düşünmeleri ve satışı kolay olacak diye hoşlanmadığım bir golfe binmek bana pek mantıklı gelmedi.. 4 ay boyunca İstanbul da gezmedik galeri bırakmadım ve siyah ya da kırmızı ararken en temiz olarak bu otomobili buldum ve aldım.. 20bin periyodik bakımında extradan varyatör ve triger setini yeniledim.

Otomobilin sürüş keyfine ise söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum.. Bırakın kullanmayı daha o koltuğa oturduğum anda farklı bir otomobile bindiğimi hissettirdi bana Alfam.. Zaten benim hissetmek istediğim de buydu :)

Fotolardan sonra vereceğiniz "yay şart" tepkilerinize ise yay var ama taktırmadım cevabı gelecek :) 2-3 aydır bagajda taşıdığım ve Sercan kardeşim vasıtası ile aldığım eibach pro kit im var. Ancak 17 jant ve lastik alıp hepsini bir kerede aradan çıkartmak istemiştim ve bu yüzden yayları taktırmadım.. Ancak ne yazık ki istediğim şekilde jant bulamadım ya da denk gelmedi, yapı olarak da bir şeye heveslendiğimde hemen yapamazsam sonra soğuyup vazgeçiyorum ve açıkçası bu iş de bu duruma döndü.. Kış da geldiği için şimdilik askıya aldım ve gelecek yaza kadar bu şekilde kullanmaya devam edeceğim.. Jant konusunda üyelerimizden Sercan kardeşim ve Tolga abime yardım ve emeklerinden dolayı teşekkür ederim..

Alışıla gelmişten uzun bir tanıtım mesajı oldu ama sanırım okurken sıkılmazsınız

Herkese selamlar, iyi bayramlar..

Hüseyin

Register or Login" border=0>

Edited by - metabax on 01/10/2008  19:32:14

frantic

Bence çok güzel bir tanıtım mesajı olmuş elinize sağlık.
Bizde şuara 75imizi satabilirsek başka bir araç almayı düşünüyoruz tabi şimdiden ne alırız ne yaparız diye düşünüp planlıyoruz ve peder hergün clio,golf,megane vs. gibi araçları önüme getiriyor kolay satılır parçası ucuz olur diye. Bende 147 istiyorum inşallah sonumuzda benzer
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

Alfisti147

Hayırlı olsun. Kazasız belasız keyif dolu sürüşler dilerim.147'lerimiz kardeş sayılır. Benimki de  2006 Novana gri. Alalı iki ay oldu. Ne kadar doğru bir karar verdiğinizi kullandıkça daha iyi anlayacaksınız. Tek sorun bağımlılık yapması ve shelle BP'ye giden yeni Türk liraları:))

metabax

Çok tşk ederim Utku Bey, umarım sizin de istediğiniz gibi olur her şey..

Tahsin Bey size de tşk ederim. Doğru karar verdiğimi anladım zaten çünkü ben 7 aydır kullanıyorum :) Dediğiniz gibi tek sorun yatık tüketimi..

arkadaşlar sanırım şu an foto gösterme problemi var sitede.. eklediğim fotoları göstermiyor..

Edited by - metabax on 01/10/2008  17:41:29

Sercan Keklik

hüseyin bey You are not allowed to view links. Register or Login a fotograf ekledıgınızde, yeni bir sayfa açılır ve linkler çıkar..
Burda şu kısma dikkat etmenız gerekiyor;

"+ Show Advanced Linking"

onun üzerine tıklıyoruz hemen altta resımdede göründügü gibi bir link daha açılıyor o linki alıp alfistiturkey sitesindeki resım simgesine tıklayıp sıteye aktarıyoruz

bu arada rica ederim abi her zaman yardımcı olabildiysek ne mutlu ;) Tekrardan hoşgeldin

Edited by - SerCy on 01/10/2008  18:07:03
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

metabax

kardeşim çok tşk ederim yine yetiştin imdadıma :)

tolga_ozhan

Hoş geldiniz. 147 çok alımlı maşallah.

Alfadanadam

Gayet güzel bir yazı olmuş, daha uzun bile olsa zevkle okurmuşum yani.
Yay mezvusunda ben biraz farklı düşünüyorum. Yay ve arkasından 17" jant ile birlikte aracınız iyice sertleşecek. Bence 17" jant almadan önce yaylarınızı taktırırsanız hem "sert sürüşe" alıştıra alıştıra geçmiş olursunuz hem de aradaki farkı daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum. Ama kış geldiği düşünülünce bu işi Mart ayına falan ertelemek mantıklı olabilir.

Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

Dentist

Güle güle,iyi günlerde kullan.
Zincirlikuyu Birmot'ta tanışmıştık,ama pek sohbet edememiştik hatırlarsan.Umarım yakında yine biraraya gelir,daha uzun 147 sohbeti yaparız.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

nurcan.demir

kazasız sürüşler.aracınız mükemmel görünüyor.

frantic

buarada ben yazdıgımda resimler gözükmüyordu. şimdi baktım gerçekten aracınız çok güzel kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

bado

hoşgeldiniz..çok doğru bir tercih..
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

ATA

Aramıza hoşgeldiniz.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

AlfistiKerem

Aramıza hoşgeldiniz.Hikayeniz güzelmiş Güle güle,kazasız belasız kullanmak dileğiyle.

metabax

Herkese çok tşk ederim, hoş buldum arkadaşlar..

Murat Abi elbette hatırlıyorum tanışmamızı, kenwood ekranına takılmıştım o gün :) Sen de o sırada birmot personellerinin dişleriyle ilgileniyordun Bayram sonrası yine birmottayım ön tamponu değiştireceğim çiziklerinden ve ortadaki boya kalkmasından dolayı, artı pasta cila vs işlemleri olacak bakarsın yine karşılaşırız..

Bülent Bey, yay konusunda belki de haklısınızdır ben o şekilde düşünmemiştim hiç, tecrübeyle doğru orantılı tabi :) dediğiniz şekilde de yapabilirim aslında..

Edited by - metabax on 02/10/2008  17:25:33

onr

Aramıza hoşgeldiniz.