Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 US 8622 / Alfa 159 1.9 Jtdm Distinctive+ / Yine yeniden, ilk aşkla...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

canselmo

bence  orjinal amartisör + spor yay ikilisinden vazgeç direk coil al en mantıklı seçim o olucak.

hem konfor hem spor görüntü ve daha sağlıklı bir yol tutuşu
2.memleket  = İtalya

Serhat59

You are not allowed to view links. Register or Login
bence  orjinal amartisör + spor yay ikilisinden vazgeç direk coil al en mantıklı seçim o olucak.

hem konfor hem spor görüntü ve daha sağlıklı bir yol tutuşu
Coilde gerçekten konfor artar mi orjinale göre?

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

wolkanku

dibine kadar basılmazsa, şu anki mevcut halinden konforsuz olacağını düşünmüyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login novitec yayları çıkartıp coilleri takmıştı, keza You are not allowed to view links. Register or Login da benim eski aracımdaki novitec yayları çıkartıp coilleri takmıştı.
onların konfor hakkında görüşleri önemli.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ucarozcan

Konfor göreceli bir durum işin açığı;
konfor istiyorum derseniz 18'-17' jant-lastik takar konforunuzu sürersin,
ha ben konforu 19'de de istiyorum derseniz coil alıp aynı konforu yakalarsınız.

Ben hep 19' üzeride sürdüm arabayı, Novitec yaylı bir araba her zaman kasıntı halindeydi. Çukura girdiğim zaman 'aha neresi gitti' diye hep bir panik halindeydim. Coil de çok çok kötü olmadığı sürece çok rahatım, arabaya olan güvenim arttı.
  Arabama ayda yılda bir arka koltuklara binen kişiler oluyor. Bu yüzden basıklığını istediğim şekilde ayarlıyorum. arka koltukları kullanan büyük bir aile olsam zaten arabayı çok düşüremem, coili yükseltip konfor iki kat artırırım.
  Yaşım ilerledi diyelim  :) 'ulan bu çok sarsıyor' beni der coili yükseltir Mercedes kıvamında yaylana yaylana giderim.
  Yol tutuşu konusuna girmiyorum zaten. Ayrı bir dünyaya adım atmış oluyorsunuz.

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

hi_cazz

Benim görüşlerimi zaten biliyorsun Volkan. 159 coilden sonra 159X2 oluyor benim gözümde. Bugün 159 alsam ilk işim coil olur.
Erkay ve Azmi'de benim aracı baya kullandılar. Onların yorumlarıda aynı olacaktır.

la meccanica delle emozioni

ekerem

Yazmak icin gec kaldim galiba ama bende ust salıncaktan muzdaribim. 2 ay once degisen salincak yine ötüyor o sesi duydukca mideme kramplar giriyor. powerflex kesin çözüm mu acaba? Forumda bi yerlerde ust salıncakta sesi kesmediği ile ilgili birşeyler okumuştum.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

wolkanku

Yazmak icin gec kaldim galiba ama bende ust salıncaktan muzdaribim. 2 ay once degisen salincak yine ötüyor o sesi duydukca mideme kramplar giriyor. powerflex kesin çözüm mu acaba? Forumda bi yerlerde ust salıncakta sesi kesmediği ile ilgili birşeyler okumuştum.

ötme başka, lak luk ses başka , yani ötme gıcırdama gibiyse, o würth gresle falan kesilemez mi acaba?

powerflex üst burçlarda da gıcırdama vardı, You are not allowed to view links. Register or Login buna net cevap verecektir.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Serhat59

ötme başka, lak luk ses başka , yani ötme gıcırdama gibiyse, o würth gresle falan kesilemez mi acaba?

powerflex üst burçlarda da gıcırdama vardı, You are not allowed to view links. Register or Login buna net cevap verecektir.
Markasını bilmiyorum ama ben aldığımda ön takımda komple poliüretan burçlar vardı. @ERKAY KAHYA markasını biliyordur. Eğer gıcırtı sesleri için alınacaksa almayın derim çünkü powerflex ya da strongflex burçlar da gıcırdıyor. Zeki ustadan da bilgi alınabilir benim aracımdaki alt salıncağı onlar bozmuş.

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

alperuzi

Benim de salıncaklardan gıcırdama sesi geliyor. Altlarda strongflex var, üstlerde yok, Teknorot salıncaklar. Ses üstten mi alttan mı geliyor bilmiyorum ama silikon sprey, WD40 ve Würth HHS2000 denedim, kesmedi. Bakırlı gres aldım, ama onu sürmek için de sökmek gerekiyor hepsini.

wolkanku

Benim de salıncaklardan gıcırdama sesi geliyor. Altlarda strongflex var, üstlerde yok, Teknorot salıncaklar. Ses üstten mi alttan mı geliyor bilmiyorum ama silikon sprey, WD40 ve Würth HHS2000 denedim, kesmedi. Bakırlı gres aldım, ama onu sürmek için de sökmek gerekiyor hepsini.

şırınga ile enjekte edilemez mi?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

qrkmtp

Gecenlerde yapi marketlerden birinde sivi gres spreyi gormustum almayida dusundum bu ses icin ama care olurmu diye dusunmekten alamadim deneyen oldumu acaba.

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekerem

Gecenlerde yapi marketlerden birinde sivi gres spreyi gormustum almayida dusundum bu ses icin ama care olurmu diye dusunmekten alamadim deneyen oldumu acaba.

Ben denedim 1 haftalığına iyi geldi :D
Cuma zeki ustadayım bakalım o ne dicek
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

alperuzi

şırınga ile enjekte edilemez mi?
Zor, denemedim ama işe yarayacağını sanmam. PU çok sert zaten, araya giremez. Gres ekleme yeri açan birini gördüm alfaownerda. Matkapla deliyordu salıncağı. Senede bir iki kere gres pompası ile ekleme yapıyormuş :D

wurth HHS2000 sıvı gres zaten, hem de en yapışkanından, denedim. PU burçlarda ne kullanırsanız kullanın, burç yerinde döndüğü için ille sıyrılıyor, önüne geçmek çok zor.

muğlalı

Gresörlük Volkan senin  dediğin eski 159 um da vardi milano alfada yapılmış  baya bir götürdü ses yapmadan ancak  o rotil kismindaki sesi keser sadece burçlardan gelen sese çözüm olmaz Tofaş saolsun güzel bindiriyor giden parçalara 650 olmuş tanesi.

qrkmtp

Zor, denemedim ama işe yarayacağını sanmam. PU çok sert zaten, araya giremez. Gres ekleme yeri açan birini gördüm alfaownerda. Matkapla deliyordu salıncağı. Senede bir iki kere gres pompası ile ekleme yapıyormuş :Dwurth HHS2000 sıvı gres zaten, hem de en yapışkanından, denedim. PU burçlarda ne kullanırsanız kullanın, burç yerinde döndüğü için ille sıyrılıyor, önüne geçmek çok zor.
Gene cahillikle bes puani kaptim demekki :))

hakan

Merhaba, Ben üst salıncak burçlarına şırınga ile yağ enjekte ettim.en kötü ne olabilir dedim;maalesef birkaç gün sonra salıncak burçlarından biri yerinden çıktı kalkışlarda tak diye iç acıtan bir ses gelmeye başlayınca hemen orijinal salıncak siparişi verdim sercana.
haktas

Erkay KAHYA

159 a coilover konusunda bence;
Aracın yola tutunmasını etkileyen bir çok parça ve ayar olduğunu unutmamak lazım.
Coil olan araç yaylı araca göre daha yumuşak hissettiriyor. Viraj kabiliyeti orijinale göre daha iyi.
(dip basıkken durum nasıl bilmiyorum.)
Kaliteli yaylar iyi sonuçlar verebiliyor.

Burçlar konusunda şahsi fikrim;
Powerflex ve strongflex burçlar iyidir hoştur. Ama belirli sürelerde yağlanmak ister.
Bakırlı gres belirli bir süre çözüm oluyor. Bu konu için Würth bakırlı gres kullandığım en iyi üründü.
Nem, toz vb. dış etkenler malesef burçları da olumsuz etkiliyor.
En iyi uzun vadeli çözüm ses gelmesin istiyorsanız orijinal salıncak takmak.
Direksiyon hissi iyileşsin ara ara yağlarım derseniz poliüretan burçlar takmak.
Hatta siyah renk PF kullanmak. Resmen takur tukur.  :D
Powerflex burçların salıncak bozacağı cümlesine katılmıyorum.
Hatalı kullanım (ani tepkiler oluşturacak durumlar vs.) darbe gibi etkenler bozabilir.
(Usta diyorsa vardır bir bildiği.) Poliüretan burçlar orijinallere göre daha az esneme yapmakta. Bundan dolayı sert darbeleri rotillere ve şaşeye daha etkili iletmektedir.
Altın kimine göre değerli kimine göre değil. (Powerflexleri çöpe atanları da gördüm.)
Birde ustalar bu tür işlemleri sevmiyorlar. Hem orjinali bozuluyor hem de iş çıkartıyor.  :D
Standart beklentiler, sorunsuzluk için orijinal salıncaklar kesin çözüm.

wolkanku

Merhaba, Ben üst salıncak burçlarına şırınga ile yağ enjekte ettim.en kötü ne olabilir dedim;maalesef birkaç gün sonra salıncak burçlarından biri yerinden çıktı kalkışlarda tak diye iç acıtan bir ses gelmeye başlayınca hemen orijinal salıncak siparişi verdim sercana.

hakan abi bu altın değerinde bir bilgi oldu. bunu yapmayacağız anlaşıldı.

159 a coilover konusunda bence;
Aracın yola tutunmasını etkileyen bir çok parça ve ayar olduğunu unutmamak lazım.
Coil olan araç yaylı araca göre daha yumuşak hissettiriyor. Viraj kabiliyeti orijinale göre daha iyi.
(dip basıkken durum nasıl bilmiyorum.)
Kaliteli yaylar iyi sonuçlar verebiliyor.

Burçlar konusunda şahsi fikrim;
Powerflex ve strongflex burçlar iyidir hoştur. Ama belirli sürelerde yağlanmak ister.
Bakırlı gres belirli bir süre çözüm oluyor. Bu konu için Würth bakırlı gres kullandığım en iyi üründü.
Nem, toz vb. dış etkenler malesef burçları da olumsuz etkiliyor.
En iyi uzun vadeli çözüm ses gelmesin istiyorsanız orijinal salıncak takmak.
Direksiyon hissi iyileşsin ara ara yağlarım derseniz poliüretan burçlar takmak.
Hatta siyah renk PF kullanmak. Resmen takur tukur.  :D
Powerflex burçların salıncak bozacağı cümlesine katılmıyorum.
Hatalı kullanım (ani tepkiler oluşturacak durumlar vs.) darbe gibi etkenler bozabilir.
(Usta diyorsa vardır bir bildiği.) Poliüretan burçlar orijinallere göre daha az esneme yapmakta. Bundan dolayı sert darbeleri rotillere ve şaşeye daha etkili iletmektedir.
Altın kimine göre değerli kimine göre değil. (Powerflexleri çöpe atanları da gördüm.)
Birde ustalar bu tür işlemleri sevmiyorlar. Hem orjinali bozuluyor hem de iş çıkartıyor.  :D
Standart beklentiler, sorunsuzluk için orijinal salıncaklar kesin çözüm.

Erkay bilgiler için teşekkürler, novitec coilover yerine ap coilover'a da yönelebilirim gibi gözüküyor, hem sitesinden direkt kredi kartımla paypalsız alışveriş yapabiliyorum hem de shipping dahil net fiyatı hemen sayfasında görüp işlemi sonlandırabiliyorum.. alfistishopta novitec için bir dünya yazışmak + swift işi için ayriyeten uğraşmak gerekiyor.

bakalım şu ay başı bir gelsin de yolumuzu çizelim.  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Gresörlük Volkan senin  dediğin eski 159 um da vardi milano alfada yapılmış  baya bir götürdü ses yapmadan ancak  o rotil kismindaki sesi keser sadece burçlardan gelen sese çözüm olmaz Tofaş saolsun güzel bindiriyor giden parçalara 650 olmuş tanesi.

maşallah, 650 liraya da orijinal salıncak falan almam o kesin :)

şu an sol üst salıncak orijinal, sağ üst salıncak TRW olarak taktık bitti.
eğer trw tarafından kısa vadede lak luk sesler gelmeye başlar ise powerflex alıp geçerim.
lak luk ses beni çok sinir ediyor ama gıcırtı çok önemli değil.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

qrkmtp

Arabaya imrenerek baktim ikinci resim super olmus :))

wolkanku

Arabaya imrenerek baktim ikinci resim super olmus :))

Teşekkür ederim
Allah hepimize daha iyilerini nasip etsin
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia