Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 AU 4494 - 156 Distinctive

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sportivo

ölüdeniz'in muhteşem mavisinin yanında biraz sönük kalsak da ölüdenizde bir You are not allowed to view links. Register or Login

Register or Login" border=0>
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

emin

Muhteşem, nazar değmesin.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Sportivo

eyvallah Emin, stickerlar için de tekrardan teşekkürler.

bu arada arkadaşlar 2 hafta önce benzinle buraya kadarmış deyip 89.626 km'de Zavoli LPG taktırdım.  5 sene inatla benzinle yola devam ediyordum ama artık benzinle daha fazla devam edilecek bir ortam yok ülkede.

Şu ana kadar hiç bir problem hissetmedim. Geçen hafta Manisa-Fethiye gidip geldim. Yaklaşık 900 km yaptım, hesaplarıma göre ortalama 9,8litre/100km LPG yaktım (klima full açıktı yol boyunca). Performansta hiç bir fark hissetmedim, benzinde neyse aynı gidiyor. Dönüş yolunca 4 kişi + dolu bagaj Muğla Sakar rampalarında olsun, Manisa Sabuncu belinde olsun gayet performanslı gittim.

LPG'nin avantajı daha önce ekonomi yapayım diye gaza pamuk gibi dokunup 90-110'la gittiğim yerlerde ekonomiyi umursamadan gitmek oldu. Dezavantajı ise menzil kısa. Full depo max 400-450km gidecek (simit tank 42 litrelik). Gördüğün yerde istasyona uğrayıp fullemek lazım.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

Arkadaşlar bugün trigerin 3. yılını doldurmasıyla beraber 92.040 km'deyken Devko'da triger kayış ve rulmanları değiştirdim. Anıl'ın tavsiyesiyle Devko'ya ilk gidişim oldu. Genel olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim. Alt takımlar problemsiz, bir süre sonra balata + disklerin değişimi zamanı yaklaşıyor. Triger set 490 TL'ye halloldu.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Alfadanadam

Triger ile birlikte devirdaim'i de değiştirmişsinizdir umarım.

Sportivo

Devirdaimi özellikle sordum , Mehmet usta bir pompaya baktı, biraz kurcaladı, bir boşluk,problem yok yola devam dedi. Bir de devirdaim 40.000 'deyken değişmişti.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

murat1oglu

maşallah

Sportivo

Egzosta bir haftadır çatlak/patlak tarzı bir ses vardı. Bugün yine Devko'da yıllık izin öncesi de uzun yola çıkmadan bir toparladık gerekli bir kaç işlem daha. 93.700km'de. Manifold çıkışında çatlak varmış,ses ordan geliyormuş.

Mobil 10-40 Motor Yağı 75
Yağ filtresi 10
Hava filtresi 20
Polen filtresi 30
Trw ön fren disk 180
Bendix ön balata  90
Bendix arka balata 60
Egsoz kaynak işçilik 60
Egsoz conta 30
İşçilik 150

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

Su eksiltme nedeniyle contayı değiştirdik. 99800km'deyiz. 100K hatırası oldu.

Yarım conta takımı 210
Termostat 120
Kalorifer temizliği 80
Kapak işçiliği 60
Antifiriz 3Lt 30
İşçilik 250

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

fevkalbeser12

Hayırlı uğurlu olsun farketmiştir araba:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ATA

bu kadar kaçacak yani banada  :serefe:
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Hepimize birşeyler kaçıyor,üzülmemek lazım...Ben servis açıyor olsaydım,Alfa Romeo servisi açardım,hiçbir zaman müşterisiz kalınmaz. Metin abi 4 senedir öpmekten,öpülmedik yeri mi,bırakmadı, tabi arada ben kaşınıyorum illa öpelim diye  :-*
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ATA

Otomobil kullanmak ve otomobilden anlamak bir kültürdür. Biz fazla anladiğimizdan başimiza geliyor sanirim :) bir başkasinin hissetmeyeceği yada önemsemeyeceği sorunlar bize uyku kaçirtabiliyor  :o işin ilginç yanida umursamayan adamin aracina hiç bir şey olmaz, kendi aracinda olmayacak sorunlar çikar :)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

fevkalbeser12

You are not allowed to view links. Register or Login
Otomobil kullanmak ve otomobilden anlamak bir kültürdür. Biz fazla anladiğimizdan başimiza geliyor sanirim :) bir başkasinin hissetmeyeceği yada önemsemeyeceği sorunlar bize uyku kaçirtabiliyor  :o işin ilginç yanida umursamayan adamin aracina hiç bir şey olmaz, kendi aracinda olmayacak sorunlar çikar :)
Aynen öyle Ata sakınan göze çöp batar:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Sportivo

bir de arkadaşlar, yeşil renk antifriz kullanılmış. Ben hep kırmızı kullanmıştım, hatta dedim keşke kırmızı koysaydınız niye yeşil koydunuz? Metin abi zaten 1-2 hafta arabayı kullan su seviyesini kontrol et, sistem biraz çevrim yapsın, yeniden gel tekrar değiştirmemiz lazım dedi. İstersen gelirken antifrizi de kendin al gel,biz burda sadece değişimi yaparız dedi. Bu yeşil / kırmızı farkı bir olumsuzluk yaratır mı? İnternette antifriz değişimi sonrası sıkıntı yaşayan çok gördüğüm kadarıyla. Alfa 156 kullanıcı el kitabına baktım FL GRUBU'nun Alfa Romeo için PARAFLU11 kullanın yazıyor.  Contalar çelik olduğu için ben de Paraflu olması lazım diye de biliyorum. Şu an antifriz bulmaya çalışıyorum internetten.

Kullanıcı kitabında geçen ürünü buldum bu ama bunu satan bir yer var mıdır bildiğiniz?  You are not allowed to view links. Register or Login

Bir de  iç piyasada şöyle bir yer buldum, yine FL Paraflu.

Tofaş'ın parakende listesinde görünüyor ama kırmızı mı yeşil mi belli değil.

Biraz baktım ama internetten ama pek bulamadım. Netten veya Manisa/İzmir civarından uygun antifriz alabileceğim bir yer önerebilir misiniz.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

ATA

2. linkteki kırmızı değil, zamanında bende kırmızı diye sevinip almıştım ama malesef.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

sp4rc0

Renk olarak ne fark eder bilemiyorum ama sadece kırmızı olanların organik olduğunu duymuştum. Yosunlanma ve paslanma yapmıyormuş. hortumlar, radyatör ve devirdaim pompasına da zararı yok diye biliyorum.

Opel'lerde kullanılan GM marka kırmızı bir antifiriz var ve fiyatı da çok farklı değil. Opel parçacılarında bulabilirsiniz.

Dün gece İzmir'de hava çok soğuk (-5 derece) olduğundan ve birkaç kere su eksiltmede sadece su ile takviye yaptığımdan dolayı antifirize güvenemeyip acilen Carreofour'dan 1 lt Castrol aldım fiyatı 9,9TL. rengi mavi.

Bu arada konuyu geriye doğru okuduğumda 40bin You are not allowed to view links. Register or Login devirdaimi değiştirdiğinizi yazmışsınız. Tamda bu konudan bahsedecektim, yeri gelmişken yazayım yine de; yaklaşık olarak 100bin km. olduğunda devirdaimi değiştirmemiş olan antifiriz koymayı düşünen arkadaşlar mutlaka devirdaim pompasını değiştirsinler. Değişmezse pompanın kanatçıkları veya içeriden mile sabitlenen kısmı parçalanıyor ve pompa boşta dönüyor suyu motordan çekemiyor. Tekrar bir işçilik ödememek için ve daha büyük problemler yaşamamak için pompayı bozulmadan değiştirmek gerekiyor.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

sp4rc0

Fiyat araştırırken şu link ilgimi çekti; ama antifiriz için değil.
4lt. Castrol Magnatec 10w-40 fiyatı gerçekten çok iyi 55TL.

'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Sportivo

Bu arada burdaki ürünün data sheetinde renk Green Blue (Yeşil Mavi) olarak geçiyor ve su ile de seyreltmeyiniz diyor. Kullanıcı el kitabında ise şunu yazıyor : "Eğer seviye çok düşük ise, %50 saf su ve %50 Paraflu11 karışımı ile tamamlayın. Eee napıcaz şimdi biz !?!? Su ile karıştıracak mıyız karıştırmayacak mıyız. Ya da el kitabı motoru susuz bırakmak yerine %50-50 karıştır, hiç yoktan iyidir mi demeyi mi ima etmiş :) Ne antifirizmiş ya.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Gouki

Aynen öyle demek istiyor abi :)

alfistahakan

Kırmızı antifirz organik olarak geçiyor ve 200 bin devirmiş veya bu km'ye yaklaşan araçlar için kullanımı sakıncalıymış. Bu tip araçlara yeşil antifriz öneriliyor. Kırmızı olanı 0-160 bin km için öneriliyor. Bilgilerinize arkadaşlar.
Hakan
Forever Alfa

zephry

Biraz baktım ama internetten ama pek bulamadım. Netten veya Manisa/İzmir civarından uygun antifriz alabileceğim bir yer önerebilir misiniz.

Kirazcıoğlundaki antifriz mavi renkli fiyatından belli zaten.Manisa sanayisinde bulabilirsiniz.Taylan lokantasının alt sokağında tofaş parçacısı var.Geçenlerde sormuştum kırmızı paraflu 1lt olarak satılıyor ve 15 tl fiyatı.3lt alırsanız yeterli olur kalan 4lt de su ile tamamlarsınız.

Sportivo

teşekkürler arkadaşlar, millet kırılmış bu antifiriz olayından ya, opelciler falan feryat figan :) alfaowner'dan da biraz karıştırdım. Aklıma en yatan aşağıdaki açıklama oldu.  Bemin çıkardığım sonuç mavi ya da kırmızı da kullanılabilir fakat tavsiye edilen organik katkılı olan kırmızı. Bir de alfaowner'da birisi 156'ların ilk kitaplarında mavi, arada çıkan modellerdeki kitaplarda mavi veya kırmızı , son çıkan modellerin speklerinde ise kırmızı kullanılmasının tavsiye edildiğini yazmış. Ben bunu doğrulayamadım , Türkçe'ye de çevrilmiş kitaplar tek tip olabilir belki.

For many years, since the demise of Methanol based antifreeze that was traditionally only added just before winter, blue/green or yellow Monoethylene Glycol (MEG) has been the mainstay of the coolant market. However a lot of vehicles since 08/98 have been filled with coolant combining Monoethylene glycol with Organic Additive Technology (OAT) corrosion inhibitors.

There are important differences between standard MEG and MEG with OAT. It does not contain silicates, nitrates, nitrites, borates, phosphates or amines so that:
· Without silicates, silicate gel or "green goo" does not form.
· By eliminating phosphates, hard water scale is reduced.
· Without silicates, phosphates, nitrates, nitrites and borates, abrasive dissolved acids are greatly reduced thereby diminishing water pump seal failures.
· Without amines and nitrites, there is no potential formation of nitrosamines.
All of this results in a considerably longer life span, whilst providing improved protection of all cooling system metals, including aluminium. Benefits over conventional silicate based coolants are:
· Improved water pump life due to reduced water pump seal wear.
· Fewer abrasive dissolved solids.
· Reduced hard water scale.
· Virtually no deterioration of heat transfer capacity during service life.
· Excellent protection against high temperature and pitting corrosion.
· No silicate gel formation during storage or use.
· Effective long-term corrosion protection for aluminium, brass, cast iron, steel, solder and copper alloys.
· Long effective service life of up to 10 years or 150,000 miles.

The two types of coolant should not be mixed. Vehicles filled with MEG will have coolant coloured blue, green or yellow. MEG with OAT additives will have coolant coloured Orange or red.
you can get a reaction between the two types, and can turn to gel
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

bir devrin sonu, kilometretaşı , nice 100K'lara diyelim...

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

arkadaşlar, bir gözlemim var, hararetim hiç sabit değil, hararet göstergesi 85-105 arasında devamlı bir şekilde gidip geliyor. Aşağıda videoya kaydettim , video çekiminde düz yolda 5.viteste cruise controlde 110km/h yaklaşık 3100 rpm'de yol alıyorum. Dışarıdaki hava sıcaklığı 15C. Hararetin belli bir noktadan sonra 88-90 civarı sabitlenmesi lazım ama bende bu durum yok. Sürekli aşağı yukarı set değerleri arasında geziniyor. Termostat da yeni 2 hafta önce değiştirildi. Bu termostat göstergesi kaynaklı bir durum mudur yoksa devirdaim de olabilir gibi geliyor bana?

Alfa Romeo 156
35 AU 4494