Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 jtd Qtronik plus/34 AV 2520/ foruma takdimimdir..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login
T-shirt uzaktan bakıldığında sütyen gibi duracak emin ol, bu dediğimden sonra biraz uzaktan geçip ayna karşısına detayları incelemeden, hatta gözünü azcık bulandırıp baktığında bir daha giyeceğini zannetmiyorum ama dost acı söyler :) Sırtında falan olsaymış keşke... Plaka bencede olmamış.

Benimde gözüme böyle gözüktü Allah'tan yalnız değilmişim :) Aklımdakileri ifade etmişsin Volkan  :) Yazıp yazıp silmiştim Mehmet Bey'in tadı kaçmasın düşüncesiyle  :)
erdem volkan la sizin durumlarda bir sıkıntı yok dimi sanki bekarlıktan görüş açınız değişmiş gibi komnuşuyorsunuz :D

:D ben evli mutlu çocuklu sınıfındayım  :D Benim ufaklıkta seninkiyle yaşıt  ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ar.159

T-shirt uzaktan bakıldığında sütyen gibi duracak emin ol, bu dediğimden sonra biraz uzaktan geçip ayna karşısına detayları incelemeden, hatta gözünü azcık bulandırıp baktığında bir daha giyeceğini zannetmiyorum ama dost acı söyler :) Sırtında falan olsaymış keşke... Plaka bencede olmamış.

Benimde gözüme böyle gözüktü Allah'tan yalnız değilmişim :) Aklımdakileri ifade etmişsin Volkan  :) Yazıp yazıp silmiştim Mehmet Bey'in tadı kaçmasın düşüncesiyle  :)
erdem volkan la sizin durumlarda bir sıkıntı yok dimi sanki bekarlıktan görüş açınız değişmiş gibi komnuşuyorsunuz :D

:D ben evli mutlu çocuklu sınıfındayım  :D Benim ufaklıkta seninkiyle yaşıt  ;)
aman abi sıkıntı olmasında bi an gözü bana mı diktiniz dedim :D
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ar.159

bu arada 2 tane de bundan aldınm
2 sini 50 tl ye verdi düşünen kaçırmasın zor bulunuyor nakışlısı
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ar.159

Bu gerçekten güzelmiş. Bağlantıya geçeyim bende :)
sahibinden efasneler kısmına da yazdım aslında forumdan herkes birer tane alsın toplu oldu mu 20 tl ye gelir bir daha ki buluşmada takım oluruz  :D
34 AV 0020 COMING SOON!!

erdem1904

siyahıda fena değil. Bir kırmızı bir siyah mı alsak :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ar.159

siyahıda fena değil. Bir kırmızı bir siyah mı alsak :)
benimde siyah hoşuma gitti amahem siyah çok tshirtüğm var hem siyah şu sütyen modelliyi yaptırdım kotların üzerine giyerim diye bir kırmızı bir beyaz aldım bende
34 AV 0020 COMING SOON!!

Calibra

Güle güle kullanın 159'unuzu :)

Plastik soyulması Range Rover'da da var, Audi'de de var... Kimse abartmasın. Bunların olmadığı marka BMW ve Mercedes... Japonlar zaten içi belli soyulacak bir tarafı yok...

Malesef Mercedes'te de var :)
Orta konsolda bardaklığın bulunduğu malzemenin kenarlarında el ve tırnak değdiği için soyuluyor. Başka yerde yok, bir tek orada var.
Sanırım makyajlı kasada orada kullanılan boyayı - malzemeyi değiştirmişler. Neyse ki parça fiyatı ucuz oradaki, biraz daha soyulsun değiştirteceğim :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

ar.159

eveeeeeet sonunda yazılım işim yapıldı. :haydi:
sonucu tek bir cümle ile söylemek gerekirse 1,9 dizel 159 sahibi olupta yazılım yaptırmamak insanlık suçu olmalı. :D
ve eğer söyledikleri gibi ise (ki tüm araştırmalarım bu yönde) bu yazılımın araca bir zararı yoksa aracı bu şekilde satmayıp rezil eden Alfa yı forum dilinde nasıl derler buradan banlıyorum :asagi-ok:

evet süreci anlatmak gerekirse malumunuz zaten başlık açıp siz değerli arkadaşlarımdan yardım almıştım hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
süreç için ise artık benim için ayrı yeri olan servisim milano alfaya teşekkür etmek gerek..
c.tesi ben gittiğimde yoğunluktan işlemi yaptıramamıştık sağolsunlar yine her zaman ki gibi geldiler ofisimden aracı teslim aldılar (bu hizmete bayılıyorum tam benlik) zaten gelen talepler üzerine artık yazılım dpf iptali v.s işlemleri de kendi bünyelerine katmışlar her şeyiyle ilgilenip yazılımı yaptırdılar dpf iptali için teklif sundular ama muayeneme sadece 1 ay kaldığı için onu beklemeye aldım

ayrıca yukarıda zikrettiğim ve beni çok rahatsız eden konsolumun boyasınıda yapmışlar bunca zaman boşu boşuna ordan oraya dolaşmışım onunda fotoğraflarını paylaşacağım bence çok güzel oldu resmen arabayı sıfırladık... :serefe:

yazılıma gelirsek önce dpf iptalini önermişti milano ama ben muayeneye az kaldığından ve dpfm temiz olduğundan onu bir ay beklemeye aldığımı söyledim nasıl bir yazılım istediğimi sordular ben ne tavsiye ettiklerini sorduğumda arabanın zaten üst devirlerinin başarılı olduğunu o yüzden alt devirleri güçlendirecek ekonomi sağlayacak ve en önemlisi arabaya hiç bir zarar vermeyecek olan genel tabirle soft yazılım önerdiler  ve hazır değil custom tabir edilen yazılım uygulattılar.
sonuç ise henüz 1 gündür araba bende ve makine muazzam zevkli birşeye dönüşmüş hani hepimizin söylediği kalkışlarda 2000 devirlere kadar ölü bir motor var ya yok öyle bir şey gaza dokun yağ gibi akıp gitsin biraz fazla dokunursan şaha kalkmış at gibi başına savurarak fırlasın ara hızlanmalar acaip tatlı kalkış mükemmel ve arabamla ilk defa şehir içinde 7,4 ortalamayı gördüm çok güzel bir şey bu ya ben 1,9 u sattım 2,4 aldım desem yok diyecek yok nerdeyse :haydi:
ki üzerinde hala dpf belası duruyor onunla ilgilide iki yol öneriyor milano onların tavsiye ettiği yazılımla iptalden sonra dpf nin içini boşaltıp susturucu takmak gibi birşey miş ve bu haliyle muayeneden geçeceğinide garanti ediyor diğer yol ise klasik boru çekme ama o konudada modifiye ve yarış tecrübeli bir egsoz ustasıyla ortaklığa gitmişler krom nikelaj on numara boru yapılacak diyordu Yılmaz Bey. onuda iptal ettirdiğimde nasıl oacak tahmin bile edemiyorum
özetle çok mutluyum ve herkese tavsiye ediyorum  :D
34 AV 0020 COMING SOON!!

ozoozo

Hayirli ugurlu olsun , 1 ay daha bekleyin muayeneyi halledin ardindan , custom bir downpipe turbodan itibaren 60mm krom boru cektirin , sonada guzel bir susturucu sonra arabaniza asik olun :) hem harika bir ses hemde 5-10 hp arasi performans alin , tekrardan gule gule kullanin :)

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk 4

ozoozo

Telefondan girdigim icin editleyemedim , aracinizdaki rahatligi downpipe ve dpf iptalinden sonra cok daha iyi anlayacaksiniz , yazilimla bu kadar hayran kaldiysaniz soyledigim islemlerden sonra tadindan yenmez hale gelecektir ;)

ar.159

Hayirli ugurlu olsun , 1 ay daha bekleyin muayeneyi halledin ardindan , custom bir downpipe turbodan itibaren 60mm krom boru cektirin , sonada guzel bir susturucu sonra arabaniza asik olun :) hem harika bir ses hemde 5-10 hp arasi performans alin , tekrardan gule gule kullanin :)

çok teşekkürler muayneden sopnra ilk işim o milano güzel fiyatta veriyor lakin şu downpipe olayına yabancıyım birde k&n filtre diyorlar bu ikisini bana biraz açabilir misiniz?
34 AV 0020 COMING SOON!!

wolkanku

oh be abi ben rahatladım sen yazılımı yaptırınca...diye diye dilimde tüy bitmişti.

şimdi sen bir de dpf iptali sonrası gör turbo basınç saati nasıl hareketlenecek :)

çok sevindim hayırlı olsun tekrardan.

bir de beni dinleyip eibach prokit taksan yol tutuşun nasıl değiştiğini göreceksin.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ozoozo

çok teşekkürler muayneden sopnra ilk işim o milano güzel fiyatta veriyor lakin şu downpipe olayına yabancıyım birde k&n filtre diyorlar bu ikisini bana biraz açabilir misiniz?

bir nevi egzozun bir parçası gibi düşünebilirsiniz,fabrika çıkışı turbo araçlarda cevre dostu olarak tasarlanmış zaten mevcut bir downpipe vardır ancak turbo çıkışlarından sonra  daralarak devam eder buda turbo nun çıkışında gaz akışının azalmasına motorun sıkışmasına neden oluyor bundan dolayı "custom" dediğimiz özel  downpipe yaptırarak aracınızın beygir ve tork gücünde artış sağlayabilirsiniz, performans için bu downpipe çapları genişletilir bu şekilde gaz daha rahat bir şekilde dışarıya atılır dpf iptaliyle beraber.

Hava filtresine gelirsek , ben kendi aracımda k&n kutu içi hava filtresi kullanıyorum ancak hava filtresiyle hissedilecek şekilde bir performans almanız neredeyse imkansız diyebilirim , fakat cold air intake tarzı hava kitleriyle hp artışında destek sağlanıyor , ancak dizel araçlar için kutu içi filtre daha sağlıklı deniliyor fakat bazıları aem dry flow tarzı açık hava filtreleri kullanıyor ancak bunun yerinin çok güzel tespit edilip ve düzgün bir yere koyulması gerekir aksi halde debimetreye zarar verir , kendi aracım adına konuşmak gerekirse hafif biz "tiizzz" diye ses veriyor yüksek devirlerde bir nevi emiş gibi ağzınızla "ü" harfi yapın ve havayi içinize çekin  :D  :D onun biraz daha kısık sesli olduğunun düşünün , o şekilde bir ses alırsınız ancak bu sizin aracınızda hava filtresinin yerine görede değişebilir tabiki , uzun lafın kısası hava filtresi bu tip modifikasyonlara girdikten sonra kaçınılmaz olan bir şeydir , performansa etkisini dyno ya çıktığınızda anlayabilirsiniz.

Edit : + olarakta bakıma gittiğinizde hava filtresi değişimine boşuna para vermemiş olursunuz çünkü düzgün kullanıldığında ömürlüktür bu tip hava filtreleri , belirli km aralıklarla çıkarılıp yağlanır , temizlenir ve yerine tekrar takılır

ar.159

oh be abi ben rahatladım sen yazılımı yaptırınca...diye diye dilimde tüy bitmişti.

şimdi sen bir de dpf iptali sonrası gör turbo basınç saati nasıl hareketlenecek :)

bir de beni dinleyip eibach prokit taksan yol tutuşun nasıl değiştiğini göreceksin.
Eywallah volkanım sağolasın ama dediğin kadar varmış aslında ben bu şartlarda dpf iptali yaptrımam çok mutluyum ama sırf onu da sen tavsiye ediyorsun diye tereddütsüz yaptıracağım
yalnız araba öyle bir değişti ki sanki şimdiye kadar arabanın arkadasında 1 tonluk römork vardı da dün itibariyle ondan kurtuldum gibi;:)
pro kit olayı bana biraz uzak çünkü her ne kadar Alfa yada binsem benim ilk önceliğim konfor maşallah şuan arabamın en ufak bir noktasından tıkırtı gelmiyor ve konforuda nerdeyse bir passat kadar tatmin edici prokit evet yol tutuşunu muazzam artırır ama bu konforuda götürür
3 gün kadar tr de tek olan mercedes cls amg özel brabus paket kullanmıştım resmen aşık olduğum arabaya lanet ettiim taş arabası gibiydi tr şartlarında öyle bir arabaya binmek mümkün değil bence..
34 AV 0020 COMING SOON!!

ar.159

bir nevi egzozun bir parçası gibi düşünebilirsiniz,fabrika çıkışı turbo araçlarda cevre dostu olarak tasarlanmış zaten mevcut bir downpipe vardır ancak turbo çıkışlarından sonra  daralarak devam eder buda turbo nun çıkışında gaz akışının azalmasına motorun sıkışmasına neden oluyor bundan dolayı "custom" dediğimiz özel  downpipe yaptırarak aracınızın beygir ve tork gücünde artış sağlayabilirsiniz, performans için bu downpipe çapları genişletilir bu şekilde gaz daha rahat bir şekilde dışarıya atılır dpf iptaliyle beraber.

Hava filtresine gelirsek , ben kendi aracımda k&n kutu içi hava filtresi kullanıyorum ancak hava filtresiyle hissedilecek şekilde bir performans almanız neredeyse imkansız diyebilirim , fakat cold air intake tarzı hava kitleriyle hp artışında destek sağlanıyor , ancak dizel araçlar için kutu içi filtre daha sağlıklı deniliyor fakat bazıları aem dry flow tarzı açık hava filtreleri kullanıyor ancak bunun yerinin çok güzel tespit edilip ve düzgün bir yere koyulması gerekir aksi halde debimetreye zarar verir , kendi aracım adına konuşmak gerekirse hafif biz "tiizzz" diye ses veriyor yüksek devirlerde bir nevi emiş gibi ağzınızla "ü" harfi yapın ve havayi içinize çekin  :D  :D onun biraz daha kısık sesli olduğunun düşünün , o şekilde bir ses alırsınız ancak bu sizin aracınızda hava filtresinin yerine görede değişebilir tabiki , uzun lafın kısası hava filtresi bu tip modifikasyonlara girdikten sonra kaçınılmaz olan bir şeydir , performansa etkisini dyno ya çıktığınızda anlayabilirsiniz.

Edit : + olarakta bakıma gittiğinizde hava filtresi değişimine boşuna para vermemiş olursunuz çünkü düzgün kullanıldığında ömürlüktür bu tip hava filtreleri , belirli km aralıklarla çıkarılıp yağlanır , temizlenir ve yerine tekrar takılır
değerli bilgiler için teşekkürler.. yalnız bu saatten sonra benim daha fazla hp ye ihtiyacım yok sadece arabanın sağlıklı olması önemli ama o üüü seside fena olmaz filtre değişiminde belki direk kn taktırırım yalnız şu downpipe yi dpf iptali sırasında gündeme getireceğim milano çok özel bir egsozcuyla anlaştığını adamın asıl işinin modifiye yarış arabaları olduğunu söylüyordu bu işide kolaylıkla yapar o zman.
34 AV 0020 COMING SOON!!

ozoozo

Downpipe ve filtreden araciniza bir zarar gelmez , tabikide yine isinin ustalarinda yapilmasi gerekir , downpipe ve turbodan itibaren boru ile guzel bir seste alirsiniz hemde +hp goz cikarmaz :) birazdan pcye gecince dizelden nasil ses ciktiginin videosunu yollarim, belki hosunuza gider.

wolkanku

Eywallah volkanım sağolasın ama dediğin kadar varmış aslında ben bu şartlarda dpf iptali yaptrımam çok mutluyum ama sırf onu da sen tavsiye ediyorsun diye tereddütsüz yaptıracağım
yalnız araba öyle bir değişti ki sanki şimdiye kadar arabanın arkadasında 1 tonluk römork vardı da dün itibariyle ondan kurtuldum gibi;:)
pro kit olayı bana biraz uzak çünkü her ne kadar Alfa yada binsem benim ilk önceliğim konfor maşallah şuan arabamın en ufak bir noktasından tıkırtı gelmiyor ve konforuda nerdeyse bir passat kadar tatmin edici prokit evet yol tutuşunu muazzam artırır ama bu konforuda götürür
3 gün kadar tr de tek olan mercedes cls amg özel brabus paket kullanmıştım resmen aşık olduğum arabaya lanet ettiim taş arabası gibiydi tr şartlarında öyle bir arabaya binmek mümkün değil bence..
brabuslar 19" jantlı ve lastik çamurluk arası kapalı artık ne yay kullanıyor bilmiyorum.
prokit ile ben bir konfor farkı görememiştim ama konfor konusu en son sorulacak adamlardan biri benimdir şu sitede..hiç konfor odaklı değilim. o yüzden karişmiyorum  :haydi:

o arkada 1 tonluk römork olayını ben muayeneye giderken dpf'i taktirdiğimda yaşamıştım. muayene sonrası söktürdüğümde araba yine uçar hale gelmişti.

aslında bunları yapmadan önce map sensörü ve maf sensörünü temizleseydin çok iyi olurdu. servislerde vb. kesinlikle temizlemiyorlar. özellikle MAP sensörü resmen bir "trick" 159 için.
bunlar temiz iken doğru değerler üzerinden yazılım yapıldığında bambaşka hale gelirdi. aslında hala vaktin varken, gidip bir MAP-MAF temizliği + DPF iptali, sonrasında yazılımı tekrar bu değerler için yaptırırsan çok hayır duanı kazanırım gibi geliyor. 2.4 değil 3.2 almış gibi olursun :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

brabuslar 19" jantlı ve lastik çamurluk arası kapalı artık ne yay kullanıyor bilmiyorum.
prokit ile ben bir konfor farkı görememiştim ama konfor konusu en son sorulacak adamlardan biri benimdir şu sitede..hiç konfor odaklı değilim. o yüzden karişmiyorum  :haydi:

o arkada 1 tonluk römork olayını ben muayeneye giderken dpf'i taktirdiğimda yaşamıştım. muayene sonrası söktürdüğümde araba yine uçar hale gelmişti.

aslında bunları yapmadan önce map sensörü ve maf sensörünü temizleseydin çok iyi olurdu. servislerde vb. kesinlikle temizlemiyorlar. özellikle MAP sensörü resmen bir "trick" 159 için.
bunlar temiz iken doğru değerler üzerinden yazılım yapıldığında bambaşka hale gelirdi. aslında hala vaktin varken, gidip bir MAP-MAF temizliği + DPF iptali, sonrasında yazılımı tekrar bu değerler için yaptırırsan çok hayır duanı kazanırım gibi geliyor. 2.4 değil 3.2 almış gibi olursun :)
ah be bunu yaptırmadan önce niye söylemedim neyse yinede geç değil ctesi servis randevum var yine temizlettiririm yazılım içinde zaten custom yazılım olduğu için bişr hafta gezin beğenmediğin herşeyde oynar son ayarı yaparız demişlerdi hafta sonu temizlettirir bir daha sokarım yazılıma yani temizllettirdikten sonra hala memnunsam bir daha yazılım attırmasam nasıl olur?
birde şu bayramdan önce senle ambians işini çzsek on numara olacak bu ctesi maslaktayım gelsene başına bela olayım :D
34 AV 0020 COMING SOON!!

ozoozo

buyrun , söylediğim işlemlerden sonra dizel 1.6 giulietta ve çıkan ses bu şekilde , izmirden bir arkadaşımız , belki gören duyan olmuştur 35 av plaka.

ar.159

buyrun , söylediğim işlemlerden sonra dizel 1.6 giulietta ve çıkan ses bu şekilde , izmirden bir arkadaşımız , belki gören duyan olmuştur 35 av plaka.
dizel için bence ses çok tatlıymış nasıl dpf için boru çektirecez olmuşken bundan olsun be ;)
34 AV 0020 COMING SOON!!

ozoozo

dizel için bence ses çok tatlıymış nasıl dpf için boru çektirecez olmuşken bundan olsun be ;)

bu arkadaşın arabasında yazılım+dpf iptali+filtre ve turbodan itibaren 60mm boru var , sonuç bu ses :)

wolkanku

ah be bunu yaptırmadan önce niye söylemedim neyse yinede geç değil ctesi servis randevum var yine temizlettiririm yazılım içinde zaten custom yazılım olduğu için bişr hafta gezin beğenmediğin herşeyde oynar son ayarı yaparız demişlerdi hafta sonu temizlettirir bir daha sokarım yazılıma yani temizllettirdikten sonra hala memnunsam bir daha yazılım attırmasam nasıl olur?
birde şu bayramdan önce senle ambians işini çzsek on numara olacak bu ctesi maslaktayım gelsene başına bela olayım :D

bu cumartesi zor abi. belki konsolu siyah kaplatacağım bakalım.
ambiyans için neon siparişini hafta başı verip bayramda oturup kendim yapmayı düşünüyorum.

bu dediklerimi yaptırıp yazılımı güncelletmezsen de fark görürsün.
ama sonuçta sensörler doğru okuma yaptıktan sonra yazılım yapılırsa çok daha verimli olur. misal 10 birim yakıt okuması gereken map sensörü 7 birim okurken yapılan yazılım yerine tam değer okurkenki hali daha mantıklı geliyor bana.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Kirli map sensoru boyle[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Utku

Zorla 159 aldiracak bu baslik :)

Hayirli olsun yaziliminiz, sanki yeni araba almis gibi heyecanlandirmis sizi..Daim olur isalah :)
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic