Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Maaşallah, gittikçe daha yakışıklı oluyor meret. Pek te temiz tabi :)

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Maaşallah, gittikçe daha yakışıklı oluyor meret. Pek te temiz tabi :)

teşekkürler Bülent abi.
-5'lik yayları 16" lar ile takıp taktırmamak konusunda kararsız kaldım.
dün 5 kişi arabada otururken benzin aldığımda arabaya şöyle bi uzaktan baktım, çok güzel duruyordu 16"lara rağmen.
ama yere çok yakın mı olur bilemiyorum.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

KAKIRMAN

5 yerine 3.5 uygulanıp akabinde 17 jant lastik kombinasyonuna geçseniz daha sağlıklı olmaz mı? Bu arada çıkan 16 jantlara da kış lastiği takıp deponuzda muhafaza ederseniz kafanız ve de 3.5 luklarla davlumbazlarınız ve de amörtisörleriniz rahat olur.
Tahmin de edebiliyorum lakin hepsi üst üste gelince bütçe alarm da verebiliyor ama insan böyle mutlu oluyor anca...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

fevkalbeser12

Çok tatlı değişimler bunlar:) merakla izliyorum 159 alınca aynısını yapıcam tabi önce sorucam iznimi alıcam senden:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

wolkanku

5 yerine 3.5 uygulanıp akabinde 17 jant lastik kombinasyonuna geçseniz daha sağlıklı olmaz mı? Bu arada çıkan 16 jantlara da kış lastiği takıp deponuzda muhafaza ederseniz kafanız ve de 3.5 luklarla davlumbazlarınız ve de amörtisörleriniz rahat olur.
Tahmin de edebiliyorum lakin hepsi üst üste gelince bütçe alarm da verebiliyor ama insan böyle mutlu oluyor anca...
artık çok geç -5likleri aldım..çünkü 2. el komik bi paraya buldum. sıfırına 450 TL vermek istemedim.
-5lik + 18 ya da 19" düşünüyorum. 16"dan 17" ye geçmek ile 16"dan 18" e geçmek arasında 400 tl falan fark ediyor jantçımla oturup hesap kitap yaptık. 1" için değiştirmeye bile değmez.
jant işi her halukarda ocak-şubat'a kalacağı için çok acele etmiyorum jant için.
ama -5 + 16" kombinasyonu çok düşük mü olur diye düşündüğüm için jantla beraber mi yayı yapsam diyorum, diğer yandan da bu yükseklikle araba replica 159 gibi duruyor.
Çok tatlı değişimler bunlar:) merakla izliyorum 159 alınca aynısını yapıcam tabi önce sorucam iznimi alıcam senden:)
ne demek :) 159'lar güzelleşsin yeter:)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alper

Bence 5 cm alman doğru olmuş eğer çok yoğun kullanmayacaksan tak ama her gün belli bir km yapıyorsan ve yol çok bozuksa takma şuan jantları alınca takarsın.
Bende 5 cm Eibach var mesela gayet memnunum.
3,5 her 156 da var zaten onun içinde 5 cm aldım ben hoş coi alacaktım ama olmamıştı neyse.
Yol tutuşa katkısı çok fazla zaten 159 çok çok iyi yol tutuyor daha da süper olacak orası kesin bu yaylarla ve 16 ile konforda çok fazla gitmez bende 16 ile konfor çok düşmedi çünkü Eibach yaylar ciddi yumuşak tabii diğer markalara göre orj. olana göre sert tabii o ayrı.
Ama lastik yanakları sayesinde 16 larla çokta fazla fark etmez am 17 taktığımda ciddi sertleşti mesela.
Sen bende 19 al tak ve bulabilirsen Ti cantlarından bakın yada benzeri çok değiştiriyor aracı yaa :)
Ama eğer güzergagındaki yollar çok fazla bozuk değilse hemen tak 5 cm yayları Volkan.

wolkanku

Bence 5 cm alman doğru olmuş eğer çok yoğun kullanmayacaksan tak ama her gün belli bir km yapıyorsan ve yol çok bozuksa takma şuan jantları alınca takarsın.
Bende 5 cm Eibach var mesela gayet memnunum.
3,5 her 156 da var zaten onun içinde 5 cm aldım ben hoş coi alacaktım ama olmamıştı neyse.
Yol tutuşa katkısı çok fazla zaten 159 çok çok iyi yol tutuyor daha da süper olacak orası kesin bu yaylarla ve 16 ile konforda çok fazla gitmez bende 16 ile konfor çok düşmedi çünkü Eibach yaylar ciddi yumuşak tabii diğer markalara göre orj. olana göre sert tabii o ayrı.
Ama lastik yanakları sayesinde 16 larla çokta fazla fark etmez am 17 taktığımda ciddi sertleşti mesela.
Sen bende 19 al tak ve bulabilirsen Ti cantlarından bakın yada benzeri çok değiştiriyor aracı yaa :)
Ama eğer güzergagındaki yollar çok fazla bozuk değilse hemen tak 5 cm yayları Volkan.

valla 29 ekimde sportivoya bıraktığımda taktıracağım herhalde yayları.
şu an replica 159 gibi duruyor araba çok leylek :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

shadycome

Maşallah Allah nazarlardan saklasın..Kazasız belasız keyifli sürüşler.

wolkanku

bugün daha önce TT'de denediğim STP marka diesel enjektör temizleyiciyi kattım depoya.
normalde 40-60 litre depoya 1 kutu koyun diyor, ben 20 litreye 1 kutu koydum.
eski tt'imde de aynısını yapmıştım.
sonuç yine mükemmel. gaz tepkisi anında değişti, ivmelenme arttı. kesinlikle psikolojik değil, net bir şekilde hissedilebiliyor.
çok sık yapmamak lazım. 1-2 ay sonra 1 kutu daha koyacağım bir daha da dokunmayacağım çünkü o performans kalıcı oluyor.

Maşallah Allah nazarlardan saklasın..Kazasız belasız keyifli sürüşler.
teşekkür ederim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

motor çamur kaplıydı, 29 ekimde sportivoya bıraktığımda yıkanacaktı ama dün dayanamayıp ben kabasını bir alayım dedim..1 saat kadar uğratım ve sonuç bu oldu;

kaç gündür far camları ve etrafındaki krom parçalar gözüme soluk geliyordu.ilk aldığım gün üstleri çamur kaplıydı,epey bir temizledim ama mat duruyorlardı..biraz pasta operasyonu yaptım kendilerine.
far camları ayriyeten içten de temizlenecek orjinal bixenon mercekler montaj yapılırken.

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

shadycome

brera ön tampon takmayı düşündün mü hiç ?

wolkanku

brera ön tampon takmayı düşündün mü hiç ?
2006 da dusunmustum birisi 159 a brera tamponu takarmi diye?
Alfaowner da birisi yapmis ama marspiyel takmamis, baya egreti durmus:)
Pc de fotolari var aksam atarim buraya
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

shadycome

bence çok güzel duruyor brera tampon :))
bu arada dünyada en erkeksi araç 159..

wolkanku

Bu arada yukarida ekledigin 159 sahibinden comdaki balikesirdeki arac:)
Autodelta brera tamponunu fiberden yaptirip takmis. Standart brera tamponu cok daha guzel..takilacaksa o takilir ama ona gelen kadar 19" jant onceligim:)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

Volkan zaten kafasında ne yapacağını karar vermiştir, yine de benim bir iki önerim olacak.

Aslında bu öneriyi Dentist, Murat Bey'e de yapmıştım. Önümüz kış olduğu için mevcut jantalara kış lastiklerini takıp, kış boyu uzun uzun uygun jant ve uygun lastikler aranır. Bu arada -50mm'lik yay ile 16" jantların çok abes duracağını sanmıyorum. Çok benzer değil ama ben 145'ime -30mm yay taktığımda mutlaka 16" veya 17" jant takmam gerektiğini söylemişlerdi. Ama 15" jantlar ile de gayet güzel görünüyordu ve sadece arkada 2 kişi olunca sürtme yapıyordu arkada. 159 için uygun bir örnek değil ama yine de bir fikir verir.

Bir de hep aklımda vardı ve 159'um olsaydı yapmayı planladığım şey, 159'a Brera'nın dış aynalarını entgre etmek olacaktı. Olur mu olmaz bilmiyorum, zaten hiç bir yerde de görmedim ama yapmak ister ve mutlaka araştırırdım.

///////////////

wolkanku

Volkan zaten kafasında ne yapacağını karar vermiştir, yine de benim bir iki önerim olacak.

Aslında bu öneriyi Dentist, Murat Bey'e de yapmıştım. Önümüz kış olduğu için mevcut jantalara kış lastiklerini takıp, kış boyu uzun uzun uygun jant ve uygun lastikler aranır. Bu arada -50mm'lik yay ile 16" jantların çok abes duracağını sanmıyorum. Çok benzer değil ama ben 145'ime -30mm yay taktığımda mutlaka 16" veya 17" jant takmam gerektiğini söylemişlerdi. Ama 15" jantlar ile de gayet güzel görünüyordu ve sadece arkada 2 kişi olunca sürtme yapıyordu arkada. 159 için uygun bir örnek değil ama yine de bir fikir verir.

Bir de hep aklımda vardı ve 159'um olsaydı yapmayı planladığım şey, 159'a Brera'nın dış aynalarını entgre etmek olacaktı. Olur mu olmaz bilmiyorum, zaten hiç bir yerde de görmedim ama yapmak ister ve mutlaka araştırırdım.

dediğin aslında doğru ve mantıklı olan ama yaz-kış farklı lastik sök çıkar depoya koy vb. uğraşmayı sevmiyorum ben Serkan abi. dolayısıyla uygun fiyatli birşeyler yakalarsam bugüne kadar ki 4 aracımda da yaptığım gibi standart lastikle kullanıp, kar yağdığında arabayı çıkartmamayi seçeceğim.

159 ile breranın ayna tabanları epey farklı gözüküyor, biraz benzer bile olsa kesilip biçilip oturtulsa diyeceğim ama kaç tane brera var ki kaza yapmışını bulup çıkma aynasını bulayım :)) , sıfır ayna parası da saçma sapan paralardır. dolayısıyla o projeye gelene kadar daha baya bir yolumuz var:)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

Kış lastiğine geçmek bildiğim kadarı ile artık mecburi oldu. Şöyle bir haber var.

Ayna konusunda da ebay'de yok yok. Ama sonuçta seçim senin tabi ki.  :)

///////////////

Alper

Volkan bence sen tak 5cm yayı 16 larla gez toz o arada birde jant bak 19 Brera yada 159 Ti jantı al kenarda dursun parasını da rahat rahat ödersin lastiği de baharda nisan mayıs gibi alırsın hem yeni tarihli olur buda avantajın olur.
Bu jant  lastikle kışı geçersin zaten istanbul öyle çok aşırı kış geçirmediği için bu lastikler sana yeter bu kış seneye kışa da kışlık lastik takarsın 16 jantlara ohh mis.
Tabii senin kararın ama bu şekilde kendine de fazla yüklenmemiş olursun ekonomik olarak.

wolkanku

Volkan bence sen tak 5cm yayı 16 larla gez toz o arada birde jant bak 19 Brera yada 159 Ti jantı al kenarda dursun parasını da rahat rahat ödersin lastiği de baharda nisan mayıs gibi alırsın hem yeni tarihli olur buda avantajın olur.
Bu jant  lastikle kışı geçersin zaten istanbul öyle çok aşırı kış geçirmediği için bu lastikler sana yeter bu kış seneye kışa da kışlık lastik takarsın 16 jantlara ohh mis.
Tabii senin kararın ama bu şekilde kendine de fazla yüklenmemiş olursun ekonomik olarak.

alper benim arka lastikler şu an bitik, çok aşırı soğuklar gelmeden ocak-şubatta en geç jant lastik işini halledeyim diyorum.. 19" brera ya da ti jantı bulamıyorum. bir çok jantçıya sordum,getirtmek istediğimi söyledim hiç yanaşmıyorlar. sportivoda yılmaz abiyle bir konuşacağım.
en kötü ihtimalle gunmetal bbs lm ya da vossen düşünüyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alper

BBS olur hemde süper olur ama bence işte elindekinle bu kışı geçir şimdilik jant al zaten arkalar bizim araçlarda fazla aşınmıyor o konuda rahat ol abartı basmaz makasa girmezsen sorun yaşamazsın.
Mart gibi lastikte alır baharda 19 larla gezersin.
Şimdilik janta asıl borcu bitsin lastiğe gir.
Eğer imkanın varsa hiç bitik jant lastikle gezme direk al derim ama.
16 ları da satma seneye kışlık alırsın 4 lastik zaten 16 lar için olanlar ucuz kışlık.
Yeni jant içinde Michelin Pilot Sport 3 al derim gerçekten de çok çok iyi bir lastik hatta kışın bile güzel yağmurlu havalarda karda iş görmez ama yağmurda ciddi iyi yol tutuyor bilgin olsun.
Bir nebze pahalıdır diğerlerine göre ama sessizlik yol tutuş vs ile hepsinden üstündür.

wolkanku

bugün aracı bıraktım sportivoya.
cuma gününe teslim etmeye çalışacaklar.
güzel şekilde çıkmasını ümit ediyorum.
orjinal bixenon farlar ve yayların nasıl olacağını da çok merak ediyorum.
hayırlısı bakalım.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

alfistahakan

Hayırlı olsun 159.İyi günlerde kullanın .Baştan sona okudum bende ne yalan söyleyeyim merakla bekliyorum.
Hakan
Forever Alfa

wolkanku

Hayırlı olsun 159.İyi günlerde kullanın .Baştan sona okudum bende ne yalan söyleyeyim merakla bekliyorum.
teşekkürler, jantı ıvırı zıvırı tamamladıktan sonra nasıl olacak ben de merak ediyorum.

daha şimdiden özledim arabamı, sportivoya giden olursa cuma'ya kadar. buraya çekip bir fotoğraf koysun :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Dentist

Volkan;hayırlı olsun tekrar.Umarım hep mutlu günlerde binersin.
Ben de niyetlenmiştim bir ara biliyorsun,ama kısmet sanaymış demek ki.
Yenilikleri merakla bekliyor ve izliyorum ben de...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

wolkanku

Volkan;hayırlı olsun tekrar.Umarım hep mutlu günlerde binersin.
Ben de niyetlenmiştim bir ara biliyorsun,ama kısmet sanaymış demek ki.
Yenilikleri merakla bekliyor ve izliyorum ben de...

teşekkürler murat abi.
hep birlikte fikirlerle güzel bir 159 çıkaracağız inşallah.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia