Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Volkan eğer sen de yaptıracaksan beraber gitmekte fayda var, çünkü aynayı kaplamak için adam biraz daha folyo israf ediyormuş, 2-3 kişi gidilirse en azından tek sıra folyodan birkaç parça çıkar ve daha uyguna gelmiş olur.

abi benim temam siyah. ben yaptırmayı düşünmüyorum.
o yüzden mehmet ali abiyle beraber yaptırmanız faydalı olur.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

evrenalpar

Peki iki parça güzel olur mu sence, adamlar ancak iki parça yapabiliriz demişlerdi.

Çok çakma olmasın.  :)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Veloce

Volkan filmlere polisin kolay kolay karışacağını zannetmiyorum. Örneğin benim GQV ön camları film ama karışan olmadı bugüne kadar. Gerçi çok fazla gezmiyorum bu araçla ama asıl örnek ilk sattığım GT diyebilirim. Onun da filmleri vardı ve 50.000km o şekilde bir defa soran dahi olmadı. Biraz şans işi sanırım.

Bunun dışında coil olmadan senin de bahsettiğin gibi 50mm yay konfordan büyük ödün anlamına gelecek. Ben şu andaki görünümüyle kalmasını umuyorum.

Kapı kolları ve çamurluk sinyallerinin devamı olarak sadece krom ayna kapakları öneriyorum sana. Kaplama değil de parça olarak almandan yanayım. Kaplama sokağa atılan para olacakken, ilerde aracı satmaya karar verdiğinde parça olarak tatktıklarını üzerinden alarak değerlendirebilirsin.

Veloce

Şimdi gördüm, siyah tema yüzünden krom aynayı tercih etmek istemediğini fakat dediğim gibi, kapı kolları ve sinyaller + özellikle önden baktığın zaman scudetto ile harika bir bütünlük sağlarken simsiyah tema arasında ışıl ışıl duracaklar gibime geliyor...

wolkanku

Volkan filmlere polisin kolay kolay karışacağını zannetmiyorum. Örneğin benim GQV ön camları film ama karışan olmadı bugüne kadar. Gerçi çok fazla gezmiyorum bu araçla ama asıl örnek ilk sattığım GT diyebilirim. Onun da filmleri vardı ve 50.000km o şekilde bir defa soran dahi olmadı. Biraz şans işi sanırım.

Bunun dışında coil olmadan senin de bahsettiğin gibi 50mm yay konfordan büyük ödün anlamına gelecek. Ben şu andaki görünümüyle kalmasını umuyorum.

Kapı kolları ve çamurluk sinyallerinin devamı olarak sadece krom ayna kapakları öneriyorum sana. Kaplama değil de parça olarak almandan yanayım. Kaplama sokağa atılan para olacakken, ilerde aracı satmaya karar verdiğinde parça olarak tatktıklarını üzerinden alarak değerlendirebilirsin.

abi ayna kapağı ben düşünmüyorum siyah temadan dolayı..yapmak isteyenlere yol gösterdim :))

coil ileride belki olabilir ama bu sene olmayacağı kesin.
filmler için de , cuma cumartesi aracımı korkarak dışarı çıkartıyorum çünkü bizim taraf caddedeki apaçiler yüzünden polis kaynıyor. polis de haklı. ama kurunun yanında yaş da yanıyor. risk almak istemiyorum pek çıkartmıyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Şimdi gördüm, siyah tema yüzünden krom aynayı tercih etmek istemediğini fakat dediğim gibi, kapı kolları ve sinyaller + özellikle önden baktığın zaman scudetto ile harika bir bütünlük sağlarken simsiyah tema arasında ışıl ışıl duracaklar gibime geliyor...

bana kalsa ;
yandaki sinyal de siyah olmalı;

kapı kolları ise koyu bir krom olsa, daha da bir şey yapılmaz :)

ama bu haliyle de yanda bir çizgi şeklinde güzel gidiyorlar o yüzden dokunmuyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Veloce

Dur bakalım bugünlerde laaps diye bir 159 ile çıkabilirim ortaya, o zaman dostluğumuz iyicene pekişir :D

alfacan

@Volkan yeni görüyorum araban batman in arabası gibi olmuş  8)

:yukari-ok:

milano 75

@Volkan yeni görüyorum araban batman in arabası gibi olmuş  batman in arabası burda :)) :))You are not allowed to view links. Register or Login
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

wolkanku

@Volkan yeni görüyorum araban batman in arabası gibi olmuş  batman in arabası burda :)) :))You are not allowed to view links. Register or Login

haha kostumu alip ilani veriyorum:)))

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Tolga033

Alıntı Yaptopic'e ara sira göz gezdirin :))
Aktif olduğunda bakıyorum sürekli aslında.  :)

ozoozo

Allah aşkına bu nedir yahu  :haydi: Özel !! Dikkat !! ahahah kahkaha atmama sebep oldu :) memlekette akıllı insan kalmıyor.

ar.159

Allah aşkına bu nedir yahu  :haydi: Özel !! Dikkat !! ahahah kahkaha atmama sebep oldu :) memlekette akıllı insan kalmıyor.
hay elaman birde "kendime baktığım gibi baktım yazmaz mı?" kendine nasıl baktığın belli ma.muna dönmüşsün yahu araban neye benzeyecek töbe töbe
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

wolkanku

bilgisi olanlara bir soru geliyor..

159'un arkasına 2 kişi bindiği anda lastik , büyük ihtimalle çamurluğua ya da içindeki halıya sürtüyor.

üç yol var ,

1- arkaya biraz eksi kamber vermek.. 159'da bu yapılabiliyor mu nasıl yapılır ve kaç derece verilmelidir bilgim yok,bilen varsa paylaşırsa sevinirim. özellikle bu konuda fikir bekliyorum.

2- eğer çamurluğa sürtüyorsa çamurluğu hafifçe açtırmak ( ki bunu hiç istemiyorum.),
   eğer çamurluğun içindeki halıya sürtüyor ise halıyı bir şekilde biraz daha yukarı almak (zamanla sarktığına eminim.)

3- tornacıda jantların göbeğinden 2-3 mm aldırmak.. ( jantı satacağım zaman, ön arka farklı ET'de olmuş olacak onu da istemiyorum.)

bunların haricinde fikri olan beri gelsin :) :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Gouki

wolkanku

Arka kamber ayarlanabiliyor diye biliyorum.

ben de oyle biliyorum ama emin de degilim. dogru aci ne olacak onu da bulmak lazim ...bakicaz bakalm ctesi

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Fatihob

Eğer arka kamber ayarlanıyorsa 1-1,5 derece arası iyidir. Daha fazla açı bana göre düzensiz aşınma, kötü frenaj ve yol tutuşuna sebep olur. Ama ilk önce halılarda sarkma varmı onu kontrol etmek lazım.
..

hi_cazz

159'un arkasına 2 kişi bindiği anda lastik , büyük ihtimalle çamurluğua ya da içindeki halıya sürtüyor.

üç yol var ,

1- arkaya biraz eksi kamber vermek.. 159'da bu yapılabiliyor mu nasıl yapılır ve kaç derece verilmelidir bilgim yok,bilen varsa paylaşırsa sevinirim. özellikle bu konuda fikir bekliyorum.

2- eğer çamurluğa sürtüyorsa çamurluğu hafifçe açtırmak ( ki bunu hiç istemiyorum.),
   eğer çamurluğun içindeki halıya sürtüyor ise halıyı bir şekilde biraz daha yukarı almak (zamanla sarktığına eminim.)

3- tornacıda jantların göbeğinden 2-3 mm aldırmak.. ( jantı satacağım zaman, ön arka farklı ET'de olmuş olacak onu da istemiyorum.)

heba ettin güzelim OZ'ları şimdi kamber mamber uğraş dur :D Şaka bir yana da ben hala arıyorum senin imzanda OZ'lu bir kara şimşek.

ozoozo

Benim bildiğim en ideal kamber değerleri (-) 2-2,5 derecedir (max=3 !) olmalı diye biliyorum yalnız tekeride içten yersiniz yapacak bir şey yok onada , fakat yol tutuşunda ise çok iyi yönde bir gelişme olur. Amaç yol tutuşunu arttırmak değil biliyorum fakat zaten bu derecelerde ayar verdiğiniz de ister istemez , yol tutuşuna da katkınız olacak.

Doğa Tosun

Bi fikrim var benim ama cacık.  Arabayi yukseltelim diyecektim :P
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Veloce

üç yol var ,

Volkan Onur o konuda 159 ile ilgili baya bilgili. Rot balans tutmayan 159'ları çözmüş, farklı ayarları varmış. Özellikle ön için normalin dışında birkaç ayarı var 159'ların. Araka içinde sıradışı bir durum olabilir. Ona danışırsan en sağlıklı çözümü birlikte üretebilirsiniz diye düşünüyorum...

Burak

Gtv de de aynı sorun vardı yurt dışı forumlardan araştırmıştım o zaman, yayların içine bir stoper konuyor. Gtv de yay ve amortisör ayrı olduğu için (iç içe değil ) belki biraz daha kolay uygulaması, 159 bilemiyorum ama amortisör stoperleride var bildiğim kadarıyla.
Sıkıntınızı çözer diye düşünüyorum.
1997 Gtv V6 TB

wolkanku

hep temiz fotoları oldu,
biraz da kirli foto olsun..

bu arada jant kirlendiğinde rengi daha açık oldu, hoşuma gitti :))

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ATA

Haha bende 156 kirliyken, özelliklede ate balatalar varken jantlar biliğin füme oluyordu. Oda benim hoşuma gidiyordu :) artik daha az toz atan balatalarim var, kivama gelmeden yikiyorum.

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

hi_cazz

Oda kirli mi ya! Sen benimkimi görcen. :D

iPhone 'dan You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi