Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cario

Motora bagli bi kasnak var, italyanlar saolsunlar bu meretin ortasini plastik yapmislar. Belli bir km sonra bu plastik eriyor ve kasnak kendi icinde donmeye basliyor. Bende boyle olmustu. Arabanin sarj dinamosunu suan kayis cevirmiyor olabilir.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

wolkanku

Yaşasın ya tam tatil öncesi iki cam telini sardırdım 150tl gitti derken bi de bu mu şimdi:/ tamiratı nasıl oluyr?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alper

Volkan 156 larda cok boktan bir yerdeydi insallah 159 da oyle degildir. Sok tak Zaten tüm zahmet orada.
Ama yolda bırakır bilgin olsun dostum.

wolkanku

Akünün şarjı azalmıştır ümidiyle hareket ediyorum ama araştırmalarımın sonucu yeni bir alternatör diyor:(((

1-2 ay alternatöre para vermeyeceğim yatsın araba..şirket arabası poloyla devam

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ATA

Sarjla ilgiliyse 1.9 doblo motorunun parçalarindan araştirin, daha ucuz çikabilir

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

hi_cazz

Volkan geçmiş olsun. Umarım düşündüğünden çok daha uyguna mal olur

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Akünün şarjı azalmıştır ümidiyle hareket ediyorum ama araştırmalarımın sonucu yeni bir alternatör diyor:(((

Volkan belki de birsey yoktur.
Ufak bir oksitlenmeden bule yapabilir.
Normal şartlarda 100 bin kmlerde ariza yapmaz kolay kolay.
Zaten ariza da yapsa yenisini takmana gerek yok tamiri 150 tl falan ama sok tak işçiliği pahalı sadece.

wolkanku

Volkan belki de birsey yoktur.
Ufak bir oksitlenmeden bule yapabilir.
Normal şartlarda 100 bin kmlerde ariza yapmaz kolay kolay.
Zaten ariza da yapsa yenisini takmana gerek yok tamiri 150 tl falan ama sok tak işçiliği pahalı sadece.

aynen dediğin gibi alper,dinamonun içindeki kolektör değişecek sanırsam, yarın belli olacak.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Dün dinamocuya gönderdik.
işçilik vs 150 TL toplam tutar derken, içeride yanan bir çok parça olduğunu ve bunların da değişmesi gerektiğini söylediler..
220 TL  5 parça bedeli + 80 TL işçilik ile 300 TL'ye kapattık.

haftasonu da arka camlara 150 TL vermiştik.

bu ay vergisi de geldi 520 TL :)

tatil öncesi müthiş bir bütçe oluştu alfam sağolsun :)))

bu arada bozulma sebebi;
Kontak elektrik verir pozisyonda ,motor çalışmadan 20 dakika kadar durdu.
Bu esnada amfi woofer vs. ne varsa hepsi çalıştı, aküden güç giderken dinamo sürekli enerji doldurmaya çalıştı ve yandı.
Bu noktada alfa 159'un bir tasarım hatası var , çok havasız bir yerde dinamosu. Aşırı ısınıyor, bunun üstüne de motor sıcağı eklenince direk dinamonun içindeki kolektörü yakıyor.

Siz siz olun 159'da kontağın üzerinde anahtarı elektrik verecek pozisyonda bekletmeyin  :duvar:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ku2

O ısının atılması lazım dışarı. Bence de bir tasarım hatası olabilir. Kullanıcının ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Önlem almak gerekiyor. Mühendislik çalışmasında sanırım eksiklikler var.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

agucba

Zaten Alfa Romeo mühendisleri hiç bir şey bilmiyorlar... :)

Hep bir şey eksik. Ya varyatörü düzeltemezler, ya ön salıncaklar gıcırdırdar ve fabrikada bakırlı gres yağı eklemesini bilmezler, ya arka cam mekanizmasını yapamazlar... DPF zaten kendi başına bir tasarım hatası. Şimdi de başımıza yanlış yere konumlandırılmış dinamo çıktı.
Bıraksınlar bu işi ve dükkana kepenk vursunlar.
Allah'tan Japonlar, Almanlar var da gözümüz araba nasıl olmalı görüyor.
Ovvvvv... Off-Topic oldu...

///////////////

ku2

Volkan'ın verdiği bilgi güzel ve faydalı bir bilgi Serkan..
Ben körü körüne bağlı değilim Alfa'ya..Gördüğümü söylerim. O kadar.
Bu Subaru içinde böyle, Mazda içinde.

Çevrende tasarlanmış herşeyin doğru olduğunu varsaymak yanlış bir yaklaşım olur. Her zaman sorgulayıcı, neden nasılcı yaklaşmak daha iyi bir bakış açısı verir diye düşünüyorum...

Bence işi bırakıp kepenk vursunlar..Daha sedan araba yok ortada.

--

wolkanku

Zaten Alfa Romeo mühendisleri hiç bir şey bilmiyorlar... :)

Hep bir şey eksik. Ya varyatörü düzeltemezler, ya ön salıncaklar gıcırdırdar ve fabrikada bakırlı gres yağı eklemesini bilmezler, ya arka cam mekanizmasını yapamazlar... DPF zaten kendi başına bir tasarım hatası. Şimdi de başımıza yanlış yere konumlandırılmış dinamo çıktı.
Bıraksınlar bu işi ve dükkana kepenk vursunlar.
Allah'tan Japonlar, Almanlar var da gözümüz araba nasıl olmalı görüyor.
Ovvvvv... Off-Topic oldu...

ben kendim mi bozuyorum bunları abi ne alaka söylediğin şeyi anlayamadım?
ya da arka cam mekanizmasını nasıl bir kullanıcı hatası bozabilir? her gün asker mi uğurluyorum? camları yarıya kadar indirip üstüne birini mi oturtuyorum?

ya da arabamda müzik dinlemek için kontağı çevirip motoru çalıştırmadan 20 dakika duramayacak mıyım?
her gün 20 dakika bunu mu yapıyorum da dinamo yanıyor.

kışın ingilterede arabasına giremeyen 156 sahipleri ne yapsın? adam kapı kolunu krom yapıyor,kilidin dibine kadar da krom kullanıyor,e soğuk havada donup kalıyor.evet kalite ve tasarım çok iyi ama mühendislik sıfır.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

erdem1904

Yaşasın ya tam tatil öncesi iki cam telini sardırdım 150tl gitti derken bi de bu mu şimdi:/ tamiratı nasıl oluyr?

Aynı dertten müzdaribim Volkan :) Tam tatil öncesi ekstradan 500 tl mi yedi...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozoozo

Volkan abi kapasitör'ün varmıydı ? Amfiyi,woofer ı vs destekleyecek. Eğer yoksa tatil dönüşü al istersen az para gitmemiş bir daha tekrarlamasın derim. Geçmiş olsun.

agucba

Niye üstünüze alınıyorsunuz ki. Kimseye Alfa'ya körü körüne bağlısınız demedim, yanlışları sorgulamayın demedim, asker uğurluyorsunuz demedim, kontağı niye 20 dakika açık bıraktınız demedim.

Bir çok Alfa Romeo sahibinin, ki aile olarak biz de dahiliz, muzdarip olduğu ve sıkıntı yaratan hataları yazdım. Bu listeyi daha uzatabiliriz isterseniz. Gerçekleri saklamanın, bir çok kimsenin bildiği hataları görmezden gelmenin bir faydası yok kimseye.
Ciddi ve sorgulayıcı olarak yazınca farklı etki mi edecekti yazdıklarım! Biraz ironik yazınca mı farklı algılandı!
Dünya'da kaydadeğer ve üretimleri ciddiyetle takip edilen bir Almanlar, bir Japonlar ve bir de İtalyanlar var. Fransızlar ve Amerikalıların da çok hoşa giden, beğenilen ve başarılı markaları ve modelleri olsa da yukarıdakiler kadar değiller (bana göre). Bunun için Japonlar ve Almanlar dedim.
Yazdıklarımdan başka manalar çıkarmayın, teoriler üretmeyin lütfen.
Benden bu kadar.

///////////////

wolkanku

Volkan abi kapasitör'ün varmıydı ? Amfiyi,woofer ı vs destekleyecek. Eğer yoksa tatil dönüşü al istersen az para gitmemiş bir daha tekrarlamasın derim. Geçmiş olsun.

Kapasitör yok da bir daha anahtarı üstünde bırakmayı düşünmüyorum zaten

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ozoozo

Kapasitör yok da bir daha anahtarı üstünde bırakmayı düşünmüyorum zaten

Denk getirirsen al abi sen nolur nolmaz :D hem böylece anahtarda üzerinde durur :)

hi_cazz

Geçmiş olsun Volkan. Hesapta yokken çıkan masraflar grçekten adamın canını sıkıyor.

Ehliyet sınavında şöyle bir soru vardı. Kontak açık şekilde araba fazla bekletilirse aşağıdakilerden hangisi yanar? Cevap endeksiyon bobiniydi. Acaba aynı parçadan mı bahsediyoruz?

ku2

Niye üstünüze alınıyorsunuz ki. Kimseye Alfa'ya körü körüne bağlısınız demedim, yanlışları sorgulamayın demedim, asker uğurluyorsunuz demedim, kontağı niye 20 dakika açık bıraktınız demedim.

Bir çok Alfa Romeo sahibinin, ki aile olarak biz de dahiliz, muzdarip olduğu ve sıkıntı yaratan hataları yazdım. Bu listeyi daha uzatabiliriz isterseniz. Gerçekleri saklamanın, bir çok kimsenin bildiği hataları görmezden gelmenin bir faydası yok kimseye.
Ciddi ve sorgulayıcı olarak yazınca farklı etki mi edecekti yazdıklarım! Biraz ironik yazınca mı farklı algılandı!
Dünya'da kaydadeğer ve üretimleri ciddiyetle takip edilen bir Almanlar, bir Japonlar ve bir de İtalyanlar var. Fransızlar ve Amerikalıların da çok hoşa giden, beğenilen ve başarılı markaları ve modelleri olsa da yukarıdakiler kadar değiller (bana göre). Bunun için Japonlar ve Almanlar dedim.
Yazdıklarımdan başka manalar çıkarmayın, teoriler üretmeyin lütfen.
Benden bu kadar.

Teori üretmiyorum.
Okuduğumu anlıyorum çok şükür.

İronik yazmayı beceremiyorsun sanki..Ciddi yazda konuşalım o zaman.

--

Doğa Tosun

ben 2 kez akü bitirdim anahtar kontakta müzik dinleyerek, sürekli yaptığım birşeydir ama öyle bir sorun olmadı. camlarda da bir sorun yok. acaba model yılı mı farkediyor yoksa ben de birgün elbet yaşayacak mıyım ?  :S
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

ben 2 kez akü bitirdim anahtar kontakta müzik dinleyerek, sürekli yaptığım birşeydir ama öyle bir sorun olmadı. camlarda da bir sorun yok. acaba model yılı mı farkediyor yoksa ben de birgün elbet yaşayacak mıyım ?  :S

valla doğa , bu parçada kullanıcı hatası olacak bir şey yok bence.
eğer şöyle bir durum varsa, ne kadar çok açık elektriksel donanım o kadar yükleniyor ise kolektöre,o şekilde yakıyorsa evet o zaman benim hatam. çünkü farlar,müzik,amfi woofer hepsi açıktı (müzik epey kısık şekilde).

eğer kontak açıkken, sabit bir şarj etme değeri var ise, bu şekilde yanması gerçekten manasız.
emin olamadığım için birşey diyemiyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Doğa Tosun

valla doğa , bu parçada kullanıcı hatası olacak bir şey yok bence.
eğer şöyle bir durum varsa, ne kadar çok açık elektriksel donanım o kadar yükleniyor ise kolektöre,o şekilde yakıyorsa evet o zaman benim hatam. çünkü farlar,müzik,amfi woofer hepsi açıktı (müzik epey kısık şekilde).

eğer kontak açıkken, sabit bir şarj etme değeri var ise, bu şekilde yanması gerçekten manasız.
emin olamadığım için birşey diyemiyorum.
anladim abicim. Bence de kullanici hatasi değil eğer bi sebep araniyorsa
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ar.159

Konuyu düzgün  takip etmedim ama biraz boş bir tartışmaya girmişsiniz bunlar gayet normal seyler az önce  wcde ;) dergileri okurken e39 kasa 5 serisinin 2. Elde ne kadar mükemmel bir tercih olduğunu sorunsuz ender 2. Ellerden olduğunu yazmış ve devamla can sıkan kısımların cam motorlarının yıldan birden fazla arizalanabikecegini ve tamirinin cok pahalı oldugun hava yada polen filtresinin ise hatalı tasarladığından kopan parcalarla motora cok ciddi zarar verdigini salıncakların gicirdadigini ancak yan sanayi üretimle sorunun çözüldügunu yazmışlar ;)

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ku2

Konuyu düzgün  takip etmedim ama biraz boş bir tartışmaya girmişsiniz bunlar gayet normal seyler az önce  wcde ;) dergileri okurken e39 kasa 5 serisinin 2. Elde ne kadar mükemmel bir tercih olduğunu sorunsuz ender 2. Ellerden olduğunu yazmış ve devamla can sıkan kısımların cam motorlarının yıldan birden fazla arizalanabikecegini ve tamirinin cok pahalı oldugun hava yada polen filtresinin ise hatalı tasarladığından kopan parcalarla motora cok ciddi zarar verdigini salıncakların gicirdadigini ancak yan sanayi üretimle sorunun çözüldügunu yazmışlar ;)

Hocam biz de bunu diyoruz zaten.. Başka araçlarda da olur, olabilir bu tarz problemler.
ARGE'de çalışan bir tasarımcı olarak, tasarım süreci, mühendislik ve üretim süreci hakkında Allah'a şükür bilgim var.
Bunlar ışığında Alfa mühendislerini değerlendirdikmi bu forumda, karşımıza hemen markanın avukatları, savunucuları çıkıyor. Mesela Serkan. Açık ve net.
Ne zaman bu şekilde bir eleştiri olsa markaya karşı, hemen işte o öyle değilde bu böyle..vs.vs..
Körü körüne derken ben bunu söylemiştim aslında.
Sonuçta hepimiz Alfa'yı seviyoruz, iyisi ile kötüsü ile.
Güzelliklerini paylaşmak kadar, markayı yerden yere vurmak, eleştirmek de en doğal hakkımız diye düşünüyorum.
--