Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alper Musa - Alfa Romeo 156 Selespeed & Volvo S40 2.0 Turbo

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackeyekenan

alper bey allah nazaardan saklasın gercekten temız ve bakımlı bı arac.. zaten sızın altınızda bakımsız olması da dusunulemez anlaldgm kadarıyla.. volvo dusunuyordum bnede alfa 156 almadan evvel. sımdı sızce yanyana koysak alfayı farklı kılan volvoyuda alfanın onune gecıren ozellıklerı kısaca yazarmısın....

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

Alper

Bu arada geçenlerde Sportivoda bir kontrole soktum.
Sibob kapak contası değişti.
Birde karter korumayı plastik olanı çıkarıp atarak bu aşağıdaki fotodakinden taktırdım.

Birde balatalarımın değişmesi gerektiğini söyledi Yılmaz abi hatta hemen değiştirecekti ama ben hem ön hem arka Brembo fren balatası almıştım geçen sene arkaları değiştirmiştim ama önler daha gider demişlerdi bende evde bir yere koymuştum zamanı gelince değiştiririm diyip ama şimdi bulamıyorum :) balatalar kayıp yeni alırım takarım kesin çıkar bir yerlerden deli olurum :)

Onun dışında başka hiçbir kusur vs. yokmuş tüm yürüre baktı , motora falan baktı Yılmaz abi sağolsun.

Gouki

Abi korumanın ağırlık durumu nasıl?

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi korumanın ağırlık durumu nasıl?
Alüminyum olduğu için ağır değil öyle.
Ben sactan yaptıracaktım Cemal abi sağolsun uyardı beni bekle dedi.
Sac çok ağır oluyor çünkü kafadan 30 kg ı geçecekti.
Bende büyük sözü dinledim bekledim :)
Gerçekten de çok iyi oldu.
Plastik sarkma yapıyor falan sürtüyo ama aslında arabanın altı sürtmüyordu ve insanda çekince oluşuyor.
O altı sürttü sandığım yerlerden geçtim aynı şekilde sürtme falan olmadı.
Plastik olanı çok aşağıda olduğu için o sürtüyormuş hep :)

Alper

alper bey allah nazaardan saklasın gercekten temız ve bakımlı bı arac.. zaten sızın altınızda bakımsız olması da dusunulemez anlaldgm kadarıyla.. volvo dusunuyordum bnede alfa 156 almadan evvel. sımdı sızce yanyana koysak alfayı farklı kılan volvoyuda alfanın onune gecıren ozellıklerı kısaca yazarmısın....
Teşekkür ederim.
PM atacağım müsait olduğum bir vakit.

fevkalbeser12

Bu karter korumamın fiyatı ne kadar Alper?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alper

Bu karter korumamın fiyatı ne kadar Alper?

220 TL zaten plastiğide 150 mi ne sanırım bilmiyorum sormadım ama öyle gibidir her halde.

blackeyekenan

ustad benimde degismesi lazim 2 dir bir tarafi cirtcirtla tutuyom cok kotu oldu egik ve surtme oluyor.. plastik 70 lr ama bu cok hos duruyor be daha saglam uzun omurlu olacak daha ucua yokmudur bundannn.. nerden aldiniz,,

blackeyekenan

2005, 156 1.6 DISTINCTIVE (FUAR PAKET)

Alper

Geçenlerde Sportivo da Benzin ile motor yıkandıktan sonra.

Alper

Bu da geçenlerde iş yerinden çıkarken yağmur yağmıştı.
Araç üzerindeki cila en son Soner abinin attığı cila ondan sonra hiçbir uygulama yapmadım ve hala etkisi devam ediyor :)
Tekrar ellerine sağlık Soner abi.

Alper

Bunlarda Yıldız Teknik bahçesinden bir kaç kesit.

Alper

Alper

Bu da iş yeri otoparkından Alfaların buluşması.

Alper

Alper

Buda Ecemin kuzenine gelin arabası olduğum zaman...

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

wolkanku

basıklığı ve jantlarına hastayım !
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alper

basıklığı ve jantlarına hastayım !
Şuan orj lastik ebatı yok şimdi kışlıkları takıcam zaten bu ay içinde.
Şuan üzerindekiler çöpe gidecekler :)
Önde Pzero arkada bridgestone performans lastikleri var.
Ama belki arkadakileri atmayabilirim daha çok dişleri var çünkü.
215 45 17 takıcam yaza doğru havalar düzelince , üzerindekiler 205 45 17 biraz ufak kalıyor çamurluklarda.
Bu arada yaylar iyice alıştı sanırsam daha da alçaldı araba :)
Ve ciddi sertleşti havaların soğumasıyla.
Virajlar falan deli gibi gidiyorum cik sesi bile yok birde bitik lastiklerle Pirelli PZero lar ciddi sert lastik ya bir daha almam kolay kolay ne varsa Michelin Pilot Sport 3 de var gerisi yalan.

Alper

Maşallah Alper...
Sağol İlhan hocam.

agucba

Bridgestone'lar serttir ama Pirelli sert değil diye biliyorum. Belki hız endeksinden geliyordur sertliği (yazarken bana mantıklı gelmedi ama yazdım işte).

///////////////

Alper

Bridgestone'lar serttir ama Pirelli sert değil diye biliyorum. Belki hız endeksinden geliyordur sertliği (yazarken bana mantıklı gelmedi ama yazdım işte).
Yok abi sert lastik ya yumuşak falan değil yani gözünü seveyim Michelin :)
Bridgestone zaten sert o yüzden onları arkaya taktım ve acayip ses yapıyorlar iki markada.
Çıt olmayan arabada lastik sesi var ya bariz değiştiricem işte bu ay içinde.
Orj SS jantlarımı takıcam.

agucba

Bridgestone'lar sert biliyorum, kendi 145'imden biliyorum. Hız endeksine alırken de dikkat etmedim (W: 300 km/s), çok da geç ısınıyor. Ama iyice ısındıktan sonra acayip tutuyorlar. Lastikler Adrenalin.

///////////////

satox

Ben bugün dört lastiğide Yokohama ae01 lerle değiştirdim. Tabi ilk günden birşey söylenemez ama önceki Good Yearlara göre sessiz. Önceden araç içinde hissettiğim küçük tümsekleri artık hissetmiyorum. bile. Şu önümüzdeki kışı ve yazı geçirelimde asıl sağlıklı yorumu ancak o zaman yapabilirim.

Alper

Ben bugün dört lastiğide Yokohama ae01 lerle değiştirdim. Tabi ilk günden birşey söylenemez ama önceki Good Yearlara göre sessiz. Önceden araç içinde hissettiğim küçük tümsekleri artık hissetmiyorum. bile. Şu önümüzdeki kışı ve yazı geçirelimde asıl sağlıklı yorumu ancak o zaman yapabilirim.
Zaten ilk günlerde üzerindeki bal mumu gidecek ve daha da yumuşayacak ama soğuk havalarda ciddi sertleşir lastikler tabii kış tipi değilse lastikler.
Yazlık tipse sertleşiyorlar en kaliteli lastik de olsu 15 derece altına indiği anda o lastikten pek bir şey bekleme.
İstanbul da bir şey değil de soğuk yerlerde ciddi sorun yaratır yazlık lastikler.