Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

BMW 320İA

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

"Merhaba sevgili M-Club TR üyeleri" diyerek başlamıyorum tabiiki. Alfisti forumuna BMW konusu açmak hiç içime sinmiyor.. Ama sonuçta ilk tamamen benim için alınan araba. Ayrıca ne kadar Alfisti bir aile olduğumuz da 159 ve GT'nin yanında BMW'ye yaptığımız üvey evlat muamelesinden belli.

159'u 1 Nisan'da almıştık. Şansa, bu alman arkadaşı da 1 Nisan'da aldık.. 94 model, 320ia otomatik vites. Neden böyle birşey yaptın derseniz, RWD cezbetti diyebilirim. Ayrıca bilenler bilir, Ankara'da BMW asla değer kaybetmez, tam aksine alıp-sattığınız tarihlerin de etkisiyle kazandırır. Galerici değilim ama, şansım yaver gitti diyeyim.

e36 almaya karar verdikten sonra çok arabaya baktım. Erdem BMW'nin kapısına ekspertiz için sayısız e36 götürdüm. Hepsi manueldi, bazıları Semi-Çakal'dı, bazıları "MACHİNE". Bazıları sedan, ama çoğunluğu coupe idi. Sunroof şarttı, sunroofsuz bmw satarken çok uğraştırırdı. Gerisi tamemen temizlik ve motor kondisyonuydu. Ne seceresiyle övülen araçlara niyetlendim, defalarca Erdem BMW'nin kapısından hüzünle ayrıldım..

taa ki,

06BFT68'i görmeye gidene kadar.

Fotoğrafları gayet efendi ve düzgün duruyordu. Tek sıkıntısı otomatik düşünmüyordum. "En kötü manuele çeviririm" diyerek Ankara Ekibinin iyi tanıdığı, arkadaştan ziyade kardeşim diyebileceğim Hikmet Çetinkaya (hkmtctnky)'nın 1.7 DTI corci'sine atladık gittik. Temizliği baktığım onlarca e36 arasında şüphesiz en iyi noktadaydı. Haliyle Erdem BMW'nin yolunu tuttuk. Sahibi 65 yaşında bir amcaydı. Çok uzun yıllardır onunmuş araç, ilk sahibinden almış. Erdem BMW'ye gittik. "Bu iyi çıksın" artık diyordum. Öyle de oldu. Hatta Şükrü Usta; "diğer getirdiklerin bunun yanında çöptü, motoru o kadar diri ki hiç üflemiyor. Kilometresi orjinaldir bunun" dedi. (Kilometresi 168.000'di)

Değişen parçasının olmadığını ve kasasının onların tabiriyle "ok gibi / kitap gibi" olduğunu da duyunca; kaporasını verdim, 2 gün sonra da aldım.

O kadar farklıydı ki, 6 silindirli, ilk hareketlerde ağır, hantal ve sesiyle tam bir ASLAN gibiydi :) alıştıkça yüksek hızlarda (benzinde) gayet iyi yürüdüğünü de gördüm. Rollere draglara çıkacak halim yok ama, ufak ve ciddi kapışmalar elbette oldu. Ama arkasında 320 yazıp da, BFT'ye yetişebilen olmadı. Motor o kadar önemli ki, daha önce niyetlendiğim e36'lardan kullanma fırsatı bulduğum bazılarının gidişini hatırlıyorum. Otomatik olmasına rağmen, BFT onları tüpte bile yiyecek kadar diri ve iyi durumda çok şükür. Dışardan bakıldığında da çakal görünmüyor. Piyasa işi değil yani, müteahhit işi  8)
Özellikle BMW'cilerin ilgisini çok çekiyor bu yüzden. Yolda durdurup fiyat soran vs. çok oluyor.

e36 320ia'ya genel bakacak olursak, yol tutuş, yola oturuşu ve verdiği güven hiç fena değil. Direksiyon biraz fazla itme çekme yapıyor. Sanırım bu da arkadan itiş olması yüzünden. Arkadan itiş demişken, yağmurda şakaya gelmiyor. İstemsiz yanlamalar olabiliyor. İstekli yanlamalar ise hiç zor değil. Çoğu kişi "otomatik yanlamaz, dönemez" vs. diyordu. Nasıl döndüğünü Ankara Ekibi özellikle Serkan Abi gayet iyi biliyor :D
Orası biraz kondisyon meselesi diyeyim.
(bazen yanlıyorum ama sanatsal çalışıyorum. Reklam için değil yani, aldığımdan beri de toplasan 5-6 kez sıfır çizmişimdir.

Kilometrede 30-35 krş arası yakıyor (şehiriçi). Uzun yolda, 21 krş yaktığına şahitlik eden arkadaşlarım var. Neden bu kadar şey yazdın derseniz, hani Alfacıyız elbette ama düşünen olur, aklında soru işareti olan olur, bu yüzden :) Bu arada, satmayı düşünüyorum BMW'yi. Herhangi bir sıkıntısı yok, piyasadaki en düzgün e36'lardan biri. Arkasındayım yani, arabama kefilim. Aklınızda bulunsun

Sevgili kardeşim Hikmet Çetinkaya, ve onay verdiği BFT, GMG Garage'da APP'Lenirken.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ar.159

hayırdır ya çok kısa sürdü bmw aşkı?
bu arada kaça düşünüyorsun?
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

max-ime

Haydi hayırlı satışlar :)

sbk0655

Scuderia takası yapılır...

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tolga033

Çok güzel duruyor.
Hayırlısı.

iskoc

You are not allowed to view links. Register or Login
"Merhaba sevgili M-Club TR üyeleri" diyerek başlamıyorum tabiiki. Alfisti forumuna BMW konusu açmak hiç içime sinmiyor.. Ama sonuçta ilk tamamen benim için alınan araba. Ayrıca ne kadar Alfisti bir aile olduğumuz da 159 ve GT'nin yanında BMW'ye yaptığımız üvey evlat muamelesinden belli.

159'u 1 Nisan'da almıştık. Şansa, bu alman arkadaşı da 1 Nisan'da aldık.. 94 model, 320ia otomatik vites. Neden böyle birşey yaptın derseniz, RWD cezbetti diyebilirim. Ayrıca bilenler bilir, Ankara'da BMW asla değer kaybetmez, tam aksine alıp-sattığınız tarihlerin de etkisiyle kazandırır. Galerici değilim ama, şansım yaver gitti diyeyim.

e36 almaya karar verdikten sonra çok arabaya baktım. Erdem BMW'nin kapısına ekspertiz için sayısız e36 götürdüm. Hepsi manueldi, bazıları Semi-Çakal'dı, bazıları "MACHİNE". Bazıları sedan, ama çoğunluğu coupe idi. Sunroof şarttı, sunroofsuz bmw satarken çok uğraştırırdı. Gerisi tamemen temizlik ve motor kondisyonuydu. Ne seceresiyle övülen araçlara niyetlendim, defalarca Erdem BMW'nin kapısından hüzünle ayrıldım..

taa ki,

06BFT68'i görmeye gidene kadar.

Fotoğrafları gayet efendi ve düzgün duruyordu. Tek sıkıntısı otomatik düşünmüyordum. "En kötü manuele çeviririm" diyerek Ankara Ekibinin iyi tanıdığı, arkadaştan ziyade kardeşim diyebileceğim Hikmet Çetinkaya (hkmtctnky)'nın 1.7 DTI corci'sine atladık gittik. Temizliği baktığım onlarca e36 arasında şüphesiz en iyi noktadaydı. Haliyle Erdem BMW'nin yolunu tuttuk. Sahibi 65 yaşında bir amcaydı. Çok uzun yıllardır onunmuş araç, ilk sahibinden almış. Erdem BMW'ye gittik. "Bu iyi çıksın" artık diyordum. Öyle de oldu. Hatta Şükrü Usta; "diğer getirdiklerin bunun yanında çöptü, motoru o kadar diri ki hiç üflemiyor. Kilometresi orjinaldir bunun" dedi. (Kilometresi 168.000'di)

Değişen parçasının olmadığını ve kasasının onların tabiriyle "ok gibi / kitap gibi" olduğunu da duyunca; kaporasını verdim, 2 gün sonra da aldım.

O kadar farklıydı ki, 6 silindirli, ilk hareketlerde ağır, hantal ve sesiyle tam bir ASLAN gibiydi :) alıştıkça yüksek hızlarda (benzinde) gayet iyi yürüdüğünü de gördüm. Rollere draglara çıkacak halim yok ama, ufak ve ciddi kapışmalar elbette oldu. Ama arkasında 320 yazıp da, BFT'ye yetişebilen olmadı. Motor o kadar önemli ki, daha önce niyetlendiğim e36'lardan kullanma fırsatı bulduğum bazılarının gidişini hatırlıyorum. Otomatik olmasına rağmen, BFT onları tüpte bile yiyecek kadar diri ve iyi durumda çok şükür. Dışardan bakıldığında da çakal görünmüyor. Piyasa işi değil yani, müteahhit işi  8)
Özellikle BMW'cilerin ilgisini çok çekiyor bu yüzden. Yolda durdurup fiyat soran vs. çok oluyor.

e36 320ia'ya genel bakacak olursak, yol tutuş, yola oturuşu ve verdiği güven hiç fena değil. Direksiyon biraz fazla itme çekme yapıyor. Sanırım bu da arkadan itiş olması yüzünden. Arkadan itiş demişken, yağmurda şakaya gelmiyor. İstemsiz yanlamalar olabiliyor. İstekli yanlamalar ise hiç zor değil. Çoğu kişi "otomatik yanlamaz, dönemez" vs. diyordu. Nasıl döndüğünü Ankara Ekibi özellikle Serkan Abi gayet iyi biliyor :D
Orası biraz kondisyon meselesi diyeyim.
(bazen yanlıyorum ama sanatsal çalışıyorum. Reklam için değil yani, aldığımdan beri de toplasan 5-6 kez sıfır çizmişimdir.

Kilometrede 30-35 krş arası yakıyor (şehiriçi). Uzun yolda, 21 krş yaktığına şahitlik eden arkadaşlarım var. Neden bu kadar şey yazdın derseniz, hani Alfacıyız elbette ama düşünen olur, aklında soru işareti olan olur, bu yüzden :) Bu arada, satmayı düşünüyorum BMW'yi. Herhangi bir sıkıntısı yok, piyasadaki en düzgün e36'lardan biri. Arkasındayım yani, arabama kefilim. Aklınızda bulunsun

Sevgili kardeşim Hikmet Çetinkaya, ve onay verdiği BFT, GMG Garage'da APP'Lenirken.

doğa hayırlı satışlar

bir sorum olucak o egzozu 65 yaşındaki amcanın oğlu mu taktırmış  :)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

Doğa Tosun

Hepinize teşekkür ederim. Forumdan ilgilenen olursa 22.750'ye birakacagim, 22.500 galericiler veriyor ortalama.

@Iskoc; onu ben yeni yaptirdim, saterken orjinal son susturucuyu takacagim.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OğuzCanAlantor

Hayırlı olsun kardeşim :D başlığı görünce sevindim

Şeytannn :D

Doğa Tosun

abi şu an beni bitirdin.. vallahi kalktım evin içinde dolanıyorum..
yarın arıyorum ben fetişistiyim s14'ün :D

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OğuzCanAlantor

abi şu an beni bitirdin.. vallahi kalktım evin içinde dolanıyorum..
yarın arıyorum ben fetişistiyim s14'ün :D

hahahah olum gördüm bittim :D başa baş olmazmıki  artık bi turda bana verirsin :D

erdem1904

Doğa e36 ı gayet iyi,görünüyor  :nazar: ben bunu 98 model olarak biliyordum bu arada...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

berkaykcr

Doğa kardeşim maşşallah cok begeniyorum aracını

aklımda deli sorular var :)
Smoke Giulietta

Fatihob

s13 parasına s14. Arayın konuşun yoksa bişi alın, sonra bi s14a projesi başlatın tam olsun :) Varsada bişiyi alın ne olurki, 200sx hertürlü masrafa açık bi araç zaten :D
..

ku2

s13 parasına s14. Arayın konuşun yoksa bişi alın, sonra bi s14a projesi başlatın tam olsun :) Varsada bişiyi alın ne olurki, 200sx hertürlü masrafa açık bi araç zaten :D

otomatik oğlum o araç..!! Düz olaydı iyiydi..!!
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ku2

BMW ölmez TR'de..Neden mi..?
94 model 164 vb TB 11.000 bin zor ederken.. BMW öte yandan 20.000 ve üstü..!! :haydi: :haydi: :haydi:

NOT:
Doğa yanlış anlama..senin istediğin fiyat normal..Piyasası o.
Ben genel BMW fiyatları için söylüyorum.  :serefe:
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Jakomo

Tam Doğa çık aradan demeye başlayacaktım ki yerinde bir karar almışsın kardeşim :-)
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

Doğa Tosun

Sevgili Abilerim, bmw'yi satmayi düşündüğümü söylemiştim. Arabamin su an ederi otomatik olmasi sebebiyle 22.500-23.500 TL arası. Manuele cevirecegim. Yaklaşık 3 bin liralık bir masraf sonunda  bu haliyle sakin kullandigim zaman şehiriçi 28 krş'a kadae düşen 6 silindirli arkadaşım tahminimce 25-26krş lara inecek.

Sadece yakit tasarrufu değil tabiki, bir de sanzimanla birlikte bazi ekstralarla (motor ust kapak ve kule gergisine kadar) neredeyse 325'lerle yürüyecek hale getireceğim. Tum randevular vs. Hazir, araba BFT68 onumuzdeki hafta pazartesi hazir olacak.Bronz falan caktiricam.

Bunun ardindan arabamin ederi de 26-27 bin TL'lere çıkmış olacak. 170-180 hp arası manuel bir rwd'nin beni bir süre daha idare edeceğini düşünüyorum. Olmazsa da adı BMW meretin, ertesi gun satar bi 1.6 ts çekerim :D

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Lbe

Vay gardaşım yan cehennem yan

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

erdem1904

"Ya çık karsıma ortalığı inlet ya da cekil kenarıya beni seyret... "  :D

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Doğa Tosun

@Burak Abi, ayyynem öyle :D sen kilit sormuştunya, onu da geçen hafta hallettim 3.45 kilitliyiz artik :D

@Erdem Abi, bizim laflar :D Alfalarin etrafında dönücez abi vuuututututu :D

DÜMDÜZ NEREYE KADAR, ÇEK 3'TEN 2'YE DÖNSÜN SABAHA KADAR

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Doğa Tosun

Güzel abilerim, bugün BFT68 için büyük gündü. Nihayet tamamlandı, ve akşam teslim aldım.

3.45 kilidim vardı zaten, Kısa MANUEL şanzıman, shortshifter, bronz baskı balata ve yeni egzoz sistemiyle 320i'yi tamamladık.

Motor kondisyonunu "Bayern Türkiye Elçisi" diye de tabir edilen Şükrü Usta, yine çok övdü. "Çevirdiğim 320i sayısı 100'ü bulmuştur, gidişiyle ilk 5'e girer" dedi. Ben de bu yüzden dereceli egzantrik ve 328 üst kapaktan vazgeçtim. Deneme şansım olmadı, ama "yolda gezen 325'lerin yarısını geçersin, yarısına da yakın gidersin" dediler. Kendisi ne kadar AntiAlfa'cı ve Koyu Mpower'cı olsa da, arabanın herşeyiyle ilgilenen ve belki Türkiye'nin e21-30-36-46-e39-e60'lardan en iyi anlayan servisi Erdem BMW'nin tüm elemanlarını arabama seferber eden ve kendi arabalarından daha titiz davranan, babamın arkadaşı Serkan Abi'ye çok teşekkür ediyorum. (Biliyorum burdan okuma ihtimali yok adam anti alfacı. Kendisinde e36 328ci var. O da süperşarjlı, 468 beygir dyno verisi olan bir alet :D )

Şu an ki izlenimlerim, araba çılgın.
Dipgazda 1'i bitirip 2'ye geçerken düzlükte bile totoyu sağa sola sallayışı, çok keyifli. Otomatikken de dönen arkadaşım, şu an 2.viteste ortaya 2-3 araba alıp dönebilecek kıvama gelmiş. Ben performansı iyileşsin diye yaptırdım, beklediğimden iyi de oldu. Haliyle dönmesi yanlaması falan o kadar önemli değil.. 3-4 saat kullandım, ve satma fikrini ileri tarihlere erteledim.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, ama tabiiki hala Alfa'nın bir tırnağı etmez gözümde  ;)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OğuzCanAlantor

Çılgın çocuk hayırlı olsun :)  :nazar:

TRSemih

Hadi hayirli olsun Doga. Aslana delice hukmedersin artik :)

Kokpit fotografi yok mu?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ismet

hayırlı olsun doğa :yukari-ok: :nazar: :bmwisti:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul