Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Buongiorno Alfisti - Bir 159 Hikayesi :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alperuzi

Bu da gidiş yolundan, güzel bi banyo yapmış olduk :)

You are not allowed to view links. Register or Login

alperuzi

Adza

Güzel olmuş. Folyonun desenleri pek iyi değil ama parlaklığı çok iyi. Nerden aldınız acaba?

alperuzi

Folyo değil :)

Gerçek karbon kumaş, insansız uçaklarda kullandığımızdan. Epoxy ve vakum ile uçaklarda yaptığımız gibi ayna kapağına preslendi. Sonra da dışı zımpara + vernik yapıldı.

Aslında parlak değil de desenli kalsın istiyordum. Ama öyle yapmak baya zormuş :D

İki kat daha vernik ve zımpara atılınca cam gibi olacak.

Gouki

fevkalbeser12

Sapık işi:)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

alperuzi

Sapık işi:)
:haydi:

Kumaş arta kalanlardan bu arada, bu yüzden 100% mükemmel durumda değildi. Şu anda diğer aynaya kumaş bulmaya çalışıyorum. Olmazsa bir de kevlarlı kumaşımız var, hiç açılmadık. O iyice sapık işi olur. Örgüleri siyah ve sarı :D :) :yukari-ok:

edit: örnek

alperuzi

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Yukarıdaki resimdekine ekstra 2 kat zımpara, vernik + polisaj + dodo juice wax sonrası son durum bunlar.

Ayrıca alttan ve bağlantı yerlerinden de karbonu incelttim, minimum sürtme yapıyor katlamada.

Bir sonraki sette farklı bir uygulama deneyeceğiz, karbon üzerine epoksi uygulayıp çok daha pürüzsüz yüzey elde etmeyi planlıyoruz.

Veya belki kalıbını alırız :D

alperuzi

Bugün biraz uğraşıldı. Nalet PU burç sesi gelmeye başladı önlerden, würth hhs 2000 uyguladım ama kesmedi. Herhalde bir sök-tak yapılacak yakın zamanda.

Bu arada stepneyi de bir kontrol edeyim dedim. Herhalde birşey dökülmüş üzerine bir ara. Dökülen mi yoksa çamurlaşan bitümden midir bilmem jantın verniği kalkmış üzerine oturduğu bölgelerden. 1200 lük zımparayla geçtim,böyle oldu:
Daha detaylı bir zımpara + vernik operasyonu geçirebilir yakın zamanda.
Sonra da stepnenin ordaki çamurlaşan tüm bitümü söktüm, pazartesi yenisini uygulayacağım. Aslında sökmüşken oraya subwoofer mı taksam diye de düşünmedim değil :D
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Bu da meşhur DPF :) karcher ile daldım çıkış tarafından, baya karbon aktı. Temiz beklesin garajda :D Muayene yaklaşıyor zaten, belki takmak gerekir...

octinum

PU burçlar için bakırlı gres tavsiye ediyorlar. O durumda wurth'ün şu ürününü düşünebilirsin.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

alperuzi

Bu iyi bir fikir olabilir  :yukari-ok: Fren balatalarında da ötmesin diye kullanılıyordu, burçlar için de tavsiye ediliyormuş. Tteşekkürler, bir bakayım bulabilecek miyim.

esatkaracan

:yukari-ok:
Eline sağlık güzel olmuş Alper

Gkhn91

Aracınızı cyberparkta çok sık görüyorum :) maşallah kazasız belasız  :nazar:

alperuzi

Kırmızı 156 di mi? o da çok güzel maşalllah :)

C blok 2. kat Arvento dayım, her zaman beklerim  :yukari-ok:

Eline sağlık güzel olmuş Alper
eyvallah başkan :yukari-ok:

Gkhn91

Kırmızı 156 di mi? o da çok güzel maşalllah :)

C blok 2. kat Arvento dayım, her zaman beklerim  :yukari-ok:

Aynen kırmızı 156 :) bende B binasındayım, ayarlayıp ziyaret etmeye çalışacağım :)

alperuzi

geçen günden :D

Gkhn91

erdem1904

Bende Cyberpark'ın karşısında ki Knauf'un fabrikasında çalışıyorum. 2005-2010 yılları arasında oradaydım. Eşim Cyberpark'da bir yazılım firmasında çalışıyordu. Orada tanışıp evlendik :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

alperuzi

O zaman bir öğlen Cyberpark alfisti buluşması farz oldu :D

cem meric

Bizim ofiste ankuva da ,yakın sayılır 😀

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

alperuzi

3. enjektör konnektöründe temassızlık olduğu için P0203 hatası veriyordu. Aliexpress'ten 10 adet konnektör almıştım, baya hızlı geldiler. Birini kullanacağım için elimde 9 adet daha olacak. Gereken varsa haberim olsun.

francobaresi

Hakikaten hizli gelmisler. Neyse artik kafa rahat olur

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

alperuzi

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Bu konuda nedense önizleme yapamıyorum, ana sayfaya atıyor :(

Geçen hafta şarj etmemeye karar vermişti. Alfin de kalabalık olduğundan ve çok sökmeli takmalı olacak dendiğinden kendim el atmak istedim. Alternatör mazot filtresi sökülünce açılan yerden kolaylıkla çıkarılabiliyor.
Kömürleri bitmiştir zannediyorduk, ancak diyotlardan ikisi patlamış ve kısa devre yapıyormuş. Yeni bir diyot tablası edinip, kömürleri de düzelterek geri toplamayı düşünüyorum.

Bandırmalı

Açmış ken kömürleri de değiştirmeniz yararlı olacaktır

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]