Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Daha Önce Fırsatım Olmamıştı ☺

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaan

You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo zaten biraz Punto biraz Corsa D, yalıtımı zayıf ve masa gibi sert AMA hem motor - şanzıman bir çok marka model ile ortak olduğu hem de nispeten yeni bir model olduğu için yürütmesi çok daha kolay ve maddi olarak uygun. Ben hanımın evde olduğu günlerde bazen kaçırıyorum MiTo'yu, hoşuma da gidiyor yalan yok  :lol:

GT'ye gelirsek, 3 tane aldım sattım yıllarım GT ile geçti biliyorsun, içi 147 ile aynı  :lol:

Şaka bir yana, ben GT'ye doydum JAS10 ile mutluyum ancak GT; yürütebilene güzel araba  :clover:

Güzel günlerde, kazasız belasız binilsin  :clover:

Çok saol Berke iyi dileklerin için. Sen de çok iyi biliyorsun GT'yi. Eski sahibi yada sahipleri çok önemli. Çok kurcalanmayan hele ki manuel GT durduk yere sorun çıkartmıyor ama yine de yaş itibari ile tabii ki süprizler olabilir. Ben de 156 için senin JAS10 ile olduğu gibi bir bağa sahibim yıllardır. Ne olursa olsun gerek teknolojisi eskisin, gerek kendisi bir türlü vazgeçemiyorum. Gerçi 20 yaşında olsa da çoğu 5 yaşında arabadan çok iyi durumda ama ne yaparsın.  :alfisti: Hanımda oğlana bırakıcam 2.0 yapıp dediğimde belki binmek istemez ne biliyorsun falan diyor ama acayip bir bağımlılık işte. Mito'da dediğin gibi arada çıkıp gazlayınca biraz iyi geliyor. Ama GT yıkayıp izlemelik bir tasarım.
Ayrıca ne kadar sıkıştırınca evdeki arabaların tamamı güzel yürüse de çoğu zaman low rider takılıyorum. :haydi: Takip edenleri izlemek güzel oluyor.  :lol:
1 hayal
5 duyu
6.his

Testarossa

Siyah ,karartılmış mercek farlı bir GT çok istiyorum, benim için  tek sorunu JTS olması, Twinspark olmasını isterdim.
Gt , 156 ,147 arasında içini en sevdiğim MK1 156 , GT'nin içini bence orj. Navigasyonlu ekran topluyor diğer türlü biraz sönük  :)
this is all about passion

berkealkan

..oğlana bırakıcam 2.0 yapıp dediğimde belki binmek istemez ne biliyorsun falan diyor ama acayip bir bağımlılık işte. Mito'da dediğin gibi arada çıkıp gazlayınca biraz iyi geliyor. Ama GT yıkayıp izlemelik bir tasarım.

Alfa Romeo içinde büyüyüp de istememesi olacak iş değil, mutlaka bilir kıymetini.  :alfisti:

Siyah ,karartılmış mercek farlı bir GT çok istiyorum, benim için  tek sorunu JTS olması, Twinspark olmasını isterdim.
Gt , 156 ,147 arasında içini en sevdiğim MK1 156 , GT'nin içini bence orj. Navigasyonlu ekran topluyor diğer türlü biraz sönük  :)

Yıllardır her dost meclisinde söylerim, GT eğer 2.0 Twin Spark ile üretilmiş ve Türkiye'ye gelmiş olsaydı şuan hâlâ GT'ye biniyor olurdum diye. Twin Spark'da bulunamayan pek bir parça yok gibi, hatta çoğu parçasında oem - iyi yan sanayi - kötü yan sanayi seçenekleri bile var ama JTS yıllar önce karaborsaya düşmüş durumda. Gerçi Muttalip ne yapıyor ne ediyor yürütüyor o başka  :alfisti:
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)

Testarossa

Alfa Romeo içinde büyüyüp de istememesi olacak iş değil, mutlaka bilir kıymetini.  :alfisti:

Yıllardır her dost meclisinde söylerim, GT eğer 2.0 Twin Spark ile üretilmiş ve Türkiye'ye gelmiş olsaydı şuan hâlâ GT'ye biniyor olurdum diye. Twin Spark'da bulunamayan pek bir parça yok gibi, hatta çoğu parçasında oem - iyi yan sanayi - kötü yan sanayi seçenekleri bile var ama JTS yıllar önce karaborsaya düşmüş durumda. Gerçi Muttalip ne yapıyor ne ediyor yürütüyor o başka  :alfisti:
GT'nin doktoru Muttalip galiba.
Oraya giden bir çok GT var görüyorum :D Acaba benim Sinyal kolu rölesini de bulabilir mi?

Kaan

You are not allowed to view links. Register or Login GT'de far karartma yapınca orjinallikten uzaklaşıyor. Estetik durmuyor. Hatta önden duruşu kötüleştiriyor. Uygulamadan sonra 147 mk1 deki gibi bir sonuç çıkmıyor ortaya. Bence bunun sebebi de kısa ile uzunlar arasındaki dikey parça. Orjinal olmasa bile sadece mercek yeterince toparlıyor arabayı. En kötü temiz halojen far bile daha güzel duruyor. Tabii karartma tercih meselesi. JTS biraz nazlı olmasına rağmen zevkli bir motor. Daha önce 2 yıl kadar kullandığımda ne motor ne ss şanzımandan sorun yaşamamıştım. Ama benden önceki ilk sahibi de bizler gibi eli hep arabanın üzerinde duran birisiydi. Bakımları düzgün yapıldığı zaman jts de üzmez aslında ama biraz daha verimsiz bir motor. Günümüzde 165 hp için fazla yakıyor ama 2004 teknolojisi ile bakarsak gayet normal. GT kitapçığında 1.000 km de 0,4 lt kadar yağ tüketimi yapar yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bunu dikkate alarak bakım zamanı beklemeden aynı yağdan eklemek sorun yaşama riskini azaltıyor diye düşünüyorum. Piyangodan çıkan sorunlar her arabada olabilir. Bir de kesinlikle markanın ruhuna uygun olarak kesinlikle biraz devirli sürmek gerekli. Kurum probleminin önüne biraz geçilebilir. Motor ile ilgili son olarak kesinlikle benzini kalitesine güvendiğiniz istasyonlardan alın. En azından aynı markadan. Ben sürekli shell kullanıyorum GT için.  TS motor için ülkeye hiç girmeyen 1.8 TS var ama GT'ye 2.0 TS yakışırdı. Ah keşke diyorum bende hepiniz gibi. GT'nin içine gelecek olursak orjinal duracak bir dd ekran kesinlikle gerekli. Benim beklentilerimi karşılıyor. Ama GT'nin asıl alametifarikası o kocaman direksiz camlı kapılar açılınca ortaya çıkan recaro koltuklar ve manuel olsun selespeed olsun vites topuzu. Arabadan hiç anlamayanlar bile hasta oluyorlar.

You are not allowed to view links. Register or Login Daha 2,5 yaşında. Araba ayırt etmiyor ama otoparka inince iş yerinin Megane'ına bineceğimiz zaman bile önce 156 ya koşuyor etrafında bir tur atıyor. Biraz daha büyüsün virüsü damardan vericem.  :alfisti: :clover:

10 küsür yıldır Bostancı'daki özel servislerden 2 tanesini kullanıyorum. Bunlardan 2 si ile aram çok iyidir. Hepsi ile abi kardeş, baba oğul gibiyim. Bugüne kadar da ne parça ne servis olarak hiçbir sorun yaşatmadılar saolsunlar. Nazım geçer. Aslında tüm servisler GT'yi de yürütür 145'i de ama biraz ilişki meselesi. Genel olarak konuşmak gerekirse yılların verdiği bıkkınlık ve biraz da maddi doyum sebebi ile eski müşteri, eski arkadaş yada bir bağ olmadan nazlı işlere girmek istemiyorlar. Onlara da hak veriyorum ama bizlerinde araçları yürütmesi lazım tabii ki. Son olarak bazı yedek parçalar gerçekten yok. Bence en büyük sorun bu.
1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

Berke şöyle yakın ilişki de oldukları birkaç resim var. Gördüklerini uyguluyor genel olarak.  :alkis:

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 hayal
5 duyu
6.his

radar54

Berke şöyle yakın ilişki de oldukları birkaç resim var. Gördüklerini uyguluyor genel olarak.  :alkis:

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Allah bağışlasın benim 1 numara da böyle hatta Signore'un debriyaj valfini beraber söküp takmışlığımız var.  :p  Daha çok vakit geçirdiği için büyük ihtimal onun favorisi hep Signore oldu.   :haydi:   2 numara Rosso'cu 2 gün görmese kırmızı kocaman nerde diye soruyor yavaştan zehiri oda kapıyor  >:D 
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

Testarossa

Allah bağışlasın benim 1 numara da böyle hatta Signore'un debriyaj valfini beraber söküp takmışlığımız var.  :p  Daha çok vakit geçirdiği için büyük ihtimal onun favorisi hep Signore oldu.   :haydi:   2 numara Rosso'cu 2 gün görmese kırmızı kocaman nerde diye soruyor yavaştan zehiri oda kapıyor  >:D 
Zaman ne hızlı geçiyor, 2 numara ne ara büyüdü  :)

Kaan

Allah sağlık sıhhat versin hepsine. Çocuklarımız vagcı, bmwci, tofaşçı apaçi olacaklarına, egzoz ve müzik sesi ile insanları rahatsız edeceklerine sanayide beyefendi olsunlar ziyanı yok.  :lol:
Bu arada 156 mk2 olarak gerçekten vazgeçmesi zor bir araba. 20 yaşında ama çıtayı hala yüksekte tutabiliyor. Yedek parça olduğu sürece ben vazgeçmem gibi duruyor. Ama sonrasında ne yaparım arabayı onu bilemiyorum.  :duvar: Belki bir koleksiyoner alıp salonuna falan koyar.  :haydi:
1 hayal
5 duyu
6.his

radar54

Zaman ne hızlı geçiyor, 2 numara ne ara büyüdü  :)

Sen onu bir de bize sor Can  :alkis:

radar54

Allah sağlık sıhhat versin hepsine. Çocuklarımız vagcı, bmwci, tofaşçı apaçi olacaklarına, egzoz ve müzik sesi ile insanları rahatsız edeceklerine sanayide beyefendi olsunlar ziyanı yok.  :lol:
Bu arada 156 mk2 olarak gerçekten vazgeçmesi zor bir araba. 20 yaşında ama çıtayı hala yüksekte tutabiliyor. Yedek parça olduğu sürece ben vazgeçmem gibi duruyor. Ama sonrasında ne yaparım arabayı onu bilemiyorum.  :duvar: Belki bir koleksiyoner alıp salonuna falan koyar.  :haydi:

O koleksiyonerler bizler uluruz bu gidişle Kaan  :arkadasim:

Kaan

Herkese iyi haftalar. Pazar günü meditasyon amaçlı 3 saat iç-dış güzelce temizlik yaptım. Ama kanter içinde kalınca resim çekmek için bir yere gidemedim  Ne yazık ki fon yine aynı kaldı. Bir de kulakların pasını silmek için sebringi kaydedecektim ama çalan alarmlar engel oldu. Yoksa kulaklık ile biraz gülümsetebilirdim sizleri.Bu arada fark ettim de hiç içeriden resim almamışım. Esen kalın.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

1 hayal
5 duyu
6.his

DcD-Semih

İştahım kabardı, maşallah :)

22101316I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

radar54

Maşallah  :nazar:  Sebring sesini sabah alarmı olarak kullanan sitede komşularım varmış. Signore satıldıktan sonra abi alarm kurmamıza gerek olmuyordu sen 7buçukta çıkarken bizi ne güzel kaldırıyordun diyen çok komşum oldu  :-[    Kapalı garaj senfonisini çok özlüyorum.   :clover:

kuti147

Maşallah Kaan.. rengi duruşu basıklığı koltukları herşeyiyle tadında. Kazasız belasız  :serefe:

Ayrıca... Sebring candır  8)
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

Kaan

İştahım kabardı, maşallah :)

22101316I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Giuyu ilanda görmüştüm Semih. İnşallah yine karşına çıkar temiz bir 156 ama artık yok demiştin. Ben de yine hayırlısı olsun diyeyim.  :D
1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

Maşallah  :nazar:  Sebring sesini sabah alarmı olarak kullanan sitede komşularım varmış. Signore satıldıktan sonra abi alarm kurmamıza gerek olmuyordu sen 7buçukta çıkarken bizi ne güzel kaldırıyordun diyen çok komşum oldu  :-[    Kapalı garaj senfonisini çok özlüyorum.   :clover:

Hakan cidden sebring öyle bir egzoz. İlk çalıştığında çok gürül gürül iken rölanti normale dönünce gaza basmassan hiç sesi yok. Bu arada komşular ne şanslıymış her sabah senfoni.  :lol: Ben de eve gelen hafif yokuşu çıkarken usulca 2 den 1 e çekip ara gaz vererek ben geldim diyorum genelde.  :lol:
1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

Maşallah Kaan.. rengi duruşu basıklığı koltukları herşeyiyle tadında. Kazasız belasız  :serefe:

Ayrıca... Sebring candır  8)

Saol Kuti abi.  :alfisti: Valla planlarım var köklü değişiklikler için ama bu aralar vakit ve nakit uyduramıyorum. Ama değişik planlarım var. Müsait olduğun bir haftasonu uğrayıp babamın emaneti alırken fikirlerini alıcam.
1 hayal
5 duyu
6.his

mustafa26

Baktıkça insana huzur veren ve tebessüm ettiren nadir güzellikte bir 156 görebilmek giderek zorlaşıyor. Böyle 156'ları görmek şahane. Bu kadar Alfa Romeo'ya aynı anda sahip olabilmek kaçıncı seviye onu bilemiyorum  :alkis:
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

Kaan

Baktıkça insana huzur veren ve tebessüm ettiren nadir güzellikte bir 156 görebilmek giderek zorlaşıyor. Böyle 156'ları görmek şahane. Bu kadar Alfa Romeo'ya aynı anda sahip olabilmek kaçıncı seviye onu bilemiyorum  :alkis:

Teşekkür ederim.  :) Elimizden geldikçe ailece iyi bakmaya çalışıyoruz. Aslında haneden şimdilik eksilen bir Alfa var. Foruma yazmak aklıma gelmemişti. Bu vesile ile bilgi vermiş olayım. GT'yi aldıktan birkaç ay sonra geçtiğimiz günlerde eski sahibine geri verdik. Babamların evi şuan kentsel dönüşüm sürecine girebilir. O yüzden ileride maddi olarak sıkıntı çekmemek için GT ile yolları şimdilik ayırdık. Ama gözümüz arkada değil. Bir Brera ile otoparkta dinleniyorlar.  :alkis: Belki ilerleyen zamanda yine geri döner.  :haydi:
1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

Biraz gecikmeli de olsa güzel bir poz vardı ama nedense çok düşük çözünürlük ile yükleniyor. Daha sonra tekrar deneyeceğim.
1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 hayal
5 duyu
6.his

berkealkan

Herkese iyi haftalar. Pazar günü meditasyon amaçlı 3 saat iç-dış güzelce temizlik yaptım. Ama kanter içinde kalınca resim çekmek için bir yere gidemedim  Ne yazık ki fon yine aynı kaldı. Bir de kulakların pasını silmek için sebringi kaydedecektim ama çalan alarmlar engel oldu. Yoksa kulaklık ile biraz gülümsetebilirdim sizleri.Bu arada fark ettim de hiç içeriden resim almamışım. Esen kalın.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Mübarek sanki 2024 çıkışlı, maşallah  :nazar:
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)

Kaan

You are not allowed to view links. Register or Login kanka JAS10'a ayıp oluyor.  :alfisti:
1 hayal
5 duyu
6.his

kuti147

.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kaan ım buyur bu daha net sanırım :)

34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS