Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV V6 TB 1997

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emre Sezen

You are not allowed to view links. Register or Login
Rica ederi, benimkindede anlamamislardi tecrubede....araci birakin kacak varmi kontrolunu yapacagiz dedimustam...ertesi gun 4. Silindirden kacagin oldugunu soyledi...contayi cikardilar gercekten curumustu..her silindird vardi fakat 4.silindirdeki delik curuk barizdi....evet antifiriz deposu o isaretli yer,eger orda bir eksilme olmuyorsa contada bir kacak yok demektir...benimki bir haftada min cizgisine dusuyordu...takip etmek lazim...ama dedigim gibi bizim aracpar nedense daha fazla beyaz duman atiyor-ozellikle 10 derece ve altina dustugunde hava...biz beyaz beyaz gidiyoruz simdi...takmiyorum artik :D.

özellikle ilk baktığım yer o depo oldu, hatta servis sonrası neden max. göstergesini geçmişler diye söylendim kendi kendime  :) hala da üzerinde max. çizgisinin, motor ısısıda normal, sıkışık trafiğe girmezsem 70 i geçmiyor, derin bir nefes alsam mı acaba  :o

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Alper

Rica ederi, benimkindede anlamamislardi tecrubede....araci birakin kacak varmi kontrolunu yapacagiz dedimustam...ertesi gun 4. Silindirden kacagin oldugunu soyledi...contayi cikardilar gercekten curumustu..her silindird vardi fakat 4.silindirdeki delik curuk barizdi....evet antifiriz deposu o isaretli yer,eger orda bir eksilme olmuyorsa contada bir kacak yok demektir...benimki bir haftada min cizgisine dusuyordu...takip etmek lazim...ama dedigim gibi bizim aracpar nedense daha fazla beyaz duman atiyor-ozellikle 10 derece ve altina dustugunde hava...biz beyaz beyaz gidiyoruz simdi...takmiyorum artik :D.

özellikle ilk baktığım yer o depo oldu, hatta servis sonrası neden max. göstergesini geçmişler diye söylendim kendi kendime  :) hala da üzerinde max. çizgisinin, motor ısısıda normal, sıkışık trafiğe girmezsem 70 i geçmiyor, derin bir nefes alsam mı acaba  :o
Yalnız 70 i geçmiyorsa buda sorun bence.
Onun 85-95 arası bir yerlerde olması gerek bence.
70 hele hele altı termostatda sorun var demek oluyor.

Anıl

Mesajda da yazdığım ve arkadaşların belirttiği gibi genleşme su seviye kabını kontrol edin,kısa sürede azalma varsa,bu problemi gösterir,bunun yanında motor ısındığında ya da uzun yoldan geldikten sonra dahi egzozdan aşırı su gelmesi de örnek olabilir. Ben bundan 1.5 sene önce conta yaktım,nasıl oldu derseniz,akşamüstü civarları motoru temizlemiştim,yağına-suyuna baktım,yaklaşık 65-70 derece sıcaklıktaydı motor,bu genleşme kabını açıp az bir su ekledim ve kapadım,sabahı 30km yola giderken yolun yarısında yokuşta hararetin 100 dereceye yaklaştığını farkettim,hemen durdum,hava da soğuktu motor soğudu,90'ı geçirmeden dura kalka servise gittim. Usta baştan baktı,yokladı,kendini belli etmedi sonra egzozdan aşırı duman ve su çıkmaya başladı. Conta sizlere ömür,çürümüş,yaştan dolayı!Benimde motor çok sıcak olmasa da su eklemem bu olayı tetiklemiş,esasında iyi de olmuş,başka bir yerde beni zaten bırakacakmış. Bir durum daha var bizde conta değişimi için motor sökülüyor >:( karşınıza kamyon motoru gibi bir V motor çıkıyor,gören 4litre amerikan zanneder :)
Bu arada bizim araçlarda hararet 80 derecede durur,yani 90'ın 2-3mm altında bir yerlerde ibrenin sabit olması gerekir,tam 90'a geldiğinde fan açar, onuda yoldaysanız motorun anlık dalgalanmasından veya aydınlatmalardaki hafif gidip gelmeden de anlarsınız,sesini duymasanızda.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

agucba

Servis tüm kontrolleri yapsa da contanın çürük olup olmadığını kontrol edip görme imkanı yok ne yazık ki. Ve yukarıda da bahsedildiği gibi, antrifriz değişimi veya ilavesi sonrasında çürümüş olan contalar, antifrizin etkisi ile artık görevini yapamaz duruma geliyorlar. Görünen o ki sizde bu durum oldu. Su kaybı çok fazla ileri dereceye gelmeden servise gidip tamir yoluna gitmeniz en iyisi olacaktır.

///////////////

Emre Sezen

Hiç su eksiltme yok, ve Anıl bey durumun normal olduğunu söyledi. neticede en tecrübeli gtv sahiplerinden. :) bugün lastik almaya gidicektim, lastik parası contaya dönmesin. :)

Anıl

Ben bir süre durumu gözlemleyin derim,aşırı su eksilmesi olmasın,aralıklarla da hararet göstergesine bakmanızı tavsiye ederim,benim gözüm benzin ibresinde sıksık olduğundan harareti de sık kontrol ediyorum.Soğuk havada egzozdan çıkan dumanla bu olayı görmek biraz zor,benimkinden de acayip duman çıkıyor,arkadaki araç kayboluyor içinde :)
Conta olayı çok sinsidir,biranda da olabilir! Üzerindeki conta değişmiş mi onu bilmek gerekir,söküp durumunu görmeden bu işin garantisi yok,bende söktüğümüzde fabrika contası çıktı :) Komple conta takımı(sadece kapak değil) 450Tl idi,motor söküm+gerekirse kapak düzeltme(bende bu durum yoktu),toplamda 1500TL'yi bulur,servisine göre!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Ben bir süre durumu gözlemleyin derim,aşırı su eksilmesi olmasın,aralıklarla da hararet göstergesine bakmanızı tavsiye ederim,benim gözüm benzin ibresinde sıksık olduğundan harareti de sık kontrol ediyorum.Soğuk havada egzozdan çıkan dumanla bu olayı görmek biraz zor,benimkinden de acayip duman çıkıyor,arkadaki araç kayboluyor içinde :)
Conta olayı çok sinsidir,biranda da olabilir! Üzerindeki conta değişmiş mi onu bilmek gerekir,söküp durumunu görmeden bu işin garantisi yok,bende söktüğümüzde fabrika contası çıktı :) Komple conta takımı(sadece kapak değil) 450Tl idi,motor söküm+gerekirse kapak düzeltme(bende bu durum yoktu),toplamda 1500TL'yi bulur,servisine göre!

Durum o kadar aynı ki, gözüm benzinde sürekli  :) tabi ona bakarken hararet kontrolü de devamlı yapılıyor. soğuk havada arka taraf iptal oluyor resmen. :)

bu arada su seviyesi max. yazısının bir parmak üstünde, zararı dokunur mu?

Emre Sezen

Yalnız 70 i geçmiyorsa buda sorun bence.
Onun 85-95 arası bir yerlerde olması gerek bence.
70 hele hele altı termostatda sorun var demek oluyor.

70 düz yolda hiç durmazsam gördüğüm değer ,yoksa iki trafik ışığıdan 85 civarlarına ulaşıyor hemen.
Ki çok normal geliyor, anıl bey daha önce bir konuda bahsetmişti aracın hava alıcak yeri yok diye  :)
bir de turbo veriyor ısıyı, oluyor v6 mangal. :) :)

Alfadanadam

Takip edilmesi iyi elbette ama bence boşa evham yapıyorsunuz. Kaşdı ki şu an itibariyle yapılabilecek başka birşey yok. Yeni değişen antifriz sonrası belki conta yola girmiş diye varsayılabilir önlem olarak ama öyle bile olsa sadece şüphe ile de motor indirilmez ki :) siz bir süre çok tadını almadan biraz tedbirli kullanın bence yeterli.

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Emre Sezen

Takip edilmesi iyi elbette ama bence boşa evham yapıyorsunuz. Kaşdı ki şu an itibariyle yapılabilecek başka birşey yok. Yeni değişen antifriz sonrası belki conta yola girmiş diye varsayılabilir önlem olarak ama öyle bile olsa sadece şüphe ile de motor indirilmez ki :) siz bir süre çok tadını almadan biraz tedbirli kullanın bence yeterli.

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Sağolun hocam, bir süre turboyu devreye almayız napalım  :) :) 2000 d/d vites değiştiririz, havalar ısınınca bi daha bakarız dumana ona göre bir karar alırız artık  :)

agucba

Yahu, motoru indirin diyen olmadı ki.  :) Tedbir, kontrol amaçlı olarak servise gidilmesinde yarar var dendi. Diyelim ki gerçekten conta gitti. Bu durumda kısa zamanda servise gidilmeli ki ömrü bitmiş contadan dolayı oluşacak hasarlar ile karşılaşmadan önlem alınmış olsun.  ;)

///////////////

Emre Sezen

Yahu, motoru indirin diyen olmadı ki.  :) Tedbir, kontrol amaçlı olarak servise gidilmesinde yarar var dendi. Diyelim ki gerçekten conta gitti. Bu durumda kısa zamanda servise gidilmeli ki ömrü bitmiş contadan dolayı oluşacak hasarlar ile karşılaşmadan önlem alınmış olsun.  ;)

Sadece üst kapağı açtırarak görülebilir mi acaba problem??

Bu arada bugün 8 yıllık lastiklerimizden kurtulduk.  :haydi:

Fiction

Öncelikle GTV hayırlı olsun. Bende paramı denkleştirebilince kesinlike GTV alıcam , 22 yaşındayım ve en son 3.5 yıl önce ehliyet sınavında araba sürdüm , bu yüzden teknik anlamdaki bilgilerim sadece okuduklarımla kısıtlı ve gtv alınca bilgisizliğimden dolayı bu tarz sorunları fark bile etmeyip daha büyük sorunlara neden olucağımı düşünüyorum:)
GTV 2.0 TS Phase 2

Emre Sezen

Sonunda dayanamadım, dün aklımı karıştıran beyaz duman için, hava koşullarına ve mesafeye aldırmadan ( bilen bilir b.evler 'den maslak oto sanayi ) öğleden sonra trafiğinde düştüm servis yoluna.

Yoğun trafikte araba iyice ısındı termostatı 95 leri görür oldu, istediğimde buydu motor maksimum sıcaklıkta iken o dumanı servise gösterebilmek.

Neyse uzun ve sıkışık istanbul trafiğinden sonra maslak milanoya vardım. Hiç stop etmeden, indim araçtan direk Yılmaz ustanın yanına , girdim koluna abi iki dakika gel dışarı dedim şu egsoza bak.

Hemen çıktık, dedim Yılmaz usta araba sıcak, bak bakalım dumana, bende gaz vereyim, önce rolantide baktı, gazladım, tekrar baktı, eğildi, kokladı, egsoza baktı, ve sonuç olarak bişey yokki yahu bunda dedi,  turbo  v6 kullanıyorsun bırakta çıksın duman dedi,tam diyecektim ki usta emin misin, (usta adama emin misin denir mi ?  :p)  ya dedim korktum antifiriz koyduk gidip contaları yemeye başlamasın, yok be dedi öyle bişey olabilir ama şu an bunda öyle bi durum yok dedi. Baktı ben tatmin olmamış gibi bakıyorum, geçti direksiyona, çıktık tecrübeye, (ki bilenleriniz vardır eskiden o da gtv kullanıyordu hatta ben bir hafta kullanmıştım o aracı, o zamanlardan içimde kalmıştı  :)) ya dedi kaç defa söyleyeceğim, arabanın maaşallahı var, çok beğeniyorum kondisyonunu dedi ve herşeyi olması gerektiği gibi dedi ve döndük servise, çay kahve derken amörtisör takozlarımın siparişi verilmiş gelmek üzeredir dedi, eyw dedim çıktım, çaktırmadan benim aracı aldığımda bakımını yapan ustayı çağırdım dışarı , bi de ona gösterdim, (paranoyak olmuşum  :) ) abi dedi, normal , ben yaptım bakımını, her yerini gördüm sorun yok dedi, bugün bir gtv daha geldi dedi, aynıydı onda da diye iyice rahatlattı beni.  :)

Sonuç olarak dumanlı gtv'im ve ben mutlu mesut ayrıldık servisten. :nazar:

wolkanku

öyle bir yazmışsın ki , elim ağzımda eyvah ne çıktı acaba diye okudum sonuna kadar :)

geçmiş olsun..bol dumanlı, kazasız gazlamalar :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Emre Sezen

öyle bir yazmışsın ki , elim ağzımda eyvah ne çıktı acaba diye okudum sonuna kadar :)

geçmiş olsun..bol dumanlı, kazasız gazlamalar :)

:) :) sağolasın, o hissi yaşamak kötü gerçekten.  :) :) ki iki gündür uyutmadı beni, okumadığım,izlemediğim egsoz kalmadı  :)

cem_dogan

Sonunda dayanamadım, dün aklımı karıştıran beyaz duman için, hava koşullarına ve mesafeye aldırmadan ( bilen bilir b.evler 'den maslak oto sanayi ) öğleden sonra trafiğinde düştüm servis yoluna.

Yoğun trafikte araba iyice ısındı termostatı 95 leri görür oldu, istediğimde buydu motor maksimum sıcaklıkta iken o dumanı servise gösterebilmek.

Neyse uzun ve sıkışık istanbul trafiğinden sonra maslak milanoya vardım. Hiç stop etmeden, indim araçtan direk Yılmaz ustanın yanına , girdim koluna abi iki dakika gel dışarı dedim şu egsoza bak.

Hemen çıktık, dedim Yılmaz usta araba sıcak, bak bakalım dumana, bende gaz vereyim, önce rolantide baktı, gazladım, tekrar baktı, eğildi, kokladı, egsoza baktı, ve sonuç olarak bişey yokki yahu bunda dedi,  turbo  v6 kullanıyorsun bırakta çıksın duman dedi,tam diyecektim ki usta emin misin, (usta adama emin misin denir mi ?  :p)  ya dedim korktum antifiriz koyduk gidip contaları yemeye başlamasın, yok be dedi öyle bişey olabilir ama şu an bunda öyle bi durum yok dedi. Baktı ben tatmin olmamış gibi bakıyorum, geçti direksiyona, çıktık tecrübeye, (ki bilenleriniz vardır eskiden o da gtv kullanıyordu hatta ben bir hafta kullanmıştım o aracı, o zamanlardan içimde kalmıştı  :)) ya dedi kaç defa söyleyeceğim, arabanın maaşallahı var, çok beğeniyorum kondisyonunu dedi ve herşeyi olması gerektiği gibi dedi ve döndük servise, çay kahve derken amörtisör takozlarımın siparişi verilmiş gelmek üzeredir dedi, eyw dedim çıktım, çaktırmadan benim aracı aldığımda bakımını yapan ustayı çağırdım dışarı , bi de ona gösterdim, (paranoyak olmuşum  :) ) abi dedi, normal , ben yaptım bakımını, her yerini gördüm sorun yok dedi, bugün bir gtv daha geldi dedi, aynıydı onda da diye iyice rahatlattı beni.  :)

emin ol çonta yandığında çok rahat anlarsın :)yolda çevrede denk geldiğim birkaç araç tan başka egzozdan duman gelmesini görmemiştim.ta ki geçen ay babamın araçını görene kadar :)yaklaştım baba bir anormallik var dedim.oda dünden beri böyle dedi ne oldunu anlamamış soğuktan felen sanmış.stop et bi bakim dedim yağ cubuğunu cektim rengi kaçmiş bej renginde.çontayı ben deyiştirdim  trigeri ustam ayarladı.bende ilk kez motoru yarımda olsa toplamış oldum :)
alfa sevgisi

Emre Sezen

emin ol çonta yandığında çok rahat anlarsın :)yolda çevrede denk geldiğim birkaç araç tan başka egzozdan duman gelmesini görmemiştim.ta ki geçen ay babamın araçını görene kadar :)yaklaştım baba bir anormallik var dedim.oda dünden beri böyle dedi ne oldunu anlamamış soğuktan felen sanmış.stop et bi bakim dedim yağ cubuğunu cektim rengi kaçmiş bej renginde.çontayı ben deyiştirdim  trigeri ustam ayarladı.bende ilk kez motoru yarımda olsa toplamış oldum :)

e o zaman benim aracı görseniz o da anormal gelecektir size  :) çünkü bence de öyle ama usta bu araçta bu normal diyor :) çevredeki araçlarda duman göremiyorm ama bende var, ama dün itibariyle kafam rahat, gerçi yine suya felan bakıyorum ama  :p bişey cıkarsa Yılmaz usta yapar artık, ben ayağına kadar getirdim sonuçta  :)

cem_dogan

e o zaman benim aracı görseniz o da anormal gelecektir size  :) çünkü bence de öyle ama usta bu araçta bu normal diyor :) çevredeki araçlarda duman göremiyorm ama bende var, ama dün itibariyle kafam rahat, gerçi yine suya felan bakıyorum ama  :p bişey cıkarsa Yılmaz usta yapar artık, ben ayağına kadar getirdim sonuçta  :)
o kadar duman bendede var :) benim kanatimce aracınız ın maşşallahı var göllünüzü ferak tutun.bişey cıkarsa zaten dediğiniz gibi olur ;)
alfa sevgisi

Emre Sezen

alfisti'ye sormuşlar en sevdiğin renk hangisi ?.....  :) :) :)

tugrul

Maşallah gün geçtikçe güzelleşiyor :nazar: :nazar:
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Emre Sezen

eyw. sabah zeki ustayı gördü tanıştı belki ondandır.  :) :) :)

Volkey

Maşallah Emre, on numara ;)

Alfadanadam

Selamımı unutmadın inşallah :)

Emre Sezen

Selamımı unutmadın inşallah :)

tabi ki ilettim, bülent abi, özellikle söyledim, tavsiye edenler ve selamını gönderenler diye.  :)