Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

İlk ama son olmayacak Alfa Romeo'm : 156

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

magiciantesla

Herkese selamlar, saygılar.
Aslında 2 sene önce aranıza katılmıştım. Maalesef bakımsız kalmış şu yavrucağı sahiplenerek:
Lakin bir konu açmak şimdiye nasip oldu. Bakımsız kalsa da alır almaz yürüten durduran ne varsa gereken müdahaleler sonucu bana hala hiç bir sıkıntı çıkarmadan 20 bininci kilometremizi bugün devirdik. Ufaktan bir merhaba.  :clover: :clover:

Aracın geçmişi : 2004 Temmuz da kendini yollarda bulan aracım 2008 Ekime kadar kazasız belasız yaklaşık 14000 km yapıyor. 2008 Ekimde bir kavşakta sağ ön çamurluk, far ve tampon sizlere ömür. Daha üzerinden 15 gün geçmemişken 2008 Kasımda birde arka tamponu kaybediyor genç yaşta. Bu kazaları dışında başka kazaları olmuyor, onlarda dış kaporta parçaları olduğu için beni düşündürmedi alırken. Amca yaşlı olduğu için ufak tefek sürtmeler göçüklerle 2013 yılına 54 bininci km'sine kadar en mutlu günlerini geçirdiğini biliyorum. çünkü yollarda, bir kenarda beklemiyor araç sahibi amca vefat edene kadar. Km sorgularında ve ilk sahibinin çocuklarından öğrendiklerim. Sonrasında ise maalesef bir garaj köşesinde bizim de gaz pedalımıza basan yok mu derken arada bir ekstra araç muamelesi görüyor ailede. Ha bir de iki sene de bir muayeneye gitmiş gelmiş işte. Yaklaşık 75 bin km de videodaki hali ile sahibi oldum. İlk etapta kaporta hariç yapılması gerekenleri yaptım, benim de ilk aracım olduğu için göçük çizik vs komple kapsamlı bakılır diye. Sağolsun kendisi de bana başka hiç bir masraf açmadı.

Son güncel hali, zamanla ekleme yapacağım geriye dönük ya da güncellemeleri: You are not allowed to view links. Register or Login

There is no exquisite beauty... without some strangeness in the proportion.

Testarossa

this is all about passion

kuti147

Kazasız belasız keyifle kullanın, 156 keyifli arabadır.
Bu renk 156 nın hatlarını çok güzel gösterir. Tabiki kişisel zevktir, neonları ve scudetto içinde ki ledleri sökerdim. Ön lipin montajında da ufak tefek oturmayan yerler gözüme çarptı biraz ☺️ tabi dediğim gibi kişisel zevktir, siz alfanıza baktığınızda içinize sinmesi ve yüzünüzü güldürmesi en önemlisidir zaten  :alfisti:
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

magiciantesla

You are not allowed to view links. Register or Login
Nfs underground işi Neonlar fena

O nesilden olunca, bir 156 ya yakışmayacak diye düşünsem de yapmadan duramadım. :D

magiciantesla

Kazasız belasız keyifle kullanın, 156 keyifli arabadır.
Bu renk 156 nın hatlarını çok güzel gösterir. Tabiki kişisel zevktir, neonları ve scudetto içinde ki ledleri sökerdim. Ön lipin montajında da ufak tefek oturmayan yerler gözüme çarptı biraz ☺️ tabi dediğim gibi kişisel zevktir, siz alfanıza baktığınızda içinize sinmesi ve yüzünüzü güldürmesi en önemlisidir zaten  :alfisti:

Teşekkür ederim.
Benim de sevmediğim kısmı rengi. Araç bence komple boya istiyor, ufak tefek çizikleri göçükleri her parçasında var. Gerekmez diyor herkes ama benim gözüme batıyor, öyle bir operasyona girersem rengi de değiştirmeyi düşünüyorum Jamara tabi favorim.

Scudettodakileri uzunlara bağladım, sürekli yanmıyor yani, demnonun ledleri kristal bir görüntüsü var yanmazken de hoş duruyor scudettonun içinde zannımca. Ön lipi kendim montajladım giulietta uyumlu lipti aslında o yüzden uyarlamaya çalıştım. Şu anda yanlardaki neonları söktüm. O resimlerdeki lip kırıldı daha düşük profilli bir lip aldım aynısından ve onun içine led koydum sadece neon gibi. O da zaten kontrolcülü kumandalı olduğu için genelde kapalı arada işte atmosfer olsun diye yakıyorum. Teşekkür ederim düşünceleriniz için.

kuti147

Teşekkür ederim.
Benim de sevmediğim kısmı rengi. Araç bence komple boya istiyor, ufak tefek çizikleri göçükleri her parçasında var. Gerekmez diyor herkes ama benim gözüme batıyor, öyle bir operasyona girersem rengi de değiştirmeyi düşünüyorum Jamara tabi favorim.

Scudettodakileri uzunlara bağladım, sürekli yanmıyor yani, demnonun ledleri kristal bir görüntüsü var yanmazken de hoş duruyor scudettonun içinde zannımca. Ön lipi kendim montajladım giulietta uyumlu lipti aslında o yüzden uyarlamaya çalıştım. Şu anda yanlardaki neonları söktüm. O resimlerdeki lip kırıldı daha düşük profilli bir lip aldım aynısından ve onun içine led koydum sadece neon gibi. O da zaten kontrolcülü kumandalı olduğu için genelde kapalı arada işte atmosfer olsun diye yakıyorum. Teşekkür ederim düşünceleriniz için.

Sonuçta burası bir forum, herkes saygı çerçevesinde fikrini belirtmekte özgür. Benim ilk mk2 147 ye Lip taktığım zaman beni forumdan afaroz edeceklerdi de söküp kurtulmuştum 😂

Benim 147 de sizin favori renginiz ama ben komple boyatırsam ya Etna Black ya da rosso kırmızıya çevirmek isterim, zevkler renkler dediğimiz gibi :)

Ön Lip olarak ben oem cupra Lip kullanmıştım 156 ss imde. Konusu da mevcut sitede "Signore 156" olarak. Gerçi forumda 3 farklı kişiden konusu mevcut ayrı konu 😂
Bende sizin gibi hem 156 da hem 147 de Lip montajını kendim yaptım. 156 da çok daha kolay ama 147 baya uğraştırdı. 156 nın tampon yapısı cupra lipe çok uygun
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

magiciantesla

Sonuçta burası bir forum, herkes saygı çerçevesinde fikrini belirtmekte özgür. Benim ilk mk2 147 ye Lip taktığım zaman beni forumdan afaroz edeceklerdi de söküp kurtulmuştum 😂

Benim 147 de sizin favori renginiz ama ben komple boyatırsam ya Etna Black ya da rosso kırmızıya çevirmek isterim, zevkler renkler dediğimiz gibi :)

Ön Lip olarak ben oem cupra Lip kullanmıştım 156 ss imde. Konusu da mevcut sitede "Signore 156" olarak. Gerçi forumda 3 farklı kişiden konusu mevcut ayrı konu 😂
Bende sizin gibi hem 156 da hem 147 de Lip montajını kendim yaptım. 156 da çok daha kolay ama 147 baya uğraştırdı. 156 nın tampon yapısı cupra lipe çok uygun

Özellikle neonların olmadığı fotoğrafları mı seçsem demiştim ilk aforoz olmamak için bende  :D Aklımda bir jant seçeneği var mesela alırsam muhtemelen başlığı linçlemeyiiiiiin diye atmak zorunda kalacağım.

Etna black ile jamara arasında hep gidip geliyorum. Bugün jamara daha hoş geliyor. Boyatırsam eğer bir anda Etna da olabilir sonuç  :D

Lip seçerken görmüştüm diye hatırlıyorum. Benim de en çok gördüğüm cupra lipiydi ama led de yapmak istediğim için sonuç bu lipten oldu. Bolu'dayım malum yollar, bu da kırılır yakında zaten.

radar54

Öncelikle hayırlı olsun resmen samanlıktan çıkarmışsınız. Ancak bu kadar orijinal bi 156 orijinal yağ filtresi takmanızı beklerdim.  :alfisti:
Ön lipe konu olan Signore 4 sene benimle Aydın'ın parke yollarında kırılmadan yaşadı. Şuan yine İstanbul'un yollarını aşındırıyor. You are not allowed to view links. Register or Login takmıştı çok emek harcadığı bir araçtı ellerine sağlık.  :arkadasim: Her halde bi 6 senedir Signore ile dolaşıyor cupra lip  :kahve:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

magiciantesla

Öncelikle hayırlı olsun resmen samanlıktan çıkarmışsınız. Ancak bu kadar orijinal bi 156 orijinal yağ filtresi takmanızı beklerdim.  :alfisti:
Ön lipe konu olan Signore 4 sene benimle Aydın'ın parke yollarında kırılmadan yaşadı. Şuan yine İstanbul'un yollarını aşındırıyor. You are not allowed to view links. Register or Login takmıştı çok emek harcadığı bir araçtı ellerine sağlık.  :arkadasim: Her halde bi 6 senedir Signore ile dolaşıyor cupra lip  :kahve:

teşekkür ederim :clover:
Maalesef ben de videoyu izlerken bir çok kısmında üzüldüm. Aracı ben aldıktan sonra yayınladılar videoyu ticari bir şey olmasın diye. Uzunca bir liste ve 1 haftalık mesai sonrası şu an bir alfistanın isteyeceği kıvamda o konularda. Signore gerçekten nazara gelecek bir araç olmasına rağmen o konuda iyi kotarmış. Yoncam yok şu an hala, sanırım bendeki ilk lipin ömrü ondan kısa oldu. :D