Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Loading Project ProDrive 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ucarozcan

Herkese Merhabalar,
   Alfa 159 hikayemden başlayayım ilk başta. Üniversiteye giderken karşıma bir vişne çürüğü 159 çıktı. Aman Allahım bu ne güzellik bu nasıl bir bakış derken aklıma kazınmış resmen. 159'a binme hayali ile geçti üniversite yılları. Üniversite bitti sınavlar iş derken araba  almak için gerekli maddiyatı sağladık ve hayallerimizin peşinde koşma zamanı geldi 1-2 yıl önce You are not allowed to view links. Register or Login adıyla forumdaki arkadaşın arabasını beğendim almak için Antalyaya gittim.Araba alım satımlarda her zaman birisini yanımızda bulundururuz ya bende hani yabancısı olduğum bir yerde bir tanıdık olsun da herhangi bir yanlışlığa kandırılmaya mahal vermeyelim diye Antalyada tanıdıklar vasıtasıyla bir amca ile araba almaya gittim. Arabayı ilk gördüğümde adeta büyülendim ordaki arabalar arasında ben buradayım diyor. Benim tanıdık amca arabayı gördü markayı öğrenince ben sana bu arabayı aldırmam dedi başka bir şey demedi. Amca etme eyleme ben bunun için geldim bütün sorunlarını iyisiyle kötüsüyle biliyorum desem de saatlerce di döksem de fayda etmedi. Bir türlü ikna edemedim ve amca beni ikna etti ve vw bayisine gittik. jetta, passat derken Seat bayisi de yanındaydı oraya baktık ve bana bir 1.2 Toledo aldık. Bir sünger çektim 159 hayallerine...
    Sonra gel zaman git zaman kredi işlerini bitirdim araç tam borçsuz duruma geldi aklım yine kaymaya başladı 159'a 3 ay civarı forumda araştırmalar konuşulanlar derken You are not allowed to view links. Register or Login arabayı satmaya karar verdiğini ama acelesi olmadığını söyledi. Özelden mesaj atarak benim aracına talip olduğumu ve elimdeki arabanın satılırsa senin arabayı alacağımı söyledim. Beni dinlemedi :) arabasını satılığa çıkardı ben kredi işine girdim 3 gün içinde arabayı aldım.
   Halen elimdeki araba 1 aydan fazladır satılık  ve satamadım.

Aracı alırken You are not allowed to view links. Register or Login ya güvenerek detaylı expertiz 'e sokmadık.
   Arabanın kontrollerini Carium da yaptırdık.
   Genel olarak araba kondisyon iyi durm da tavan, arka kaput ve motor kaputu hariç lokal boya var denildi.
   Debriyaj sıyırması var denildi. You are not allowed to view links. Register or Login ben arabayı aldığımda da aynı sorunu söylediklerini ama pek bir sorun yaşamadığını söyledi.
   İstanbuldan gelirken araçta bazı uyarı lambaları yanmaya başladı ve You are not allowed to view links. Register or Login ile yaptığımız görüşmeler sonrası yolda gitmeme neden olacak sorunlar olmadığı için Mersin'e kadar devam ettim. Servise gittiğimde pedal yayından dolayı o uyarıları aldığımı ve emaneten bir yay taktı.

Araçla ilgili ilk izlenimlerim;

• Daha öncede benzinli araç kullandığımdan ilk dikkatimi çeken rölantide ki motor sesi ama araba yolda gidince pek motor sesi almadım.
  • Bu araba ile otobanda yavaş gitmek elde değil 210 km\saat hızlara kadar çıktım yüksek hızlarda arabada rüzgar sesi fazlalaştı.
  • 19' janttan mı kaynaklı anlamadım ama yol sesini araba alıyor ve bozuk yolda pek sürülecek gibi değil.
  • Virajlara 200 km\saat hızlarda bile girsen sorunsuz bir şekilde yoluna devam ediyor. Yoldan çıkarması biraz zor.
  • Yazılımlı araç ve uzun yolda 150 ve üstü hızlardan inmedim ortalama tüketim 8 lt/100 km
  • Bir haftadır şehir içi az trafik yollarda şimdiye kadar 6,6 lt/100 km değerleri gördüm. (ortalama 2 günde 0,1 litre artıyor. bakalım nerede duracak ortalama tüketim.)

Araçta ;

• orijinal Tİ Marşpiyeller,
  • orijinal double din,
  • 19" BBS CH  jant,
  • Alpine Sbg 844 BR + Hifi 404 Amfi,
  • Ti pedal seti,
  • Eibach Pro kit Yay,
ve daha fazlası mevcut.

Yapmayı düşündüğüm maddiyatı düzelttikten sonra ti jant almak.

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

wolkanku

öncelikle hayırlı olsun özcan bey  :nazar:
fotorafları başka bir plaka ile görünce bir garip oldum :) , jantları orjinal renge çevirdiğiniz için, Ti jant öncesinde, metal ayna kapaklarını alın derim..ben jantları fümeye çevirmeyecek olsam onları alacaktım ama kısmet değilmiş.
bakımı da yaptırdığınıza göre artık 1 yıl kafanız rahat, muayene için de 2 yıl kafanız rahat güle güle binin inşallah.
telefonda da söylediğim gibi 159 için cepte her zaman aylık 200 TL kenarda bulundurmak gerekir, yaşından dolayı zaman zaman küçük pürüzleri çıkabilir, ancak 4 yaşını geçen her araç için durum böyle...
sorularınız olursa, forumdaki herkes seve seve cevaplayacaktır, ben de buradayım zaten..
keyifli günlere..
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

a-y-k-u-t

yeni bir şey yaratacaksan eskiyi tamamen yok et!!

salihyksk

hayırlı olsun çok beğendiğim bir araçtı size nasipmiş bende mersinde trafikte paso 159 arıyor gözlerim bugüne kadar 3 tane gördüm 2 tane beyaz 1 tane siyah bu arabanın mersine geldiğini görünce şimdi sevindim nedense :)  tanışıp görüşmeyi isterim :) 159 unuzuda yakından görmeyi tabiki  :)

talin

hayırlı olsun kazasız belasız...
if in doubt, flat out!
Insignia OPC

schumi

Her iki taraf içinde tekrar hayırlı olsun,kazasız belasız...

krm1983

Hayırlı olsun. Güzel seçim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login
öncelikle hayırlı olsun özcan bey  :nazar:
fotorafları başka bir plaka ile görünce bir garip oldum :) , jantları orjinal renge çevirdiğiniz için, Ti jant öncesinde, metal ayna kapaklarını alın derim..ben jantları fümeye çevirmeyecek olsam onları alacaktım ama kısmet değilmiş.
bakımı da yaptırdığınıza göre artık 1 yıl kafanız rahat, muayene için de 2 yıl kafanız rahat güle güle binin inşallah.
telefonda da söylediğim gibi 159 için cepte her zaman aylık 200 TL kenarda bulundurmak gerekir, yaşından dolayı zaman zaman küçük pürüzleri çıkabilir, ancak 4 yaşını geçen her araç için durum böyle...
sorularınız olursa, forumdaki herkes seve seve cevaplayacaktır, ben de buradayım zaten..
keyifli günlere..
Plakayı, sigorta ve kaskoda indirim olacak dedikleri için değiştirdim ama herhangi bir indirim olmadı ve üstüne üstlük plaka değişikliği için 150 tl harcadım. 34  daha iyiyidi. pişman oldum değiştirdiğime.

Sizinde yeni arabanız hayırlı uğurlu olsun. iyi günlerde  kullanmanız dileklerimle. :clover:

Yapılacaklar arasına ekleyeyim: Metal ayna kapakları..

hayırlı olsun her iki tarafa
hayırlı olsun kazasız belasız...
Her iki taraf içinde tekrar hayırlı olsun,kazasız belasız...
Hayırlı olsun. Güzel seçim.
İyi dilekleriniz için teşekkürler. :clover:
hayırlı olsun çok beğendiğim bir araçtı size nasipmiş bende mersinde trafikte paso 159 arıyor gözlerim bugüne kadar 3 tane gördüm 2 tane beyaz 1 tane siyah bu arabanın mersine geldiğini görünce şimdi sevindim nedense :)  tanışıp görüşmeyi isterim :) 159 unuzuda yakından görmeyi tabiki  :)
Tabi ki tanışmayı isterim.Mersin de varsa başka arkadaşlarla da tanışmak isterim. :serefe:

wolkanku

özcan bey, ben trafik müşaviri olmadığım için net bilememiş olabilirim, yıllardır duyduğum bildiğim, istanbul plaka olduğu zaman kaskonun ve trafik sigortasının yüksek olduğuydu, cebinizden yüksek rakamlar çıkmasın istediğim için böyle bir bilgiyi paylaştım. 150 tl ile öğrenmiş olduk. çıkacağı varmış demek
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ucarozcan

özcan bey, ben trafik müşaviri olmadığım için net bilememiş olabilirim, yıllardır duyduğum bildiğim, istanbul plaka olduğu zaman kaskonun ve trafik sigortasının yüksek olduğuydu, cebinizden yüksek rakamlar çıkmasın istediğim için böyle bir bilgiyi paylaştım. 150 tl ile öğrenmiş olduk. çıkacağı varmış demek
Yok Volkan bey sade sen değil noterdeki adam ve başka yerden de duymuştum. Hatta sigorta yaptığım You are not allowed to view links. Register or Login' te indirim olur dediler. Sigorta ve kasko firmalarından kaynaklı da olabilir bu durum.

MuRaT34

iki taraf içinde hayırlı olsun.

allah kaza bela göstermesin  :nazar:

Tolga033

Vay vay ,demek bu 159 artik Mersin'de. Hayırlı,uğurlu olsun Özcan Bey,ben de Mersin'liyim. Kendim almış gibi sevindim. :) Allah kaza bela vermesin. 159'u Yakindan görüp, tanışmak dileğiyle.

Tapatalk 19.03

ucarozcan

Vay vay ,demek bu 159 artik Mersin'de. Hayırlı,uğurlu olsun Özcan Bey,ben de Mersin'liyim. Kendim almış gibi sevindim. :) Allah kaza bela vermesin. 159'u Yakindan görüp, tanışmak dileğiyle.
Herkese nasip olması dileklerimle.

You are not allowed to view links. Register or Login  ile mini bir buluşma düzenleyeceğiz hafta sonu müsait olursan bekleriz.

Tolga033

Herkese nasip olması dileklerimle.

You are not allowed to view links. Register or Login  ile mini bir buluşma düzenleyeceğiz hafta sonu müsait olursan bekleriz.
Uymuyor maalesef,sağlık olsun. Denk geliriz belki. :)

Tapatalk 19.03

Kurzuk

İyi günlerde kullanın Özcan Bey, çok güzel, çok özel bir 159 aldınız. Bölgemizde yollarda bu güzellikleri görmek beni çok mutlu ediyor. Bu hafta sonu bana da uygun değil ama Adana Mersin fark etmez ilk fırsatta buluşalım.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

muğlalı

Koful

Hayırlı olsun, beklenen başlık geldi  :) :)
:clover: :nazar:

ucarozcan

İyi günlerde kullanın Özcan Bey, çok güzel, çok özel bir 159 aldınız. Bölgemizde yollarda bu güzellikleri görmek beni çok mutlu ediyor. Bu hafta sonu bana da uygun değil ama Adana Mersin fark etmez ilk fırsatta buluşalım.
Uygun zamanda buluşalım.

Hayırlı olsun tekrardan.
Teşekkürler.  :clover:
Hayırlı olsun, beklenen başlık geldi  :) :)
:clover: :nazar:
Teşekkürler. Meşaleyi devraldık bakalım. :clover:

ucarozcan

Araç için ilk etapta birkaç parça malzeme aldım.
Bu arada görüş ve önerilerinize açığım.  :alfisti:

hi_cazz

Öncelikle hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın. Zaten neredeyse yapılacak birşeyi kalmamış bir 159 aldınız. Özellikle kozmetik olarak aramızdaki en detaycı adamdan araç almanız şansınıza.

Plaka olayında ise olay şöyle aslında. Bunda 4-5 ay öncesine kadar değiştirmeniz sizin yararınızaydı. Çünkü plakanın olduğu şehre göre sigorta ve kasko primi ödeniyordu. Daha sonra firmalar sistem değişikliğine gidip adrese dayalı teklif vermeye başladı. Yani plakanız ne olursa olsun artık ruhsat sahibinin adresine göre teklif alıyorsunuz. O yüzden plaka değiştirip değiştirmemek birşey ifade etmiyor.

ucarozcan

Aracı detaylı temizlik  ve boya koruma için Ziebart'a bıraktım. Yarına kadar işlemleri bitireceklerini söylediler.
Merakla beklemedeyim.
Fiyat: 850 TL

Xperia z3

wolkanku

Ben de merakla takipteyim:)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Reha

Yok Volkan bey sade sen değil noterdeki adam ve başka yerden de duymuştum. Hatta sigorta yaptığım You are not allowed to view links. Register or Login' te indirim olur dediler. Sigorta ve kasko firmalarından kaynaklı da olabilir bu durum.
Hayırlı olsun. Göz bebeği bir 159 almışsınız.
İlk sigortanızda değil ama hasarsızlık halinde sonraki dönemde fiyat İstanbul'a göre daha düşük oranda çıkacaktır. Zararınız yok yani.

ucarozcan

Herkese teşekkür ediyorum iyi dilekleri için.
Arabayı bu sabah alabildim detaylı temizlik ve boya koruma yaptırmıştım.
Detaylı temizlik konusunda beklediğim gibi olmadı yada ben mi çok detaycıyım. Farkeden birşey olmamış gibi duruyor arabanın içi. Ama halılar temiz olmuş emniyet kemeri pek temiz olmamış. Torpido ve bagaj iyi temizlenmiş.     Arabanın içinde kimyasal kokular var. İlerleyen zamanda geçer diye düşünüyorum.  Ön tamponda birkaç yer kötü durumda  boyatmak gerekecek. 
   Boya koruma işi iyi oldu. Çizikler falan gitti.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Xperia z3

wolkanku

Bence tavan döşemesi mükemmel olmuş
Emniyet kemerlerini temizlemeyi ben çok denedim ama önceki sahipleri baya iyi kirletmişti çıkmıyor
Son fotoğrafı görünce ah be dedim:)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia