Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Mito QV 2011 16LL363

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

E.Ç.M. (MiTongin)

Az sayida MiTo kullanıcılarından beklenen hareketler  :yukari-ok: eşim binmese ben daha neler yapicam da  :lol:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

LUCI0

Foruma hoşgeldiniz, hayırlı olsun QV niz :) Kazasız sürüşler...

ilkerbenli

Hayırlı uğurlu olsun :) sesi duymak lazım ama, video bekliyoruz en kısa zamanda :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
2012 Mito QV

Tolga033

Hoşgeldiniz. Maşallah.

Sent from my iPhone using Tapatalk

agucba

MiTo'nuz  hayırlı olsun ve hoşgeldiniz.

MiTo QV'dekine motor sesi değil de egzoz sesi diyelim bence.

T. Spark motorların sesleri (düşük vites ve uzun süreli yüksek devir çevirmedeki ağlamayı saymaz isek, ne yazık ki bazıları bunu çok fazla yaparak motor ömrünü inanılmaz kısaltmaktalar) kendine hastır. MiTo ve Giuliatta'da bana göre o ses yok. Bunlarda sadece egzozdan gelen var.

T. Spark 16V motorlarda gerekmesi durumunda 7.200 devir, T. Spark 8V motorlarda 6.700 çevirebilirsiniz ama 1.4 TB motorlarda nefes 5.500 devirde tükenir.  :)
Hele ki bir zamanlar hızlı sürücü  iken, chipin de yardımı ile 5.500 devirden sonraki hızlanma ve o esnada açık hava filtresinden çıkan sesin öndeki virajlar albenisi ile birleşmesi, Monreo SensaTrac amortisörler, Eibah yaylar, kule gergisi, ısınmış Bridgestone Adrenalin lastiklerin de yardımı ile otoyol kullanımları tam bir zevküsefa olmakta idi. Hey gidi günler hey.

Arese V6'sını saymıyorum.  :)  Onu da işin içine katarsak oyunbozanlık yapmış oluruz.

Neyse, eskilere çok fazla daldık.

MiTo'nuz hayırlı olsun tekrardan.  :yukari-ok:

///////////////

halil

You are not allowed to view links. Register or Login    gürkan italy car'dan gürkan değil mi? aramıza  hoşgeldin.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Aşmış

You are not allowed to view links. Register or Login
Selam Aşmış,

Mito QV 147 1.6TS ile kıyas götürmeyen bir performansa ve viraj kabiliyetine sahip minik gözüken ama içi cidden ferah olan, 4 kişi ile bile seyahate çıksanız rahat edebileceğiniz bir otomobil. Tek eksi sanırım bagaj hacmi ki bence boyutları düşünüldüğünde ihmal edilebilir. Kendi sınıfında iyi bile sayılır aslında..

1.4 Multiair çok keyifli bir motor. Düşük devirlerde cansız gibi gelebilir. Ama alışınca o kadar da sorun değil diyorsun. Üst devirlerde ise ciddi ciddi spor otomobilim ben diyor. D modunda sesi, direksiyonu ve tepkileri ile bambaşka bir karaktere bürünüyor. Bu açıdan 147 ile kıyaslanamaz diye düşünüyorum. Twinspark 120hp bu keyifi size yaşatamıyor. Hele ki sessiz bir yolda giderken motordan gelen homurtu ile turbo fısıltıları işin süsü oluyor. Teybi kapat, camları arala, eğen dur!

Standart donanımındaki süspansiyon yapısı ve viraj kabiliyeti ile de cidden çok başarılı. Ben 147'min yerden yüksek ve yumuşak sürüşünü sevmediğim için Bilstein B4 + Apexi -40mm yay + kule gergileri ile kullanıyordum. Mito QV ise Türkiye şartları ile yol tutuşu ve sertliği denince fazla bile. Standart hali oldukça tatminkar. Tabi ne beklediğinize göre değişir. Bazılarına fazla sert ve belki de konforsuz da gelebilir bu yapısı sebebiyle. Bence tam olması gerektiği gibi.

Yanıt için teşekkürler.
147'nin motor sesi yani 1.6 ts'nin sesi de oldukça hoş geliyor bana. Hatta 1.6 değil de 3000 motor bir araba kullanıyor gibi hissettiriyor. Belki yeni nesil motorlardan daha hantal kalıyor ama kendine has özellikleriyle ben seviyorum açıkçası. Tasarım anlamında da benim istediğim Alfa çizgilerinde olduğu için vazgeçemiyorum 147'den ama Mito qv teknoloji ve perfomans açısından çok aklımı çeliyor.
Benim ilk 147'imde daha sert süspansiyonlar vardı, onunla virajlarda hazdan deliriyordum, şimdiki daha yumuşak, daha konforlu fakat güven hissini azalttığı için can sıkıyor.
Neyse ilerde belki Mito'ya terfi edebilirim. Güle güle kullanın.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

gurkanlale

You are not allowed to view links. Register or Login    gürkan italy car'dan gürkan değil mi? aramıza  hoşgeldin.

Halil Abi selamlar  :clover:
Drive Tastefully..

gurkanlale

MiTo'nuz  hayırlı olsun ve hoşgeldiniz.

MiTo QV'dekine motor sesi değil de egzoz sesi diyelim bence.

T. Spark motorların sesleri (düşük vites ve uzun süreli yüksek devir çevirmedeki ağlamayı saymaz isek, ne yazık ki bazıları bunu çok fazla yaparak motor ömrünü inanılmaz kısaltmaktalar) kendine hastır. MiTo ve Giuliatta'da bana göre o ses yok. Bunlarda sadece egzozdan gelen var.

T. Spark 16V motorlarda gerekmesi durumunda 7.200 devir, T. Spark 8V motorlarda 6.700 çevirebilirsiniz ama 1.4 TB motorlarda nefes 5.500 devirde tükenir.  :)
Hele ki bir zamanlar hızlı sürücü  iken, chipin de yardımı ile 5.500 devirden sonraki hızlanma ve o esnada açık hava filtresinden çıkan sesin öndeki virajlar albenisi ile birleşmesi, Monreo SensaTrac amortisörler, Eibah yaylar, kule gergisi, ısınmış Bridgestone Adrenalin lastiklerin de yardımı ile otoyol kullanımları tam bir zevküsefa olmakta idi. Hey gidi günler hey.

Arese V6'sını saymıyorum.  :)  Onu da işin içine katarsak oyunbozanlık yapmış oluruz.

Neyse, eskilere çok fazla daldık.

MiTo'nuz hayırlı olsun tekrardan.  :yukari-ok:

Teşekkürler  :nazar:
Drive Tastefully..

gurkanlale

Yanıt için teşekkürler.
147'nin motor sesi yani 1.6 ts'nin sesi de oldukça hoş geliyor bana. Hatta 1.6 değil de 3000 motor bir araba kullanıyor gibi hissettiriyor. Belki yeni nesil motorlardan daha hantal kalıyor ama kendine has özellikleriyle ben seviyorum açıkçası. Tasarım anlamında da benim istediğim Alfa çizgilerinde olduğu için vazgeçemiyorum 147'den ama Mito qv teknoloji ve perfomans açısından çok aklımı çeliyor.
Benim ilk 147'imde daha sert süspansiyonlar vardı, onunla virajlarda hazdan deliriyordum, şimdiki daha yumuşak, daha konforlu fakat güven hissini azalttığı için can sıkıyor.
Neyse ilerde belki Mito'ya terfi edebilirim. Güle güle kullanın.

Rica ederim. Aslında 147nin halefi gibi gözükse de MiTo başka bir konsept bence. Terfi değil de bu da böyle işte bunun da tadı başka  ;)
Drive Tastefully..

gurkanlale

lık lık lık içiyoruz. NOVITEC POWERBOX ile yakıt artışı yaşadık.
Drive Tastefully..

gurkanlale

Şimdilik bu var, ama yakında bir tampondan gopro operasyonu yaparım.
Drive Tastefully..

gurkanlale

Yine deneme amaçlı bir çalışma. Vakumlu bağlantı parçasını ilk denemem olduğundan biraz da aceleye geldi fazla aksiyon yok, araba da pisti zaten.

Drive Tastefully..

gurkanlale

Yine deneme amaçlı bir çalışma. Vakumlu bağlantı parçasını ilk denemem olduğundan biraz da aceleye geldi fazla aksiyon yok, araba da pisti zaten.

Forumu aradım ama bulamadım  :S  Video eklerken ekran şeklinde açılması nasıl yapılır?
Drive Tastefully..

Gouki

Forumu aradım ama bulamadım  :S  Video eklerken ekran şeklinde açılması nasıl yapılır?

Link şu şekilde olmalı:

http://www.youtube.com/watch?v=tAomzgfek_Y

gurkanlale

Link şu şekilde olmalı:

http://www.youtube.com/watch?v=tAomzgfek_Y

Anlamadım malesef
Drive Tastefully..

gurkanlale

Deneme

Drive Tastefully..

gurkanlale

İki baykuş bir arada  :D 

Çalıların arkasından sinsi bakan süprizli fotoğraf.

Drive Tastefully..

Gouki

Her 3 Alfa da harika görünüoyr :clover: :nazar:

Adza

TR' de tek GTA arkadaki ha.. :)

MehmetMurat

Vortik ustanın GTA geldiği yer yeter :)

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 1.6 TS Facelift
33 1.5 Boxer
145 1.6 TS
145 1.7 16v Boxer

gurkanlale

Vortik ustanın GTA geldiği yer yeter :)

:yukari-ok: aynen. şansıma benim de uğamış bulundum tamamen farklı bir sebeple. Güzel denk geldi, yeni sahibi ile de tanıştım. Bursa'da olacak olması büyük şans  ;)
Drive Tastefully..

MehmetMurat

:yukari-ok: aynen. şansıma benim de uğamış bulundum tamamen farklı bir sebeple. Güzel denk geldi, yeni sahibi ile de tanıştım. Bursa'da olacak olması büyük şans  ;)
Aynen öyle yakından gören bir gurup şanslılardansın. Ustanın dükkanda görülmeye deyer. Birde minibüs var. Oda ayrı bir şahaser.

156 1.6 TS Facelift
33 1.5 Boxer
145 1.6 TS
145 1.7 16v Boxer

gurkanlale

Aynen öyle yakından gören bir gurup şanslılardansın. Ustanın dükkanda görülmeye deyer. Birde minibüs var. Oda ayrı bir şahaser.

Onu da bir Maslak ziyaretimde sağolsun gezmiştik, minibüsü de bu aracı orada da görmüştüm, tabi dikkat etmedim ilkten de sonra hatırladım kırmızıyken görünce dün, o zaman siyahmış. Herneyse hikayesi bir yana, sesi gidişi duruşu şişik çamurlukları ve ötesi hikayesi olan ender bir Veloce. Hatta usta yazlığa falan gidermiş zamanında bununla da sunroof açmış üstüne vs. Emin ellerde olacak olması önemli. 
Drive Tastefully..

esatkaracan

Eski ve yeni. Çok güzeller ama klasik hastası olarak gta tam bir sanat eseri. 3 aracada  :nazar: değmesin.  :)