Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Nero 159 ile Yeniden

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

EmKa

Sorunun ne olduğunu tekte bulup çözemeyeceğimi kabullendim ve sırayla tek tek parçaları değiştirerek denemeye başladık yaklaşık iki haftadır. Bilerek bir sensörü çıkardığımızda aracın arıza ışığı yaktığını ve arıza kodu olarak verdiğini gördük, ama bahsettiğim problem olurken ne bir ışık ne bir kod hala yoktu.

Aslında en başından beri turbo kapanıyorun bir sebep değil, sonuç olabileceğini de düşünerek hareket etmeye başladık. Turbo kapandığı için güvenli moda giriyor değil de, güvenli moda girdiği için turbo da çalışmıyor olabilir dedik. Bu arayışta birçok parça deformasyon nedeniyle yenilenmiş veya temizlenmiş oldu. Hala da devam ediyoruz.

En büyük karşılaştığımız sıkıntı şu ana kadar gaz kelebeğinin içerisinden fincan dolusu yağ çıkması oldu sanırım.

Sorunun genelde 40-45 dklık kullanım sonrası nüksediyor olması işin en zor kısmı, çünkü her bir parça değişiminden sonra garanti olması açısından 1-1.5 saat araçla turluyorum. Sorun olursa geri dönüp yeni bir parçayı değiştirip tekrar deniyoruz. Neredeyse her parça için 100 km kadar yol gitmiş oluyorum. Böyle böyle 220 bini geçmiş olduk. :)

Şanssızlıklarımız bununla da bitmedi maalesef, memlekette 4-5 gün yattığı yerde bir kedi arkadaşımız kaputumu baya sevmiş. Çoğu kurtarılabilir vaziyette ama eski hali gibi kusursuz bir görüntü için galiba boya gerekebilir yeniden. Yaptırmayı değil yıkatmayı bile düşünmüyorum artık, ne zaman yıkatıp parlatıp bıraksam ya birisi sürtüyor kaçıyor ya bilerek çiziyorlar ya kedi çıkıyor.

Şöyle de turlamaların birinden serin bir fotoğraf bırakmış olalım. Macera devam ediyor. :)

Testarossa

Geçmiş olsun , bilerek çizme benim başımada geldi.
Evde 3 araba oluyor genellikle ve sokakta yer yok , hal  böyle olunca birilerine battı ve kavga ettik, ertesi gün kapıda derin bir çizik.
this is all about passion

EmKa

You are not allowed to view links. Register or Login
Evde 3 araba oluyor genellikle ve sokakta yer yok , hal  böyle olunca birilerine battı ve kavga ettik, ertesi gün kapıda derin bir çizik.

Sırf bunun için gece de kayıt yapabilen ön arka kamera almayı düşündüm ama kime şikayet edeceğim zaten çok maliyetli deyip vazgeçtim. Üçüncü siyah aracım, üçünü de hep temiz ve ayna gibi parlak tutmaya çalıştım ve üçünün de başına hep bu geldi. Sadece Alfa Romeo diye kıskandıklarını da sanmıyorum yani, Astrama da aynısını yaptılar. Nasıl bir düşünce ve kin anlayamıyorum, başkaları kıskanmasın kızmasın diye arabamı temiz bir şekilde park ederken 50 kere yerine yakınına yöresine bakıyorum.

EmKa

Bir güncelleme daha olsun, gaz kelebeğini ustamın test parçasıyla değiştirip 2-3 gün kadar denedim ve bir sorun çıkmadı, kendi parçam o sırada temizlendi ve geri taktıktan sonraki ikinci gün bu problem tekrar tezahür etti. Bu sefer problemi bulduk demeyeceğim, deyince sürpriz yapmaya çalışıyor.

Bu mesajlaşmanın ertesi günü de sağ aynama sürtüp gitmişler. Stres atmak isteyenleri çarpışan arabalara götüreceğim tüm masraflar benden diye yazı asacağım artık arabanın üstüne. Nazara inanmıyordum, nazar boncuğu stickerları sipariş etmeme ramak kaldı artık.

EmKa

Bir güncelleme daha olsun, hızla km yükseltiyoruz. Bunda önceki sayfada bahsettiğim problemi çözme uğraşımız fazlaca etkili oldu ve 221 bin km olduk. 2-3 haftadır yeni boğaz kelebeği ile birlikte yoğun trafik, gece turlaması, uzun yol vs. her şekilde deniyorum ve aynı sorun tekrar nüksetmedi hatta gaz tepkisi iyileşti. Hızlanmadaki saniyelik kesiklikler vs tüm problemleri turboya yorarak hem kendimizi hem cüzdanımı yormuş oldum meğer hiçbir günahı yokmuş garibimin.

Bu sorunun peşinde koşmanın cebime zararının yanında arabama fazlaca faydası oldu ama, başta turbo zannederek yaptığımız tüm sıfırlama işlemleri, hortum kaçak çatlak kontrolleri vs. ile birlikte sonrasındaki deneme yanılma esnasında fark ettiğimiz aksaklıklar, ömrünün sonuna yaklaşmış parçalar ya sıfırlandı ya temizlendi. Toparlamak gerekirse bu süreçte sadece değişen parçalarımız;

Yazılım güncellemesi, tekrar güncel bir soft yazılım yüklendi.
Turbo revizyonu yapıldı.
Wastegate,
Turbo pierburg,
Map sensörü,
Turbo basınç sensörü,
Hararet sensörü,
Boğaz kelebeği,
Termostat değiştirildi.

Önceki boğaz kelebeğinin neden arıza ışığı yakmadığını çözemedik, bazen olabildiğini söyledi ustam. Çıkma boğaz kelebeğini taktığımızda 10-15 dk sonra arıza ışığı ile birlikte direkt boğaz kelebeği parçasında hata buldu ve tekrar başka bir parça siparişi geçtik değiştirdik. Arıza ışığı yakmıyor endişem de böylece bitmiş oldu.

Kolay bir süreç olmadı, hem fiziksel hem manevi yorgunluğu bir ara galeriye bırakayım da sıfır bomboş bi egea alıp at arabası niyetine bineyim noktasına getirmedi desem yalan olur.  :) Yıkatıp park ettikten sonra dönüp bakınca geçiyor ama. Artık hem yasaklar, hem havalar nedeniyle yerinden pek oynatmayı düşünmüyorum. Zaten kışlık lastiğe de bütçem kalmadı :D

Forumumuz vasıtasıyla kendisinden rica ediyorum, gelecek bütçemi izin versin de görsel ve keyfi iyileştirmelere harcayayım. :)

:nazar:

kuti147

Dedim sana o zamanlar, sakın satma, yüzdün kuyruğuna geldin diye. Bak suan tıkır tıkır Bi 159 un var. Artik keyfini cikar  :yukari-ok:
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

EmKa

Dedim sana o zamanlar, sakın satma, yüzdün kuyruğuna geldin diye. Bak suan tıkır tıkır Bi 159 un var. Artik keyfini cikar  :yukari-ok:

Aman abi tıkır tıkır falan demeyelim, canlı o duyuyor eminim. Zaten postu yazarken birkaç kere düşündüm sorunu çözdük diye yazarsam 2-3 haftadır sanayi görmedik rahata verdin ilgi göstermiyorsun diye yarın başka bir şey çıkartır mı diye :)

radar54

Aman abi tıkır tıkır falan demeyelim, canlı o duyuyor eminim. Zaten postu yazarken birkaç kere düşündüm sorunu çözdük diye yazarsam 2-3 haftadır sanayi görmedik rahata verdin ilgi göstermiyorsun diye yarın başka bir şey çıkartır mı diye :)

İnşallah geçmiş olmuştur Emre  :nazar: Gerçekten duyuyorlar ve 1-2 hafta geçmeden bir şey çıkarıyorlar. Tecrübeyle sabit sürekli bir ilgi sürekli bir alaka istiyorlar. 1 hafta garajda durdu Signore ka ile işe gittim geldim hafta başı iş açtı başımıza çalışmadı takviye yaptık. Havaların soğuk olmasına yoruyorum ama yok kesin Ka ile gittim diye yaptı.  :p
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

EmKa

İnşallah geçmiş olmuştur Emre  :nazar: Gerçekten duyuyorlar ve 1-2 hafta geçmeden bir şey çıkarıyorlar. Tecrübeyle sabit sürekli bir ilgi sürekli bir alaka istiyorlar. 1 hafta garajda durdu Signore ka ile işe gittim geldim hafta başı iş açtı başımıza çalışmadı takviye yaptık. Havaların soğuk olmasına yoruyorum ama yok kesin Ka ile gittim diye yaptı.  :p

Sağ ol Hakan abi. Servisteyken GT sahibi bir beyefendi gelmişti, ilk söylediği laf "bu araba konuştuklarımı duyuyor, satıp iş görmelik bir şey mi alsam dedim sabahına çalışmadı, buraya geldik hiçbir problemi yok" oldu. Kulübe hoş geldin deyip içeri davet ettik. :)

Testarossa

Sevindim sorunun çözülmesine :) böyle uğraştıran sorunlar görünce kendimi şanslı hissediyorum sadece ntc sensörüm bozuldu :D :D

EmKa

Sevindim sorunun çözülmesine :) böyle uğraştıran sorunlar görünce kendimi şanslı hissediyorum sadece ntc sensörüm bozuldu :D :D

Teşekkürler. :) Donanımın tadını çalışırken çıkarması çok güzel ama bu kadar sensör ve elektrik kontrolü bir de bu yaşlarda araçlar için maalesef hep bir risk. Heyecanımız hep canlı o yüzden :D

anıl-41

İnşallah bu sürecin ardından aracınızı ağız tadıyla kullanabilirsiniz :clover: :clover:

EmKa

İnşallah bu sürecin ardından aracınızı ağız tadıyla kullanabilirsiniz :clover: :clover:

Çok teşekkürler.

ealprsln

:yukari-ok:

sıkıntısız keyifle binersiniz umarım bu kadar emekten sonra
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

EmKa

:yukari-ok:

sıkıntısız keyifle binersiniz umarım bu kadar emekten sonra

Teşekkür ederim. Keşke. :)

Seramik kaplamadan teslim alıp 3 saatliğine evin önüne bıraktığımda sol kapılar ve arka çamurluğa sürtülüp kaçılmıştı. Onunla başlayan sürtüp bırakmalar, çizip kaçmalar dün itibariyle sanıyorum sekiz oldu.

Evet 8. Ortalama 3 haftada bir biri muhakkak bir şey yapıyor. 700 metrelik cadde boyunca neredeyse her yerde park etmeyi denedim acaba park ettiğim yer mi sıkıntı araç mı geçemiyor diye, olmadı kapalı otopark aboneliği yaptırdım artık illallah edip ona da kediler geldi. Dün bir geceliğine dışarıda kaldı, sekizinci de geldi hemen fırsatı bulmuşken.

An itibariyle çizik, sürtme izi olmayan sadece tavan, ön tamponum ve sol aynam kaldı. 3 kere ertesi günü gidip tekrar pasta yaptırdım seramikte olduğu için çoğunu kurtarabilmiştik yıkattım geri koydum inatla ama artık pes ediyorum. Dinlediğiniz için teşekkürler. :)

cddk

Seramik kaplamadan teslim alıp 3 saatliğine evin önüne bıraktığımda sol kapılar ve arka çamurluğa sürtülüp kaçılmıştı. Onunla başlayan sürtüp bırakmalar, çizip kaçmalar dün itibariyle sanıyorum sekiz oldu.

Evet 8. Ortalama 3 haftada bir biri muhakkak bir şey yapıyor. 700 metrelik cadde boyunca neredeyse her yerde park etmeyi denedim acaba park ettiğim yer mi sıkıntı araç mı geçemiyor diye, olmadı kapalı otopark aboneliği yaptırdım artık illallah edip ona da kediler geldi. Dün bir geceliğine dışarıda kaldı, sekizinci de geldi hemen fırsatı bulmuşken.

An itibariyle çizik, sürtme izi olmayan sadece tavan, ön tamponum ve sol aynam kaldı. 3 kere ertesi günü gidip tekrar pasta yaptırdım seramikte olduğu için çoğunu kurtarabilmiştik yıkattım geri koydum inatla ama artık pes ediyorum. Dinlediğiniz için teşekkürler. :)

Oturduğum muhitte böyle şeyler olmuyor. Aksine komşular başkasının arabasına da kolaçan oluyor. Satmayı düşünürseniz arkadaşı bu zulümden kurtaralım, huzura kavuşsun  :)

Şaka bir yana size garezi, takıntısı olan biri varsa bence üstüne düşün olayın. Araç içi hareket görünce kayıt yapan kameradan, balkona koyacağınız sensörlü wifi kameralara kadar birçok seçenek mevcut. Kayıtla birlikte polise giderseniz o kişiye bu utanç bir ömür yeter.

Ben buradan sinir oldum, bu kadarı tesadüften çıkıyor sanki.  >:(

Testarossa

Bu sefer kendi arabama olmuş gibi üzüldüm, pis çamur içinde bırakmayı denedin mi? Dikkat çekmiyecek kadar pis :D

radar54

Pes edenler kervanına sende katıldın Emre  :( geçmiş olsun :-X
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

kaanromeo

Gecmis olsun hocam bende ayni dertten muzdaripim...
Yanliz degilsiniz uzulmeyin :duvar:

Blackline147

Öncelikle çok geçmiş olsun. Çok güzel bir Alfanız var. Maşallah diyelim. :nazar: Benzer bir durumda 2 gün önce benim başıma geldi. Aracın tamponlarını boyatmaya giderken dikkatsizce ara yoldan çıkan bir kişi aracıma vurdu. İstanbul'da araçları korumak çok zor malesef.
2008 | Alfa Romeo 147 1.6 TS - Blackline

EmKa

Oturduğum muhitte böyle şeyler olmuyor. Aksine komşular başkasının arabasına da kolaçan oluyor. Satmayı düşünürseniz arkadaşı bu zulümden kurtaralım, huzura kavuşsun  :)

Şaka bir yana size garezi, takıntısı olan biri varsa bence üstüne düşün olayın. Araç içi hareket görünce kayıt yapan kameradan, balkona koyacağınız sensörlü wifi kameralara kadar birçok seçenek mevcut. Kayıtla birlikte polise giderseniz o kişiye bu utanç bir ömür yeter.

Ben buradan sinir oldum, bu kadarı tesadüften çıkıyor sanki.  >:(

Öyle bir muhiti en son çocukluğumda memleketimde gördüm ben, ne mutlu size :) Araç içi kamera düşündüm ama hiçbiri göçük oluşturacak derece aracı sarsmamış ve hep yanlarda, kamerada hangisinin yaptığı bile görülemeyebilir. Bir de emniyetin bununla uğraşmayacağını maalesef gördüm en fazla kasko ona direkt faturalandırır heralde, ona da bu kadar küçük şey için kaskoya gerek yok diye diye 8 oldu maalesef.

Bu sefer kendi arabama olmuş gibi üzüldüm, pis çamur içinde bırakmayı denedin mi? Dikkat çekmiyecek kadar pis :D

Yağmurdan önce ve sonra araba yıkatan biriydim, en son halindeyken benim aracım olduğuna kimsenin inanmayacağı bir kirle duruyordu. Heralde o zaman da nasılsa sahibi önemsememiş böyle bırakmış bir de biz vuralım diyorlar. :)

Pes edenler kervanına sende katıldın Emre  :( geçmiş olsun :-X

Sağ ol abi, keşke geçmiş olsa ama. Artık akıl sağlığım için saymayı bırakacağım.

Gecmis olsun hocam bende ayni dertten muzdaripim...
Yanliz degilsiniz uzulmeyin :duvar:

Teşekkür ederim. Tertemiz bir dış kondisyonla Alfa Romeo binmek mümkün değil sanırım, evde özel kapalı garaj olsa dışarı çıkınca sürtecekler bu sefer. Ve büyük ihtimalle bunu yapanların yeni model b ve c segment araçları bizim araçlardan çok daha pahalıdır.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Çok güzel bir Alfanız var. Maşallah diyelim. :nazar: Benzer bir durumda 2 gün önce benim başıma geldi. Aracın tamponlarını boyatmaya giderken dikkatsizce ara yoldan çıkan bir kişi aracıma vurdu. İstanbul'da araçları korumak çok zor malesef.

Teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun. İstanbul'a artı benim arabamla barışmayan yıldızım da ekleniyor sanırım. Okul kampüsünde 300 arabalık otoparkta 5 araba varken ÖSS sınavı için gece yarısından sonra 100 kadar servis minibüsü gelip benim aracın etrafına park edip sürtmüşlerdi. Tabii ki kameralar ya bozuk, ya hesap makinesinden hallice çekim yapmışlar hiçbir şey belli olmuyor.

EmKa

12 saatlik bir mesai sonucu büyük oranda hak ettiği görüntüye kavuşturabildik kendisini. Şöyle bir mesai hazırlığı fotoğrafı,

kedi eseri kaputumuzun şaka gibi ama gerçek, yıkandıktan sonraki hali, öncesi;

ve sonrası;

Kaput heralde boya isteyecek ama arka tampon kurtulur ya derken, arka tampondaki izden tamamen kurtulamadık ama kaput tamamen temizlendi. Bu da 10-12 gün önce sürttükleri arka tamponumuzun güncel hali,

Ön tarafları düşen, arka tarafları da deforme olmuş jant logolarını da yenileyerek mesaiyi bitirmiş olduk. Son. :)

:nazar: :nazar: :nazar:

devirsever

Cok gecmis olsun, parlamis tekrar masallah. Bence sizde peygamber sabri var, ben olsam ara sira elime sopa alir iner aracin basinda dururdum, ama siz ben olmayin  :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

ealprsln

bunlarla geçmiş olsun, yine çok şık olmuş  :yukari-ok:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

EmKa

Cok gecmis olsun, parlamis tekrar masallah. Bence sizde peygamber sabri var, ben olsam ara sira elime sopa alir iner aracin basinda dururdum, ama siz ben olmayin  :D

Çok teşekkürler, sopayla değil ama kediler için kedi mamasıyla yaptım bunu :) Stop ettikten sonra o civarda biraz bekleyip sağda solda gördüğüm kedileri mamayı sallayarak biraz uzağa götürüp mama bırakıyorum. Çiğ süt emmişlere sopalı çözümü denesek, onları insan sanıp bize ceza verirler muhtemelen sonra arabayı tekrar pastaya götürecek kimse kalmaz. :)

bunlarla geçmiş olsun, yine çok şık olmuş  :yukari-ok:

Çok teşekkür ederim.