Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

VN-527 (146 1.6 TS )

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vieri

Kısa bir aradan sonra yeniden merhaba.Alfasız geçen 7 ay bana çok uzun gelse de  :) Çok sevdiğim 147'mi sattıktan sonra bir süre Fiat Punto ile yola devam ettim.Daha sonra punto ile de yollarımızı ayırdık.Mart'ın başından beri 146 ile beraberiz.

146'nın bende yeri ayrıdır.İlk almaya niyetlendiğim alfa modelidir.Alfa markasını 146 ile sevdim diyebilirim.
Ama işte o zaman kısmet olmamıştı gidip Astra gsi almıştım.O da güzel bir deneyimdi ama 146 hep içimde ukde kaldı.147'm varken bile sık sık incelerdim ilanlarını.Zaten ev işine girdiğim için bir süre arabasız gezecektim.Ama babama da bir araba almamız gerekiyordu.146 için babamı ikna ettikten sonra arayışları hızlandırdık. Tuzla'daki Tİ'yi burun farkıyla kaçırdıktan sonra yeşil 146 ile tanıştık.

Araç 98 model, 8 yıldır aynı kişi tarafından kullanılmış.Yağ bakımı dışında herhangi bir bakım yapılmamış.
İlk olarak işe kayışlar,yağ,bujiler,termostat ve filtreleri değiştirmekle başlayacağız.
Daha sonra aracın muhtelif yerlerindeki vuruklar ve vernik atıkları için komple boyaya sokmayı düşünüyoruz.
En sonda da iç mekana el atacağım.Detaylı bir temizlik istediği kesin.
Ondan sonra sıra lastiklere gelecek. Miyadını dolduruan akümüzü ise yeni değiştirdik.İşte ilk fotoğraflar.
Fotoğraf kalitesi için kusura bakmayın. Discovery'nin tost makinesinden farkı yok.  :)

h.t

Maşallah , aracınız çok orjinal duruyor :nazar:

Sent from my iPhone using Tapatalk

yigitekimdemir

146yı ben de pek severim, rengi de şahane :D hayırlı olsun

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

vieri

You are not allowed to view links. Register or Login
Maşallah , aracınız çok orjinal duruyor :nazar:

Eyvallah teşekkür derim.  :) Zamanla eksiklerini hallettikçe daha güzel olacak inşallah.

146yı ben de pek severim, rengi de şahane :D hayırlı olsun

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Yeşil rengin güzelliği ayrı,zaten görünce dayanamadık gittik aldık geldik.Bir yeşil daha geldi foruma.  :D

ucarozcan

Çok güzel renk. İyi günlerde kullanın.

Xperia z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

OğuzCanAlantor

Güle Güle kullanın kısa bir dönem 146 Ti kullanmıştım halen o güzel anıları hatırlarım :)

vieri

Çok güzel renk. İyi günlerde kullanın.

Xperia z3

Teşekkür ederim.  :) Her araca yakışmaz yeşil ama 146 ve 156'lara ayrı bir yakışıyor.

Hayirli ugurlu olsun  :serefe:

Eyvallah.Teşekkür ederim.   :serefe:
Güle Güle kullanın kısa bir dönem 146 Ti kullanmıştım halen o güzel anıları hatırlarım :)

Eyvallah.Teşekkür derim. Aslında Ti olsun çok istemiştik ama, bizden önce başkası davrandı.  :) İnşallah ileride artık.

krm1983

Hayırlı olsun. Kazasız belasız.

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

vieri

Hayırlı olsun. Kazasız belasız.

Teşekkür ederim.Eyvallah.  :)

ş.arslan

Hayırlı olsun.Güzel araç, diri duruyor.

FB10ur

Hayırlı olsun kazasız belasız keyifli sürüşler..

vieri

Hayırlı olsun.Güzel araç, diri duruyor.

Teşekkür ederim.  :)
Hayırlı olsun kazasız belasız keyifli sürüşler..

Eyvallah.Teşekkür ettim.  :)

esatkaracan

dogan48586

Hayırlı olsun. Kazasız belasız. :nazar:
2008  147 1.6 distinctive { ROSSO }

Tolga033

Hayırlı olsun. Kazasız belasız.  İlk Alfa'mın 145veya 146 olmasını istiyorum ben de .

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

vieri

Güle güle kullanın  :nazar:

Teşekkür ederim.  :)
Hayırlı olsun. Kazasız belasız.  İlk Alfa'mın 145veya 146 olmasını istiyorum ben de .

Kesinlikle çok iyi bir başlangıç olur.Babam 5 kapı diye tutturmasaydı güzel bir 145 vardı onu alıyorduk az kalsın.  :)

Hayırlı olsun. Kazasız belasız. :nazar:

Eyvallah.Teşekkür ederim.
hoşgeldiniz

Yeniden hoşbulduk.  :)

ilbey666

Maşallah 146'ya :) 90'ların çocuklarını görmek güzel. Rengi de duruşu da diri duruyor kazasız belasız inşallah zevkli sürüşler dilerim.

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

vieri

Maşallah 146'ya :) 90'ların çocuklarını görmek güzel. Rengi de duruşu da diri duruyor kazasız belasız inşallah zevkli sürüşler dilerim.

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim İlbey. Bakalım bugün bakım için bıraktık 146'yı ,yarın akşam teslim alacağız. Daha zevkli hale geleceği You are not allowed to view links. Register or Login varsa 90'larda var zaten.  :)

ssg

Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın inşallah :nazar::clover:
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

vieri

Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın inşallah :nazar::clover:

Teşekkür ederim.  :) Hepimiz kazasız belasız kullanalım inşallah.

vieri

Ufaktan bir güncelleme yapalım.Kilometremiz 128.000'e dayandı.
126 binde hava filtresi,yağ filtresi,artık yok olmuş durumda olan polen filtresi değiştirildi.Yağ bakımı yapıldı.
Motor soğutma suyu; saf su ve antifiriz karışımı ile yenilendi.
Triger seti ve diğer kayışlar değiştirildi.
Termostat değiştirildi.Ama hararette beklediğim gibi bir değişiklik olmadı.Özellikle dur kalkta bir de klima açıksa hararet haddinden fazla artıyor.Orta çizginin epey üstünde seyrediyor.Ama fan hemen devreye giriyor.Bu durum normal mi bilemedim.
Bunun dışında klima gazı yenilendi.Pek de gerek olmadığını yeniledikten sonra anladık.Soğutmada pek bir değişiklik olmadı.
Son olarak 8 senedir kullanıla kullanıla artık taş haline gelmiş lastikler yerine nokian i-line modeline terfi ettik.

Performans açısından değerlendirirsem birçok yeni nesil araca adeta nal toplatıyor.Tüple kullanıldığını hissettirmiyor bile. Daha önce twin spark'ın son nesil motorunu 147'mde kullanmıştım.Doya doya gaza basamamışım meğer.Şimdi anlıyorum.Tüp orijinalliğini bozar endişem vardı.Şu anda pişmanım. TS motorun yakıtını düşünmeden tadını çıkarabilmek için tüp kullanılmalı diyorum.146 ise yaşanması gereken bir tecrübe.
Bir iki de resim atalım.Sırada kaporta ve boya işleri var..

DcD-Semih

Rengiyle duruşuyla şahane, bakımlar hayırlı olsun ağzınızın tadı bozulmasın, 145/146 ise size katılıyorum gerçekten deneyim yaşanması gereken Alfa'lar farklı bir tad bırakıyor insanda :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

vieri

Rengiyle duruşuyla şahane, bakımlar hayırlı olsun ağzınızın tadı bozulmasın, 145/146 ise size katılıyorum gerçekten deneyim yaşanması gereken Alfa'lar farklı bir tad bırakıyor insanda :)

Teşekkür ederim.İnşallah daha da iyi bir hale getireceğiz.Bakım yaptıkça insan daha da bağlanıyor aracına.  :) 145 ve 146 zamanın çok ötesinde otomobiller.Aynı fiyata kalitesiz arabalara biniyor insanlar. Neler kaçırdıklarını keşke bilselerdi.  :)