Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yeni Macera : 156 Selespeed

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TRUPHASE

Şimdi Mito başka,145 başka, 159 bambaşka. Hantal derken hanımın mitosunu mu baz almışımdır sence :)  Benim kullandığım diğer bir marka da büyük  araç. Ben büyüklüğünden değil hantallığından bahsediyorum. Bu hantallık ise sürüş zevkini sıfıra indiriyor.Düz yolda çok güven veren alfa alsam(ki benim tarzım değil) yine 159 son tercih olur,166 ilk tercih. Senin bakış açınla subaru sti da düz yolda güvensiz gider gibi görünüyor :) Araba dediğin her yerde keyif vermeli ve sıkıcı olmamalı. Sıradanlık hedef ise vw bütün cihana yeter.

You are not allowed to view links. Register or Login
Herkesin arabadan beklentileri mutlaka farklıdır ama 159 çok yönüyle 156 dan keyifsiz bir araçtır. En büyük eksiği de kullanan için ağır yapısını ve hantallığını her hareketinde çok fazla hissettirmesidir. Bu sebepledir ki; defalarca 159 düşünmeme rağmen hatta geçen haftalarda Birmot'ta ki tbi için kendimi zorlamama rağmen sonu hüsran oldu. Bence bu sportif bakış açısı içinde 156 sahipleri için 159 çok da cazip olmamalıdır. Hele ki Selespeed gibi keyifli bir vites seçeneği ile kullanıldığında 156 çok çekici ve heyecan vericidir. Konfor ile ilgili konuları da konuşurken bu 156 nın eibach yaylı olduğu unutulmamalıdır. Keşke 159, o seksi dış kaslarının güzelliğini içine ve sürüş dinamiklerine de yansıtabilseydi.

Ugur abi, bende ayni seyleri soyledim aslinda.
Sehir icinde 156 daha keyifli evet.159 bi cok konuda agir kaliyor ve aynen dedigin gibi bunu kullaniciya hissettiriyor.Manevra yapmak, direksiyonu dondurmek, serit degistirmek, gaz tepkisi, hepsi daha yavas, daha zor.Yalniz yuksek hiza cikildiginda da roller tamamen degisiyor.159 un agir yapisi avantaja donusuyor, sasi tas gibi, hissediyosun.Buda insana guven veriyor.156 da bunu hissedemiyorum.

Konforla ilgili hicbir sorunu yok bu arada 156 nin.Eibachlara ragmen gayet yeterli..Ama 159 un suspansiyon sistemi, darbe emisi kesinlikle daha basariliydi ki buda normal.

Dedigin gibi beklentilerle alakali..Yillarca 145 e, 156 ya, bir suredir mitoya binen biri olarak hantal 159 u sevememen normal :)

[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

Utku

Şimdi Mito başka,145 başka, 159 bambaşka. Hantal derken hanımın mitosunu mu baz almışımdır sence :)  Benim kullandığım diğer bir marka da büyük  araç. Ben büyüklüğünden değil hantallığından bahsediyorum. Bu hantallık ise sürüş zevkini sıfıra indiriyor.Düz yolda çok güven veren alfa alsam(ki benim tarzım değil) yine 159 son tercih olur,166 ilk tercih. Senin bakış açınla subaru sti da düz yolda güvensiz gider gibi görünüyor :) Araba dediğin her yerde keyif vermeli ve sıkıcı olmamalı. Sıradanlık hedef ise vw bütün cihana yeter.

Herkesin arabadan beklentileri mutlaka farklıdır ama 159 çok yönüyle 156 dan keyifsiz bir araçtır. En büyük eksiği de kullanan için ağır yapısını ve hantallığını her hareketinde çok fazla hissettirmesidir. Bu sebepledir ki; defalarca 159 düşünmeme rağmen hatta geçen haftalarda Birmot'ta ki tbi için kendimi zorlamama rağmen sonu hüsran oldu. Bence bu sportif bakış açısı içinde 156 sahipleri için 159 çok da cazip olmamalıdır. Hele ki Selespeed gibi keyifli bir vites seçeneği ile kullanıldığında 156 çok çekici ve heyecan vericidir. Konfor ile ilgili konuları da konuşurken bu 156 nın eibach yaylı olduğu unutulmamalıdır. Keşke 159, o seksi dış kaslarının güzelliğini içine ve sürüş dinamiklerine de yansıtabilseydi.

Sehir icinde 156 daha keyifli evet.159 bi cok konuda agir kaliyor ve aynen dedigin gibi bunu kullaniciya hissettiriyor.Manevra yapmak, direksiyonu dondurmek, serit degistirmek, gaz tepkisi, hepsi daha yavas, daha zor.Yalniz yuksek hiza cikildiginda da roller tamamen degisiyor.159 un agir yapisi avantaja donusuyor, sasi tas gibi, hissediyosun.Buda insana guven veriyor.156 da bunu hissedemiyorum.

Konforla ilgili hicbir sorunu yok bu arada 156 nin.Eibachlara ragmen gayet yeterli..Ama 159 un suspansiyon sistemi, darbe emisi kesinlikle daha basariliydi ki buda normal.

Dedigin gibi beklentilerle alakali..Yillarca 145 e, 156 ya, bir suredir mitoya binen biri olarak hantal 159 u sevememen normal :)

Abi 159 un sürüş zevkine sıfır dedin ya, taş olursun :)

Uzun yolda kullandınmı bilmiyorum ama hantallığının altında yatan sürüş makinesi işte o zaman ortaya çıkıyor.Bunu tüm 159 sahipleri söylüyorsa vardır bi bildikleri.

Ayrıca 156 bana 180 km hızda 159 un verdiği güveni veremiyor.Yola oturamıyor.159 da anlamıyosun bile o hızlarda olduğunu.Ha günlük hayatta kaç kere çıkıyoruz bu süratlere tartışılır.

156 ss,145, mito v.s hiçbiri hantal araçlar değil, hepsi zevkli alfalar.Eski alfistisin, bunların tadını almışsın.159 sana zevksiz almanlar gibi geliyor olabilir, bunu kastetmiştim.Hacim yada performansla alakalı birşey değil tabiki.

Bu arada 166 tecrübem olmadı hiç, belkide söylendiği gibi 159 dan daha iyi hissettiriyordur.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

fevkalbeser12

Bende de daha önce 99 model 2.0 manuel vardı. Özellikle motor yapıldıktan sonra kedi gibi çevik  olmuştu ama 159 kadar asla güven vermiyordu ne virajda ne sürüşte. Ha birde benzinli motor sesi var o da ayrı tabi. Hatta Utkuyla konuşurken bahsetmişti şu dizel sesinden:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Doğa Tosun

Hem Gt hem 159'u arka arkaya kullanıyorum. GT şehiriçinde elbette daha kıvrak ayrıca 2.0 jts & selespeed 159'un qtronic-jtd kombinasyonundan daha zevkli fakat konu sadece sürüş olduğunda, 159 şaka gibi yol tutan, hızı ciddi anlamda hiç hissettirmeyen bir araba. GT nin ise düşük hızlardaki kıvraklığı ve daha yumuşak ve ney direksiyonu öne çıkıyor. Ama 159 her konuda limitleri daha yüksek ve viraja fırlatılabilecek bi araba. Ayrıca, dizel ve otomatik olmasına rağmen, kullanımı uzun yolda gt den çok, şehiriçinde ise gt ye çok yakın bir zevke sahip bence.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

TRUPHASE

Fazla kafaya takacak fark yok demek istiyorum :)  İnşallah 159 yerine gelen Gulia daha keyifli olur da sen de sıfır alıp zevkle binersin. Herkesin arabadan anladığı farklı olsa da bizim bir noktada buluşmamız lazım. Dediğim gibi 180-200 ile subaru wrx sti içinde giderken kendini huzursuz hissediyorsan (ki 156 da güvende hissetmeyip 159 da hisseden için söylüyorum) o zaman bu güven meselesi değil beklenti meselesidir. Kimi Ankara'ya giderken evo x ister kimi de s serisi mercedes. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Abi 159 un sürüş zevkine sıfır dedin ya, taş olursun :)

Uzun yolda kullandınmı bilmiyorum ama hantallığının altında yatan sürüş makinesi işte o zaman ortaya çıkıyor.Bunu tüm 159 sahipleri söylüyorsa vardır bi bildikleri.

Ayrıca 156 bana 180 km hızda 159 un verdiği güveni veremiyor.Yola oturamıyor.159 da anlamıyosun bile o hızlarda olduğunu.Ha günlük hayatta kaç kere çıkıyoruz bu süratlere tartışılır.

156 ss,145, mito v.s hiçbiri hantal araçlar değil, hepsi zevkli alfalar.Eski alfistisin, bunların tadını almışsın.159 sana zevksiz almanlar gibi geliyor olabilir, bunu kastetmiştim.Hacim yada performansla alakalı birşey değil tabiki.

Bu arada 166 tecrübem olmadı hiç, belkide söylendiği gibi 159 dan daha iyi hissettiriyordur.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

dragut

Utku konuyu yeni gördüm. Hayırlı uğurlu olsun. Siteye ne zaman uzunca bir aradan sonra girsem senin güzel konularına, yeni araçlarına denk geliyorum hep :)
"Alfa sevgisi"

Utku

Utku konuyu yeni gördüm. Hayırlı uğurlu olsun. Siteye ne zaman uzunca bir aradan sonra girsem senin güzel konularına, yeni araçlarına denk geliyorum hep :)

Turgutçum, teşekür ederim, sana denk geliyor hep :)
Daha sık gelmeni dilerim, ayrıca peugeot ile yola devammı ?
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

ismet

Turgutçum, teşekür ederim, sana denk geliyor hep :)
Daha sık gelmeni dilerim, ayrıca peugeot ile yola devammı ?

Turgut ara ara gaza geliyor yok 156 yok 145. Ben de alıyorum gazını hemen :) Diyorum Hatay'da kaldığın sürece Pejo ile devam :kahve:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Utku

Ss düşünen varsa aile içine satabilirim arkadaşlar, ilan falan vermicem.eşe dosta tavsiye edebilirsiniz.
Dizele geçme niyetim var bu ara, yani 159 a..demek istemiyorum ama, ufukta o gözüküyor.

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

max-ime

Ss düşünen varsa aile içine satabilirim arkadaşlar, ilan falan vermicem.eşe dosta tavsiye edebilirsiniz.
Dizele geçme niyetim var bu ara, yani 159 a..demek istemiyorum ama, ufukta o gözüküyor.

Biraz daha keyfini al Utku'cum :)

Buhafta benimkisi ile biraz haşir neşir oldum, çok özlemişim keratayı :)

ar.159

imzada yeni 159 için yer açınnnn
156 niyeti olanlarda hiç düşünmesin acaip bir araba utkunun ki arabada yay var jant var ama tık ses yok çok tok gidiyor
yalnız hacım burda gören olmaz bi satılık başlığı açalım senin arabaya
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

DSB

Benimkini hızla satabileceğimi bilsem ben talip olurdum 156 ya, ama senin araç çok uzun durmaz bence.

Utku

Kerata guzel, capcanli bir motor ve gaz tepkisi var, ozletecek eminim..
156 niyeti olanlarda hiç düşünmesin acaip bir araba utkunun ki arabada yay var jant var ama tık ses yok çok tok gidiyor

Aciliyeti yok ustad, zaten paramda yok :) kredi kullanacagim.
İlan versem durmaz zaten eminim, isterimki ailede kalsin.ama olaki firsat bir arac cikar o zaman hizlandiririm satisi.
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

ar.159

Kerata guzel, capcanli bir motor ve gaz tepkisi var, ozletecek eminim..

Aciliyeti yok ustad, zaten paramda yok :) kredi kullanacagim.
İlan versem durmaz zaten eminim, isterimki ailede kalsin.ama olaki firsat bir arac cikar o zaman hizlandiririm satisi.
tamam üstad zaten bende forum içi bir ilan aç diyorum sahibinden de 50 tane müşteri çıkar ama hepsi uğraştırır boşver sen forum içi bir ilan aç bilen bilir alan alır
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ismet

Utku hayırlısı olsun. 159 sana yakışır :serefe: 156 ss de bana giderdi ama para yok maalesef :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Utku

Dostlar, fikrinize ihtiyacim var..

Bugun sahibindeni hatim ettim, dizel 35 bin bandinda epey arac baktim.piyasa cosmus, alfa standartlarina alismis biri olarak hicbir arac bulamadim.auris, s40, focus jetta baktim hepsi mantikli araclar olsada beni otomobil zevkinden mahrum birakacak gibi geldi.147 q2 alternatifimdi ama zaten ilan yok.mito tek kapi uymuyor.159 desen, 40 bine alacagim 159 icime sinmeyecek, yuksek km bos bir arac olacak ustune yine en az 5 lira harcayacagim.

Butceyi zorlamak, yuksek kredi cekmek de istemiyorum.

Ss su an bahattin ustada bakimda, zaman zaman bosa alip arac sogukken 2.vitese gecislerde sorun vardi, hallediliyor.prins lpg taktirip uzun sure devam mi etmeliyim yoksa dizel manuel mantikli ama ruhsuz bir aracmi almaliyim.mevcut tuketim 9.5 litre You are not allowed to view links. Register or Login teki ufak sikinti disinda ki oda yapiliyor, hicbir sorun yok arabada, masallah kitap gibi.

Yinede ss ilerisi icin tedirgin ediyor.cok fazla sanayiye gidemiyorum, mekanik anlamda da cok anlamiyorum.tedirginligim o yuzden.
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

OnurCangir

Bugun sahibindeni hatim ettim, dizel 35 bin bandinda epey arac baktim.piyasa cosmus, alfa standartlarina alismis biri olarak hicbir arac bulamadim.auris, s40, focus jetta baktim hepsi mantikli araclar olsada beni otomobil zevkinden mahrum birakacak gibi geldi.147 q2 alternatifimdi ama zaten ilan yok.mito tek kapi uymuyor.159 desen, 40 bine alacagim 159 icime sinmeyecek, yuksek km bos bir arac olacak ustune yine en az 5 lira harcayacagim.

Ss su an bahattin ustada bakimda, zaman zaman bosa alip arac sogukken 2.vitese gecislerde sorun vardi, hallediliyor.prins lpg taktirip uzun sure devam mi etmeliyim yoksa dizel manuel mantikli ama ruhsuz bir aracmi almaliyim.mevcut tuketim 9.5 litre You are not allowed to view links. Register or Login teki ufak sikinti disinda ki oda yapiliyor, hicbir sorun yok arabada, masallah kitap gibi.

Yinede ss ilerisi icin tedirgin ediyor.cok fazla sanayiye gidemiyorum, mekanik anlamda da cok anlamiyorum.tedirginligim o yuzden.

Utku ben de Haziran ayından beri SS sahibiyim. Hatta bütçem müsait olsaydı şu an senin kullandığın SS'i ben kullanıyor olucaktım :) . Benim burda okuduklarım kadarıyla, SS seni 159'dan sonra pek tatmin etmedi, ki normal bu.

Masraf konusuna gelince ben kendi aracıma birçok yeriyle ilgili masraf yaptım, masraf çıkarmayan tek nokta selespeed oldu. Arada boşa alma problemini ben de yaşadım, 20'lik pini temizletince geçti bir daha sorun çıkmadı. Umarım içine sinecek bir çözüm bulursun :)

Jaaaa!

Vereyim 147 yi abi sana   :))
M.byrkc

Mehmet Ulusoy

Tam benlik bir konuymuş, nasıl gözden kaçırmışım yahu ...

159'dan sonra alınabilinecek alternatifler neler olabilirlerin arasında 156 2.0TS olduğundan takipteyim...

Mehmet Ulusoy

159'umdan önce 166 vardı efsaneydi bir çok yönüyle ama şuan ki 159'um bambaşka gerçekten. 166'yı aratmıyor bana, 255hp s modda şaha kalkmasından başka :)

159'undan sonra 159'u ararız gibime geliyo sanki...

fevkalbeser12

Ben senin 156ya bayıldım çok özel bi araba, ne zaman bütçen şöyle 50 civarı bi 159 için müsait olur o zaman değişim düşün bence.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

DSB

40 bin seviyelerine çıkarsan ve alfa dışında bir araç almak istersen Volvo s60  2.0 T tavsiye ederim.

ar.159

O zaman hiç bir mantığı kalmıyor ki? Hem benzinli hemde yürütme masrafı daha cok

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!

Utku

s60 tank gibi dursada benzinli / lpg li araç düşünmüyorum.
Lpg kullanacaksam zaten 156 yla devam ederim her türlü.
Maksat ekonomik sorunsuz ve sürüş zevki de alfayla aynı olmasada beni heyecanlandırabilecek bi araç.Bu tanıma en uygun araba q2 147 ama piyasada yok.
Bu bütçeyle de başka araba zor gözüküyor.

Sanırım lpg takıp yola devam edeceğim.Prins / teleflex, önerisi olan varmı ?
Performans kaybı olmamalı, kapasitesi yüksek olmalı ( 50 lt mesela ) ve kesinlikle gizli olmalı, hatta mümkünse benzin kapagının ordan dolum yapılmalı.Varmı öyle sistemler bu markalarda ?

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

tayfun

s60 tank gibi dursada benzinli / lpg li araç düşünmüyorum.
Lpg kullanacaksam zaten 156 yla devam ederim her türlü.
Maksat ekonomik sorunsuz ve sürüş zevki de alfayla aynı olmasada beni heyecanlandırabilecek bi araç.Bu tanıma en uygun araba q2 147 ama piyasada yok.
Bu bütçeyle de başka araba zor gözüküyor.

Sanırım lpg takıp yola devam edeceğim.Prins / teleflex, önerisi olan varmı ?
Performans kaybı olmamalı, kapasitesi yüksek olmalı ( 50 lt mesela ) ve kesinlikle gizli olmalı, hatta mümkünse benzin kapagının ordan dolum yapılmalı.Varmı öyle sistemler bu markalarda ?
ben iki aracında brc kullandım (tavsiye etmiyorum) ama maslak çevre otogaz işinin ehli insanlar. tavsiye ederim. diyer markalarda var bunyelerinde . dolum yeni arka tampon altında ppmpaci bile zor görüyor:) tank zaten simit stepne'nin yerine koyuluyor. her türlü avm'ye sorunsuz girebiliyorsunuz, motor akşamlarında motor kapağının altına gizleriyorsunuz. son olarakta yakıt gösterge isiklarinida dreksiyonun sol alt tarafindaki cep gibi olan boşluğa monte ertirirseniz lpg den eser kalmıyor arabada.