Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yeniden Merhaba - 06 EB 8956 159 SportsWagon 1.9 JTD

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rain man

İlandayken takip ettiğim bir araçtı. Güle güle kullanın. Her aracın kendine özgü fiyatı vardır o yüzden bence o konuda sorun yok. Açıkçası şu an forumda 70 bin istese garip kaçmayacak piyasası 45 50 binlik araçlar olduğu gibi :) Hem sw hem 60 binde daha ne olsun. Kazasız belasız kullanın :)  :clover:  :nazar:
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

vieri

Koful

Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle tekrar teşekkürler. Hoşbulduk.
İzninizle saçma bir soru sormak istiyorum.
Ben ya en dıştaki iki farı ya da ortadakini yakabiliyorum :))
Sadece en dıştakini nasıl yakabilirim? İçerde sis farlarının olduğu yerde "P" ye basıyorum ama bişey değişmiyor. Şu far olayını çözemedim bi türlü, yardımcı olabilir misiniz?

Bir de bayram tatilinde direksiyon sertleşmesi yaptı, V kayış krank kasnağı bilyalar ve 2 makara daha değişti, böyle bir sorunun tekrar yaşanma olasılığı nedir? Kayışın yıl aşımından olmuş olabilir mi?
Yurt dışında Olduğum için bu servis işleriyle kuzenim ilgilendi dolayısıyla ustalarla bilgi alışverişinde bulunamadım, belki sizlerin fikirleri vardır.

Saygılar,
Can

wolkanku

sinyal kolu üzerindeki , dişi 1 tık yukarı alırsanız sadece parklar ( yani ortadaki yanar) , bir tık daha yukarı alırsanız , en dıştaki (ana aydınlatma/ farlar)  de ortadaki ile birlikte yanar.

aracı park ettikten sonra stop edip , "P" ye uzun süre basarsanız, parkları açık bırakmış olursunuz. kontağa anahtarı yerleştirince otomatik olarak devre dışı kalır.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Koful

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler, bu durumda yanlış anlamadıysam sadece en dıştakileri tek başına yakma opsiyonumuz yok değil mi? İlanlarda görüyorum da o yüzden sormuştum.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler, bu durumda yanlış anlamadıysam sadece en dıştakileri tek başına yakma opsiyonumuz yok değil mi? İlanlarda görüyorum da o yüzden sormuştum.

iki yolla var

1 . benim yaptığım gibi park ampulü takmadan kullanmak. park ampulü arıza uyarısı alırsınız.
2. bazı modüller oluyor, ya da yaptırılabilir ,basit de bir şey..sinyal kolundaki tiki park yerine getirdiğinizde park yanar ve arıza vermekz , farı açtığınızda modül sayesinde parklar söner farlar yanar ancak arıza verir.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Koful

iki yolla var

1 . benim yaptığım gibi park ampulü takmadan kullanmak. park ampulü arıza uyarısı alırsınız.
2. bazı modüller oluyor, ya da yaptırılabilir ,basit de bir şey..sinyal kolundaki tiki park yerine getirdiğinizde park yanar ve arıza vermekz , farı açtığınızda modül sayesinde parklar söner farlar yanar ancak arıza verir.

Teşekkürler, faydalı bilgiler için.
V kayışla ilgili bir yorumunuz var mı? kronik birşey mi 159'larda?

wolkanku

iki yolla var

Teşekkürler, faydalı bilgiler için.
V kayışla ilgili bir yorumunuz var mı? kronik birşey mi 159'larda?

bilmediğim bir konu açıkçası, yanlış bilgi vermeyeyim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

fatihmehmet

V Kayışın değişim zamanı geldiyse ihmal etmeyin yolda bırakma ihtimali var. 159 için bilmiyorum ama çokta pahalı olmasa gerek.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Koful

V Kayışın değişim zamanı geldiyse ihmal etmeyin yolda bırakma ihtimali var. 159 için bilmiyorum ama çokta pahalı olmasa gerek.

Geçen hafta değişim yapıldı hocam. 1250tl tuttu, yetkili servis olduğu için fiyat fazla. Herşey üst üste geldi, bayram tatilinde arıza çıkması, arızanın başka bir şehirde başımıza gelmesi vesaire... Şu an şehirler arası yolda olmadığı için şükrediyorum, çoluk çocuk ortada kalacaktık. O yüzden fiyata çok takılmadım.

Aslında daha önce böyle bir problem yaşamış olan var mı onu merak etmiştim. Yani klimayı açtığınızda direksiyonun sertleşmesi. Bunun sebebi nedir, tekrar başımıza gelme ihtimali var mı... gibi sorular..

fatihmehmet

Geçen hafta değişim yapıldı hocam. 1250tl tuttu, yetkili servis olduğu için fiyat fazla. Herşey üst üste geldi, bayram tatilinde arıza çıkması, arızanın başka bir şehirde başımıza gelmesi vesaire... Şu an şehirler arası yolda olmadığı için şükrediyorum, çoluk çocuk ortada kalacaktık. O yüzden fiyata çok takılmadım.

Aslında daha önce böyle bir problem yaşamış olan var mı onu merak etmiştim. Yani klimayı açtığınızda direksiyonun sertleşmesi. Bunun sebebi nedir, tekrar başımıza gelme ihtimali var mı... gibi sorular..

V kayışı klimayı ve aracın hareket halinde ki elektirik enerjisini sağlıyor. Kayış koparsa araç şarj etmiyor dolayısıyla. Ekranda battery uyarısı çıkıyor ve direksiyon cok ağırlaşıyor. Böyle bir durumda v kayışını el ile çıkarmak ve devam edilecekse akü bitene kadar oyle devam etmek gerek. Tabi direksiyon yine ağır olacaktir.

Ben de aynı sebeple yolda kaldım. Ihmal edilmemesi, vakti geldiyse değişmesi gerek.

Set olarak değiştiyse korkmaya gerek yok. Ben de değiştikten sonra huzursuz oldum ama değişmediği için sıkıntı çıkardığını unutmamak gerek.

Geçmiş olsun.

Koful

V kayışı klimayı ve aracın hareket halinde ki elektirik enerjisini sağlıyor. Kayış koparsa araç şarj etmiyor dolayısıyla. Ekranda battery uyarısı çıkıyor ve direksiyon cok ağırlaşıyor. Böyle bir durumda v kayışını el ile çıkarmak ve devam edilecekse akü bitene kadar oyle devam etmek gerek. Tabi direksiyon yine ağır olacaktir.

Ben de aynı sebeple yolda kaldım. Ihmal edilmemesi, vakti geldiyse değişmesi gerek.

Set olarak değiştiyse korkmaya gerek yok. Ben de değiştikten sonra huzursuz oldum ama değişmediği için sıkıntı çıkardığını unutmamak gerek.

Geçmiş olsun.

Teşekkürler.
Hiç uyarı lambası yanmadı, zaten kayış ta kopmamış sıkışmıştı. Komple set olarak değiştirdi servis.
Neden sıkıştığını araştırma halindeyim.
Kopsaydı, muhtemelen bu kadar dert etmezdim :)) zamanı geldiği halde değiştrilmemiş derdim zira aracı alalı daha bir ay oldu. Güvendiğim bir usta tarafından da onaylıydı. Demek ki gözden kaçmış der geçerdim..

Kafamı karıştıran kısmı sıkışması...

fatihmehmet

Hocam daha önce değiştiğinden kesin emin değilseniz kafanıza takmayın. Ama zaten siz değiştirmiş iseniz o zaman sorun olabilir. Zamanı geldiği için kayış kesik kesik duruma gelebiliyor. Ben de kayış kopmamıştı ama bilyaları tutan plastik kapak düşmüştü ve bu şekilde kayış elimle çeksem yerinden oynuyordu. Asıl sorun teşkil eden kayış trigerin arasına girerse ortaya çıkıyor. Trigeri atlattığı için yeniden motor yapmaya kadar gider.

O yuzden güzel bir şekilde degisti ise kafanıza takmayın. Her arabaya binerken bir şey olur mu korkusu ile araba süremezsiniz sonuçta.

Koful

Bagaj havuzu geldi, SW'ye de cuk oturdu valla...

Koful

Arkasına da yağmurlu bir Ankara sabahından fotolar ekleyeyim :)

Shark anten sipariş ettim You are not allowed to view links. Register or Login 'nin verdiği linkten (Teşekkürler:) ), aynı sitede ön koltuk konsol tarafındaki boşlukları kapatan ürünler vardı onları da sipariş ettim, zira aşağı bişey düştüğü zaman almak çok zor :)
Hi-temp Alfa Romeo sticker'larım gelecek, kırmızı kaliper kapağı işine giricem..
Onun dışında bakım zamanı geldi paşanın, onun öncesinde de boya koruma yaptırıcam inşallah.
Önerileriniz varsa 159 için paylaşırsanız sevinirim.

Şimdilik bu kadar,
Sağlıcakla kalın, Saygılar,
Can

krm1983

Harika gözüküyor. Kazasız belasız.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Utku

Çiçek gibi araba çok beğendim maşalah
Hep derim bej/kahve iç mekan 159 u başka boyuta taşıyor
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

francobaresi

güle güle kullanın,çok güzel resimler. Shark antende iyi bi sipariş olmuş, ben 6 aydır kullanıyorum en ufak şikayetim yok.
Cuore sportivo

Koful

You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login

Güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.  :serefe:

Koful

güle güle kullanın,çok güzel resimler. Shark antende iyi bi sipariş olmuş, ben 6 aydır kullanıyorum en ufak şikayetim yok.

Teşekkürler hocam, hiç aklıma gelmemişti aslında forumda gördüm ben de.. Çok hoş duruyor gerçekten, performans şikayeti de yoksa tadından yenmez :)

francobaresi

orjinal antenle bi fark göremedim ben frekans çekişi konusunda, onlarca defada tazyikli suyla yıkandı boyasında da sıkıntı olmadı.
Cuore sportivo

francobaresi

Bu arada ön çamurluktaki giugiaro stickeri düşmüş sanırım,  çok güzel ürünler var ebay ve aliexpresste o bölgeler için.
Cuore sportivo

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Koful

Bu arada ön çamurluktaki giugiaro stickeri düşmüş sanırım,  çok güzel ürünler var ebay ve aliexpresste o bölgeler için.

Evet oraya bişeyler bakayım diyorum ama, emin olamadım ne alsam :)