Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emre_deniz

Hala bir ümit 1.6 dizel gelir mi acaba diye bekleyeceğim:)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login
05/2011 tarihli fiyat listesinde 2,0 litrelik, 170 BG'ndeki 159 2,0 JTDM 16V'nin Turismo (Türkiye'deki Distinctive diyebiliriz) donanımlı halinin %19 KDV hariç fiyatı 25.882,35 EUR olarak gözüküyor.

Bu fiyat Türkiye için örnek alınacak olursa;
25.882,35 EUR = 98.031,98 TL (05.01.2017 tarihli MB EUR kuru 3,7876 TL)
98.031,98 TL x %100 ÖTV = 196.063,97 TL (51.764,72 EUR)
196.063,97 TL x %18 KDV = 231.355,49 TL (61.082,34 EUR)

2.000 TL tescil masrafı ile beraber 233.355,49 TL

Eğer bir iki donanım eklenirse ve 2.000 TL civarı tutarsa, ÖTV matrahı 100.000 TL'yi geçeceğinden, ÖTV %110'a çıkacak.

Giulia Super'in dün yayınlanıp geri çekilen liste fiyatı 278.000 TL. Aradaki fark 44.644,51 TL.
Son 5 sene içerisinde hem dünyada hem de Türkiye'de fiyatların yükseldiği göz önünde bulundurulmalı.
Giulia'nın yeni bir model olması sebebi ile fiyatının daha yüksek olacağı göz önünde bulundurulmalı.
Net fiyatın Türkiye'de Almanya'ya göre daha yüksek olabileceği ihtimali göz önünde bulundurulmalı.

Hesap ortada
Ve ortada sadece 2 sorun var
Yükselen Euro kuru ile ötv oranı
Ve Alfanın emsalleri gibi 1.4-1.6 secenegi sunmaması
Maalesef içimdeki ufak umutlar da yok oldu
Guilietta bana göre olmadığına ve bu fiyatlarla önümüzdeki 5 yıl için Alfa planlayamayacağım için 2023 te belki görüşürüz Alfa

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Yiğit Doğukan

Euro/TL kuru 2017 sonunda 5 olduğunda bence bu başlık altında yorum da göremeyeceğiz. Bugün ÖTV'ye yapılan zamlar ve artan kur ile 2023'te çirkin, küçük motorlu Japon ve hatta çakma Çin arabaları görebiliriz, o altı ve sekiz şeritli otobanlarda, o güzel köprülerde.

Kimse kimseyi kandırmasın. Ben 5 ay önce Giulia alabilme ihtimali üzerinde dururken, bugün beş yıldan önce Giulia'nın hayal olduğunu düşünmeye başladım. En basitinden çok geriye gitmeyin 3 ay önce benzinin litresi 4.30'du, bugün 5.20...

Alım gücümüz düşüyor ve düşmeye de devam edecek.

Bugün paranız varsa mutlaka Giulia hayalinizi gerçekleştirin. Yoksa sene sonunda bu fiyata Giulia'yı bir daha bulamazsınız :)

2018'de 2,0 Giulia için fiyat tahminim en az 400.000 TL.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sportivo

Giulietta fiyatları nedense göze çok ucuz gelmeye başladı :) , bir de 3.20i Ed güzel araba , 40.year versiyonu daha da güzel,bugün epey videosunu izledim. Yoklukta bir alfistiyi tatmin edecek en yakın araç bu bence. Bi BMW ye bu gözle bakacağım aklıma gelmezdi. Giulia'nın benzer mantıkla yola çıkılarak üretilen advanced dynamics versiyonu da 2.2lt olduğuna göre bu saatten sonra FCA'dan umut yok. Pek çok yerli alfistinin QV nin ikiye bölünmüş yarım motor 1.45litre 3 silindire bile artık hayır diyeceğini zannetmiyorum

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

A.S.GÜMÜŞ

Yüksek hacimli motoru anlıyorum olmalı, ancak düşük hacimli motorun olmamasını anlamıyorum. Bütün dünya motor hacmini küçültme yakıt ekonomisi yapma yarışında, üstelik Giulietta 1.4 tb motorun başarısı ortada, 1.4 motordan 170 bg alıyorsun, motoru iyileştirerek gücü de arttırabilirsin, bu motor hacmini Giulia'ya koysan satışlarını arttıracaksın ama gel gör ki yapmıyorsun, dünyayı Abd den mi ibaret düşünüyorsun ? Bizi neden mahrum bırakıyorsun ?
diye sormak istiyorum Alfa yönetimine

07 DH 800

OğuzCanAlantor

Gelir gelir Alfada hiçbir zaman ilk başta tam olmaz . Giulietta Dizele otomatik versiyon getirmeleri 5 yılı buldu . Giulia içinde üretim yılı Giulietta gibi olursa düşük hacim motoru ile illaki karşılaşacağız.

Sent from my iPhone using Tapatalk

admin

Farklı bir konu.
Hafif olması sebebi ile Giulia alan veya alacak olan "uzmanların" hafif olması sebebi ile tavsiye ettiği jantlar.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

halil

Yüksek hacimli motoru anlıyorum olmalı, ancak düşük hacimli motorun olmamasını anlamıyorum. Bütün dünya motor hacmini küçültme yakıt ekonomisi yapma yarışında, üstelik Giulietta 1.4 tb motorun başarısı ortada, 1.4 motordan 170 bg alıyorsun, motoru iyileştirerek gücü de arttırabilirsin, bu motor hacmini Giulia'ya koysan satışlarını arttıracaksın ama gel gör ki yapmıyorsun, dünyayı Abd den mi ibaret düşünüyorsun ? Bizi neden mahrum bırakıyorsun ?
diye sormak istiyorum Alfa yönetimine

Alfa senede  yaklaşık 100000 araç satıyor.memleketimizde ise bu sene 600'e yakın araç satılmış.yani toplam satış içerisinde %1 bile etmiyor.
hal böyleyken Türkiye'de Alfa sattıklarına dua edelim.yakında onu bile bulamayız belki.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

OğuzCanAlantor

Alfa senede  yaklaşık 100000 araç satıyor.memleketimizde ise bu sene 600'e yakın araç satılmış.yani toplam satış içerisinde %1 bile etmiyor.
hal böyleyken Türkiye'de Alfa sattıklarına dua edelim.yakında onu bile bulamayız belki.

You are not allowed to view links. Register or Login  Abi Türkiye için zatın 1000 adet kota var dikkat edersen son zamanlarda Türkiye satışlarında 1000 adet üstü nadir görürsün . Dist tarafından verilen kota düşük olduğu için ne bayiler nede danışmanları Alfa ile fazla uğraşmıyor. .

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login  Abi Türkiye için zatın 1000 adet kota var dikkat edersen son zamanlarda Türkiye satışlarında 1000 adet üstü nadir görürsün . Dist tarafından verilen kota düşük olduğu için ne bayiler nede danışmanları Alfa ile fazla uğraşmıyor. .

Nasıl yani Oğuzcan? 1001inci kişi istesede getirmiyorlar mı?

OğuzCanAlantor

Nasıl yani Oğuzcan? 1001inci kişi istesede getirmiyorlar mı?

Getirilir abi zaten kotaya bakarsın son yıllarda 800 ve 1100 (temsili ) satışlar görebilirsin. Ama kota az olduğu için diğer markalar gibi 4000-5000 adet gibi satma zorunlulukları yok. Hedef düşük onun için ne danışman uğraşıyor nede bayi , artık ellerinde jeep gibi bir markada var ve jeep alfanın 4-5 katı satabiliyor. 2016da 2200 adet Jeep -  630 adet Alfa Romeo satılmış. Markada hareketlenme olsada planlar vs  5 yıl içinde satılma olasılığı %90 inşallah düzgün bir markanın eline geçer.

hi_cazz

Getirilir abi zaten kotaya bakarsın son yıllarda 800 ve 1100 (temsili ) satışlar görebilirsin. Ama kota az olduğu için diğer markalar gibi 4000-5000 adet gibi satma zorunlulukları yok. Hedef düşük onun için ne danışman uğraşıyor nede bayi , artık ellerinde jeep gibi bir markada var ve jeep alfanın 4-5 katı satabiliyor. 2016da 2200 adet Jeep -  630 adet Alfa Romeo satılmış. Markada hareketlenme olsada planlar vs  5 yıl içinde satılma olasılığı %90 inşallah düzgün bir markanın eline geçer.

Anladım kardeşim. Bende sadece 1000 tane satabilecek olarak anladım.

agucba

Jeep'in daha fazla satılmasının nedeni muhtemelen daha fazla olan ürün sayısından olsa gerek.
Renegade, Wrangler, Compass,  Cherokee, Grand Cherokee. Yüksek fiyatlı modeller ama Renegade hariç hitap ettiği kesim için fiyat mutlaka birinci öncelikli konu olmasa gerek.

Agucba by Tapatalk

///////////////

halil

kota işi biraz hikaye.esas olan koç grubunun fiat harici markalara çok fazla ilgi göstermemesi,sırtında kambur gibi görmesi.çok satmak için ,uğraş gerek,reklam gerek vs.ama halihazırda peynir ekmek sattığı fiat modelleri var.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

aurora

Alınır alınır, güzel fiyat.

agucba

Almanya'da 1.186 adet satılmış. Yanlış hatırlamıyorsam Kasım gibi satılmaya başlandı.

Agucba by Tapatalk

///////////////

OğuzCanAlantor

Jeep'in daha fazla satılmasının nedeni muhtemelen daha fazla olan ürün sayısından olsa gerek.
Renegade, Wrangler, Compass,  Cherokee, Grand Cherokee. Yüksek fiyatlı modeller ama Renegade hariç hitap ettiği kesim için fiyat mutlaka birinci öncelikli konu olmasa gerek.

Agucba by Tapatalk

Alfa ve Jeep marka araçları kendi bünyesindeki kiralama şirketlerinde değerlendiriyor. Yani gördüğümüz satış rakamlarında avis - bugdet gibi kendi kiralama firmalarına verilen araçlarda var :) Ha diğer markalarda yok mu var hatta daha fazla ama 630 adet satılan Giuliettanın kaç tanesi gerçek müşteri kaç tanesi kiralama şirketi.

OnurCangir

The Grand Tour 10. bölümde nihayet Giulia Qv'yı incelediler. Jeremy Clarkson öve öve bitiremedi aracı. İlgilenenlere duyurulur :)

depeche101

Tolga033

The Grand Tour 10. bölümde nihayet Giulia Qv'yı incelediler. Jeremy Clarkson öve öve bitiremedi aracı. İlgilenenlere duyurulur :)
Biraz baktım ama bulamadım.Nasıl izleyebiliriz?

alperuzi

Torrent kullananlar için magnet link verebiliyor muyuz? :)

magnet:?xt=urn:btih:2DE4A1C18C0D805B7060A2137D11CE33E7564432&dn=The.Grand.Tour.S01E10.720p.WEBRip.X264-DEFLATE%5Brarbg%5D

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login'a düşer yakında altyazılı olarak.

Tolga033

Torrent kullananlar için magnet link verebiliyor muyuz? :)

magnet:?xt=urn:btih:2DE4A1C18C0D805B7060A2137D11CE33E7564432&dn=The.Grand.Tour.S01E10.720p.WEBRip.X264-DEFLATE%5Brarbg%5D
Teşekkürler,indiriyorum.  :)

Otobelgesel.com'a düşer yakında altyazılı olarak.

Önce anladığım kadarıyla,daha sonra alt yazılı.  :)

alperuzi

Torrentte alt yazı yok, uyarayım dedim, sonra arkadaşlar çok sövüyorlar bana :D

NeyzeN

Videodan kestiğim can alıcı bir kesit...