Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

detailing yapan bile olmuş :)
You are not allowed to view links. Register or Login
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

alperuzi

Giulia detaycılık :)
çoktan oldu ki ;)

wolkanku

Bu arada şunuda iliştirmek isterim;

Arabanın kıyası 5 değil, 3 serisi fiyat yüzünden 5 ile kıyaslıyoruz. 25 dk daki özellikle Telefon APP ile çalışan 3D sisteme dikkat etmenizi isterim.

5 Serinin Anahtarı;

Giulia Anahtarı;

şu videonun ilk 9 dakikasını izleyip, halen 30bin fazla verip giulia alırım diyen babayiğiti gerçekten tanımak isterim  :haydi:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Sercan Keklik

şu videonun ilk 9 dakikasını izleyip, halen 30bin fazla verip giulia alırım diyen babayiğiti gerçekten tanımak isterim  :haydi:

Kestirmeden gidelim uzatmaya gerek yok.

İphone 7 Plus 128 GB Örnek Fiyatı: 3.000 TL

İphone 3GS 16 GB   Örnek Fiyatı: 3.500 TL

Burda olay tamamiyle kalple calışır olmuşta para ödemeye gelince o işler öyle olmuyo. Yukar da da bahsettim sende bmw de mercedeste çalıştın iyi bilirsin, bu paraları veren abilerin çoğu özel şöförlü, bakımları yetkili serviste eksiksiz yapılan abiler.

Sanayiye gidip 2 sohbet için veloce alacak babayiğit tanımak isterim :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

Ben yine kendi adıma yazacağım. 400.000 TL'm yok, ama sadece bir otomobile 400.000 TL ayırabilecek kadar param varsa eğer, demek ki bu paranın çok çok üzerinde bir param vardır. Ve yine AÇIK AÇIK yazacağım. Eğer 400.000 TL param olsa, sırf daha ucuz diye bir üst sınıf BMW ALMAM. BMW alırsam mutlu olmam, her bindiğimde, isterse uzay aracı ayarında olsun, mutlu olmayacağım bir araba almam.

ALMAM.

ALMAM.

ALMAM.

İlla ki başka bir araba alacak olsam, gider Maserati Ghibli alırım. Ama bir arabayı almak marifet değil, onu kullanabilmek, bakımını yapabilmek, yakıtını alabilmek marifet.

Bildiğiniz üzere bir kaç ay önce sıfır km Giulietta aldık. Yaklaşık aynı paralara 3. makyajı görmüş 2016 model Giulietta varken, biz ikinci makyaja sahip 2016 model Giulietta aldık. Niye? Çünkü özellikleri daha çok hoşuma gitti.

Kendimi tekrar ediyor olacağım. Biz Giulietta alırken, piyasada aynı paralara veya daha ucuzuna, daha dolu, daha teknolojik, daha ekonomik başka markalar varken, biz gittik Alfa Romeo Giulietta aldık.

Başka bir örnek. Eşim ve kızım bana babalar gününde bir saat aldılar. Aldıkları saatin yarı fiyatına daha teknolojik ve marka olarak daha tanınmış saatler varken, benim isteğimle daha pahalı ve 1/3 daha ucuz olan Swatch marka saatimden bir fonksiyonu eksik bir saat aldım.

Kızımız doğmadan önce eşimle doğa yürüyüşlerine katılırdık. Ve o zamanlar için oldukça yüksek bir fiyata bir ayakkabı aldık. Yine aynı fiyatlara tanınmış markalar vardı.

Zamanında herkes takım elbise almak için Beymen, Vakko, Sarar vs. gibi markalar giderken, kesim olarak bana daha uygun olduğu için Hatemoğlu'nu seçmiştim.

Volkan dün yazmış, 33.000 TL özel okul parası diye. Bir arabaya 400.000 TL ayıracak bir bütçem olsa, zaten çocuğum için gelecek planlarını tamamlamış ve ona göre arabaya para ayırmış olurdum.

Yani sonuç olarak, herkesin kendine göre mantıklı bulduğu, doğru bulduğu bir şeyler var ve sırf sizlere mantıklı gelmiyor diye tribe girmenin mantığı yok. Sizler istediğinizi alabilirsiniz, ben ALMAM arkadaşım.

///////////////

agucba

Ben yine kendi adıma yazacağım. 400.000 TL'm yok, ama sadece bir otomobile 400.000 TL ayırabilecek kadar param varsa eğer, demek ki bu paranın çok çok üzerinde bir param vardır. Ve yine AÇIK AÇIK yazacağım. Eğer 400.000 TL param olsa, sırf daha ucuz diye bir üst sınıf BMW ALMAM. BMW alırsam mutlu olmam, her bindiğimde, isterse uzay aracı ayarında olsun, mutlu olmayacağım bir araba almam.

ALMAM.

ALMAM.

ALMAM.

İlla ki başka bir araba alacak olsam, gider Maserati Ghibli alırım. Ama bir arabayı almak marifet değil, onu kullanabilmek, bakımını yapabilmek, yakıtını alabilmek marifet.

Bildiğiniz üzere bir kaç ay önce sıfır km Giulietta aldık. Yaklaşık aynı paralara 3. makyajı görmüş 2016 model Giulietta varken, biz ikinci makyaja sahip 2016 model Giulietta aldık. Niye? Çünkü özellikleri daha çok hoşuma gitti.

Kendimi tekrar ediyor olacağım. Biz Giulietta alırken, piyasada aynı paralara veya daha ucuzuna, daha dolu, daha teknolojik, daha ekonomik başka markalar varken, biz gittik Alfa Romeo Giulietta aldık.

Başka bir örnek. Eşim ve kızım bana babalar gününde bir saat aldılar. Aldıkları saatin yarı fiyatına daha teknolojik ve marka olarak daha tanınmış saatler varken, benim isteğimle daha pahalı ve 1/3 daha ucuz olan Swatch marka saatimden bir fonksiyonu eksik bir saat aldım.

Kızımız doğmadan önce eşimle doğa yürüyüşlerine katılırdık. Ve o zamanlar için oldukça yüksek bir fiyata bir ayakkabı aldık. Yine aynı fiyatlara tanınmış markalar vardı.

Zamanında herkes takım elbise almak için Beymen, Vakko, Sarar vs. gibi markalar giderken, kesim olarak bana daha uygun olduğu için Hatemoğlu'nu seçmiştim.

Volkan dün yazmış, 33.000 TL özel okul parası diye. Bir arabaya 400.000 TL ayıracak bir bütçem olsa, zaten çocuğum için gelecek planlarını tamamlamış ve ona göre arabaya para ayırmış olurdum.

Yani sonuç olarak, herkesin kendine göre mantıklı bulduğu, doğru bulduğu bir şeyler var ve sırf sizlere mantıklı gelmiyor diye tribe girmenin mantığı yok. Sizler istediğinizi alabilirsiniz, ben ALMAM arkadaşım.
Bu arada, belirtmekte fayda görüyorum. Bahsettiğiniz o arabaları belki eşime, anneme, babama alırım ama kendime almam.

Sanırım beni anladınız.

agucba via tapatalk

///////////////

murat

Şöyle yapsak: BMW'yi alsak ota boka onu kullansak, artan 30 lira ile 156 vs. alıp arada bir binsek, onla incik cincik uğraşsak, arada sanayiye gidip muhabbete dalsak nasıl olur?  :yukari-ok:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

wolkanku

Şöyle yapsak: BMW'yi alsak ota boka onu kullansak, artan 30 lira ile 156 vs. alıp arada bir binsek, onla incik cincik uğraşsak, arada sanayiye gidip muhabbete dalsak nasıl olur?  :yukari-ok:

Vay arkadaş illa harcicaksınız o 30 lirayı
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

halil

ALMAM.

ALMAM.

ALMAM.

ağzına sağlık ,olayı kısaca özetlemişsin. :alfisti:
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Aşmış

Logoları kaldırıp içine oturduğumuzda BMW yada Audi hatta Mazda'yla arasında hiç bir fark hissedemeyeceğim bir araca, diğer saydığım markalardan daha çok para vererek daha az özelliğe sahip olacağımı bile bile yine de satın aldıracak o tutkuyu dış görünüşünde aradığımda yine sonuçsuz kalacağımdan ötürü ben de ancak 10 milyor milyar param olursa 4. araç olarak düşünürdüm kendilerini sanırım.
Üstelik hayranı olduğum markanın, kendini sadece teknolojiyle sunabilen markalara özenerek berbat edilişini de taçlandırmak istemem açıkçası.
Bakın 2014 yılında 2000 motor 4x4 360 hp ve 0-100'ü sayın efsanemiz Giulia QV'den sadece 7 SALİSE daha yavaş araba yapmış sevgili Mercedes.
Şu anda 255'bine satılıyor. Aynı motor Veloce'mizden 80 hp fazla, 125.000 tl daha ucuz, üstelik Alfa'nın 90.000 tlye sattığı koltuklardan da var içinde. :)
Yani araya Sercan'ın Spider'ı sıkışıyor: :)

Haydi fiyatı aynı olsun, bir de o şekilde sorgulayalım?

Ben de Alfa'dan başka araba kullanamazdım, ben de milyon tane özelliğe, lükse değişmezdim Alfa'yı, ta ki Giulia'ya kadar.
Benim değişmem dediğim her şey elimden alındıktan sonra geriye kalanların kalbime çıkarttığı sesi duyamıyorum artık.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

agucba

Siz zaten farklı bir dünyadasınız.

Yıllardır arkadan itiş, kendine ait platform, teknoloji de içinde olsun dendi durdu. Öyle bir model çıktı piyasaya ve şimdi de beğenilmiyor. Neymiş, içi ona benziyor,  dışı şuna benziyor.
Ama daha düne kadar Fiat'ın süslüsü diye beğenilmeyen Giulietta, tasarım dışında hiç bir Alfa bağı olmayan 159, Giulia'dan daha fazla Alfa bulunmakta.

agucba via tapatalk

///////////////

OğuzCanAlantor

2013 yılında gelen arabayla 2017 yılının ÖTV'si vs ile gelen arabayı karşılaştırmak nedir ?

O zaman o paraya neler alınır isterseniz liste yapayım .

You are not allowed to view links. Register or Login Serkan abi bence söylemek istediğinden çekinme burda bulunanların %90 ı şuan Alfista filan değil , ucuza gösterişli arabaya binmek için kullanıyor :))

Alfa Romeo Mantık evliliği yapılacak bir araba değil , aşk evliliği yapıcaksınız 3e 5e bakmıycaksınız .

ÖTV zammı gelmeden önceki fiyatları görünce belki alırım diyordum . Şuan maddi yatırımım başka olduğu için bütçe ayıramıyorum . 1-2 yıl sonra 100 bin tl zam bile gelse başka arabaya bakmam gidip alırım. .

Yani kısacası Serkan abi sen ben gidip  alırız başkası almasın boşver.

agucba

Alalım Oğuz, alalım. Ama önce 400.000 tamamlamak gerek, 340.000 var ama o paraya Veloce alınmıyor. Belki 320.000'e Super alınır, geri kalan 20.000 ile okul taksidi öderim. : ))

Gesendet von meinem GT-I9190 mit Tapatalk

///////////////

OğuzCanAlantor

Alalım Oğuz, alalım. Ama önce 400.000 tamamlamak gerek, 340.000 var ama o paraya Veloce alınmıyor. Belki 320.000'e Super alınır, geri kalan 20.000 ile okul taksidi öderim. : ))

Gesendet von meinem GT-I9190 mit Tapatalk
%10 indirim alırız abi boşver ordan çıkar okul taksidi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Onur Mutlu

Logoları kaldırıp içine oturduğumuzda BMW yada Audi hatta Mazda'yla arasında hiç bir fark hissedemeyeceğim bir araca, diğer saydığım markalardan daha çok para vererek daha az özelliğe sahip olacağımı bile bile yine de satın aldıracak o tutkuyu dış görünüşünde aradığımda yine sonuçsuz kalacağımdan ötürü ben de ancak 10 milyor milyar param olursa 4. araç olarak düşünürdüm kendilerini sanırım.
Üstelik hayranı olduğum markanın, kendini sadece teknolojiyle sunabilen markalara özenerek berbat edilişini de taçlandırmak istemem açıkçası.
Bakın 2014 yılında 2000 motor 4x4 360 hp ve 0-100'ü sayın efsanemiz Giulia QV'den sadece 7 SALİSE daha yavaş araba yapmış sevgili Mercedes.
Şu anda 255'bine satılıyor. Aynı motor Veloce'mizden 80 hp fazla, 125.000 tl daha ucuz, üstelik Alfa'nın 90.000 tlye sattığı koltuklardan da var içinde. :)
Yani araya Sercan'ın Spider'ı sıkışıyor: :)

Haydi fiyatı aynı olsun, bir de o şekilde sorgulayalım?

Ben de Alfa'dan başka araba kullanamazdım, ben de milyon tane özelliğe, lükse değişmezdim Alfa'yı, ta ki Giulia'ya kadar.
Benim değişmem dediğim her şey elimden alındıktan sonra geriye kalanların kalbime çıkarttığı sesi duyamıyorum artık.

Giulia rakiplerine göre evet pahalı, ancak en boşu bile rakiplerinin aynı motor hacmine sahip araçlarından çok daha dolu gelmekte. Giulia beklediğimden daha iyi çıktı malzeme kalitesi olarak özellikle. Günümüzün arabalarının neredeyse hepsi teknolojiyle donatılıyor artık. Alfa da buna kayıtsız kalamazdı ki zaten teknoloji olarak Alfa öncü bir marka oldu. Günümüzde kullandığımız modern motor teknolojilerinin temellerini Alfa Romeo attı. Maalesef vergi sisteminden ötürü neredeyse bütün arabalar zamlandılar. Ayrıca Türkiye'ye gelen arabaların vergiler hariç fiyatına bakarsanız acayip ucuza geliyorlar. Büyük Alman üreticiler de bundan ötürü, diğer ülkelere yaptığım işçilik kalitesini sana sunamam diyor haklı olarak. Modern arabalardaki kalite düşüşü artık gözle görülür, elle hissedilir oldu. Ancak Alfa gibi az satan markalar henüz böyle bir şey deme lüksüne sahip değiller. Yurt dışına nasıl işçilikle kaliteyle satıyorsa aynısı bizim ülkemize de geliyor. Giulia'nın rakiplerine nazaran çok da farklı bir işçilik kusuru yok. Hatta beklemediğiniz yerler oldukça kaliteli. Son olarak da ikinci el arabalara inersek, bir çok ucuz alternatif bulmak mümkün. Bu konuda sıfır arabaların, sıfır arabalarla karşılaştırılması daha doğru geliyor bana. Kendi arabam da Giulietta, hatta bütün opsiyonlarını seçtim. Bir çok sıfır araba alternatifim vardı. Pişman mıyım? O konu tartışılır ama şu an bir arabadan ve gençliğimden ötürü kullandığım araba sayısının azlığını da dikkatinizi çekerek söyleyebilirim ki en zevk aldığım araba Giulietta oldu. Umarım bu eski Alfa Romeo'ları kullanma fırsatım olur da bu konu hakkında da yorum yapabileyim. Arkadaşımın 116i makyajsız versiyonu kullandım. Maalesef sport+ moduna getirmeme rağmen direksiyon zevkime göre fazla oyuncak kalıyordu. Bu çoğu kullandığım araba için geçerli. Tek parmakla döndürülen direksiyonlu araba bundan sonra kesinlikle almayacağım.

iceberg156

ALMAM.

ALMAM.

ALMAM.

+ 1

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

kuti147

ALMAM.

ALMAM.

ALMAM.

+1 kesinlikle...
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

octinum

İyice aşk-mantık kıvamına getirmişsiniz. :)

Ben de öyle bir param olsa Giulia alırım kampındayım. Hatta daha da fazlası, benim Giulia'yı almam için bankada en azından 2 Giulia param olması gerek önce. Halbuki 2-3 tane 156'yı zor alıyorum. Yani esasında benimkisi bekara karı boşamak kolay kampı. :D

Şimdi bu paralara Veloce almanın makul olmadığını ellinci kere yazmayacağım. Bunun yerine doğrudan konuya gireceğim: Alfista için Giulia bir araba değil, fetiş objesi. :)

İş dönüp dolaşıp arabadan ne beklediğinizde düğümleniyor. Kimimiz teknoloji bekliyor, haliyle onlar için "birim teknoloji algısı/fiyat" denklemi çok önemli. Kimimiz prestij, kimimiz ikinci elde satılabilirlik, kimimiz konfor. Bazılarımız da Giulia'da olup diğerlerinde olmayan şeyleri arıyor. Bunların hepsi tek bir arabada yok. Olsaydı geri kalan tüm markalar batardı bir tek o marka kalırdı.

E Giulia'nın faturasında ne var? Yani ne satıyor bu adamlar? 

- "Alfa büyüsü" denen şey. O paraları Giulia'ya vermem diyen arkadaşlar dahil arabayı canlı gören, özellikle de deneyen herkes Giulia'da bu var diyor yanlış görmediysem.
- Sürüş zevki. Basıncı roket gibi hızlanmasından filan bahsetmiyorum, şasinin kıvraklığında yakalanan denge, direksiyon hissi gibi şeylerden bahsediyorum. Yine ilk maddedeki arkadaşlar dahil herkesin ifadesi bunun da olduğu yönünde.
- Farklı olma isteği. Bunu tartışacak bir şey yok zaten. Işıkta durunca yanınızda aynı renk BMW'nin veya Audi A4'ün direksiyonundaki sonradan görme din tüccarı müteahhitle gözgöze gelmekten kaçınmaya gerek kalmayacak. 2027 yılında o BMW/Audi "10 yaşında bi' BMW/Audi işte" olurken Giulia muhtemelen klasik olma yolunda ilerliyor olacak.

Bu üçünü arıyorsanız, gördüğüm kadarıyla bunları Giulia kadar karşılayan bir şey yok o fiyatlarda. Siz öyle diyorsunuz yani. :)

Şimdi gerçekten Giulia alacak param olduğunu varsayıyorum. Sırf Alfa'nın satış politikası yüzünden, Giulia almayı ertelerdim. Ama BMW 5 filan da almazdım. Paramı kenara koyup 156, en fazla 159 alıp binerdim. Çünkü Alfa'nın satış politikası sanki ben aldıktan sonra akşam içki sofrasına oturup "nasıl köstük salağa, Alfistaymış, hahaha" diye arkamdan gülecekler gibi hissettiriyor şu anda. Türkiye'de ortalama premium araç sahibi kitlesiyle aynı arabaya veya tekerlekli buzdolabı/çamaşır makinasına binmekten daha çok nefret ettiğim bir şey varsa o da salak yerine konulmaktır.

vozkol

İyice aşk-mantık kıvamına getirmişsiniz. :)

Ben de öyle bir param olsa Giulia alırım kampındayım. Hatta daha da fazlası, benim Giulia'yı almam için bankada en azından 2 Giulia param olması gerek önce. Halbuki 2-3 tane 156'yı zor alıyorum. Yani esasında benimkisi bekara karı boşamak kolay kampı. :D

Şimdi bu paralara Veloce almanın makul olmadığını ellinci kere yazmayacağım. Bunun yerine doğrudan konuya gireceğim: Alfista için Giulia bir araba değil, fetiş objesi. :)

İş dönüp dolaşıp arabadan ne beklediğinizde düğümleniyor. Kimimiz teknoloji bekliyor, haliyle onlar için "birim teknoloji algısı/fiyat" denklemi çok önemli. Kimimiz prestij, kimimiz ikinci elde satılabilirlik, kimimiz konfor. Bazılarımız da Giulia'da olup diğerlerinde olmayan şeyleri arıyor. Bunların hepsi tek bir arabada yok. Olsaydı geri kalan tüm markalar batardı bir tek o marka kalırdı.

E Giulia'nın faturasında ne var? Yani ne satıyor bu adamlar? 

- "Alfa büyüsü" denen şey. O paraları Giulia'ya vermem diyen arkadaşlar dahil arabayı canlı gören, özellikle de deneyen herkes Giulia'da bu var diyor yanlış görmediysem.
- Sürüş zevki. Basıncı roket gibi hızlanmasından filan bahsetmiyorum, şasinin kıvraklığında yakalanan denge, direksiyon hissi gibi şeylerden bahsediyorum. Yine ilk maddedeki arkadaşlar dahil herkesin ifadesi bunun da olduğu yönünde.
- Farklı olma isteği. Bunu tartışacak bir şey yok zaten. Işıkta durunca yanınızda aynı renk BMW'nin veya Audi A4'ün direksiyonundaki sonradan görme din tüccarı müteahhitle gözgöze gelmekten kaçınmaya gerek kalmayacak. 2027 yılında o BMW/Audi "10 yaşında bi' BMW/Audi işte" olurken Giulia muhtemelen klasik olma yolunda ilerliyor olacak.

Bu üçünü arıyorsanız, gördüğüm kadarıyla bunları Giulia kadar karşılayan bir şey yok o fiyatlarda. Siz öyle diyorsunuz yani. :)

Şimdi gerçekten Giulia alacak param olduğunu varsayıyorum. Sırf Alfa'nın satış politikası yüzünden, Giulia almayı ertelerdim. Ama BMW 5 filan da almazdım. Paramı kenara koyup 156, en fazla 159 alıp binerdim. Çünkü Alfa'nın satış politikası sanki ben aldıktan sonra akşam içki sofrasına oturup "nasıl köstük salağa, Alfistaymış, hahaha" diye arkamdan gülecekler gibi hissettiriyor şu anda. Türkiye'de ortalama premium araç sahibi kitlesiyle aynı arabaya veya tekerlekli buzdolabı/çamaşır makinasına binmekten daha çok nefret ettiğim bir şey varsa o da salak yerine konulmaktır.

Son cümleniz ayakları yere basan bir alfista sözü, ben de öyle düşünüyorum. Devlet zaten sıfır otomobil almak isteyen vatandaşını salak (yolunacak kaz) yerine koyarken, benzer kurnazlığı ''butik marka'' bahanesiyle yapan distribütör-galeri sayesinde iki kez yolunmuş olacağız ki, parayı kolay kazanmayan ben ve benim gibiler için bu kabul edilemez bir durum. Sonuçta bir otomobil, araba yani. Yeni, teknolojik, alımlı, farklı bir D sedan Alfa olarak bir alfista için her zaman heyecan verici ama bu fiyat politikası devam ettiği sürece, 13 yıl sadece Alfa'lara bindiğim halde hiç düşünmeden yeni BMW 5 serisini satın alırım. Müteahhit, mafya vs'nin kullanması beni hiç ilgilendirmez doğrusu, bu yaştan sonra arabanın bana ne sunduğuna bakarım. Zira BMW daha fazlasını sunuyor önceki postlarda açıklandığı gibi. Kaldı ki bence görünüş olarak süper ya da veloce Giulia BMW'nin yanında basit kalacaktır. Bu dediğim tabii Türkiye için geçerli. Yurtdışındaki bir alfista için birkaç bin Euro fark çok koymayabilir.

Ben Mayıs 2016'da sıfır Giu alırken, C hatchback / sedan  piyasasında Giulietta rakiplerine göre bariz bir fiyat fazlalığı göstermiyordu. Giuliettanın 159'u aratmayan donanımı ve bir miktar indirim ile birlikte Alfa aşkım devam edebildi, şu anda da çok çok memnunum aracımdan. Ama şimdiki 142.500 TL liste fiyatı olsaydı kesinlikle almazdım, alsam bile koltuğuna her oturduğumda kendimi enayi gibi hissederdim, çünkü parayı kolay kazanmıyorum. İkinci elde 159 gibi bir aracı 45-55 bin arasında satın almak zor değil çünkü rakipleri genelde aynı fiyat aralığında ya da daha pahalı, ama 373.000 TL'yi Giulia'ya yatırırken ne aldığınız ve ne kaçırdığınız çok daha önemli hale geliyor.

O nedenle ben de şöyle diyorum ki ''alfistanın Giulia alma arzusu Giulia parasını toplayıncaya kadardır'' :)
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

Aşmış

Siz zaten farklı bir dünyadasınız.

Yıllardır arkadan itiş, kendine ait platform, teknoloji de içinde olsun dendi durdu. Öyle bir model çıktı piyasaya ve şimdi de beğenilmiyor. Neymiş, içi ona benziyor,  dışı şuna benziyor.
Ama daha düne kadar Fiat'ın süslüsü diye beğenilmeyen Giulietta, tasarım dışında hiç bir Alfa bağı olmayan 159, Giulia'dan daha fazla Alfa bulunmakta.

agucba via tapatalk

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

En azından içi ona, dışı da şuna benzemiyordu! Bence bundan daha vahim bir kötülük yapılamaz bu markaya, bunu bir türlü anlatamıyorum burada. 
Teknoloji diye sunduğu şeyi de yukarıda gösterdim, isterseniz inceleyin, 2014 yılında 2000 motor ve 360 hp 0-100 4,7 sn.
Bu aracın sıfırı 4,4 sn de 100'e çıkıyor şu anda, yani QV'den 5 salise yavaş sadece. Standart donanımı 408.000 tl, içinde Alfa'nın 90.000'e sattığı koltuğa yakın bir koltuk da var. Buyurun siz de bir kıyas yapın.
Haydi tüm bu zengin malı züğürt çenesi muhabbetini kapatalım, ülkenin durumu ve distrübitör saçmalığını da kenara koyalım, bu aracı Belçika'da satın alalım? Yine neredeyse aynı paraya bir üst segment, daha güçlü hatta kassan 2 katı paraya satılan QV olacak arabaya bile yaklaşan bir araç alıyorsunuz.(Araçların Belçika'daki satış fiyatlarına baktım 7.000 € daha pahalı Merso)
He öyle hiç de klasik falan olacak bir araba da değil bu. Başka arabalara benzeyen hiç bir araba klasik olamaz, kendimizi de kandırmayalım. Yan yana dursalar evet biraz daha güzel ama o kadar da olsun artık değil mi? Sonuçta Alfa bu.

Alfa o sizin Alfista'lık döneminden çıktı arkadaşlar, bunu kabul edemiyorsunuz, konu bu aslında. Fiat'ın cebini doldurmaktan başka bir amaca hizmet etmeyecek bu fanatik tavırlarınız üzgünüm. Size ne teknolojisiyle ne de tasarımıyla bir Alfa Romeo sunmuyorlar, üstelik bunu da küstahça bir fiyata sunuyorlar. Böyle butik araba olmaz, bu araba butik falan değil, baya Mercedes, BMW ayarına çıkmaya özenen bir araba, ellerinden gelen en iyisi Alman'larla yarışmaya yetmez ve bu kanala da hiç girmemeleri lazımdı. Haydi biz de yaparız dediniz o zaman da oturup yapılmışlara bakıp bari fiyatını doğru düzgün sunsaydınız. Fiyatını bu kadar yükseltecek de bir tasarımı yok üzgünüm.
Şuraya bomba gibi bir tasarımla çıksalardı çok net söylüyorum banka soyar gider alırdım. :)

İlk 147'mi aldığımda yolda gençlerin tacizlerini, park ederken veya sürerken ki bakışlarını gördüğümde şok olmuştum. Bu ne ilgi ya diye kendimi "lan züppe arabası mı aldım acaba" diye sorgulamıştım üzülerek. :)
Aşk/mantık konusundan da bence hiç yaklaşmayın, Ülkenin yarısı celladına aşık olmuş durumda, sonuçta bu da aşk! :) Bilmem anlatabiliyor muyum? 

Bu arada tavırlarınız bu arabaları beğenmeyen bir ekip var da ben de o ekibe ait bir üyeymişim gibi olmuş. :)

He hala canlı canlı görmedim, tekrar söylüyorum yanına gittiğimde dizlerim titrerse burada yazdığım çoğu şeyi de yutmaya hazırım, hatta Giulia'nın emniyet kemeriyle kendimi dövdürebilirim sizlere, hem rahatlarsınız.  :D
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

ar.159

Hersey tamam da cla ile kıyaslamayaydın eyiydi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

halil

Gulia'nın fiyatına takılan arkadaşlar ,ne fiyat bekliyordunuz?herkes pahalı,uçuk diyor.sizce ne olmalıydı fiyatı?

fiyat düşük olsa dizeli yok mu,benzinlisi çok yakar,
motor 2,0 lt gelmiş ,1,4 turbosu yok mu,vergiden yırtarız,
gibi bir dolu söz duyardık eminim.

özgür bir ülkede yaşıyoruz.parası olan ve isteyen gider alır.gerisi kedi et hikayesine girer.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

naxos

Bu araca 1.4 benzinli
1.6 dizel koymadan
Bu arac Turkiyede senede 15 tane satarsa opup basina koysun Tofas.

Turkiyede Alfa yi bir Niş marka duzeyinde satmaya calismak
Delilikten öteye gitmez.

Benim param olsa alirmiydim
Kesinlikle alirdim

O burdaki 10 kisinin bu Araci almasiyla Turkiyedeki Alfa pazarini ayakta tutamazsiniz.

Bmw 1.5 motor koyup
3 serisini Turkiyede satiyorsa

Keza Merco da Audi de oyle

Sende ne yapip ettirip bu motorlari koyup baslangic seviyeni 180 bin tl civarina cekeceksin

Yoksa ben Niş markayim
Yok herkes almasin
Yok bizim satis kaygimiz yok falan

Özru kabahatinden büyük.

Ne yazikki Alfa Romeo Turkiyde uzatmalari yasiyor

Avrupada durum boyle degil cunku ordaki rekabet fiyatlari cok daha iyi

Elinizdeki Alfalara iyi sahip cikin son aldiginiz araclar olabilir

Piyasada 10 sene sonra Alfa kalmiyacak cunku

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Onur Mutlu

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

En azından içi ona, dışı da şuna benzemiyordu! Bence bundan daha vahim bir kötülük yapılamaz bu markaya, bunu bir türlü anlatamıyorum burada. 
Teknoloji diye sunduğu şeyi de yukarıda gösterdim, isterseniz inceleyin, 2014 yılında 2000 motor ve 360 hp 0-100 4,7 sn.
Bu aracın sıfırı 4,4 sn de 100'e çıkıyor şu anda, yani QV'den 5 salise yavaş sadece. Standart donanımı 408.000 tl, içinde Alfa'nın 90.000'e sattığı koltuğa yakın bir koltuk da var. Buyurun siz de bir kıyas yapın.
Haydi tüm bu zengin malı züğürt çenesi muhabbetini kapatalım, ülkenin durumu ve distrübitör saçmalığını da kenara koyalım, bu aracı Belçika'da satın alalım? Yine neredeyse aynı paraya bir üst segment, daha güçlü hatta kassan 2 katı paraya satılan QV olacak arabaya bile yaklaşan bir araç alıyorsunuz.(Araçların Belçika'daki satış fiyatlarına baktım 7.000 € daha pahalı Merso)
He öyle hiç de klasik falan olacak bir araba da değil bu. Başka arabalara benzeyen hiç bir araba klasik olamaz, kendimizi de kandırmayalım. Yan yana dursalar evet biraz daha güzel ama o kadar da olsun artık değil mi? Sonuçta Alfa bu.

Alfa o sizin Alfista'lık döneminden çıktı arkadaşlar, bunu kabul edemiyorsunuz, konu bu aslında. Fiat'ın cebini doldurmaktan başka bir amaca hizmet etmeyecek bu fanatik tavırlarınız üzgünüm. Size ne teknolojisiyle ne de tasarımıyla bir Alfa Romeo sunmuyorlar, üstelik bunu da küstahça bir fiyata sunuyorlar. Böyle butik araba olmaz, bu araba butik falan değil, baya Mercedes, BMW ayarına çıkmaya özenen bir araba, ellerinden gelen en iyisi Alman'larla yarışmaya yetmez ve bu kanala da hiç girmemeleri lazımdı. Haydi biz de yaparız dediniz o zaman da oturup yapılmışlara bakıp bari fiyatını doğru düzgün sunsaydınız. Fiyatını bu kadar yükseltecek de bir tasarımı yok üzgünüm.
Şuraya bomba gibi bir tasarımla çıksalardı çok net söylüyorum banka soyar gider alırdım. :)

İlk 147'mi aldığımda yolda gençlerin tacizlerini, park ederken veya sürerken ki bakışlarını gördüğümde şok olmuştum. Bu ne ilgi ya diye kendimi "lan züppe arabası mı aldım acaba" diye sorgulamıştım üzülerek. :)
Aşk/mantık konusundan da bence hiç yaklaşmayın, Ülkenin yarısı celladına aşık olmuş durumda, sonuçta bu da aşk! :) Bilmem anlatabiliyor muyum? 

Bu arada tavırlarınız bu arabaları beğenmeyen bir ekip var da ben de o ekibe ait bir üyeymişim gibi olmuş. :)

He hala canlı canlı görmedim, tekrar söylüyorum yanına gittiğimde dizlerim titrerse burada yazdığım çoğu şeyi de yutmaya hazırım, hatta Giulia'nın emniyet kemeriyle kendimi dövdürebilirim sizlere, hem rahatlarsınız.  :D

Teknoloji olarak sadece motoru karşılaştırarak yapmanız çok doğru değil. Sürekli yeni motorlar geliştirilip piyasaya sunuluyor. Markalar sürekli birbirine yetişip geçiyorlar. Giulia'yı sadece stop lambalarının kırmızı led şeklini Skoda SuperB'e benzettim. Onun dışında hiç bir yeri benzemiyor. Başka yerlere üye olabilirsiniz zaten öyle dışlayıcı bir tavır sergilemek istemedik. Evet Giulia'nın fiyat politikası biraz değişik ama diğer markalarla karşılaştırıldığında ve donanımı ve motorları aynı seviyeye getirildiğinde aşırı bir fark ortaya çıkmıyor. Hatta şöyle ki: MotorTrend'in You Tube kanalında "Giulia vs Everthing" (yanlışsa düzeltin) videosunda M3 competition pack ile denk çıkıyor araba. Ancak m3 competition pack Giulia Qv'den yaklaşık 3-4 bin dolar daha pahalı. Competition pack'siz M3 ise Giulia'ya yetişemiyor. Şimdi yeni audi RS5 çıktı. Giulia ile aynı 0-100'e sahip. Karşılaştırma videolarını bekliyoruz.

octinum

Daha önce de tartışmıştık bu benzerlik konusunu. Ben hala benzetemiyorum. :) Daha doğrusu mesela o tarihlerde benziyor dediğimiz F30 farlarına şimdi bakıyorum, Giulia'nın farları olsa olsa onun düzgün yapılmışı. Kaldı ki (belki arkası hariç) aracın iç ve dış çizgileri rakiplerini değil, 156 ve 159'u hatırlatıyor. O benziyor dediğiniz farlar bile 156Mk1-->156Mk2-->159-->Giulia evriminin parçası çok net. Tabii bu sınıfın ve genel olarak otomotivin modern standartlarını kastetmiyorum, vites konsolu vb. artık sene olmuş 2017, onu sırf kimseye benzemeyeceğim diye 156 gibi yapmak ayıp olurdu. Veya arabanın burnunu eskisi gibi sivri yapamıyorsunuz yoksa EuroNCAP yaya çarpam testlerinden puanlar düşük geliyor.

Bu zamanında 156'nın arka kapı kolları için yapılan tartışmalara benziyor. 156'dan önce yapan vardı, 156'dan sonra Seat, Honda, hatta Renault (Clio) yaptı. Şimdi Alfa bir araba çıkarıp kapı kollarını yine 156 gibi gizlese, "Aaa çakma Clio olmuş?" mu diyeceğiz? :lol:

Şimdi şunu bir oturtalım: Alfa, bizim sürüş zevki, farklılık gibi ifadelerle anlattığımız kavramları para ile satılabilir görüyor. Bu eskiden bu kadar net değildi. Yani önceki son iki Alfa sedanı, rakipleri olan BMW 3'lerden az da olsa daha ucuza satıldı. Şimdi Alfa "ben rakiplerim kadar iyi araba yaptım, üstüne de geleneksel Alfa hissini koyup bu paraya satıyorum" diyor.

Eğer bu "Alfa hissi"nin olmadığını düşünüyorsanız orası bambaşka ve kişisel. Şimdi 147'ci arkadaşlar kızmasın ama ben de 147'nin tasarımını bir 156 gibi devrimsel bulmuyorum. Bana Hot Hatch'in Alfacası gibi geliyor. 147 sahibi arkadaşlar ise benim 156'dan aldığım keyfi birebir alıyorlardır. O yüzden ben tutup 147'ye "heçbek Alfa" diyemem.

Yine daha önce konuşulduğu gibi, araba yayınları, İnternette kullanıcı forumları ve bizzat bizim içimizden gidip görmüş, hatta test etmiş arkadaşlarımız Giulia'nın o sürüş zevki ve farklı hissiyatı yakaladığını söylüyorlar. Bakın teknolojiden, özelliklerden bahsetmiyorum. :) Hissiyattan bahsediyorum.

Şu durumda konu dönüp dolaşıp "o hissiyat bilmemkaç bin eder mi?" noktasına geliyor. Sizin için ediyorsa alırsınız. Etmiyorsa almazsınız.