Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Basında Alfa Romeo ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Haberleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asklepios

bu arada;
seneye VW Tiguan 1.4 TSI 122 HP white night ya da                   FORD KUGA 1.6 ecoboost 180 HP(yeni) almayı ciddi ciddi düşünüyorum.yani 70.000 TL'yi gözden çıkardım,

hadi bakalım ALFA; işte er meydanı...yap güzel birşey de,70.000 TL yabancıya gitmesin.

Edited by - asklepios on 12/02/2012  22:25:20

Anıl

Biz Kasım ayında aileye yeni araç aldık,kafamızda skoda superb TDI vardı,fiyat uygun,kalite çok iyi,acayip geniş vs vs...Bunu almadan önce VW'ye gittim,passat bakmaya 10bin TL fark çıkınca birde araç için 3 ay sonraya sıra verince vazgeçtim,bunun üzerine satıcı bana tiguan niye düşünmüyorsunuz dedi,elinde bir tane full 1.4 TSI 160HP 4 motion vardı,beyaz!!!!Tabi fiyatı duyunca niye skodaya bakıyorum dedim,çünkü aynı fiyattı!!!Sonra akşam eve gidince açtım katalogları,interneti,testleri vs...Tiguan o an kafamdan silindi,çünkü heryerde yazan tüketiminin yüksek olduğuydu,uzun yolda 8litreden bahsediliyordu,bende binemedikten sonra bunu ne yapayım diye vazgeçtim,iyiki de vazgeçmişim daha şimdi superb ile uzun yoldan geldim 5kişi, 90-110 arası hızla şehiriçide 10km olmak kaydıyla ortalama 4.8litre yakmışım,araç 1500kg+500KG yük ve 1.6TDI 105HP, 250Nm torkla bu değer! Bu yüzden Tiguan ve Kuga'yı iyi düşünün fiyat,hafif arazi kullanım koşulları süper ama bu sınıf araçların benzinli versiyonları gerçekten iyi tüketiyor,1.6TDI versiyonu gelseydi hemen alın derdim ama o da yok satar ve fiyatını da uçururlar,doğuş'un felsefesi bu çünkü...1.4TSI 122HP'de farklı yakmıyor bunu belirteyim...Şunu da belirteyim uzun yolda içeride tık ses yok superb'de,sanki evde koltuğa oturmuşsunuz yolu TV gibi seyrediyorsunuz,konfor vs herşey çok iyi ama kullanırken heyecan yok,vay be diyecek detay-tasarım yok,kışkırtıcı öğeler yok,yok yok bu araçlarda ne tiguanda ne kuga'da ne de superb'de,şahsen aracı parkediyorum arkama bile bakmıyorum eve çıkıyorum,ne işe yarıyor derseniz otomobil değil,rahat-konforlu,az tüketen bir yerden bir yere götüren araç diyebilirim.

Edited by - Anıl on 12/02/2012  23:34:46
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

asklepios

donanımhaber'de  açılan bir başlıktan esinlenerek cevap vereyim;

dizel araç istemiyorum çünkü;

1-gitmiyor dizel....hantal...(1.6 ve altı...üstü zaten beni aşar)

2-önümüzdeki yıllarda dizel-benzin pompa fiyat farkı daha da azalacak bence

3-ikinci araç olacak.benim yılda yaptığım total km. 20.000 şu an.varsın 30.000 km olsun 2 araç için

4-örneğin;

1.4 tsi golf 122 hp highline 49.300 tl 0-100 km 9,5 sn

1.6 tdi golf 105 hp highline 58.800 tl 0-100 km 11,3 sn

yani dizeller hem çok pahalı,hem de yavaş

5- düşük hacimli dizelin sürüşü de çok sinir bozucu bence...anlık tork,sonrası fısss...bu konuda en zevklisi şüphesiz atmosferik benzin ama modası geçti artık(emisyon kuralları)

velhasıl kelam; dizelin az yakması dışında hiçbir esprisi yok...km.de yaktığı TL bazında aynı olsa benzinli ile, 1 tane bile dizel araç satılmaz(ticari hariç)

Edited by - asklepios on 13/02/2012  00:57:02

asklepios

ha derseniz ki;

"crossover alacağına d sınıfı al;daha konforlu,daha geniş,daha rahat,daha sessiz,yol tutuşu daha iyi,sürüşü daha zevklidir"

-o da doğru der,ikilemlere yelken açarım

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Yeni Punto?ya iki silindir yetiyor!

Anıl

quote:

ha derseniz ki;

"crossover alacağına d sınıfı al;daha konforlu,daha geniş,daha rahat,daha sessiz,yol tutuşu daha iyi,sürüşü daha zevklidir"

-o da doğru der,ikilemlere yelken açarım

Senede 20.000km ya da 30.000 az km değil,dizellerde performans için 1.6 litreyi zaten işe sokmamak lazım,mesela BMW nin 2.0 dizelleri,örneğin 1 serisi 2.0 dizel benim diyen araçlara performansta taş çıkarır...Ki bir deneyimimiz oldu 320d ile GTV V6 TB ve 155 Q4'e eşdeğer,belki de daha yüksek performansa sahip bir araç..Konuyu saptırmadan sizin tercihlerinize göre ki 1.4TSI tiguan'dan bahsetmişsiniz,20bin km'de sizi tüketim olarak üzecek bir araçtır,onu belirtmek istedim,bu araçlarda zaten performans odaklı üretilmediğinden ki 1.4 TSI 160-170HP versiyonlarınında performans verileri de şuan 1.6 120-130HP sınıfında binek araçlarla eşit,hem sizin beklentinize uygun,hem de az yakması anlamında 1.6TDI motorunu bekleyin demek istedim...Tabi ben benzinli motordan şaşmam derseniz o ayrı!

1998 GTV V6 TB

agucba

Amerikan otomobil dergisi "MOTORTREND"'in çok gizli kaynaklardan öğrendiğini belirttiği habere göre Fiat ve Chrysler, Dodge ve Alfa Romeo'da kullanılmak üzere arkadan itiş prensibine uyan bir platform üzerinde geliştirme çalışmaları yürütmekte.

Bahsi geçen bu platform, Lancia Thema ve Chrysler 300C'nin kullandığı LX Platformu'ndan ve bu platformdan yeni geliştirilmiş olan, küçük Maserati ve yeni Alfa 166'da kullanılması düşünülen E-Evo Platformu'ndan da küçük olacak.

Dodge, bu platformu güncel Challenger'in takipçisi olacak ve Challanger'dan daha küçük olacak olan "Cuda" da kullanmayı amaçlamakta. MOTORTREND'e göre bu platformu Alfa Romeo, bir spor otomobil, bir coupé ve bir spor sedanda kullanacak ki spor sedan ile bahsedilen model muhtemelen 159'un takipçisi olacak.

MOTORTREND'in bu haberi henüz teyit edilmemekle beraber, böyle olası bir durumda 159'un takipçisinin piyasaya çıkışı 2014 yılına ertelenebilir.

///////////////

agucba

4C stilindeki MiTo makyajı
İtalyan internet sitesi You are not allowed to view links. Register or Login, Alfa Romeo?da Mito için olası bir makyajın nasıl görüneceğini gösterdi. Makyajlı MiTo?da prototip model 4C?nin hatları prensip olarak alınacak. Mevcut MiTo?nun tasarımı esnasında 8C?nin tasarım temellerinin esas alındığını varsayacak olursa, 4C?nin de örnek olarak alınması uzak olmayan bir olasılık olarak değerlendirilebilir.
Register or Login" border=0>
MiTo?nun elden geçirilmiş modelinin piyasaya çıkışı Alfa tarafından 2013 yılının başlangıcı olarak belirtilirken, beş kapılı versiyonun piyasaya çıkışı aynı yılın ortası ile sonu arasındaki tarihte gerçekleşecek. Şu an için belli olmayan konu, beş kapılı MiTo?nun Fiat-Chrysler tarafından geliştirilen B Platformu üzerinde geliştirilmiş tamamen yeni bir model olup olmayacağıdır.

Lancia, 2012 Cenevre Otomobil Fuarı?nda geçen sene prototipi tanıtılan Lancia Flavia Cabrio?yu resmi olarak tanıtacak. Chrysler 200 Cabrio?nun kardeş modeli olan Lancia, Mart 2012 itibarı ile Avrupa?daki tüm Lancia bayilerinden sipariş edilebilecek.
Güç ünitesi olarak altı ileri otomatik bir vites ile bağlanmış olan 2,4 litrelik dört silindirli bir benzinli hizmet edecek. Thema?dan tanınan V6 ve dizel motorları ise sunulmayacak.

Bunun yanında yine Cenevre?de Lancia Thema?nın V6 motor, 8 ileri otomatik vitesli modelinin dört çeker versiyonu da tanıtılacak. Lancia?nın verdiği bilgiye göre yeni geliştirilen bu dört çeker sistemi, orta üst sınıf temsilcileri arasında sunulan en iyi dört çeker sisteminden biri olacak.

Lancia?nın Cenevre?deki bu yenilikleri Ypsilon için "2012 collection" ve Voyager için ?Silver? ve ?Platinum? isimli yeni opsiyon donanımları ile devam edecek.

Son olarak tüm Lancia model gamına hitap eden ve bu yılın ilkbahar aylarında sipariş edilebilecek olan aksesuarların da tanıtımı gerçekleşecek.

///////////////

bado

İtalyan otomotiv devinin zor günleri

Fiat Otomotiv Genel Müdürü Sergio Marchionne, Avrupa'da talebin 2014 yılına kadar düşük kalabileceğini belirterek şirket için tek çıkış yolunu gösterdi.

Fiat otomobil şirketinin genel müdürü ABD'ye ihracat yapılamadığı takdirde İtalya'daki iki fabrikanın kapanmak zorunda kalabileceğini söyledi.

İtalyan Corriere Della Sera gazetesine demeç veren Sergio Marchionne Avrupa'da talebin 2014 yılına kadar düşük kalacağını tahmin ediyor.

Marchionne'ye göre Fiat'ın zarar eden İtalya'daki fabrikalarının Amerikan piyasasını hedeflemesi gerekiyor. Özellikle de Alfa Romeo'nun ABD'de başarılı olabileceğini düşünüyor. Alfa Romeo gelecek yıl yeni bir Alfa Spor modeli çıkarmaya hazırlanıyor. Fiat 2014 yılında da iki Alfa Romeo modeli daha üretmeyi planlıyor.

Genel Müdür Marchionne, "Alfa'yı ABD'ye sokmamız lazım" dedi.

Marchionne, 2004 yılında genel müdür olduğundan bu yana İtalya'daki otomobil fabrikalarının örgütlenmesinde değişiklikler yapıyor.

Fiat'ın en üst düzey yetkilisi Sicilya'daki Termini Imerese fabrikasını kapatmak için uzun bir uğraş verdi ve sendikaların muhalefetine rağmen riğer fabrikalardaki çalışma koşulları değiştirildi.

Fakat şirket hala İtalya'daki Fiat fabrikalarının yüzde 50 kapasite ile çalıştığını, oysa ABD ve Polonya'daki üretimin tam kapasite olduğunu söylüyor.

BBC

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

LUCI0

Makyajlı ve 5k Mito Fotolarını İtalyan Sitesi biraz Giuliettadan almış gibi :)

murat

Alfa Romeo MiTo?nun 20 bin Euro?luk anahtar teslim satış fiyatıyla olduğu kadar 95 HP?lik Multijet dizel motoruyla da dikkat çeken en ekonomik versiyonu, Mart ayı itibariyle Türkiye?de de satışa sunuluyor.

İtalyancada efsane anlamına gelen ?Mito? sözcüğünden adını alan Alfa?nın küçük sınıftaki lüks modeli, aynı zamanda mevcut rakipleri karşısında fiyat/donanım ve yakıt tüketimi konusunda üstünlükleriyle bir adım öne çıkmayı başarıyor. Sadece ?City? adı verilen donanım paketiyle müşterilerinin beğenisine sunulacak olan 1.3 litre Multijet II motorlu Alfa Romeo MiTo?da; 7 hava yastığı, Alfa Romeo DNA, Start&Stop sistemi,  Elektronik kilitli diferansiyel (Electronic Q2) ve Hill Holder destekli Araç Denge Kontrol Sistemi, direksiyondan kumandalı MP3 çalarlı müzik sistemi, 16 inç alaşım jantlar, Competizione gösterge paneline sahip iç mekan ve kumaş koltuklar standart olarak sunuluyor.

100 yılı aşkın geçmişiyle global otomotiv endüstrisine her dönem damgasını vurmayı başaran İtalyan üretici Alfa Romeo'nun lüks küçük sınıfta yer alan 3 kapılı karosere sahip modeli MiTo'nun 95 Hp'lik yeni dizel motorlu seçeneği ülkemizde de Mart ayı başından itibaren satışa sunuluyor. Alfa Romeo'nun rakam kodu kullanılmayan ilk yeni modeli olarak da dikkatleri üstüne çeken ve adını İtalyanca efsane anlamına gelen sözcükten alan Alfa "MiTo"nun en ekonomik versiyonu, Tofaş çatısı altındaki Alfa Romeo Türkiye tarafından 20 bin Euro'dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla bayilerdeki yerini alacak.

Sadece "City" adı verilen donanım paketiyle müşterilerinin beğenisine sunulacak olan 1.3 litre Multijet II motorlu Alfa Romeo MiTo'da; 7 hava yastığı, Alfa Romeo DNA, Start&Stop sistemi, Elektronik kilitli diferansiyel (Electronic Q2) ve Hill Holder destekli Araç Denge Kontrol Sistemi, direksiyondan kumandalı MP3 çalarlı müzik sistemi, 16 inç alaşım jantlar, Competizione gösterge paneline sahip iç mekan ve kumaş koltuklar standart olarak sunuluyor.

Alfa Romeo MiTo'nun gösterişli kaputu altında yer alan 1.3 litre silindir hacimli, değişken geometrili turbo beslemeli motoru, 95 Hp güç ve 200 Nm tork üretiyor. 180 km/s'lik son hıza erişen ve 0-100 km/s hızlanmasını 11.6 saniyede tamamlayan Alfa Romeo 1.3 Multijet II, 100 km'de ortalama 4.3 litrelik yakıt tüketim değeriyle de hem satın alırken hem de kullanırken ekonomik bir lüks seçenek olduğunu net biçimde ortaya koyuyor
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Alfa Giulia ile ilgili son bilgiler

Cenevre Otomobil Fuarı 06.03.2012'de başladı bilindiği gibi. Ve Alfa Romeo beklendiği gibi yeni bir model tanıtmadı. Ancak Fiat-Chrysler Şefi Sergio Marchionne basının karşına geçip gelecek modeller ile ilgili olarak bazı sorulara yanıt verdi.

Marchionne tüm cevapların içinde Alfa 159'un takipçisi ile ilgili olarak somut bir adım daha atıldığını belirtti. Modelin tasarımı ile ilgili olarak nihai karar verilmiş ve böylelikle tasarım prosesinin tamamlandığını iletildi. Genel anlamda yeni modelin çıkış tarihi ile ilgili olarak iki üç kez revize yoluna gidilmesi gerekmişti, buna sebep olarak da uygun bir tasarımı bulmanın zorluğuna dikkat çekilmişti. En azından resmi kanallardan yapılan bilgilendirme bu şekilde idi.

Bunun haricinde "Giulia"'nın üretiminin ABD'de yapılması yönünde de kesin karar verilmiş ki Alfa Romeo modellerinin ABD'de üretilmesi konusu üretim hattı için önemli bir yer teşkil edecek.

Marchionne en son olarak yeni modelin çalışmalarının/geliştirmelerin son sürat ilerlediğini, çünkü bahsedilen modelin Alfa Romeo için çok önemli bir rol oynadığını belirtti.

///////////////

asklepios

koskoca ALFA'nın , D sınıfı sedanına ( yani sadece bir modeline) bu kadar bel bağlamasını yadırgadım.

ayrıca FIAT denen markalar grubu inanılmaz gözümden düştü. ( Ferrari hariç,zaten o kafasına göre takılıyor,iyi de yapıyor)

neden mi?

örnek çok;

-punto 2. makyajı yedi,hala yeni kasa yok,
-bravo resmen bir hezimet oldu,
-zırt-pırt model ismi değişimi( ki bence acınacak bir durum)
-işçilik hatalarının ezelden beri çözülememesi ve muhtemelen hiçbir zaman çözülemeyecek olması,
-LANCIA'nın 2, ALFA'nın 2 modeli olması( seçenek yok)
-be arkadaş; bu kadar zor mu yeni bir araba yapmak,altı üstü GIULIA diye D-sedan yapacaksın yahu...adam sanki sıfırdan uçak yapıyor.
-bunlar bildiğin "tembel" arkadaş...

madem bu kadar bekledik; BMW-MERSO-AUDI üçlüsünü terletecek-korkutacak-pazar payını alt-üst edecek,her açıdan "taş gibi" bir D-sedan gelsin...beklediğimize değsin...ama imkansız.

agucba

quote:
be arkadaş; bu kadar zor mu yeni bir araba yapmak,altı üstü GIULIA diye D-sedan yapacaksın yahu...adam sanki sıfırdan uçak yapıyor.

Ali Bey, yukarıda alıntı yaptığım cümlenizde ciddi değilsiniz, değil mi?
Sırf "otomobil üretmek" için üretim yapılacaksa ortaya "Dacia" gibi bir şey çıkar. Bu durumda zaten bir çok kişi tarafından tenkit edilen marka, yerden yere vurulacak. Yok, eğer BMW, Audi ayarında bir şey olacaksa da o zaman otomobil üretmek o kadar kolay değil.

///////////////

bado

valla serkan abi bende bu gidişle afedersin bi cacık olacağını düşünmüyorum.. koskoca marka audi nasıl a3e makyaj yapıp yeni A3 olarak tantıyor. bmw 3 serisi yenileniyor. araba üretmekse bunlar içinde aynısı geçerli. bmw 6 serisi grancoupe geçen aylarda kimsenin aklından geçmezken tak diye koydu önümüze. yani adamlar hiç boş bırakmıyor boşluğu bir şekilde dolduruyor. bizim alfada habire motor değiştiriyor yok 1.3 jtd yok lpg.
audi-bmw makyaj yaparken kasalarına motorlarınıda revizyon ediyo. yeni teknolojiler getiriyor. en büyük patlamayı önümüzdeki yıl sanırım mercedes yapıcak. A serisi sedan yeni C v.s bi kaç model daha var. alfa tam hayal kırıklığı bu konuda. içimden gelmiyor eleştirmek ama duygularda bi yere kadar. realite var ortada..
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

147BLACK

You are not allowed to view links. Register or Login
... ve 2012 satışlarımız! Bir de sonraki sayfalara bakın. Aslında kendisiyle yarışan bir marka için fena da sayılmaz ama.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

asklepios

quote:

quote:
be arkadaş; bu kadar zor mu yeni bir araba yapmak,altı üstü GIULIA diye D-sedan yapacaksın yahu...adam sanki sıfırdan uçak yapıyor.

Ali Bey, yukarıda alıntı yaptığım cümlenizde ciddi değilsiniz, değil mi?
Sırf "otomobil üretmek" için üretim yapılacaksa ortaya "Dacia" gibi bir şey çıkar. Bu durumda zaten bir çok kişi tarafından tenkit edilen marka, yerden yere vurulacak. Yok, eğer BMW, Audi ayarında bir şey olacaksa da o zaman otomobil üretmek o kadar kolay değil.

Serkan Bey, "maalesef" gayet ciddiyim...Bahadır Bey de bahsetmiş anlatmak istediğim şeylerden.

Tamam,yeni bir araba yapmak kolay değil...de...yapanlar nasıl yapıyor?

Şu an, BMW,Mercedes,AUDI,VW,FORD,RENAULT,KIA,HYUNDAI v.b. markalrın her ihtiyaca yönelik modelleri var ve çatır çatır da yeni modeller,motorlar,şanzımanlar,teknolojiler geliştirmeye devam ediyor adamlar...

2005-2011 yılları arasında satılmış 159...6 sene.

"bu 6 sene ne yaptın sen?" diye sorarlar adama.

demek istediğim; GIULIA, 159'un bitişinden 1-2 yıl önce hazır olmalı,testlerine başlanmalıydı.

159'un satışının son zamanlarında da ,fuarlarda lansmanı yapılmalıydı,yani 1 yıl önce...

Yani;diğerlerinin yaptığı,alışılagelen bu...

Kabul edelim ki; haddinden fazla gecikti GIULIA.öyle ya da böyle...

Edited by - asklepios on 09/03/2012  20:48:49

asklepios

tam da üstüne denk geldi,işte FIAT'ın halleri;

-bütün dünyanın gözü üzerinde,fuara katılmışsın ama arabanın kapıları kilitli...sanırsın Rolls-Royce...

-bir de oraya tek kelime ingilizce bilmeyen bir düdük dikmişsin,"no english" diyor.( uluslararası bir fuarda)

Allah aşkına arkadaşlar,bu kepazelik değildir de nedir?

Passione

İsmi geçen markalar (bmw,audi,mercedes, vw, ford vs.) kendi başlarına birer otomotiv devi olmakla beraber kendi bünyelerinde her biri bir kaç marka barındırıyor değil mi ? İşte olay burda bitiyor çünkü rakip olarak gösterilen yukarıda yazdıgım markalar gibi değil Alfa Romeo. Yazdığım büyük markaların altındaki markalar gibi bir marka Alfa Romeo. Bu yüzden bu markaya ayrılan ödenek miktarı bahsi geçen markaların sadece bir modeline denk geldiğini düşünüyorum. Sorun "ana" marka ile "alt" marka arasındaki farktan kaynaklanıyor. Beklentilerimizi bunları düşünerek dizginleyelim derim ben..
"centocinguantanove"

asklepios

tamam, o halde VW ile değil de SKODA VE SEAT ile kıyaslayalım,yani alt markalarla...SONUÇ? aynı...

ayrıca; tüketici ne yapar?.beklentilerini düşük tutmaz...neden tutsun ki?beklentilerini karşılayan markalara yönelir...zaten olan da bu...

agucba

Ali Bey, benim takıldığım nokta 159'un takipçisinin geç veya erken gelmesi değil. Elbette ki 159'un yerine gelecek olan modelin 159'tan hemen sonra veya bir süre 159 ile beraber üretilmesi güzel olurdu. 2011'de üretimi biten 159'un takipçisinin 2013 veya 2014 yılında gelecek olması, zaten çok fazla olmayan Alfa'nın orta sınıf satışlarını ve güvenirliğini çok etkilemekte.

Benim takıldığım nokta, otomobil üretmenin çok kolaymış gibi algılanması idi.

///////////////

Anıl

Alfa'nın üzerinde bir rahatlık var bence de, hem pazarda yer edinmeye çalışıyorlar, hem de yeni bir model çıkarsak mı,yoksa şu modeli yenilesek mi diye zaman geçiriyorlar. 159 İtalya'da bile son demlerini yaşıyor 6 senede yeni modeli geliştiremiyorlar hala daha ne olduğu belli değil...166 gibi çok güzel ve kaliteli bir modelin devamı gelmedi yok oldu gitti,üst sınıfta hiçbir temsilcisi yok...Sadece ne var Giu. ve mito, Alfa Romeo demek 2 model mi demek ben hala bu Fiat grubunun stratejisini çözemedim. Bence de modeller bağlantılı olmadı bir modelin eski nesli tarihe karışırken yenisi de piyasaya çıkmış olmalı...Mesela Lancia'da artık bitmiştir bence, Amerikan modellerini getir Lancia amblemini yapıştır sat, hani nerde Lancia'nın kişiliği eski stratosların,ralli parkurlarının tozunu attıran HF Delta vs gibi modellerin kemikleri sızlıyordur.
Bu markalar sanki Fiat'ın üzerinde fazlalık gibi duruyor,üvey evlat gibi,pek ilgilenmiyorlar gibi geliyor,satsınlar VW grubuna onlarda rahatlasın, bu marka sevdalıları da, Lamborghini'de ne oldu vw'ye geçince ilgi azaldı mı,ya da fanatikleri almadı mı!

Edited by - Anıl on 10/03/2012  20:46:34

1998 GTV V6 TB

naxos

Alfayı Batmaktan 156 serisi kurtardı umarım yeni gıulia ile mıto 5 kapı en kısa zamanda satışa hazır olur.Alfa her zaman modellerini gec cıkarmıştır guncel modelleri uzun kullanmıştır.ama bu sefer gereksız yere 159 erken bitti ve daha yenısı cıkmadan bitti.söylenecek cok şey var ama

sonucta benım bundan sonrakı aracımda alfa olacak,ne kadar kızsam'da onu satanlara genede seviyorum bu meretleri
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

asklepios

quote:

Ali Bey, benim takıldığım nokta 159'un takipçisinin geç veya erken gelmesi değil. Elbette ki 159'un yerine gelecek olan modelin 159'tan hemen sonra veya bir süre 159 ile beraber üretilmesi güzel olurdu. 2011'de üretimi biten 159'un takipçisinin 2013 veya 2014 yılında gelecek olması, zaten çok fazla olmayan Alfa'nın orta sınıf satışlarını ve güvenirliğini çok etkilemekte.

Benim takıldığım nokta, otomobil üretmenin çok kolaymış gibi algılanması idi.

Serkan bey,ben sizi anladım,umarım siz de beni anlamışsınızdır...

saygılar...

Passione

quote:

tamam, o halde VW ile değil de SKODA VE SEAT ile kıyaslayalım,yani alt markalarla...SONUÇ? aynı...

ayrıca; tüketici ne yapar?.beklentilerini düşük tutmaz...neden tutsun ki?beklentilerini karşılayan markalara yönelir...zaten olan da bu...

Tabiki Alfa gibi durgun bir halleri yok ama diğer tarafta da gözle görülür bir farkları yok Alfa'dan. Seat ta hala kaç senedir C sınıfında Leon var D sınıfında eski A4'ten bozma exeo gibi saçma bir model var vs. Tabiki Alfa'dan daha çok modelleri var bunun sebebi başların da VW nin olması heralde. Burada yapılacak kıyaslama VW-FIAT olmalı bence.
"centocinguantanove"