Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Basında Alfa Romeo ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Haberleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Zevkler farklıdır ve yenisini sanırım 2014 yılında canlı olarak görebileceğiz ancak resimlerden gördüğüm kadarı ile güncel Quattroporte daha bir kişilikli gibi. Yabancı forumlarda da bu fikrimi paylaşanlar oldu.

Arka tasarım güzel ancak güncel modelde olan o "farkındalık" yok bence. Stoplar'ı tasarımı Gran Turismo'da eleştiri konusu iken Quattroporte'de de kullanıldı. Bir çok markada benzer (Audi, Ford Mondeo, Aston Martin gibi) bir tasarım var.

Önünde kararsız kaldım. Güzel ama belki farlar biraz daha farklı olabilirdi.

Yandan bakınca arka kapıların arkasındaki küçük kelebek camları olmayabilirdi. Güncel modelin C sütunundaki bütünlük korunabilirdi.

İçinde de vites kolunun olduğu kısım biraz Amerikan-Japonvari geldi. Direksiyon'daki düğmeler ve genel olarak direksiyonun şekli daha iyi olabilirdi.

Yine yabancı forumdaki kişi ile aynı düşündüğüm konu; Maserati, piyasada motorda plastik kapak kullanmayan ender üreticilerden biri idi ki Maserati'nin V8 motoru görünüş olarak kapaksız olmaya çok müsait. Ama ne yazık ki çirkin bir plastik kapak kullanmışlar.

Amaaa... Sonuç olarak Quattroporte Quattroporte'dir.  :)

Kesinlikle Quattroporte Quattroporte'dir.

En kötüsü , en çirkini  bile olsa bir MASERATİ 'dir ve bu bile yeterlidir aslında benim için.

Ön panjuru yeter bee :)

asklepios

şahsen ben bayıldım,ağzımın suyu aktı :)

zaten yıllardır nedense tasarım olarak aşık olduğum arabalar hep maserati...bence ferrarilerden bile "yakışıklı"  ;)

sp4rc0

Maserati'nin adı bile güzel, karizması var. 7 kollu jantlara bayılıyorum.. Ön farları iyice kısmışlar bence biraz daha değişik dizayn daha güzel dururdu. Turuncu sinyal lambası da göze batan ama Maserati olunca pekte önemi olmayan şeyler :)
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

agucba

Alfredo Altavilla an itibarı ile Fiat Spa'da EMEA Bölgeleri (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) COO (Chief Operating Officer) olarak görev yapacaktır.

Alfredo Altavilla 14.11.2012 itibarı ile Fiat ve Fiat Industrial'de 33 yıl boyunca bir çok görevi üstlenmiş olup artık emekli olan Gianni Coda'nın yerine görev alacaktır. Altavilla bunun haricinde Fiat Grubu içerisinde yürütmekte olduğu İş Geliştirme (Business Development) aktivitelerinin koordine edilmesi görevine de devam edecektir.

Sergio Marchionne "Gianni Coda'nın Fiat ve Fiat Industrial için yıllar boyu Grup içerisinde gösterdiği özveri ve katılımını özellikle dile getirmek istiyorum. O değişik fonksiyonlarda düzenlenen bir çok görevde bulundu, özellikle son sekiz yılda benimle beraber Fiat Grup Satın Alma Başkanı ve en son EMEA COO'su olarak örnek teşkil edecek bir lider rolü oynadı. Fiat-Chrysler'deki erkek, kadın tüm çalışanlar ona minnet borçlular" şeklinde konuştu.

Fiat Spa Başkanı John Elkann ise "Sergio Marchionne'nin söylediklerine katılmakla beraber, ailem adına da konuşarak Gianni Coda'nın Grup içerisindeki katılımı ve gösterdiği performans için gönülden teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

///////////////

EskiTüfek

Bu Alfa için çok iyi bir haber. Artık önünde başkanlık için az bir ara kaldı. Bu adam Alfayı tekrar ayağa kaldığrabilecek tek adam bence.

agucba

Aslında Sergio Marchionne de Alfa için bir nimet ancak Avrupa'daki kriz, sanırım planlarını çok etkiliyor.

Sadece tahmin.

///////////////

ATA

Casus bir bilgi olarak bunu buraya yazmayı uygun gördüm. Dedikodu tarzında bir yazı olacak şimdiden söyliyim =) Belki de bu konuyu aramızda bilenler vardır.
Dün gece barıma 3 kişi geldi. Biri Türk, ikisi İtalyan. İtalyanlar Ferrari için çalışıyorlarmış. Biri test pilotu diğeri mekanikermiş. Türk olan müşterim ise Subaru, Infiniti, Citroen'i getiren Bayraktar Otomotiv'de çalışıyormuş. İlk başta niyetlerini söylememek isteselerde alkolün etkisiyle Bayraktar Otomotiv sadece Ferrari ile ciddi bir şekilde ilgileniyormuş. Maserati olmasada satış ve servis için araştırmalar yapıyorlarmış. Doğuş Oto'da bu konuda istekliymiş ancak Farrari Doğuş Oto'ya verdikleri kötü servis hizmetleri yüzünden sıcak bakmıyormuş dediler.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Sportivo

haber özünde BMW için ama Alfa Romeo'nun da sedan Giulietta'yı Çin'de ürettip Avrupa'da satmayı planladığından falan bahsediyor.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

agucba

Marchionne, Alfa Romeo'nun sedan modelinin Maserati tekniğinde üretileceğini bildirdi
(19/11/2012)

Sergio Marchionne, bir kez daha bir repörtajda kendisi tekzip edercesine yeni Giulia'nın Alfa 159'un takipçisi olarak İtalya'da üretileceğini bildirdi. Marchionne, yeni Giulia'nın arkadan itişli bir model olarak tüm dünyaya İtalya'dan ihraç edileceğini söyledi. Yeni sedan model (Almanya'da sedanlara "Limousine" deniyor bu arada) Maserati ile beraber geliştirilip Maserati ile beraber üretilecek, böylelikle her iki firma da aynı konsepti kullanarak ekonomik bir çözüm yaratmış olacaklar.

Yeni proje henüz işletme ve yönetim kurulundan geçer imzayı alamadı henüz ancak güncel durum, her şeyin Giulia'nın lehinde geliştiği yönünde bir bilgi var. Bunun haricinde Marchionne "Alfa Romeo niçin VW'ye satılmıyor?  soruna karşılık, "Bazı şeyler vardır ki onlar satılık değildir" şeklinde bir cevap verdi.

* * * * *

IT: İtalya'daki otomobil satışları hala daha çok fazla ekside.
(17/11/2012)

İtalya'da otomobil satmak hala daha çok olmakla beraber, geçen senenin kötü satış rakamlarına bile erişilemiyor.

Marka          - Ekim 2012 - Ekim 2011 - +/- %   - Ocak-Ara. 12 - Ocak.-Ara.11 - +/- %
Alfa Romeo   - 3'331        - 3'337        - - 0.18    - 36'956        - 51'553        - - 28.31
Ferrari          - 12            - 23             - - 47.83  - 231             - 539            - - 57.14
Fiat              - 24'784      - 27'179       - - 8.81    - 253'252       - 313'458      - - 19.21
Lancia          - 5'456        - 6'751         - - 19.18  - 62'056         - 73'530        - - 15.60
Lamborghini  - 5              - 5               - -0.00     - 56               - 69              - - 18.84
Maserati        - 12            - 25             - - 52.00   - 102             - 372            - - 72.58
Gruppo Fiat    - 34'075     - 38'017       - - 10.37   - 358'092       - 446'106      - - 19.73
Total Italia     - 116'875    - 133'411     - - 12.39   - 1'207'860     - 1'504'528   - - 19.72
Kaynak: You are not allowed to view links. Register or Login

///////////////

Inan

Burdaki haber de Çin de üretileceğini yazmış.

Gouki

Fiat Viaggio için Çin'de üretileceği söylenmiş İnan bey.

Inan

Fiat Viaggio için Çin'de üretileceği söylenmiş İnan bey.

" Bu markalardan biri de Alfa Romeo. Markanın bağlı olduğu Fiat Grubu'nun CEO'su Sergio Marchionne geçen yıl Detroit'te yaptığı açıklamada, Avrupa'da satılacak olan Giulietta'nın sedan versiyonu olan Viagiio'yu Çin'de üreteceklerini açıklamıştı. "
Diye yazıyor ben mi yanlış anlıyorum ?

Gouki

Haberde problem var. "Giulietta'nın sedan versiyonu olan Viagiio" böyle bir tanımdan doğru bir şey anlaşılmaz ki.

may-alfa

"Maserati ile beraber üretilecek arkadan itişli sedanın" Türkiye satış fiyatları ne olur acaba?
Mehmet Arif

Inan

Haberde problem var. "Giulietta'nın sedan versiyonu olan Viagiio" böyle bir tanımdan doğru bir şey anlaşılmaz ki.

Yani bende size katılıyorum .İşte tamda bu problemi dile getirmek istedim o nasıl bi cümledir.O cümleye göre "kim nerde ne yapıyor"  çözmek  mümkün değil.

Gouki

agucba

Fiat 500 1 milyon sınırını geçti.
(20/11/2012)

Fiat 500, yeni bir dalya dedi. Tichy fabrikasında Fiat 500?ün bir milyonuncu örneği bantlardan çıktı. 2007 yılından beri Polonya?da ve daha sonra da Meksika?daki Toluca üretilen Fiat, dünyada 100?den fazla ülkedeki müşterilerin gönlünde taht kurdu. İtalya?dan çıkan sempatik küçük, Avrupa haricinde Brezilya, G. Afrika, Japonya, Orta Doğu ve ABD?de de kendine bir hayran kitlesi oluşturmasını bildi. Tichy?de üretilmiş olan bir milyonuncu Fiat 500, 1,2 litre 8V?lik ve 69 BG?lik bir motora sahip ve üç kattan oluşan Funk White renginde.

Fiat 500 yıllar içerisinde popülaritesini kaybetmemesinin nedenlerinden biri, devamlı olarak yapılan iyileştirme ve geliştirmelerdir. 2013 yılı için de küçük modelde yenilikler göze batacaktır. Bunlar özellikle altı yeni dış rengi ile tipik İtalyan stilini yansıtan tasarım elemanları. Yine plan aşamasında özel serilerin üretimi var. Fiat 500 Almanya?da iki karoseri tipi (HB ve Cabrio) ve beş farklı donanım paketi (Pop, Pop-Star, Lounge, Rock-Star ve 500 by Gucci) ile sunulmakta. Bunun yanında dört farklı motor seçeneği de var; Benzinli 1.2 8V (51 kW/69 BG), 0.9 TwinAir Turbo (63 kW/85 BG) ve 1.4 16V (74 kW/100 BG) ile  Turbodiesel 1.3 16V Multijet (70 kW/95 BG).

5 yıl gibi çok da uzun olmayan kariyeri boyunca Fiat 500, dünya genelinde 40?tan fazla uluslararası ödüle layık görüldü. Bu ödüllerden bir kaçı, yenilikçi ve ileri teknoloji ürünü motor olan 2 silindirli TwinAir turbo motora gitti (örn: ?Engine of the Year"). Fiat 500 bunun haricinde yine güvenlik konusuda da öncülerden biri. 500, kendi sınıfında seri donanımda 7 adet hava yastığına sahip olan ilk modeldir. NCAP Çarpışma Testi?nde alınan 5 yıldızlık performans da bunun sonucu zaten. Elektronik Stabilite Programı olan ESP tüm motor donanımlarında sunulmakta. Fiat 500 bunun haricinde 100?den fazla donanım ve aksesuar seçeneği ile de göze batmakta. Teorik olarak bu seçenekler ile beraber Fiat 500?ün yaklaşık bir milyondan fazla kombinasyonu üretilebilir.

UBS, Fiat?ın hisselerini ?Durağan? (Neutral) olarak değerlendirip hedef fiyat olarak 3,50 Euro belirledi.
(21/11/2012)

USB, Fiat hisseleri ile ilgili olan ?Alım? (Buy) derecesini ?Durağan? (Neutral) olarak değiştirip kur hedefi olan 5,70 ??yu da 3,50 ? olarak değiştirdi. Fiat, Chrysler?in sendikası ile olan görüşmelerinde muhtemelen bir geri atmak durumunda kalacak ve daha fazla hisse alabilmek adına vermiş olduğu sözleri gerçekleştirmek için kapital arttırımına gitmek zorunda kalacak gibi. Bu değerlendirme Analist Philippe Houchois?in çalışması sonucunda ortaya çıktı. Bunun haricinde ilerisi için düşünülen ihracat hamlesinin, üretimdeki kapasite fazlası için bir çözüm olmayacağı yönünde de görüş belirtilmekte.

///////////////

agucba

Fiat, Melfi fabrikasında üretimi azaltıyor.(22/11/2012)

İtalyan otomobil üreticisi Fiat, çok düşük talep nedeni ile gelecek aylarda üretimi kısma kararı aldı. Parktaki araç sayısının fazla yükselmemesi için Fiat, 17 Aralık ve 21 Aralık ile gelecek  yılın 13 Ocak tarihine kadar üretimi tamamen durduracak. Reuters?in haberine göre Fiat, bu şekilde Melfi fabrikasındaki 5.000 çalışanını uzatılmış bir tatile çıkarmış olacak.

Hatırlanacağı gibi Fiat, geçtiğimiz ay Panda üretim tesisi olan Pomigliano?da talep azlığı sebebi ile tatili çıkarmıştı. Şu anda tüm üretim tesisleri sadece %50 oranında br kapasite kullanımına sahip.

///////////////

agucba

"50 GT Concept"

Michele di Mauro, ki geçmişte Pininfarina ve daha sonra da Alfa Romeo Tasarım Bürosu ?Centro Stile Alfa Romeo??da Walter da Silva yönetimi altında çalışmışlığı var, İtalyan bir tasarımcı. Di Mauro 2004 yılında arkadaşı Claudio Piccioli ile beraber Roma?da ?Get Shaped? isimli kendi tasarım bürosunu kurdular. İki tasarımcı önümüzdeki senenin, yani 2013 yılı, Alfa GT?nın 50. yılı olacak olması sebebi ile bu klasik modelin yeni günümüze uygun yeni yorumunun nasıl olabileceği konusunda bir çalışma yaptılar. Di Mauro, otomobili küçük ve kompakt olması gerektiği ve ayrıca fiyatının da 25.000 Euro?dan fazla olmaması gerektiği konsunda görüş belirtti. Di Mauro ayrıca bu modelin sınırlı sayıdaki üretiminin küçük çaplı bir üretici ile (Bertone, Pininfarina, Zagato vb.) beraber gerçekleştirileceğini belirtti. Tabi eğer bir üretici bu modele ilgi duyması durumunda geçerli olacaktır.

///////////////

Fatihob

..

Gouki

ATA

Konsept otomobil tabi ki ama ilk izlenimim bir retro amreikan otomobilini andırıyor. Detayları bilmesem 1300gt'ye benzetemezdim.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

emin

jantlar ve ledler rezalet onun dışında kırmızısını beğendimi junioru da farlarından sebep andırıyor ama junior daha yuvarlak hatlı bir araçtı, benim hoşuma gitti ama konsept modeli bile üretilmez gibime geliyor.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

LUCI0

Özellikle ilk birkaç fotoya bakınca ben de Klasik Amerikan Otomobili derdim.Konsepti biraz daha Alfalaştırmak lazım... :)

asklepios