Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV DÜŞÜNÜYORUM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eba

You are not allowed to view links. Register or Login
Öncelikle bu konuyu açtığınız için size, müthiş bilgiler için de arkadaşlara kendi adıma teşekkür ederim. :) Ben bu konuyu PDF olarak saklayacağım. Yazılabilecek her şey, ülkenin bu işlerden en iyi anlayan ve en deneyimli kullanıcıları tarafından yazılmış. Siz de vesile olmuşsunuz.

Ben de Konyalıyım ve bir tek yukarıdaki konuda size çok net bir yorum yapacağım: GÜLÜN GEÇİN. Bunu Alfista olarak Alfa ruhu filan gibi soyut şeylere dayanarak söylemiyorum. Bunu mühendis kimliğimle söylüyorum. :) Dikkat ederseniz hiçbiri hayatında hiç Alfaya binmemiş. Herkesin öyle vardır, dayısının oğlunun bacanağının bir arkadaşı kuzenine almış da çok arıza yapmıştır. Alfa alma arıza yapar diyen ustaya da bırakın Alfamı, hiçbir arabamı emanet etmem. Bariz şekilde, bilmediği iş gelmesin, ezbere bildiği iş gelsin de fazla uğraşmadan parasını alıp göndereyim derdinde.

Konyalıyım dedim; benim Bella'yı (156) almak için İstanbul'a, Ali'nin (eski sahibi) yanına gitmeden 2 gün önce babam aradı Konyadan. "Sakın alma o arabayı!!" diye. Niye? Parçası yokmuş. Bizim bir hısım var, Konyanın eski tanınmış kaportacılarından. Bu bir lokanta açmış, babam da gittiğinde konusu açılmış, bizim kaportacı hısımın yanında çalışan aşçı demiş: "Aman abi sakın. Parçası yok onun bi kere!".

Benim Konyalı babam da tabii ki aşçıya inanmış. 4 yıldır otomotiv alanında ArGe mühendisi olarak çalışan bana mı inanacaktı? Yani mühendis mi bilecek, aşçı mı bilecek? Hiç.  >:D

Sonuçta Alfalar arasında en kötü üne sahip olanlardan birine (bir Selespeed'e) musmutlu biniyorum.

Bir de araba tercihine dönelim. Astra Grisi olmayan 156'yı görsel olarak sedan değerlendirmemek gerek. :p Hele ki Mk1-Mk1.5 ise. Arkadaşların müsaadesiyle eferans olarak benim aracın resmini paylaşıyorum. Kaldı ki benimki henüz istediğim kondisyonda değil, aramızda benimkinden çok daha iyi kondisyonda 156'lar var.

Bence Mk1 veya 1.5 156'yı düşünün. Özellikle Mk1 o dönemin Alfa ruhunu yansıtan hemen her şeyden bence tam dozunda içerir. Mk1 diyorum özellikle, çünkü siz keyif için alıyorsunuz, Mk2 bunun için fazla mantıklı. :) Selespeed düşünürseniz Mk1.5 olsun (ki Selespeed'i kesinlikle tavsiye ederim). Yeni Alfalar kadar sorunsuz değildir ama GTV'ye göre daha kolaydır. Parça bulmak daha kolaydır, tamirat da keza. Mk1 iç tasarımı GTV'nin de takip ettiği yapıyı andırır. Kendinizi ısındırdıktan sonra Busso motorlu bir GTV ile noktayı koyarsınız.

Tek sorun, söylediğiniz gibi, birkaç yıl sonra alınacak GTV bulabilecek misiniz? Gerçi zaten şu anda bile kaç tane kaldı...

Doğru söylediniz, bu başlık altında bu kadar fazla bilgi ve yorum alacağımı hiç tahmin etmezdim. Benim için çok faydalı oldular, herkese çok teşekkür ediyorum.

Son geldiğim nokta: 156'ları (mk1,5 ve mk2'leri) ve özellikle selespeed olanları araştırmaya başladım (daha önce hiç düşünmemiştim). Tabi bu arada Gtv'yi yürütme planlarım da zihnimin bir köşesinde işlemeye devam ediyor.

Focus'umun üstündeki banka ipoteği bu ayın 15'i itibariyle bitti, bu hafta sonu satılığa koyacağım. O satılasıya kadar kesin bir karara varacağım (inşallah).

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

eba

Gerçi Alfa diyoruz yahu. Mantıklı olmak isteyen zaten gider otobüse biner. Mantıklı olan o. :) Madem keyif için Alfa alıyorsun, git al GTV'ni işte bizden satılık bir tane var. Neyin tatavasını yapıyorsam.  :lol:

:)

eba

Doğru söylediniz, bu başlık altında bu kadar fazla bilgi ve yorum alacağımı hiç tahmin etmezdim. Benim için çok faydalı oldular, herkese çok teşekkür ediyorum.

Son geldiğim nokta: 156'ları (mk1,5 ve mk2'leri) ve özellikle selespeed olanları araştırmaya başladım (daha önce hiç düşünmemiştim). Tabi bu arada Gtv'yi yürütme planlarım da zihnimin bir köşesinde işlemeye devam ediyor.

Focus'umun üstündeki banka ipoteği bu ayın 15'i itibariyle bitti, bu hafta sonu satılığa koyacağım. O satılasıya kadar kesin bir karara varacağım (inşallah).

Edit: şu an gtv, hala öncelikli yerini koruyor. 

Edit: Edit yaparken paylaştım :) bir de şu tapatalk'ı öğrensem iyi olacak.