Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 Almak İstiyorum, Nelere Dikkat Etmeliyim? (1.6 TS 2001 MK1)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ChubakkaHD

You are not allowed to view links. Register or Login

Merhaba, selamlar. 23 yaşında İstanbul'da ilk Alfa'sını almak için heveslenen bir gencim. Bu aracı yarın görmeye gideceğim. Fotoğraflarda görünen servisi aradığımda en son 2022'de geldiğini ve o zaman aracın diri bir araç olduğundan bahsetti ama 3 senedir gelmediğini de ekledi. Araç sanırım önden kazalı ki 1 çamurluk ve kaputu değişmiş. Yarın gittiğinde bakmam gereken, dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Bu araç ne yer, ne içer bilgilendirirseniz sevinirim iyi forumlar :)

YasinC

Selam,

Buradan bir şey söylemek zor. Araç zaten tamamen boyanmış anladığım kadarıyla. İyi incelemek gerek özellikle alfa ustasına kesinlikle götür. Açıkcası 137.000 de 156'ım olsa o fiyata vermem :)   Motorun yağ yakıp yakmadığını kolay kolay anlayamazsın 156'da. Zaten yakıyordur da toleranslar arasında mı değil mi bilmek lazım. Motor soğukken ilk çalıştırma da varyatörden ses geliyor mu? Youtube da tonla varyatör sesini bulabilirsin. Hiç ses gelmiyorsa varyatör iptal de olabilir sağlam da olabilir. İyi kontrol şart. Satıcının profili çok önemli.

İşin ucu her zaman bütçeye dayanıyor. İçine sinmediği taktirde en ufak bir sorun hissettiğin taktirde alma derim.

radar54

Selam hoş geldin  :clover:

2022 de yapılanlar güzel ancak sonrası ne yaşamış bilen yok sanırım. Bayan sahibinden alınmış sonra hor kullanılmış olabilir ve ya tam tersine km yapmadan yatmış olabilir. Fatura kaydı 132bin araç 3 yılda 5bin km yapmış demek oluyor.  :kahve:

Olamaz mı olabilir ancak kontrol edilmeli. Koltuklar çok yıpranmamış motor içi resmi de olsa kullanımla alakalı biraz daha yorum yapabilirdim.
Satan kişi yazdığı açıklamaya bakınca pekte Alfista gibi durmuyor. Kar etmek amaçlı alıp satma derdinde gibi. 350bin verdiyse galeri neden 35bin düşük fiyata hala satmaya çalışıyorsun diye sorarlar adama. Bir de o kaput üstündeki alırsanız kurtulmanızı öneririm.

Sizin yaşadığınız yeri bilmiyorum ancak araç üstünde kış lastiği var gibi oraya da bir masraf çıkabilir. Sanırım 1 set yazlık 16-17 inç jant lastiği varmış aracın, 1 set kışlık 15inç jant lastik.  Şuan kışlık setle satmaya çalıştığına göre diğer jant lastiği ayrı satıp kazanç sağlamak derdinde bir arladaş olarak yorumladım...  Karar sizin. 
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

Testarossa

Bu yaşta araba için km yanıltıcı olabilir.
1.6 motor için euro3 1.6 yı tavsiye ederim.
this is all about passion

murat

Arkadaşların söylediklerine ek olarak motor soğutma sistemi ile ilgili hikayesini de öğrenmek iyi olur.. Bunu bu yaşlarda hangi marka araç alırsanız alın dikkate almanız lazım.  :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

murat_016

9 marttan bu yana satılık araba bilginiz olsun 28 mayıstada 250 bine kadar çekilmiş fiyatı ,açık ve net kızanlar olacaktır almam ben
nasıl alırım ya bilindik yerlerde motor revizyonu yapılmış fazla uğraştırmayan bir 156 olmalı ki bi ihtimal düşünürüm genel olarak çok kötü yaşlandılar 2001 senesinde ailemizde sıfırıda vardı ,severim t.sleri ve kardeşi 5 silindirlerlede çok haşır neşir olmuşluğumda oldu ama sene oldu 2025

ChubakkaHD

9 marttan bu yana satılık araba bilginiz olsun 28 mayıstada 250 bine kadar çekilmiş fiyatı ,açık ve net kızanlar olacaktır almam ben
nasıl alırım ya bilindik yerlerde motor revizyonu yapılmış fazla uğraştırmayan bir 156 olmalı ki bi ihtimal düşünürüm genel olarak çok kötü yaşlandılar 2001 senesinde ailemizde sıfırıda vardı ,severim t.sleri ve kardeşi 5 silindirlerlede çok haşır neşir olmuşluğumda oldu ama sene oldu 2025
Murat abi selam, bu bilgilere nereden eriştin bana mailden ss atabilir misin rica etsem ilan geçmişini You are not allowed to view links. Register or Login teşekkürler.

ChubakkaHD

Selam hoş geldin  :clover:

2022 de yapılanlar güzel ancak sonrası ne yaşamış bilen yok sanırım. Bayan sahibinden alınmış sonra hor kullanılmış olabilir ve ya tam tersine km yapmadan yatmış olabilir. Fatura kaydı 132bin araç 3 yılda 5bin km yapmış demek oluyor.  :kahve:

Olamaz mı olabilir ancak kontrol edilmeli. Koltuklar çok yıpranmamış motor içi resmi de olsa kullanımla alakalı biraz daha yorum yapabilirdim.
Satan kişi yazdığı açıklamaya bakınca pekte Alfista gibi durmuyor. Kar etmek amaçlı alıp satma derdinde gibi. 350bin verdiyse galeri neden 35bin düşük fiyata hala satmaya çalışıyorsun diye sorarlar adama. Bir de o kaput üstündeki alırsanız kurtulmanızı öneririm.

Sizin yaşadığınız yeri bilmiyorum ancak araç üstünde kış lastiği var gibi oraya da bir masraf çıkabilir. Sanırım 1 set yazlık 16-17 inç jant lastiği varmış aracın, 1 set kışlık 15inç jant lastik.  Şuan kışlık setle satmaya çalıştığına göre diğer jant lastiği ayrı satıp kazanç sağlamak derdinde bir arladaş olarak yorumladım...  Karar sizin. 

Selamlar abi, motor görselini aşağıya ekliyorum rica etsem inceleyebilir misin? Teşekkürler.  :rock:

Testarossa

Genel olarak kötü değil ama keşke gaz kesiciyi kuleye vidalamasalarmış.
Bu arada renk sanırım cosmo blu,çok güzel renk şimdiden hayırlı olsun

coyote

"Gerçekten" 138 bin küsür km'de bir 156 sahibi olarak, 137 binde bir 156'nın deri koltuğunun bu derece yıpranmamış olması gerektiğini kesinlikle söyleyebilirim. Ancak, zaten fiyatı da 137 binde 156 fiyatı olmadığı için, karar size kalmış. Ama genel görünüm "epey ellenmiş" bir 156 olduğu yönünde.

Testarossa

"Gerçekten" 138 bin küsür km'de bir 156 sahibi olarak, 137 binde bir 156'nın deri koltuğunun bu derece yıpranmamış olması gerektiğini kesinlikle söyleyebilirim. Ancak, zaten fiyatı da 137 binde 156 fiyatı olmadığı için, karar size kalmış. Ama genel görünüm "epey ellenmiş" bir 156 olduğu yönünde.
Emektarın kaslı, yarısı kaldırımda görüntüsüyle güne başladığım zamanları özledim  :haydi:

Çoğu 156 bu durumda artık,  ustalar bile özen göstermiyor hatta bazı ustalarımız 156 kullananları pek ciddiye almıyormuş .

edit: Bazı linkler KVKK ihlal unsurları yarattığı için silindi.

coyote

Emektarın kaslı, yarısı kaldırımda görüntüsüyle güne başladığım zamanları özledim  :haydi:

Çoğu 156 bu durumda artık,  ustalar bile özen göstermiyor hatta bazı ustalarımız 156 kullananları pek ciddiye almıyormuş .

edit: Bazı linkler KVKK ihlal unsurları yarattığı için silindi.

Zamanının kıymetli otomobillerini, günümüzde yıkık dökük görünce üzülüyorum, ancak 156'ları bu halde görmek ekstra üzüyor :(. Bizim emektar artık otoparkta dinlenmeye çekildi ama birkaç gündür terapi niyetine akşamları birşeyler yapıyorum, bitirince nostalji yapman için birkaç fotoğraf paylaşırım ;). Bu arada eşim, Maviş'i de arada aynı yere çekiyor sanırım.

murat_016

Murat abi selam, bu bilgilere nereden eriştin bana mailden ss atabilir misin rica etsem ilan geçmişini You are not allowed to view links. Register or Login teşekkürler.