Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 1.6 Yakıt Tüketim Testi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burak

bu arada biraz konu dışı olacak ama bir kere bende arka lastiği yarmıştım , lastik tamir edilmeyecek bir durumda olduğu için sanayiye kadar yavaş yavaş giderim deyip devam ettim , biraz hızlanınca 30-35 km gibi araba dengesine dönüyor (tabi arka lastik olduğu için de olabilir) tabi sonrasında araba dengeli diye 100 110 yaptım bişeyde olmadı Register or Login" alt=""/>

bence stepne ilede rahat rahat yol alınabilir gibi geliyor( tabi virajlarda dikkat etmek lazım Register or Login" alt=""/> )

quote:

anIL(34an623) wrote:

basmadın mı yakmıyor gerçekten ama basmamak çok zor ya. hep niyetleniyorum, sonra lanet olsun diyorum, basıyorum gaza Register or Login"/> şehir içinde sorun yok ama tertemiz otobana çıkıp da bırakın 90'ı, 120 km hızla bile gidilmiyor. adamın canı sıkılıyor.

bir keresinde çerkezköyde lastiğim patladı, motosiklet lastiğini taktım arabaya Register or Login"/> istanbula kadar mecbur paşa paşa 80 km hızı geç(e)meden yaklaşık 2 saatte istanbul'a geldim. ibre yerinden hissedilmeyecek derece az oynadı.

1997 Gtv V6 TB

master

Umutcum , motor sürekli soğuk kullandığın için yakıt tüketimi artacaktır , aynı zamanda senin nasıl kullandığını da bildiğim için yakıt tüketimin baya artacaktır :)

Sürekli soğuk motorla kısa mesafe ve basarak kullanmak en yüksek yakıt tüketimi verilerini çıkarır ortaya , ama yine de 19 lt çok fazla.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

quote:

dantelk wrote:

Benim arabada fulledikten sonra ekonomik giderseniz, ibre ilk 115km boyunca en yüksek seviyenin üzerinde kalıyor :)))))) Sonra daha hızlı düşüyo tabi :P

Bende de aynı durum var..Benim 145 nerdeyse milimetrik doğru gösteriyordu. harikaydı.. Ben bu arabayı ilk aldığımda benzin ibresine baktım da yaw bu benim 145ten de az yakıyo galiba demiştim...Ama ikinci yarı maça hızlı başladı ve aradaki farkı hızla kapattı namussuz :)

Benzin ışığı yandıktan 4-5 kilometre sonra benzin aldım ve 61 litre aldı..Nerdeyse yolda kalıyomuşum :)

n/a

quote:

master wrote:

Umutcum , motor sürekli soğuk kullandığın için yakıt tüketimi artacaktır , aynı zamanda senin nasıl kullandığını da bildiğim için yakıt tüketimin baya artacaktır :)

Sürekli soğuk motorla kısa mesafe ve basarak kullanmak en yüksek yakıt tüketimi verilerini çıkarır ortaya , ama yine de 19 lt çok fazla.

valla onder son gunlerde kafayı iyice buna taktım 2 3 haftadır cok sakın ve 3 4 bin devirlerde kullanıom ama hiç bi fark goremedim :( bi servise goturup baktırcam en olmadı bu el yakmaktanda cıktı cunku!

Alfadanadam

bariz fazla yakma lambda sensörünü işaret ediyor ilk etapta...

n/a

quote:

Alfadanadam wrote:

bariz fazla yakma lambda sensörünü işaret ediyor ilk etapta...

herkesden aynı seyi duydum ilk ona baktırmayı dusunuom zaten!!!!!

n/a

hava filtresine ve bujilerede baktırmayı unutma.

anIL(34an623)

lambda sensörünün yüksek yakmaktan başka belirtisi var mı? ben de şüpheleniyorum ama emin değilim. sanki biraz tüketimim arttı ama son zamanlarda da hep otobanda kapatıyorum. tam ölçmek kısmet olmuyor ondan. sorun olduğuna da tam emin değilim yani

n/a

lamda sensörü yakıta çok fazla etki etmez.ben eski 146 yı 6 ay lambda sensörsüz kullandım.yakıtta hiç değişiklik olmadı.

Alfadanadam

benim eski 145 i yakın bir arkadaşım aldı..13-14 litre yakıyo bu diyince ne diyosun dedim ve direk buradaki Tofaş servisine giderek examiner'a soktuk..direk lambda arızası verdi...İstanbuldan parçayı getirttik ve değiştirdik..şu anda 8.5-9 litre yakıyor aynı adam... Lambda değişiminden başka hiçbir işlem yapılmadı...Zaten tarz olarak ta benden sakin kullanır ve 13-14 litre inanılır gibi dğildi...neyseki şu an problem yok.

Sercan Keklik

quote:

dantelk wrote:

Abi, normal bi arabayla da öyle bassan, aynı yakarsın ama :) 460km gittiğine göre, ya arıza var, ya da yükleniyosun gaza :P

yakma sebebi :) dünyalarca para verip alınan jant ve onun üstüne takılan ebattaki lastik :) her dönüşte para ödüyoduk yeniden janta :D
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

1200Km lik(2000 de yağ değişcem ama) yeni 147 1.6 3500 ü geçmiyorum ama maşallah ş.içi ortalamam 11.5-12lt altınada inmiyor..

ilk depom 490km de bittti :) birde 156 2.0(2004model 35000km) ımız war o ş.içi 1depo 590- 600km yapıyor hemen hemen aynı kullanım şartlarında..lanet ediyorum ötv ye :) 147 yide 2.0 alsakdık diye :)

alfisti

daha çok erken.... biraz daha kulannın tüketiminiz düşecektir..
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

umuyorum :)

ş.içinde 9lt falan diyen arkdaşlar war bana 9 lt çok uzaklarda gözüküyor :)

ama 17 jantım ama okdr fark ettirirmi bilemiorum :)

Tufan

kullanım şartları da önemli tabi. benim günlük parkurum hacıosman-maslak-levent trafiğinde geçtiği için ben de 11-12 lt civarında yakıyorum Ama daha normal şartlarda kullanımla birleşince orta vadede tüketim makul seviyelere geliyor.

quote:

Can wrote:

1200Km lik(2000 de yağ değişcem ama) yeni 147 1.6 3500 ü geçmiyorum ama maşallah ş.içi ortalamam 11.5-12lt altınada inmiyor..

ilk depom 490km de bittti :) birde 156 2.0(2004model 35000km) ımız war o ş.içi 1depo 590- 600km yapıyor hemen hemen aynı kullanım şartlarında..lanet ediyorum ötv ye :) 147 yide 2.0 alsakdık diye :)

Onur

kutu içi filtre takın :)   suyunu çıkartma benzin al ikonunu gördükten sonra 50 ytl lik benzinle şehir içi orta dereceli akar trafikte  ortalama 170-190 km yapabiliyordum  bugun 200 ü gördüm, çok büyük bir fark değil ama bir depoda ortalama 30 km çokta fena değil bence..

Alfadanadam

quote:

Can wrote:

umuyorum :)

ş.içinde 9lt falan diyen arkdaşlar war bana 9 lt çok uzaklarda gözüküyor :)

ama 17 jantım ama okdr fark ettirirmi bilemiorum :)

17" özellikle şehiriçinde 100 kilometrede yaklaşık 1 litre farkediyor. Bunun yanında sizin arabanın motoru birbiriyle yeni tanışmış metal ekipmanlardan üretilmiştir. Metal ekipmanlar en mükemmel üretim metodlarıyla bile üzerlerinde mikro pürüzler olur, bu pürüzler zamanla metal-metale sürterek aşınır ve birbirine alışır...Aslında yukarıda anlattıklarım "rodaj"  dedikleri şey..kısacası bu alışma esnasında hem bir miktar kompresyon kaybı hem de bir miktar enerji kaybı normaldir..Rodajınız bittikçe tüketim daha normal seviyelere düşecektir...

Aklıma gelmişken, artık yeni arabalarda rodaj diye birşey yok, arabalar rodajlı geliyor lafının ne kadar komik olduğunu da farketmişsinizdir sanırım....Eskiye göre en temel fark üretim metodlarının gelişmesiyle artık metallerin ölçüm tolerans aralıkları daraldı yani daha pürüssüz ve tam ölçülerinde metal ekipmanlar üretilebiliyor. Ancak yine de otomobil motorları NASA şartlarında üretilene dek rodaj her zaman olacaktır....

n/a

asla 0 hatayla üretilemiyeceği için..rodaj kalmadı muabbeti kolpa kesinlikle..

aslında arabanın kitapçığında şu kdr km şu devri geçmeyin vs. yazmıyor ama yinede normal alışkanlığımızla içimiz rahat etsin diye 2000km ye kdar insan gibi kullanıp sora yağımızı değiştirip gazlıyoruz :P

kitapçık hikayeside enteresan..alfa ların kitapçığında ben rastlayamadım..ama mesela psa grubunun araçlarında kitapçıkta yazıyor..ilk 2500km işte max hızın bilmem nekdrını geçmeyin..max devrinde bilmem nekdrını geçmeyin diye uyarı war..bizim yaptığımız gibi işin içine yağ değişimini eklememiş ama o uyarıların olmasıda bişi..

ama sonuç olarak düşse düşse 10lt ye düşer herhalde ortalamam ş.içi 11-11.5 tan..

Alfadanadam

Yakıt tüketimi aslında direk kullanım tarzıyla ilgili bir durum...Sadece dip gaz yapmak ya da devirli kullanmak da değil.. Ayağınızı debriyajdan hangi sertlikte kaldırdığınız bile etkilidir....

Yağ değişimi uyarısı konusunda Alfa'yı kutlamak gerekir bence, çünkü motor ekipmanları arasındaki pürüzler giderilirken bu aşınan parçalar kartere ve yağ filtresine dolar. Bu yüzden ilk yağ değişimini mümkün olan en düşük kilometrelerde değiştirmek hatta 2. yağ değişimi için de fazla beklememek en sağlıklısı..Kulağa çok masraflı bir işmiş gibi gelmesin, topu topu 70-80 milyon tutan bir olay ama kesinlikle çok gerekli 0 motorlarda...

zaferisgoren

Benim 2004, 147 ile Izmir Antalya arası yol yaptım. sadece otobanda kac basıyo bakmak icin bir kez 210km/h gordum, onun dısında 100'u gecmedim. 6,9 ortalama ile Antalyaya girdim. kullandıkca sehir ici ortalamam 8,4'e cıktı.

BARLAS

Ben geçen yaz Bodrum dönüşünde 100 km'de 6,9 lt ortalamasını yakalamıştım ama asla 90 km'yi geçmeden. İzmir-Aydın otobanında 90 km ile gitmek iğrenç bir duygu...

murat

6,9 az mı?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

n/a

otobanda diil normal yolda bile olsa 90 km hızla git git bitmez o yol hayatta gelemem öle şeylere...

BARLAS

quote:

6,9 az mı?

çok mu?? 90 km ile gittik dediysek de bunun dur-kalkı, araba sollaması, rampa çıkışı falan var tabii.. sadece gündoğan sapağından sonraki virajlı yollar yeter murat beyciim...

n/a

Ben gecen 147 ile  dip gaz adanaya gittim bi depo ile 650 km gitti.daha once otomatik focus vardi bende istanbuldan gene dip gaz adanaya gidiyordum bolu cikisinda ankara otobanina girmeden benzin isigi yandi yani 280 km sonra isik yandi bu arada uzun yolda alfa ile normal gittigimde cok rahat 800 km yol yapabiliyorum.