Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Genel Bilgi Başlığı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

francobaresi

aracimin 133bin kmde oldugunu yazinca alfaownerda ilgili baslikta, km cokmus suan degistirirsen kotu sonucla karsilasirsin dediler. Olurda pompa , rezervuar filan degisirse yesille degistirmemi tavsiye ettiler. Kirmizi sivi, hava 5 derecenin altina dusunce kopuklesmeye basliyomus ve ozelligini kaybedip mekanizmanin kuru calismasina sebep oluyomus.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

alperuzi

Şimdi biraz daha araştırdım ve tablo oluşturdum, daha benzer muadiller de mevcut.

Castrol bir ihtimal BP benzincilerinde bulunur, bir de şu sitede mevcut:
You are not allowed to view links. Register or Login

Bir de Total'in "Fluide DA" isimli ürünü var, bu da muhtemelen Fransız araçların yetkili servislerinden bulunabilir.

Ayrıca Mercedes, BMW gibi araçlarda da benzer hidrolikler tavsiye ediliyormuş. Gerçi artık nerdeyse hepsi elektrikli direksiyon oldu.

edit:
Motulun veri dosyası özellikle işe yaradı, tüm muadil yağları listelemiş :)

francobaresi

Şimdi biraz daha araştırdım ve tablo oluşturdum, daha benzer muadiller de mevcut.

Castrol bir ihtimal BP benzincilerinde bulunur, bir de şu sitede mevcut:

Bir de Total'in "Fluide DA" isimli ürünü var, bu da muhtemelen Fransız araçların yetkili servislerinden bulunabilir.

Ayrıca Mercedes, BMW gibi araçlarda da benzer hidrolikler tavsiye ediliyormuş. Gerçi artık nerdeyse hepsi elektrikli direksiyon oldu.

Cuore sportivo

alperuzi

Şu da alınabilir:

hannas

Bu aracı almayı düşünüyorum. Yorum yaparsanız sevinirim.

francobaresi

Arac sorgulama basligindan daha iyi bilgi edinebilirsiniz

Cuore sportivo

Utku

Bu aracı almayı düşünüyorum. Yorum yaparsanız sevinirim.

km.si baya bi dusurulmus bu aracin.yoksa simdiye satilirdi zaten
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

francobaresi

Yetkili servis bakimli diyo, kmsi degisse kayitlardan cikabilir. Ilan ve fiyat cok makul, hizli satilmasi lazimdi

Cuore sportivo

francobaresi

Yetkili servis GI/e onerilmesine ragmen ( bununda yanlis oldugunu ogrendik) , GI/A Direksiyon yagi koymus. Bunuda 5 yil once yapmis.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cuore sportivo

wolkanku

problem çözücü sprey dediği ne acaba?  :haydi:
diş ağrısına , ayrılık acısına falan iyi geliyor mu :D
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

francobaresi

:D sprey cozememis beni beklemis problemler cozulmek icin.:)

Cuore sportivo

alperuzi

GI/A Dexron 2, GI/E Dexron 3 müş

Şimdi mesela BP'ye gidin, "Hidrolik Direksiyon Yağı" adı altında size Dexron 1 satarlar :)

Dexron 1 1967'de formüle edilmiş, sonrasında çevreye olan zararı nedeniyle yasaklanmıştır...

Böyle garip seyleri araştırıyorum boş zamanımda işte :D Bir de tabi kimse sorgulamadığı için firmaların eski, yanlış, ucuz ürünleri bize itelemesine sinir oluyorum. Eski Vectram da hidrolik eksiltiyordu, o sıra bakmıştım bunlara.

francobaresi

Yetkili servis benim aracin ilk sahibine elindeki mali gecirmis anlasilan. Degistirmeme gerek var mi sence alper?

Cuore sportivo

ar.159

159 direksiyonlarında hırıltı titreme kronik gibi demek sorun buymuş TR de alınabilecek uygun yağ bulursanız ne km ye bakarım ne başka şeye değiştiririm ben

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

francobaresi

Hirilti vs varsa degistirip memnun kalanlarda var ama genel kani km yuksekse gittigi yere kadar gidin diyolar

Cuore sportivo

alperuzi

dexron 2 ile 3 nerdeyse aynı diye biliyorum, ben de Vectraya Dex 2 koymuştum ama onun zaten tavsiye edilen yağı Dexron 2ydi.

Alfaownerda denilen gibi bence de şimdiye kadar Dexron ile kullanıldıysa araçlar bozulana kadar değiştirmemek en iyisi olacaktır. Ya da en azından yaza kadar beklemekte fayda var çünkü soğukta vg22 ile dexron çok aşırı farklı gözüküyor.

francobaresi

kaputu kaldırıp baktım,  GI\R yazıyor. El kitabında farklı , kaputun altındaki bilgi stickerinda ayrı direksiyon yağı önerisi :D
Cuore sportivo

francobaresi

Muhim buldugum bi bilgiyi daha paylasmak istedim. Aracim manuel vites ve m32 sanziman kullanilmis. Belali ve dayaniksiz bi sanziman olarak nam salmis. Benim aractada belki gormussunuzdur baska bi baslikta (volan ve turbo degisimi)  2-3-4 uncu viteste konsol arkasindan gelen metal surtme sesi vardi. Her alfa servisiyle gorustum, sorunu ilk defa duyduklarini sesi tanimlayamadiklarini soylediler. Volan , baski balata degisti, sanziman yagi degisti, ses azaldi ama yine de geliyo araliklarla da olsa.  Sanziman acilcakti benim. Imdada alfaowner yetisti yine:) sanziman yagini onerilen seviyeden 1 lt fazla koyarak ses sorununu halledebilcegimi ogrendim. Servise goturdum, ilk once eklemek belki sakincali olur densede eklettim. Sonuc; 2 gundur ses kesildi. Emin olmam icin uzun sure sesin geldigi vites ve devirlerde kullandim ama ses gelmedi cok sukur. Ayrica vites gecisleri yumusadi. Baski balatayi degistirdigin gun bile boyle yumusamamisti. Eger sorun uzun sure tekrarlamazsa beni baya bi maddi kulfetten kurtarmis oldu alfaowner. Anlamadigim, neden bu adamlarda artik meshur olmus cozumleri belli olan konulardan ,turkiyedeki servisler, kullanicilar bihaber.  Manuel sanziman (m32) sorunlari o kadar meshur ki, sasirdim kaldim, nerdeyse 150 bin km ustunde herkes revizyon yaptirmis sanzimana. Oysa ben alfa 159 a gecmeden once manuel sanzimanin dayanikliligini ovmustu ustalarim. Bu sorunu yasayan arkadaslar olacaktir ve muhtemelen sorunda servis tarafindan anlasilmayacaktir. Ben ses konusunda degisim olursa bilgi veririm ama sorunu sadece 1 lt sanziman yagiyla cozduk gibi duruyo.

Cuore sportivo

wolkanku

Muhim buldugum bi bilgiyi daha paylasmak istedim. Aracim manuel vites ve m32 sanziman kullanilmis. Belali ve dayaniksiz bi sanziman olarak nam salmis. Benim aractada belki gormussunuzdur baska bi baslikta (volan ve turbo degisimi)  2-3-4 uncu viteste konsol arkasindan gelen metal surtme sesi vardi. Her alfa servisiyle gorustum, sorunu ilk defa duyduklarini sesi tanimlayamadiklarini soylediler. Volan , baski balata degisti, sanziman yagi degisti, ses azaldi ama yine de geliyo araliklarla da olsa.  Sanziman acilcakti benim. Imdada alfaowner yetisti yine:) sanziman yagini onerilen seviyeden 1 lt fazla koyarak ses sorununu halledebilcegimi ogrendim. Servise goturdum, ilk once eklemek belki sakincali olur densede eklettim. Sonuc; 2 gundur ses kesildi. Emin olmam icin uzun sure sesin geldigi vites ve devirlerde kullandim ama ses gelmedi cok sukur. Ayrica vites gecisleri yumusadi. Baski balatayi degistirdigin gun bile boyle yumusamamisti. Eger sorun uzun sure tekrarlamazsa beni baya bi maddi kulfetten kurtarmis oldu alfaowner. Anlamadigim, neden bu adamlarda artik meshur olmus cozumleri belli olan konulardan ,turkiyedeki servisler, kullanicilar bihaber.  Manuel sanziman (m32) sorunlari o kadar meshur ki, sasirdim kaldim, nerdeyse 150 bin km ustunde herkes revizyon yaptirmis sanzimana. Oysa ben alfa 159 a gecmeden once manuel sanzimanin dayanikliligini ovmustu ustalarim. Bu sorunu yasayan arkadaslar olacaktir ve muhtemelen sorunda servis tarafindan anlasilmayacaktir. Ben ses konusunda degisim olursa bilgi veririm ama sorunu sadece 1 lt sanziman yagiyla cozduk gibi duruyo.

tüm şanzıman yağını boşaltıp yeni yağ mı koydunuz,yoksa üstüne yağ mı eklediniz?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Yag belliydi zaten yni degostirmistim, ustune eklettim. Depo da onerilen max nokta1.6 ltlide.Ben 2.5 lt koydurdum, aslinda 3 lt koyuyilarmis oyle hallediyolarmis ama suan ses kesildi. 159 a turkiyrde 75w 90 koyuyolar. Bu sorunun cozumunde kullanilan yag titan 75w 80( ya da 85 , net hatirlayamadim simdi) . Maalesef trde yok. Bizim bi tanidik yurtdisindan gelicekti belki ona 3lt getirtcem, ucakta sikinti yaparlarsa yapcak bisi yok muadil aricam

Cuore sportivo

wolkanku

Yag belliydi zaten yni degostirmistim, ustune eklettim. Depo da onerilen max nokta1.6 ltlide.Ben 2.5 lt koydurdum, aslinda 3 lt koyuyilarmis oyle hallediyolarmis ama suan ses kesildi. 159 a turkiyrde 75w 90 koyuyolar. Bu sorunun cozumunde kullanilan yag titan 75w 80( ya da 85 , net hatirlayamadim simdi) . Maalesef trde yok. Bizim bi tanidik yurtdisindan gelicekti belki ona 3lt getirtcem, ucakta sikinti yaparlarsa yapcak bisi yok muadil aricam

ben de yarın ekletme yapayım bakalım.
çok uzun bir işlem mi süre olarak? gerçi pek sanmıyorum, bir tıpası vardır oradan ekleniyordur ama yine de sorayım.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Kardesim islem 15 dakika filan suruyo. Karteri acip alttan eklediler, liftle kaldirdilar. Eger icindeki yagi bilmiyosan icindeki suzdurip komplede degistirebilirsin, unutma 1.6 ltde kesmesinler,2.5 ltden az koymasinlar. Tasacak biraz korkma, kecelerden sizdirirsa nolcak dedi usta, takip ettim sizdirmada yok. Sorunun aynisini alperuzi nickli arkadasta yasadi, ona da ayni yontemi denedik gerci o biraz daha az koydu ve sorun gitti. O da ekletcekti biraz daha yag.Saka gibi ya, bu kadar temel seylerden yetkili servisler bile bihaber. Aslinda acele etme sorun yoksa, su kullandiklari fuchs'un titan syntofluid yaginin muadilini bulursak onu ekletirsin daha verimli olur. Bide 6. Vitesi sik kullanmamaya calis, cok kucuk rulmani ve hemen mahvoluyomus. Alfaownera m32 gearbox yazman sorunlarinin ne kadar cok yasandigini gormen ve sanzimani taniman icin yeterli oluyo.

Cuore sportivo

wolkanku

Kardesim islem 15 dakika filan suruyo. Karteri acip alttan eklediler, liftle kaldirdilar. Eger icindeki yagi bilmiyosan icindeki suzdurip komplede degistirebilirsin, unutma 1.6 ltde kesmesinler,2.5 ltden az koymasinlar. Tasacak biraz korkma, kecelerden sizdirirsa nolcak dedi usta, takip ettim sizdirmada yok. Sorunun aynisini alperuzi nickli arkadasta yasadi, ona da ayni yontemi denedik gerci o biraz daha az koydu ve sorun gitti. O da ekletcekti biraz daha yag.Saka gibi ya, bu kadar temel seylerden yetkili servisler bile bihaber. Aslinda acele etme sorun yoksa, su kullandiklari fuchs'un titan syntofluid yaginin muadilini bulursak onu ekletirsin daha verimli olur. Bide 6. Vitesi sik kullanmamaya calis, cok kucuk rulmani ve hemen mahvoluyomus. Alfaownera m32 gearbox yazman sorunlarinin ne kadar cok yasandigini gormen ve sanzimani taniman icin yeterli oluyo.

bende o ses sadece 1 ve 2. seste belirgin..gerçi benim dışımda kimse duymuyor ama ben duyuyorum.
yarın hallettireyim.
castrolün sitesinde bu arada 75w90 var gözüküyor, satışta var mı onu bilmiyorum tabi.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Benim araca castrol 75w-90 koydular. Ama firsat buldugum anda titan'la degistiricem ya da muadiliyle

Cuore sportivo

wolkanku

159 el kitabında
75w85 önerilmiş
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia