Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Genel Bilgi Başlığı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login
zannetmiyorum, ecu programlamasıyla belki olabilir, ya da buton arkasındaki elektronik farklıdır belki.

ama bu hakkaten böyleyse 2009'a geçme nedeni benim için :D
2.el bölümünde ilanım var bakabilirsin :))

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

06BA7907

Dizel Partikul filtresini temizlettim. Faydalı olur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

nasıl bir uygulama yaptırdın ? nereye yaptırdın ? doluluk oranı ne kadar düştü ve kaç tl ödedin :) ?
yaşamak direnmektir.

06BA7907

Arkadaslar merhaba.Ebay de gezinirken soyle bir urun buldum

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

5m flexible chrome diye aratirsaniz gorebilirsiniz en ince detayina kadar gostermisler.

Krom hic sevmesemde cam citalarinin krom olmasi bence cok luks ve guzel gosteriyor.159 icin hazirda satilan cam citasi yok.bu segmentte satilan tum araclarda var ama 159 a nasil dusunulmemis anlam veremedim.ebayde ki urunun fiyati 60 ₺,alixpresste 40 liraya bulmak mumkun.metre olarak satiliyor ve baya baya yeter.siz ne dusunursunuz boyle bir uygulamaya ? Bana denemeye deger gibi geldi.detayli fotograflara bakarsaniz resmen orjinal gibi

güzel olabilir. bunu alıp mevcut çıta kısımlarındaki plastik aksama yapışştırıyorsun sanırım, öyle mi ?
yaşamak direnmektir.

francobaresi

güzel olabilir. bunu alıp mevcut çıta kısımlarındaki plastik aksama yapışştırıyorsun sanırım, öyle mi ?
dediginiz gibi yapiliyor. ama ebAye gerek yok, turkiyede de satiliyor. yapiskanli krom cita yazin sitelerde cikar, hirdavatcilarda erkamet adiyla bile satiliyor :) kisisel begeni isi bu cita, bence hos durmuyor.

Cuore sportivo

06BA7907

dediginiz gibi yapiliyor. ama ebAye gerek yok, turkiyede de satiliyor. yapiskanli krom cita yazin sitelerde cikar, hirdavatcilarda erkamet adiyla bile satiliyor :) kisisel begeni isi bu cita, bence hos durmuyor.

evet. bende bir kaç uygulayanı gördüm sitede, yani araç fotolarını. pek gitmemiş 159 a. bende öyle düşünüyorum... kapılardaki direk kısmına yakın olan dik kenardaki mat siyah plastiği piano black yaptırmak mesela on numara iş. gerçi bir türlü yaptıramadım.
yaşamak direnmektir.

francobaresi

manuel 159 sanzimani icin cok gerekli bilgiler iceren bir sayfa

Cuore sportivo

emre_deniz

nasıl bir uygulama yaptırdın ? nereye yaptırdın ? doluluk oranı ne kadar düştü ve kaç tl ödedin :) ?

İzmirde alfa teknikte yaptırdım. 60 tl civarı sıvı malzemesi var. WD40 gibi. Aracı kaldırıp altından filtre bölgesine tahliye ediliyor. Sonra yüksek devirde 10 dakika çalıştırıyor. Ustam yaptı ben izledim))

ArinFırat

İzmirde alfa teknikte yaptırdım. 60 tl civarı sıvı malzemesi var. WD40 gibi. Aracı kaldırıp altından filtre bölgesine tahliye ediliyor. Sonra yüksek devirde 10 dakika çalıştırıyor. Ustam yaptı ben izledim))

Dpf içini tamamen temizletip boşaltmadıktan sonra,DPF her zaman patlamaya hazır bomba gibidir,her an süpriz yapabilir..Tunap-würth vb dpf temizleme sıvıları geçici çözümdür..dpf temizliği ile birlikte araç beyninden dpf ve egr yide sildirdinizmi,acaba ne zaman arıza verecek kaygısı olmadan kafanız kulağınız rahat bir şekilde DPF derdinden kurtulursunuz.bu işlem için ort.650 tl ödersiniz.isteğe göre ort.300 tl daha ödeyerek yazılım ile BG arttırabilirsiniz.

Doğa Tosun

Sanalpazarda 159 için piyano siyah kaplamalar var.
Konsolu söktürüp plastik aksamlarını tamir ettirip. Üzerine kaplamayı yapıştırabilirsiniz. (Kaplamalar yaklaşık 70 TL, 30 -40 da plastik işçilik tutar.)
Hem ses gider hem görünüm düzelmiş olur.  :yukari-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login abi bu kaplamaları öneriyor musun? 1-2 gündür kafamda piano black fakat bugün biraz uğraşayım dedim folyo aldım; konsolun sökümü için forumdan bilgiler bulurum dedim. Aramalar yaptım çoğu postta konsolların anası ağlamış-ağlatılmış. Bide kendimi biliyorum hiç el becerim yok çatır çutur kırarım dedim akota'ya gittim söktürmeye. 1-1 buçuk saat sürer vs vs'dediler vaktim de yoktu, karnım da açtı uğraşamadım :D

Sorum şu; ayna kapağı kaplamayı başarabilen bir adam bu konsol ve direksiyon trimi sökülürse kaplamayı başarabilir mi ? (işçiliği iyidir)

Erkay Abi'nin dediği kaplamalara denk geldim forumdaki aramalarımdan sonra. Bayağı mantıklı geldi ? Akarı yok kokarı yok gibi duruyor. Deneyen oldu mu? Sizce denemeye değer mi ? Yoksa kaplat gitsin mi dersiniz ?
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

emre_deniz

Dpf içini tamamen temizletip boşaltmadıktan sonra,DPF her zaman patlamaya hazır bomba gibidir,her an süpriz yapabilir..Tunap-würth vb dpf temizleme sıvıları geçici çözümdür..dpf temizliği ile birlikte araç beyninden dpf ve egr yide sildirdinizmi,acaba ne zaman arıza verecek kaygısı olmadan kafanız kulağınız rahat bir şekilde DPF derdinden kurtulursunuz.bu işlem için ort.650 tl ödersiniz.isteğe göre ort.300 tl daha ödeyerek yazılım ile BG arttırabilirsiniz.

Bende daha önceden herhangi bir arıza ışığı yapmadı. Bu işlemi düZenli yaptırıyorum.

Erkay KAHYA

Sanalpazarda 159 için piyano siyah kaplamalar var.
Konsolu söktürüp plastik aksamlarını tamir ettirip. Üzerine kaplamayı yapıştırabilirsiniz. (Kaplamalar yaklaşık 70 TL, 30 -40 da plastik işçilik tutar.)
Hem ses gider hem görünüm düzelmiş olur.  :yukari-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login abi bu kaplamaları öneriyor musun? 1-2 gündür kafamda piano black fakat bugün biraz uğraşayım dedim folyo aldım; konsolun sökümü için forumdan bilgiler bulurum dedim. Aramalar yaptım çoğu postta konsolların anası ağlamış-ağlatılmış. Bide kendimi biliyorum hiç el becerim yok çatır çutur kırarım dedim akota'ya gittim söktürmeye. 1-1 buçuk saat sürer vs vs'dediler vaktim de yoktu, karnım da açtı uğraşamadım :D

Sorum şu; ayna kapağı kaplamayı başarabilen bir adam bu konsol ve direksiyon trimi sökülürse kaplamayı başarabilir mi ? (işçiliği iyidir)

Erkay Abi'nin dediği kaplamalara denk geldim forumdaki aramalarımdan sonra. Bayağı mantıklı geldi ? Akarı yok kokarı yok gibi duruyor. Deneyen oldu mu? Sizce denemeye değer mi ? Yoksa kaplat gitsin mi dersiniz ?

You are not allowed to view links. Register or Login  bence folyo ile kaplama işine hiç girme. sanal pazardaki yerden al. Ürünü alırken unutmadan renk belirt. hem folyoya göre daha dolgun duruyor. benimki de şuan siyah. Gayet iyi duruyor.
Konsol sökümü içinse işçilik olarak ilk defa yapan bir kişi için yaklaşık 15 -20 dk dır.
Esertepede sokakta bir teypçiye teybi söktürmeye gitmiştim. test ettim 10 dk sürdü. Ve işçilik olarak 20 tl verdim. Adam "olmaz abi hakkı neyse onu alırız" diyerek 10 tl aldı ve benim kaybettiğim eksik birleşim yerleri parçalarını da bulup ekledi. 
;) Akota'ya selamlar.

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login  bence folyo ile kaplama işine hiç girme. sanal pazardaki yerden al. Ürünü alırken unutmadan renk belirt. hem folyoya göre daha dolgun duruyor. benimki de şuan siyah. Gayet iyi duruyor.
Konsol sökümü içinse işçilik olarak ilk defa yapan bir kişi için yaklaşık 15 -20 dk dır.
Esertepede sokakta bir teypçiye teybi söktürmeye gitmiştim. test ettim 10 dk sürdü. Ve işçilik olarak 20 tl verdim. Adam "olmaz abi hakkı neyse onu alırız" diyerek 10 tl aldı ve benim kaybettiğim eksik birleşim yerleri parçalarını da bulup ekledi. 
;) Akota'ya selamlar.
erkay selamlar, direksiyonun metalik kismi icin yapiskanli kaplama yok sanirim degil mi?  onu zorunlu kaplama ya da boya yapmak lazim galiba.

Cuore sportivo

Doğa Tosun

;) Akota'ya selamlar.

You are not allowed to view links. Register or Login  esserrrrtepe esnafı abiii :)

Akotanın trimcisini çağırdılar sanırım elinde iş varmış, çünkü 1,5 saat gerçekten komik. Yarın sabah erken gelirsen hemen söker gönderirim dedi ama sökülünce teyp ve klima paneli havada kalacak o ne olacak falan deyince aman aman dedim boşver :D
Bide gitmişken trimsiz dediğim araba trim yapmaya basladı şöför kapısı müziği fazla açınca zıngırdıyodu 1-2 gündür, bişeyi çıkmış yerinden korniş gibi bişey, onu taktırdım sorunu çözdüm çıktım :D

Abi şimdi bu sanalpazardakilerden piano black alsam bunu konsolu sökmeden uygulayacağım ve etrafında boşluk falan kalmayacak değil mi? direksiyona nasıl olacak korna kısmı metal kısmın dışına çıkıntılı duruyor ?

Edit: direksiyon için hazır kaplama yokmuş zaten :)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login abi sanal pazar'da alış veriş yaparken 2 sefer düşün. Gold şirketi batıyor haberi olsun. Malın gelmeye bilir, malın gelmezse para iadesi gecikebilir. Aynı satıcının gittigidiyor, pttavm gibi yerlerde satışı var mı bak derim. :)
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Erkay KAHYA

You are not allowed to view links. Register or Login  esserrrrtepe esnafı abiii :)

Akotanın trimcisini çağırdılar sanırım elinde iş varmış, çünkü 1,5 saat gerçekten komik. Yarın sabah erken gelirsen hemen söker gönderirim dedi ama sökülünce teyp ve klima paneli havada kalacak o ne olacak falan deyince aman aman dedim boşver :D
Bide gitmişken trimsiz dediğim araba trim yapmaya basladı şöför kapısı müziği fazla açınca zıngırdıyodu 1-2 gündür, bişeyi çıkmış yerinden korniş gibi bişey, onu taktırdım sorunu çözdüm çıktım :D

Abi şimdi bu sanalpazardakilerden piano black alsam bunu konsolu sökmeden uygulayacağım ve etrafında boşluk falan kalmayacak değil mi? direksiyona nasıl olacak korna kısmı metal kısmın dışına çıkıntılı duruyor ?

Edit: direksiyon için hazır kaplama yokmuş zaten :)

Direksiyon kısmında kaplama yok.
Bu kaplama da malesef tam anlamıyla sıfıra sıfır mükemmel şekilde olmuyor.
Satılan kaplamada orta konsol, vites çerçevesi, (ha bu arada otomatik için var mı? sormak lazım.) kapı kolu tutacakları var. (Sadece kapı kolu tutacakları için bile alınır.  :) ) bence sen bu kaplama setini al.
Ben aynı adamdan iki farklı renk aldım. Ekrem'de aynı kişiden aldı. satıcıda sorun yok.

Folyo ile mükemmel işçilik olsa bile altında eğim büküm vs. darbe varsa yüzeye yansıttığı için tam anlamıyla mükemmel olmuyor. Konsol hatasız ise folyo da güzel durur.
Birde yıllardır sabit duran. Artık yerine kaynamış olan konsol trimini sökünce ses yapabilme ihtimali var.
Bahsettiğin kaplama benim konsolda var işte. Bir buluşmada bak istersen.

ES53

Direksiyon kısmında kaplama yok.
Bu kaplama da malesef tam anlamıyla sıfıra sıfır mükemmel şekilde olmuyor.
Satılan kaplamada orta konsol, vites çerçevesi, (ha bu arada otomatik için var mı? sormak lazım.) kapı kolu tutacakları var. (Sadece kapı kolu tutacakları için bile alınır.  :) ) bence sen bu kaplama setini al.
Ben aynı adamdan iki farklı renk aldım. Ekrem'de aynı kişiden aldı. satıcıda sorun yok.

Folyo ile mükemmel işçilik olsa bile altında eğim büküm vs. darbe varsa yüzeye yansıttığı için tam anlamıyla mükemmel olmuyor. Konsol hatasız ise folyo da güzel durur.
Birde yıllardır sabit duran. Artık yerine kaynamış olan konsol trimini sökünce ses yapabilme ihtimali var.
Bahsettiğin kaplama benim konsolda var işte. Bir buluşmada bak istersen.

Dedigin gibi abi en onemlisi de trimi sokmeye gerek kalmadan uygulamak ve trimde benim ki gibi kasap ustanin eline dusmesi sonucu gocuk vs varsa folyo kaplama bunu kapatmaz.Ama bu aldigimiz kaplamalar kapatti

Erkay KAHYA

erkay selamlar, direksiyonun metalik kismi icin yapiskanli kaplama yok sanirim degil mi?  onu zorunlu kaplama ya da boya yapmak lazim galiba.

hazır kalıp olarak karbon vs. dışında yok. Onlarında fiyatları yüksek.
Folyo kaplama ya da boyama yapılabiliyor.

francobaresi

hazır kalıp olarak karbon vs. dışında yok. Onlarında fiyatları yüksek.
Folyo kaplama ya da boyama yapılabiliyor.
tesekkurler erkay

Cuore sportivo

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login bilgiler için çok teşekkür ettim  :yukari-ok:

o zaman ben dediğiniz gibi bu kaplamalardan alayım, ama önce de kontrol edeyim. Erkay Abi senin aldığın ne diye geçiyor ? xxx tuning gibi isim olarak ? Çünkü birkaç farklı satıcıdan var aynı ilan

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Erkay KAHYA

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login bilgiler için çok teşekkür ettim  :yukari-ok:

o zaman ben dediğiniz gibi bu kaplamalardan alayım, ama önce de kontrol edeyim. Erkay Abi senin aldığın ne diye geçiyor ? xxx tuning gibi isim olarak ? Çünkü birkaç farklı satıcıdan var aynı ilan

You are not allowed to view links. Register or Login satıcı adını hatırlıyor musun?

Utku

folyo yerine özdemirin yaptırdığı sulu kaplamayı niye düşünmüyosunuz ?
belki daha masraflı olur ama ortaya çıkan işe değer.karbon yerine alternatif desenler de mutlaka vardır, yada fırçalı efektler
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

francobaresi

arkadaslar benim 159 2008 model fakat uretim bandindan cikis tarihi 2.8.2007 gorunuyor. kullanim kilavuzunda 19 jant ebadi yok, istege bagli 18 jant var. acaba 19 jantli ti modeller 2009 modellerle birlikte mi gelmeye basladi ? benim kullanim kilavuzunda 19 jant kullanabilecegim yazmadigi icin bu bir sorun olur mu? simdi 19 ti jant alsam, belki arabayida biraz dusurmek icin yol arayacagim ve kamber ayarlari degistirmek gerekcek. fakat dedigim gibi benim arabanin kitabinda 19 ile ilgili ve ti kamber olculeriyle ilgili hic bir bilgi yok.

Cuore sportivo

leonheart

arkadaslar benim 159 2008 model fakat uretim bandindan cikis tarihi 2.8.2007 gorunuyor. kullanim kilavuzunda 19 jant ebadi yok, istege bagli 18 jant var. acaba 19 jantli ti modeller 2009 modellerle birlikte mi gelmeye basladi ? benim kullanim kilavuzunda 19 jant kullanabilecegim yazmadigi icin bu bir sorun olur mu? simdi 19 ti jant alsam, belki arabayida biraz dusurmek icin yol arayacagim ve kamber ayarlari degistirmek gerekcek. fakat dedigim gibi benim arabanin kitabinda 19 ile ilgili ve ti kamber olculeriyle ilgili hic bir bilgi yok.

Onur hocam, genelde söylenen; bu düşürme olayının en sağlıklı Coiloverla yapıldığı. 19 ları takınca araba leylek gibi havalanacak, mecbur düşürmek gerek ama sadece yay ile bu işi yapmak ne kadar sağlıklı olur? Bu konu benim de çok kafamı kurcalıyor
159 JTDM Distinctive

francobaresi

Onur hocam, genelde söylenen; bu düşürme olayının en sağlıklı Coiloverla yapıldığı. 19 ları takınca araba leylek gibi havalanacak, mecbur düşürmek gerek ama sadece yay ile bu işi yapmak ne kadar sağlıklı olur? Bu konu benim de çok kafamı kurcalıyor
son donemde o kadar arastirdim ki bu konuyu heralde hem kullanan arkadaslari illallah ettirdim hem shopalfistideki musterilerle ilgilenenleri :)
shopalfistiden coil almak icin baya yazistim, konfor icin en iyisi b4 bilstein amortisor ve eibach prokit yay, az konfor kaybiyla en iyi yol tutus ve ayarlanabilen yukseklik icin ise coil almak gerektigi konusunda ikna oldum. 19 ti takip standart haliyle kullanan 159lara baktim aslinda cok leylek goruntusu yok fotolarda, tabi ben alirsam bi canli gorup duruma bakmak lazim. yalniz 19 jantin kullanilabilirligi kullanim kilavuzumda yazmadigi icin kafam karisti

Cuore sportivo

leonheart

Anladım hocam bilgilendirme için teşekkürler  :)

Zamanında bu forumda bir orjinal TI paketli 159 konusu vardı 1.8 TBI... Arabanın konforunu arttırmak için sahibi olan arkadaş ya da arabanın önceki sahibi tam hatırlamıyorum TI paket ile gelen yayları çıkarıp bizim 159 daki yaylardan takmış ve araba gözle görülür şekilde yükselmişti. Hatta sahibi TI yaylara geri dönmüştü diye hatırlıyorum.

Forumda 159' una 19 jant uygulaması yapan arkadaşlar var, sanırım sıkıntı yaşamadılar hiç. Ayrıca TI paketin ben 2010 öncesinde de var olduğunu hatırlıyorum sanki, bizim ülkemize 2010 dan sonra gelmişti sanırım
159 JTDM Distinctive