Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Genel Bilgi Başlığı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhabalar aranıza antalyadan yeni katılma aşamasındayım
yıllardır hayran olduğum 159 bakıyorum bir kaç tane antalyada var tercih etmeme yardım ederseniz çok sevinirim. Hasar kaydı boya değişen takıntım yoktur araç düzgün görünüyorsa farklı renklere boyanmamış trimleri cok yıpranmamışsa. mekanik olarak yormayacaksa o araç benim için uygundur.
1. 190000 km dist. 1.9 jtdm şanzıman değişmiş. 5000 verdim 0 şanzıman aldım dedi. biraz garip geldi 5000e sıfır otomatik şanzıman. yüzeysel boyalar mevcut 50000 tl gibi bir fiyatı var. benim bütçemi zorlayacak kredi çekmem gerekecek. bu adam esnaf
2.270000 km de 1.9 jtdm manuel onun da değişenleri var 37000 tl gibi bir fiyat var. kmnin bu kadar yüksek olması ve manuel olması canımı sıkıyor. fiyat makul ölçülerde.
3. 230000 km de 32000 tlye bitirebileceğim ve şu an kullandığım aracı satana kadar vade yapabilecek sahibini uzaktan tanıdığım bir araç var.  egr, kat. iptali yazılım vs var 200 bg falan dedi ölçtürmedim bilmiyorum ama gayet iyiydi çekişi (2.0 tdi passat kullandım ondan falan çok daha iyi) araç kalkanda olduğu için bir alfa servisi ile telefonda konuştum şanzıman geçişleri vuruntulu değilse ön düzenden ses gelmiyorsa motora da kanaat getiriyosan canını sıkan trimleri boyatır bi kaç kozmatik bakım yaparsın binersin dedi. baktığım bütün araçlarda trim sorunu maalesef var. ancak son baktığım araçta tıkırtı ses falan oldukça azdı kasislerden falan çılgınlar gibi geçti sahibi tık demedi araba. ayrıca araç sahibi şanzıman motor garantisi veriyor bir sıkıntı olursa ben de diyor.
bu arada araçlarının 3ü de alfisti değil :)
sonuca gelecek olursak bebek de bekliyoruz 1. seçenek oldukça zorlar beni fiyat olarak.
2. seçenek manuel olması ve aradı 40000 km fark 2 yıllık yaptığım kmye denk geliyor.
3. en makul geleni fiyat olarak vw, honda, ford, seat olsa 3. aracı gözüm kapalı alırdım. mekanik sorunlarına yabancı olduğum bir araç o yüzden korkutuyor.
çok beğendiğim bir araba zaman içinde sağını solunu toplayarak uzunca zamanlar binerim hatta satmam hanıma ya da babama bırakırım diye bir düşüncem var.
anladığınız üzere 3. aracı almak taraftarıyım bu araç beni pişman eder mi masrafı 2-3 binde tutup kısa vadede binmem mümkün mü başıma bela alırmıyım 10 15 masraftan bahseden arkadaşlar olmuş nedir bu masraflar. ilginize şimdiden teşekkürler

Bahsettiğiiniz araçlardan birini alırsanız 10-15 den fazla harcama ihtimaliniz yüksek

wolkanku

190.000 km 'de , boyalı ve şanzımanı değişmiş bir 159'a 50.000 TL verilmez, bu çok net.

130-140.000 km olsa, şanzıman orj. 2 parça ufak boyası olsa belki 50 düşünülür.

200.000 km ve üzerileri için bir yorum yapamıyorum, daha bilgili daha teknik arkadaşlar bilgi vereceklerdir.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

coyote

Merhabalar aranıza antalyadan yeni katılma aşamasındayım
yıllardır hayran olduğum 159 bakıyorum bir kaç tane antalyada var tercih etmeme yardım ederseniz çok sevinirim. Hasar kaydı boya değişen takıntım yoktur araç düzgün görünüyorsa farklı renklere boyanmamış trimleri cok yıpranmamışsa. mekanik olarak yormayacaksa o araç benim için uygundur.
1. 190000 km dist. 1.9 jtdm şanzıman değişmiş. 5000 verdim 0 şanzıman aldım dedi. biraz garip geldi 5000e sıfır otomatik şanzıman. yüzeysel boyalar mevcut 50000 tl gibi bir fiyatı var. benim bütçemi zorlayacak kredi çekmem gerekecek. bu adam esnaf
2.270000 km de 1.9 jtdm manuel onun da değişenleri var 37000 tl gibi bir fiyat var. kmnin bu kadar yüksek olması ve manuel olması canımı sıkıyor. fiyat makul ölçülerde.
3. 230000 km de 32000 tlye bitirebileceğim ve şu an kullandığım aracı satana kadar vade yapabilecek sahibini uzaktan tanıdığım bir araç var.  egr, kat. iptali yazılım vs var 200 bg falan dedi ölçtürmedim bilmiyorum ama gayet iyiydi çekişi (2.0 tdi passat kullandım ondan falan çok daha iyi) araç kalkanda olduğu için bir alfa servisi ile telefonda konuştum şanzıman geçişleri vuruntulu değilse ön düzenden ses gelmiyorsa motora da kanaat getiriyosan canını sıkan trimleri boyatır bi kaç kozmatik bakım yaparsın binersin dedi. baktığım bütün araçlarda trim sorunu maalesef var. ancak son baktığım araçta tıkırtı ses falan oldukça azdı kasislerden falan çılgınlar gibi geçti sahibi tık demedi araba. ayrıca araç sahibi şanzıman motor garantisi veriyor bir sıkıntı olursa ben de diyor.
bu arada araçlarının 3ü de alfisti değil :)
sonuca gelecek olursak bebek de bekliyoruz 1. seçenek oldukça zorlar beni fiyat olarak.
2. seçenek manuel olması ve aradı 40000 km fark 2 yıllık yaptığım kmye denk geliyor.
3. en makul geleni fiyat olarak vw, honda, ford, seat olsa 3. aracı gözüm kapalı alırdım. mekanik sorunlarına yabancı olduğum bir araç o yüzden korkutuyor.
çok beğendiğim bir araba zaman içinde sağını solunu toplayarak uzunca zamanlar binerim hatta satmam hanıma ya da babama bırakırım diye bir düşüncem var.
anladığınız üzere 3. aracı almak taraftarıyım bu araç beni pişman eder mi masrafı 2-3 binde tutup kısa vadede binmem mümkün mü başıma bela alırmıyım 10 15 masraftan bahseden arkadaşlar olmuş nedir bu masraflar. ilginize şimdiden teşekkürler

"Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti" sözünü bilirsiniz. Bunun Alfa Romeo için olan versiyonu, "Ucuzdur kesinlikle vardır illeti, pahalıdır ama hikmeti olmayabilir de" şeklindedir. Alfa Romeo'lar genelde özen isteyen ve bir kez döküldü mü, tekrar eski kondisyonuna ulaştırmak zor olan araçlarken, 159, göreceli olarak diğer Alfa Romeo modellerinden daha yüksek parça fiyatlarıyla, bu zorluğu bir tık ileriye taşıyan bir model. Buradaki arkadaşlar, belirttiğiniz şartlarda, bir 159 almamanız için sayfalarca geçerli gerekçe sıralayabilirler. Benim tek söyleyebileceğim, yeni doğacak bebeğinizin yanına, belki sizi ondan daha fazla uğraştıracak bir bebek daha istiyorsanız, bahsettiğiniz 159'lardan birini alabilirsiniz.

Ahmetumit

işte benim tam olarak dediğim bu ya alfa sevdasından vazgeçeceğim ya da gözü karartıp 32lik aracı alacağım çünkü 3ünün de benim gözümde pek bir farkı yok benim ısrarla öğrenmek istediğim bu masraf neden çıkar neye dikkat etmeliyim. motor şanzıman olayı korkutan araçta en büyük masrafı açabilecek parçalar e o da opelin saabın kullandığı motor şanzıman en kötü tork konvertörlü şanzıman ben dsgden yarı otomatikten çok daha iyidir diye düşünüyorum. onun haricinde 159 elektrik arızası çıkar direksiyon pompası bozulur o olur bu olur gibi bir durum var mı.antalyada sorduğum bütün servisler 159 için çok büyük sorunları olmayan araçlar diyorlar diğer alfalara göre. bir de parça fiyatlarına baktım honda Accord kullanıyorum şu an hemen hemen aynı parça fiyatları. 10 bin harcadıktan sonra accordun motorunu şanzımanını yenileyebiliyorum 10 15 lik rakamlar beni yeni motor şanzıman yaptırabileceğim düşüncesine itiyor yoksa nasıl bir masraf açabilir ki

admin

Eğer Alfa 159 almayı aklınıza koyduysanız, acele etmeyin, bekleyin ve araştırın. Türkiye'de ne yazık ki çok iyi durumda olan 159'lar muhtemelen iki elin parmağı kadardır. Onları zaten sahipleri satmaz ve muhtemelen yarısı burada, bu forumdadır. Acele etmeyin, bekleyin ve araştırın. Alfa 159 dizeller kolay otomobiller değildir. Benzinli olanlar bakım konusunda nispeten daha iyi kolaydır denir ama onların temizini bulmak da kolay değil. Acele etmeyin, bekleyin ve araştırın.
159 ararken anafikrin ne olması gerektiğini bu yazıdan muhtemelen anlamışsınızdır. Acele etmeyin, bekleyin ve araştırın.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Ahmetumit

benzinlide benim fiyat aralığımda fena olmayan araçlar var kmler değişenler iyi durumda o araçlara da ilanlardan anladığım kadarıyla lpg takılamıyor yakıt olayı çok yoracaktır diye düşünüyorum.

admin

Yurtdışında 1,8 MPI motorlu olanların yakıtlarının çok yüksek olmadığı söylenir. LPG sistemi takılır, ancak performans beklentiniz var ise, tatmin etmeyecektir. Yani trafik ışıklarında beklerken sizi taciz eden birisi olması durumunda, canınızın sıkılması durumu oluşabilir. Birincisi 159 1,8'in gitmediğini bildiğiniz için baştan vazgeçecek olmanız sebebi ile, ikincisi 159 1,8'in gitmediğini bildiğiniz halde yine de kapışmanız ve sonrasında istediğiniz sonucu alamamanız sebebi ile.

1,9 JTS'yi uzun yolda kullanacak olursanız, yakıt konusunda çok sıkıntı olmayacaktır "normal" bir kullanımda. Performanslı kullanımlarda ister dizel, ister benzinli olsun, yakıt tüketimi yükselecektir her türlü. Şehir içinde ekonomik olmadığı yazılmakta, çizilmekte. 2,2 litrelik Brera kullanmasına rağmen Volkan You are not allowed to view links. Register or Login , sizi belki aydınlatabilir. Yılda 20.000 km yaptığınızı yazdınız. Bu ayda 1.650 km ve ortalama olarak 2,5-3 depo benzin yapar. Uzun yol kullanımında bu 2 depoya düşebilir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

wolkanku

Yurtdışında 1,8 MPI motorlu olanların yakıtlarının çok yüksek olmadığı söylenir. LPG sistemi takılır, ancak performans beklentiniz var ise, tatmin etmeyecektir. Yani trafik ışıklarında beklerken sizi taciz eden birisi olması durumunda, canınızın sıkılması durumu oluşabilir. Birincisi 159 1,8'in gitmediğini bildiğiniz için baştan vazgeçecek olmanız sebebi ile, ikincisi 159 1,8'in gitmediğini bildiğiniz halde yine de kapışmanız ve sonrasında istediğiniz sonucu alamamanız sebebi ile.

1,9 JTS'yi uzun yolda kullanacak olursanız, yakıt konusunda çok sıkıntı olmayacaktır "normal" bir kullanımda. Performanslı kullanımlarda ister dizel, ister benzinli olsun, yakıt tüketimi yükselecektir her türlü. Şehir içinde ekonomik olmadığı yazılmakta, çizilmekte. 2,2 litrelik Brera kullanmasına rağmen Volkan You are not allowed to view links. Register or Login , sizi belki aydınlatabilir. Yılda 20.000 km yaptığınızı yazdınız. Bu ayda 1.650 km ve ortalama olarak 2,5-3 depo benzin yapar. Uzun yol kullanımında bu 2 depoya düşebilir.

ben şöyle özet geçeyim;

ortalama trafikli bir istanbul gününde, 2. köprü yolunda ara ara dur kalklar, ara ara açılan trafiklerle 8-9 litre civarlarında yakıt tüketimi var jts'nin.

ANCAK zurnanın zırt dediği yer, bağdat caddesi ve üst bağlantı yolları gibi, 2 kilometre yolu 40-45 dakikada gidebildiğiniz güzergahlarda yakıt tüketimi 16 lara doğru geliyor ( 19" jantlı dizel otomatik bir 159da bu değer bu güzergahta 12'den aşağı düşmüyor bunu da göz önünde bulundurun)

yani benim bulunduğum güzergahlar gerçekten bir otomobilden keyif almaya çalışılabilecek dünya üzerindeki belki en son noktalar. bol çukurlu, ilerlemeyen, sürekli sağlı sollu parklar neticesinde bazen 4 şerit bazen 1 şeride kadar daralabilen saçma sapan bir güzergah.

istanbul dışında herhangi bir ildeki alfisti,gönül rahatlığıyla JTS alabilir, üzülmez. Ancak istanbul ve özellikle kalabalık semtlerdekiler pek yaklaşmasın.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ealprsln

Bir 159 kullanıcısı olmamak ile beraber yıllardır burada yazılanlar sonucunda ki kendi çıkarımım; 1.9 JTD ünite yakıt tüketiminin aynı hacimdeki benzinli bir otamobilden yakıt tüketimi olarak çok da farklı olmadığı ( şehir içi kullanımından bahsediyorum, uzun yolda çok iyi değerler yakalanabildiği aşikar + otomatik şanzuman) . Bu noktada değerler benim gibi bir alfista için gayet kabul edilebilir,fakat güncel dizel ünitelerdeki yakıt tüketim değerlerini beklemek ise oldukça iyimse kalır sanırım.

159 konusunda acele etmek ve ince eleyip sık dokumamak yine buradaki arkadaşlarımın tecrübelerine dayanarak söylüyorum ki kötü sürprizler ile karşılaşma ve cebelleşme riskini oldukça arttırıyor. Derli toplu, iyi ellerde bakılmış ve üzülmemiş bir araca bir miktar fazla para verip en az sıkıntı ile güzel vakit geçirmek, haftasonlarını sanayide geçirerek ve bir miktar stres yaşayıp plansız ödemeler ile karşılaşmaktan oldukça iyidir sanırım  8)
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Ahmetumit

Farkındayım başıma bela almak için çok hevesli gibi görünüyorum. Son bir sorum olacak 40-45e aldığım bir aracın da 10-15 masraf acma ihtimali var.
32lik aracı alsam 40ı gozden çıkarsam sanayi seven de bi adamım:) 8e 10u da üzerine gözden cikarsam 40bine güvenilir bir arac sahibi olamaz mıyım?

Doğa Tosun

190.000 km 'de , boyalı ve şanzımanı değişmiş bir 159'a 50.000 TL verilmez, bu çok net.

:)) :))

genel olarak 30'a 40'a 159 almak pek akıl işi değil
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Erkay KAHYA

Farkındayım başıma bela almak için çok hevesli gibi görünüyorum. Son bir sorum olacak 40-45e aldığım bir aracın da 10-15 masraf acma ihtimali var.
32lik aracı alsam 40ı gozden çıkarsam sanayi seven de bi adamım:) 8e 10u da üzerine gözden cikarsam 40bine güvenilir bir arac sahibi olamaz mıyım?

Genel olarak 30 - 40 arası alacağınız 159 size bir miktar harcama yaptıracaktır.
Kusursuzu arayan biriyseniz arabaya harcayacağınız muhtemel rakamlar 10, 20, 30 ları bulabilir.
Nedir bu para tutanlar derseniz, alt takım, turbo, balata, trim, vs. liste uzar gider.
Kısacası 159 almayı düşünüyorsanız masraf yapma ihtimaliniz yüksek.
Bu segmentte ve yakın modellerde her araç için de durum aynı. Sadece Alfa masraf çıkartır gibi bir durum yok.
Geçmişi temiz kullanılmış bir 159 alıp belirli periyotlarda paralar harcayarak mutlu mesut kullanma zevki de   unutulmamalı.  :yukari-ok:
(32.000 e satılan araç hakkında bilgim yok. Belki mükemmel kondisyonda.)
40-50 aralığında temiz bir araç alınıp gayet keyifle kullanırsınız.
Umarım aradığınızı bulursunuz.

Serhat59

Ağustos ayında 217000 km de ben de bir 159 aldım, aldığım arkadaş motor bakımını yeni yaptırdığını söyledi ona güvenip bir işlem yaptırmadım. Su an 228000 km de  motorla ilgili bir sorunum çok şükür yok. Fakat yakın zamanda periyodik bakım için servis ziyaretim olacak. Bunların dışında aldığımda salıncak burçrında ve frenlerde problem vardı. Kasislerde burçlar gıcırtı yapıyor, frenler de tam tutmadığı gibi vuruntu yapıyordu. Aksta da boşluk vardı. Bunları yaptırmak için servise gittim, aks tamir edildi diğer bütün sorunlu parçalar değişti. 3000 tl tuttu. Fakat aks tamiri randımanlı olmadı onu da değiştireceğim, onun da tahminim 2000 tl gibi maliyeti olur bana 1500 de motor bakımı için desem triger, v kayısı falan içim rahat olsun 3500 tl beni bekliyor :) Benim jantlar yine ertelenecek mecburen :))

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

Ahmetumit

Genel olarak 30 - 40 arası alacağınız 159 size bir miktar harcama yaptıracaktır.
Kusursuzu arayan biriyseniz arabaya harcayacağınız muhtemel rakamlar 10, 20, 30 ları bulabilir.
Nedir bu para tutanlar derseniz, alt takım, turbo, balata, trim, vs. liste uzar gider.
Kısacası 159 almayı düşünüyorsanız masraf yapma ihtimaliniz yüksek.
Bu segmentte ve yakın modellerde her araç için de durum aynı. Sadece Alfa masraf çıkartır gibi bir durum yok.
Geçmişi temiz kullanılmış bir 159 alıp belirli periyotlarda paralar harcayarak mutlu mesut kullanma zevki de   unutulmamalı.  :yukari-ok:
(32.000 e satılan araç hakkında bilgim yok. Belki mükemmel kondisyonda.)
40-50 aralığında temiz bir araç alınıp gayet keyifle kullanırsınız.
Umarım aradığınızı bulursunuz.

hocam  ben aracı kalkan-kaş arası ve kalkan yayla yolunda 40 km kadar kullandım, toplamda 100 kmnin üzerinde. kullandığım yolların tamamı sıcak asfalt değildi, yayla yolu oldukça bozuktu. aracı da gayet sınırlarında kullandım ne sıkıntısı var göreyim diye. açıkçası ne bir trim sesi ne bir ön düzen sesi sert frenlemede ne bir dalma cızırtı ya da bir güvensizlik. rampalarda (baya dik çıktığım rampalar) herhangi bir bayılma görmedim. aynı şekilde rampa aşağı inerken herhangi bir kompresyon kaybı da yoktu. sadece rampalarda dip gaz giderken vites geçişlerini çok hafif hissettiriyor o da normal diye düşünüyorum. aracın gördüğüm sorunları trimlerde boya aşınmaları var, kapılarda vida kapağı eksiği var, aracın içi kirli, direksiyon kol dayama gibi deri kısımlarda aşınma var, turbo borusunda sızıntı var buna bağlı olarak boru civarında buharlaşma şeklinde yağ kaçağı mevcut, ön park sensörünün 1 adeti yok. bir de turbo basınç saati çalışmıyor.

murat

159'un kusurlarını gizleme konusunda benzersiz hünerleri vardır, bu bilgiyi bu noktada vermek isterim. Tık yoktur, zaten ön takımı çöp olunca da ses gelmiyor gibi bir şey içeri..Ama sizi 10 luk yapar, oha dersiniz. Ben her 159 böyle yapar demiyorum, 35 liralıktan bahsediyorum, bakımlısı kaya gibidir ayrı..Sizin baktığınız araçtan hızla kaçmak lazım onu söyliyim
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Erkay KAHYA

hocam  ben aracı kalkan-kaş arası ve kalkan yayla yolunda 40 km kadar kullandım, toplamda 100 kmnin üzerinde. kullandığım yolların tamamı sıcak asfalt değildi, yayla yolu oldukça bozuktu. aracı da gayet sınırlarında kullandım ne sıkıntısı var göreyim diye. açıkçası ne bir trim sesi ne bir ön düzen sesi sert frenlemede ne bir dalma cızırtı ya da bir güvensizlik. rampalarda (baya dik çıktığım rampalar) herhangi bir bayılma görmedim. aynı şekilde rampa aşağı inerken herhangi bir kompresyon kaybı da yoktu. sadece rampalarda dip gaz giderken vites geçişlerini çok hafif hissettiriyor o da normal diye düşünüyorum. aracın gördüğüm sorunları trimlerde boya aşınmaları var, kapılarda vida kapağı eksiği var, aracın içi kirli, direksiyon kol dayama gibi deri kısımlarda aşınma var, turbo borusunda sızıntı var buna bağlı olarak boru civarında buharlaşma şeklinde yağ kaçağı mevcut, ön park sensörünün 1 adeti yok. bir de turbo basınç saati çalışmıyor.

10 yaşında kusursuz araç bulmak biraz zor bir durum.
Saydıklarınız zaten yeterince para harcatır. 
Yaklaşık tahmini değerlerle belirteyim: turbo 2000, trim 1000, temizlik 500, park sensor 200, deri yenileme 500, ... gider. Bunlar görünen kısım.

Ahmetumit

10 yaşında kusursuz araç bulmak biraz zor bir durum.
Saydıklarınız zaten yeterince para harcatır. 
Yaklaşık tahmini değerlerle belirteyim: turbo 2000, trim 1000, temizlik 500, park sensor 200, deri yenileme 500, ... gider. Bunlar görünen kısım.

turbonun hortumunda sızıntı 380 tl imiş trimleri ve deriyi boyatacağım 200 tl gibi masrafı var. 2 tane yıkama dükkanım vardı hala takımlar duruyor ona para harcamam, park sensoru dediğiniz gibi, haftasonu kendi izlenimim dışında servise götürüp iyice baktırıp sıkıntıları tekrar yazacağım

Doğa Tosun

159'un kusurlarını gizleme konusunda benzersiz hünerleri vardır, bu bilgiyi bu noktada vermek isterim. Tık yoktur, zaten ön takımı çöp olunca da ses gelmiyor gibi bir şey içeri..Ama sizi 10 luk yapar, oha dersiniz. Ben her 159 böyle yapar demiyorum, 35 liralıktan bahsediyorum, bakımlısı kaya gibidir ayrı..Sizin baktığınız araçtan hızla kaçmak lazım onu söyliyim

Katılıyorum. Ben de hızla kaçmak gerektiğini düşünüyorum. Bunlar buz dağının görünen kısmı. Hoş o paraya bişey de beklememek lazım ama yinede ben olsam 50 bine yaklaşana kadar mk2 156 ile devam ederdim.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

umutrıza

Konunun tamamını okudum 2 hafta önce bir 159 alan arkadaşınız olarak bu şaheserlerle ilgilenenler için belki yardımım olabilir fikirlerimi paylaşayım.

Ben yaklaşık 3 senedir 159 dizel otomatik aradım arkadaşlar, bu süreçte tam 11 159 u almak üzere cebimde param gittim 10 tanesinden geri döndüm sonunda bursadan Gökhan beyin aracını alıp geldim çok şükür.

Bu süreçte sizlere tavsiyem kesinlikle ucuz olanlardan uzak durun 159 larda tuhaf bir piyasa var 40 binede bulunuyor 80 binede bulunuyor, 40 bin olanda tasarım sayesinde size ilk görüşte kalp çarpıntısı yapıyor araca aşık oluyorsunuz ama mümkün mertebe bütçeyi zorlayın ve yüksek fiyatlılara bakın özellikle alfistiden satılık bulursanız çok daha rahat edersiniz.

Benim 159 um disc Plus 137 bin km de aldım motor vs hiç oynanmamış bütün bakımları yetkili serviste yapılmış, değişeni yok. Ti jantlar ve marşpiyeller var, Gökhan beyde ben gibi titiz, aracı görür görmez hiç expertize bile sokmadan 65.500 tl ye pazarlıksız hadi abi gidelim notere dedim.

İstanbula döndüğümde Milano alfaya götürdüm ve baştan aşağı kontrol ettirdim ( bunu 10 bin km de aldığım araçlarada yaparım ) yeni değişmesine rağmen tüm filtreleri ve şanzıman ve motor yağını değiştirdim, enjektör bakımlarını yaptırdım, alt salıncak burçlarını değiştirdim, ve iyi durumda olmasına rağmen hafif boşluklardan dolayı aksları değiştirdim.

3000 tl çoğunluğu keyfi masraf oldu.

Önerim baştada belirttiğim gibi alfistiden ve belli fiyatın üzerinde araçlara bakmanız evet 10 bin gibi daha fazla ödersiniz ama kafanız rahat olur.
206 gti 2001-..
forester 2.0 s turbo 2008-2014
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

francobaresi

3-9 nisan 2006 otohaber dergisinden cektigim resimler ;
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login
Cuore sportivo

salihyksk

159 larla ilgili şunu merak ediyorum neden beyaz renk sadece 2009 ve sonrasında var öncesinde yok ya da varda benmi denk gelmedim 3 sene boyunca 159 lara bakıyorum :) ve 2010 2011 lerin hiç birisinde manuel 159 görmedim ilginç geldi bana şöyle düşününce :)

ArinFırat

159 larla ilgili şunu merak ediyorum neden beyaz renk sadece 2009 ve sonrasında var öncesinde yok ya da varda benmi denk gelmedim 3 sene boyunca 159 lara bakıyorum :) ve 2010 2011 lerin hiç birisinde manuel 159 görmedim ilginç geldi bana şöyle düşününce :)
2006-2008 lerde beyaz renk yok..2009 ve sonrası beyaz renk ve makyajlı versiyon olarak var. ve bahsettiğiniz makyajlı versiyonlardaki TR'deki tek manuel vites 159 bende var.(2,5 yıldır başka kimsede duymadık görmedik)

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

salihyksk

2006-2008 lerde beyaz renk yok..2009 ve sonrası beyaz renk ve makyajlı versiyon olarak var. ve bahsettiğiniz makyajlı versiyonlardaki TR'deki tek manuel vites 159 bende var.(2,5 yıldır başka kimsede duymadık görmedik)

bilmiyordum bunu :) sizin arac özelmiş o zaman ya :)

ArinFırat

bilmiyordum bunu :) sizin arac özelmiş o zaman ya :)
valla şanslı mıyım şanssız mıyım bilemiyorum :) özellikle aramadım, öyle denk geldi..bende aldıktan sonra öğrendim.

ArinFırat

Bugün seyir halindeyken 2 3 kez ekranda airbag ile ilgili bu uyarı çıktı (airbag arızası-klavuza bakın) ve 2-3 dk sonra kayboldu.muhtemelen soketlerden birinde temassızlık başgöstermiştir..kontrol için nerelere bakmam gerekiyor?
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]