Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Genel Bilgi Başlığı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

driftking11

You are not allowed to view links. Register or Login
neden ölü olsun ki :) 80-90 milyarlık 320d ile aynı performans(spor sedanları kastediyorum hepsini kullandım 159 un tek rakibi 320d öyle insignia passat vs zaten boşuna kıyaslanıyor rakib değiller), daha fazla donanım, daha iyi yol tutuş,  daha ucuz bakım ve parça daha ne olsun tasarımı saymıyorum bile :nazar:.
kesinlikle katılıyorum... 2006 lara 35-40 arası üstlerinede maksimum 43 gibi rakamlar mantıklı gelmediği için öyle söledim.. iş arkadaşımda 2007 sunrooofsuz 180000 kmde 3.20d vardı benmim arabayı gördükten sonra ben nie 75000 TL verdim die dövündü.. amacım burda piyasa yükseltmek falan değil ama efsane bi arabadan bahsediyoruz sonucta:)
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

muğlalı

neden ölü olsun ki :) 80-90 milyarlık 320d ile aynı performans(spor sedanları kastediyorum hepsini kullandım 159 un tek rakibi 320d öyle insignia passat vs zaten boşuna kıyaslanıyor rakib değiller), daha fazla donanım, daha iyi yol tutuş,  daha ucuz bakım ve parça daha ne olsun tasarımı saymıyorum bile :nazar:.
kesinlikle katılıyorum... 2006 lara 35-40 arası üstlerinede maksimum 43 gibi rakamlar mantıklı gelmediği için öyle söledim.. iş arkadaşımda 2007 sunrooofsuz 180000 kmde 3.20d vardı benmim arabayı gördükten sonra ben nie 75000 TL verdim die dövündü.. amacım burda piyasa yükseltmek falan değil ama efsane bi arabadan bahsediyoruz sonucta:)
yoo piyasa hiç önemli değil 159 sahipleri zaten neden bu arabayı alıp bu kadar sevmelerinin sebeplerini biliyorlar 156 ile çok fark var 2.elde bazı haşat arabalar yüzünden piyasa düşük gibi geliyor ama temiz bir 159 ederi 45 ten aşşa değil şahsen bende yapacaklarımı yapıp satmaktan vazgeçmek üzereyim. :clover:

driftking11

yoo piyasa hiç önemli değil 159 sahipleri zaten neden bu arabayı alıp bu kadar sevmelerinin sebeplerini biliyorlar 156 ile çok fark var 2.elde bazı haşat arabalar yüzünden piyasa düşük gibi geliyor ama temiz bir 159 ederi 45 ten aşşa değil şahsen bende yapacaklarımı yapıp satmaktan vazgeçmek üzereyim. :clover:
kısacası forumdan oldugu zaman model bakmıyorum ben.. kendimde dahil olmak üzere cogumuz arabalarımıza asıgız ve bu bile paha biçilemez.. 45 rakamı bencede forumdaki araçların min. değeridir...

ArinFırat

Sadece MY olarak geçenlerde elektronik Q2 var. Daha eskilerde o da yok.
geçen hafta denk geldiğim bir 2006 159 un iç göstergele ışıkları beyazdı,,oysa gördüğüm 2006 ların hemen hepsinde gösterge renkleri kırmızı,,forumdan okuduğum kadarıyla 2009 ve sonrası beyaz renk kullanılmış..acaba sonradan beyaza çevrilmiş olabilir mi? veya beyaz renk hangi donanımda var?

2006 ların bazı serileri beyaz ışıklandırmalı.
beyaz kırmızıdan daha şık duruyordu..şuan 159 arayışında olduğum için tercihim beyaz renk olacak.

Bence ekran rengine o kadar takılmayın. Kolayca değiştirilebilir bişey.
2006 ların bazı serilerinde beyaz ışık var. Bir kaç tane dist. de gördüm.
Ama kesin emin değilim sadece dist. lerde var olduğuna.
2006 ların bir kaç kronik sorunu var. (Farklılıklar daha önce de konuşuldu.)
Bunu bilerek ya da sorunlar giderilmiş olarak alın. (Emme manifoldu, Emme manifoldu motoru, vs.)
Aslında şöyle bir durum var. Alüminyum olan parçalar malzeme kalitesi düşürülerek plastiğe çevrilmiş.
Plastik parçalar işlevlerini uzun ömürlü vs. daha iyi yapmakta. (3 farklı kasa modeli var.)
(2006 kullanıcısı olarak) Sorun bazında +2008 model olanları tercih edin.  :yukari-ok:
beyaz olması elzem değil,sadece daha şık durduğu için olursa fena olmaz diyorum..30bin TL var kalanı kredi çekip,limit olarak 40 bin TL lere çıkacağım için 2006 lara sıcak bakmıyorum..kaza bela olmazsa en az 4-5 yıl binmeyi düşündüğüm için 2007-08-09 lara bakıyorum,aracın duruma göre kredi miktarını 2-3 daha arttırabilirim

Firat bey,40 bin limit belirleyip 2006 lara sicak bakmamak iyi hosta, kazin ayagi oyle degil.

Hakkiyla 159 almak icin butcenizi arttirmali yada en azindan kenarda 5 bin lira falan tutmalisiniz.
Daha onceki mesajlarinizdan 156 nin uzerine 10-15 arasi koyup 159 almak istediginizi hatirliyorum.bu pek mumkun degil malesef, bi cok defa yazildi konusuldu.159 un yurutme maliyeti asla 156 gibi degildir, bastan uyarmak istedim.heleki uzun sure kullanacaksaniz isiniz butce anlaminda daha da zor.
Hemen açıklayayım kardeşime ; 156 mı satıp üste 15 bin ekleyip ort 38-39 civarı 2006-2007 159 bakacagımı söyledim doğrudur lakin güne girdim ve önümüzdeki ay ekstradan 5 bin tl daha alacam ve max. limitim 43 e çıkıyor,dolayısıyla 2008 ve 2009 larda ilgi alanıma girmeye başladı..fiyat olarak 45-46 bin olanlarında illaki pazarlık payıda vardır yahu 1-2 inerler diye düşünüyorum bu kadar vicdansız olamazlar :)

Gouki

Forumun bir avantajı olduğunu düşünmüyorum ben. Kimseye de buraya güvenip baktırmadan ettirmeden araba almasını tavsiye etmiyorum.

Utku

Onemli olan ne kadara aldiginiz degil ne kadara malolacagi.o yuzden dedim kenarda butce olmali.2009 falan unutun direk zaten, daha bugune kadar gormedim ben 45 lere makyajli kasa.yani 45 e malolacak yeni kasa.

Max limit 43 ise zaten 2008 de olmaz, ancak cok sikisan 150 bin km ustu ve bi miktar masrafli araclarin fiyati o kadar.oda denk gelirse.
Bu arada manuel icin gecerli bu fiyatlar:)
Kisaca, iyi bir alfistinin icine sinecek bi 159 u uygun rakama almak oyle kolay degil malesef
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

muğlalı

Forumun bir avantajı olduğunu düşünmüyorum ben. Kimseye de buraya güvenip baktırmadan ettirmeden araba almasını tavsiye etmiyorum.
forumun avantajı şu yapılması gerekenler önce forumda cevap buluyor neresi yapar neresi bilir hangi parça uygundur gibi daha sonra yapılıyor ve sonuçlar burada paylaşılıyor.burda kimse alsatçı yada para kazanma peşinde değil herkes binici zaten öyle olmasa kimse tabiri caizse kara delik gibi  piyasası peynir ekmek gibi olmayan arabaları alıp bu kadar para harcamaz diye düşünüyorum en azından ben öyleyim şu ana kadar başıma olumlu olumsuz ne geldiyse konu açıp veya özelden 159 sahiplerine, oğuza kim varsa hemen soruyorum o yüzden bu görüşüne katılmıyorum admin.

sbk0655

Burada soylenmek istenen sadece burada okuduklariniza istinaden araci almayin , gidin gosterin , gerekli arastirmayi yapin.Burada yazilanlar oldugu gibi yazilmayanlar da olabilir ki , daha once ornekleri yasanmistir.Sonra foruma guvendim vs muhabbetler dogmasin.allah muhafaza araba lens cikabilir.

ozoozo

Burada soylenmek istenen sadece burada okuduklariniza istinaden araci almayin , gidin gosterin , gerekli arastirmayi yapin.Burada yazilanlar oldugu gibi yazilmayanlar da olabilir ki , daha once ornekleri yasanmistir.Sonra foruma guvendim vs muhabbetler dogmasin.allah muhafaza araba lens cikabilir.

"araba lens cikabilir" afıshahahdusdf insanlar lens çıkmasın da abi :D

canselmo

Bende yaklaşım 4 senedir piyasayı takip ediyorum .. Yaklaşık 3 aydır almaya niyetenip piyasalara bakıyorum

Alacaksam kesinlikle ilk tercihim burası olucak.
Sahibinden.com dan bakıcaksam arabayı ilk başta burda sorgulatıcam.

2008 2009 bakıyorum bende bütce 45 di ama 45-50 arası oldu makyajlı kasa candır
2.memleket  = İtalya

ar.159

Tabiki Gönül ister herkes istediği arabaya bütçeleri dahilinde ulaşsın ama Utkununda söylediği gibi kazın ayağı oyle degil ha bunu söylerken  neye dayanıyoruz cook uzun süren 159 arayışlarına
gerçi ben artık muradıma erip You are not allowed to view links. Register or Login töbe ettim bırakmaya çalışıyorum :) ama Utku devam ediyor
Bu tecrübeler doğrultusunda
2006 33-43 arası bulunur km kaza bakim oynatir wolkanin ki gibi yılına rağmen düşük km li bakımlı hatta efsane olmus( Google 159 yazınca bknz diyip @wolkanku nun resimler çıkıyor saka degil) araçlar istisnadır
2007-2008 ler 40-55 aralığında oynar yine istisnalar Hariç 2008 model 40k da çıkar bir tane adam 60 da ister hakkıdır
2009 üstü ise 53-63 aralığında oynar
Bu yazdıklarım mevcut piyasa rayicidir
Ama hali vakti yerinde bir ahbabınızın 2009 model Arabası vardır satmaya niyet eder galeriye yaklaşır kaç para verirsin diye galerici piyasa 43 ama sana 45 olur derse sizde o arabayı o zaman 46 ya kapatabilirsiniz bu tamamen balli olmakla ilgili

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

canselmo

O ballılık bize vurmaz  :-[

Apartmanımzn sahibindeki  159 80.000 kmde 2008 model diye biliyorduk . Hergün kulalndıgım titiz bir adamındı. cok samimi ve dost birisiydik.. Aracı tam alıcakken km sin 180.000 km oldugunu ogrenerek şok yaşadık..  :'(

Hergün kullandıgım bindigim  araba ,sahibiyle haşır neşir oldugum kişi bize o kazıgı yapmaya calışmıştı. Kimseye güven olmaz bu piyasada

Şu km düşürenler zaten tam hak yiyolar. Ve piyasadaki cogu 159 unda kmsi düşürülmüş oldugunu biliyorum
2.memleket  = İtalya

driftking11

forumun avantajı şu yapılması gerekenler önce forumda cevap buluyor neresi yapar neresi bilir hangi parça uygundur gibi daha sonra yapılıyor ve sonuçlar burada paylaşılıyor.burda kimse alsatçı yada para kazanma peşinde değil herkes binici zaten öyle olmasa kimse tabiri caizse kara delik gibi  piyasası peynir ekmek gibi olmayan arabaları alıp bu kadar para harcamaz diye düşünüyorum en azından ben öyleyim şu ana kadar başıma olumlu olumsuz ne geldiyse konu açıp veya özelden 159 sahiplerine, oğuza kim varsa hemen soruyorum o yüzden bu görüşüne katılmıyorum admin.
+1

Gouki

Doğru problem çözmek için forum avantajlı.

Bir de araba ya da parça satmak için :))

ArinFırat

Utku arkadaş ne yazdın yahu,yazdıklarında haklı olabilirsin iyiliğimizi düşünüyor olabilirsin 159un piyasasının yüksek olması gerektiğine dikkat çekmiş olabilirsin ama ne yalan söyliim yazdıklarını okudum nasıl canım sıkıldı bi bilsen 5 yıldır ağzından 159 lafı düşmeyen Fırat kardeşini alsammı almasammı moduna soktun.bazı gerçekleri şaak diye suratıma yapıştırıp mantığın duygunun önüne geçmesine sebep oldun

Turkay33

Herkese selamlar  bende 2006 model distinctive plus 159 kullanıcısıyım:) ..159 da karar kıldıysanız yanılmazsınız düzgün bir araç bulabilirseniz çok keyif alırsınız bu benim görüşüm.. 14 yıllık bir alfa kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki. 159 daki keyfi açık ve net söylüyorum Audi de dahil ... 159 daki keyfi alamazsınız..
2006 larda beyaz ışık vardır aynı  zamanda fabrika çıkışlıdır.. 3.20 d de yanından geçemez 159 un.. otobanda basmaktan arkasından kara dumanlar atan 3.20 d ye de yol vermesi için selektör yapmak ta başka bir keyiftir.ha bi de yol vermeyip onu sağlamak çok daha başkadır..
1.grup 2.grup 3.grup ta aralarında çok aşırı fazla fark yoktur.bir kaç ufak dokunuş diyebiliriz. motor aynı motordur.
bakımlı bir 159 un ederi km gözetmeksizin ortalama 45 liradır.. 37 ye de araç vardır ama 8-10 lira daha üstüne masrafını yaparsanız sürülebilecek bir kondisyona belki gelebilir..nasip işi bunlar..nekadar masraf çıkaracağını kimse bilemez..

Umarım gönlünüze yatan aracı en kısa zamanda inşAllah bulabilirsiniz..

Herkese selamlar sevgiler  :clover:
1994  33  1.5 ie / 2001 Başlangıç
2004 156 1.6 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2005 156 2.0 Selespeed White
1998 156 1.6 TS
2003 156 1.6 TS
2000 156 2.4 JTD
2006 156 1.6 TS
2004 156 2.0 Selespeed
2001 156 1.9 JTD
1998 156 2.0 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2000 156 2.0 TS
2006 147 1.6 TS
2001 156 2.0 TS

Utku

Utku arkadaş ne yazdın yahu,yazdıklarında haklı olabilirsin iyiliğimizi düşünüyor olabilirsin 159un piyasasının yüksek olması gerektiğine dikkat çekmiş olabilirsin ama ne yalan söyliim yazdıklarını okudum nasıl canım sıkıldı bi bilsen 5 yıldır ağzından 159 lafı düşmeyen Fırat kardeşini alsammı almasammı moduna soktun.bazı gerçekleri şaak diye suratıma yapıştırıp mantığın duygunun önüne geçmesine sebep oldun

Baska sebeplerden oturu degil yahu, gercekleri yazdim :)
Uzun suredir istediginiz bi arac biliyorum, o yuzden mutlaka ne yapin edin alin, o zevki yasayin.
Zaten oyle mantiksiz bi araba falan kesinlikle degil, aksine bu rakamlara alinacak alternatifsiz bi arac.
Ben mesela inanilmaz ozluyorum eski arabami.

Lakin, boylesine ozel bi aracin hakkini da vermek lazim dimi ?
Yazilimsiz, ekransiz, egzossuz, jantsiz, iyi lastiksiz bir 159 dusunemiyorum.
Butce itibariyle alacaginiz arac kesinlikle 100 bin km uzeri olacak, turbo revizyonu, trigeri, baski balatasi, volani, diskleri, manifoldu, salincaklari, amortisorleri, kapi gergilerini ivir zivir bi cok seyi duzgun olmasi gerekirki icinize sinsin..Bakin daha kozmetige girmedim :) Tabiki sansliysaniz hicbirine para da harcamayabilirsiniz, burada olasiliklardan bahsediyoruz.Ama 159 aldiktan sonra gerek titizlikten, gerek ihtiyactan 10 bin ve uzeri rakam harcayan kisi sayisi cok fazla.

Birde tum bunlarin yapilmis oldugu temiz ve uygun rakamli araclar cabucak satiliyor, hizli da davranmak lazim..Arayisinizda basarilar dilerim, gercekten zor bi surec.Ama harika bir arac oldugunu belirtip sizi biraz daha heveslendireyim.Umarim bende en kisa zamanda arayisa baslayabilirim

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

alperen08

Bende araya gireyim sorumu dile getireyim o vakit ben 1.9 benzinli 159 düşünmekteyim bu serilerde de dizeller gibi önemlimidir kaç model olduğu. neye dikkat etmeliyim?

Not: 3. 147 mi kullanıyorum ve artık 159'a geçmek istiyorum

Bu çerçevede bu üç ilanı değerlendirecek olursak nasıl bir tavsiyede bulunursunuz?

ArinFırat

Baska sebeplerden oturu degil yahu, gercekleri yazdim :)
Uzun suredir istediginiz bi arac biliyorum, o yuzden mutlaka ne yapin edin alin, o zevki yasayin.
Zaten oyle mantiksiz bi araba falan kesinlikle degil, aksine bu rakamlara alinacak alternatifsiz bi arac.
Ben mesela inanilmaz ozluyorum eski arabami.

Lakin, boylesine ozel bi aracin hakkini da vermek lazim dimi ?
Yazilimsiz, ekransiz, egzossuz, jantsiz, iyi lastiksiz bir 159 dusunemiyorum.
Butce itibariyle alacaginiz arac kesinlikle 100 bin km uzeri olacak, turbo revizyonu, trigeri, baski balatasi, volani, diskleri, manifoldu, salincaklari, amortisorleri, kapi gergilerini ivir zivir bi cok seyi duzgun olmasi gerekirki icinize sinsin..Bakin daha kozmetige girmedim :) Tabiki sansliysaniz hicbirine para da harcamayabilirsiniz, burada olasiliklardan bahsediyoruz.Ama 159 aldiktan sonra gerek titizlikten, gerek ihtiyactan 10 bin ve uzeri rakam harcayan kisi sayisi cok fazla.

Birde tum bunlarin yapilmis oldugu temiz ve uygun rakamli araclar cabucak satiliyor, hizli da davranmak lazim..Arayisinizda basarilar dilerim, gercekten zor bi surec.Ama harika bir arac oldugunu belirtip sizi biraz daha heveslendireyim.Umarim bende en kisa zamanda arayisa baslayabilirim
Zaten yapı itibariyle sanayiden çıkmayan,en ufak sorunda soluğu sanayide alan,en küçücük çiziği sesi vs dert eden bagajında koca takım çantası bulunduran pimpirikli ötesi bir yapım var.emin ol alacağım 159 masrafsız olsa dahi ben yine yapacak bişeyler bulurum..156 için tuttuğum ajandaya baktım 5 yılda 16 milyara yakın masraf etmişim..5 yılda toplam 39bin km yol yapıp  9 defa yağ-filtre değiştirmişim anasını satiim..belki önceki iletilerimi okuyan olmuştur,maddi durumumdan dolayı motoru sorunsuz olsun kaporta ve ekstralar mühim değil uğraşır gönlüme göre peyder pey düzeltirim diyorum..eşimde öte yandan 43 e alabileceğin bissürü qashqai var hem 20102011 yüksek model hem jip hem geniş hem çocukluyuz geniş araba yeter ömrün sanayilerde geçti vs dırdır ederken senin msjında hançer gibi geldi :) 2 gündür ilanlardaki 159 ları arayıp bilgi bile almadım hesap et..1 ay bekleyecem uygun 159 illaki denk gelir

muğlalı

Bende araya gireyim sorumu dile getireyim o vakit ben 1.9 benzinli 159 düşünmekteyim bu serilerde de dizeller gibi önemlimidir kaç model olduğu. neye dikkat etmeliyim?

Bu çerçevede bu üç ilanı değerlendirecek olursak nasıl bir tavsiyede bulunursunuz?

hiç bulaşma hocam bende ilk başta öyle düşündüm ama jts nin performansı ve kronik triger yerine geçen zincir arızası vardı lpg montajı ve şehir içi 11-12 aradı yakması da cabası

alperen08

hiç bulaşma hocam bende ilk başta öyle düşündüm ama jts nin performansı ve kronik triger yerine geçen zincir arızası vardı lpg montajı ve şehir içi 11-12 aradı yakması da cabası

Hocam tam olarak ne demk istediğinizi anlıyamadım, yakıt çok sıkıntı değil açıkçası çünkü şuana kadar da hiç 147lerime lpg takmadım :D hep benzinde bindim :D

muğlalı

Hocam tam olarak ne demk istediğinizi anlıyamadım, yakıt çok sıkıntı değil açıkçası çünkü şuana kadar da hiç 147lerime lpg takmadım :D hep benzinde bindim :D
neyi anlamadın hocam, triger yerine geçen zincir var değişmesi 2300 tl kasa ağır gitmiyor jtd ye göre şehir içi 50-60 kuruş yakıyor bunlar senin için sıkıntı değilse al tercih senin tabii benim tavsiyem jtd.

alperen08

neyi anlamadın hocam, triger yerine geçen zincir var değişmesi 2300 tl kasa ağır gitmiyor jtd ye göre şehir içi 50-60 kuruş yakıyor bunlar senin için sıkıntı değilse al tercih senin tabii benim tavsiyem jtd.

Cüleler peşpeşe yazınca artısı eksisi ayırt edemedim o manada anlıyamadım dedim, zincir sitem triger kayışının yerine gelen birşey zaten yeni model araçların çoğunda artık zincir var kayış yerine.  yakıta gelincede şuanda da 45 kuruş yakıyorum. ancak şuan performans dediniz beni bitirdiniz benim çok büyük beklentim vardı performans olarak.

muğlalı

Cüleler peşpeşe yazınca artısı eksisi ayırt edemedim o manada anlıyamadım dedim, zincir sitem triger kayışının yerine gelen birşey zaten yeni model araçların çoğunda artık zincir var kayış yerine.  yakıta gelincede şuanda da 45 kuruş yakıyorum. ancak şuan performans dediniz beni bitirdiniz benim çok büyük beklentim vardı performans olarak.
jtd sürmessin olur biter hocam ama o performans da adamı şımartıyot hani ayağının altında yazlımla 180 bg 380 tork olunca psikolojik olarak iyi hissediyorsunuz basınca gidiyor basmayınca yakmıo daha ne olsun

Adza

TBi olmadıktan sonra benzinliye hiiiiç bulaşmayın. Zaten TBi kaç tane var ki... :duvar: