Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Genel Bilgi Başlığı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alperen08

Dizellerin fiyatıda almış başını gidiyor, kendi arabamın üzerine temiz dizel alıcam desem 20 daha vericem en az, onun için ara geçişi benzinliyle yapayım diye düşünmüştüm. 147 den sonra pişman eder mi ki beni. 

muğlalı

bende daha önce Megane Coupe edc vardı gidişi iyiydi o yüzden alıştım ama atmosferik ten geçişte sıkıntı olmaz keşke siyah içi taba olan aracı galeri ye gitmeden alsaydın 34 e gitti 39750 yazmışlar 37 teklif etsen hayır diyeceklerini zannetmem

h.t

You are not allowed to view links. Register or Login
Burada soylenmek istenen sadece burada okuduklariniza istinaden araci almayin , gidin gosterin , gerekli arastirmayi yapin.Burada yazilanlar oldugu gibi yazilmayanlar da olabilir ki , daha once ornekleri yasanmistir.Sonra foruma guvendim vs muhabbetler dogmasin.allah muhafaza araba lens cikabilir.

"araba lens cikabilir" afıshahahdusdf insanlar lens çıkmasın da abi :D

:lol: :lol: :lol:

canselmo

jts cidden aşırı yakıt tüketen ve o güç gibi gitmeyen bir motor 159 kasasında .hertürlü dizel alın  :D

82.000 tl ye satılan 1.8 tbi ti paket var   :D
2.memleket  = İtalya

tolga_ozhan

Jts'de ki parça sıkıntısını da eklemiş olayım. Her parçası hemen bulunmuyor.

alperensahin88

bende daha önce Megane Coupe edc vardı gidişi iyiydi o yüzden alıştım ama atmosferik ten geçişte sıkıntı olmaz keşke siyah içi taba olan aracı galeri ye gitmeden alsaydın 34 e gitti 39750 yazmışlar 37 teklif etsen hayır diyeceklerini zannetmem
Dediginiz arac sportvagon olan mi?

francobaresi

bugün  birşey farkettim, 3. viteste hız sabitleyici devreye girmiyor. 4,5,6 da normal çalışıyor. Sanırım sorun benim araçta değil, 4.vites devreye giriş için başlangıç vitesi seçilmiş olmalı. bilgisi olan arkadaşlar var mı ?
Cuore sportivo

Bandırmalı

bugün  birşey farkettim, 3. viteste hız sabitleyici devreye girmiyor. 4,5,6 da normal çalışıyor. Sanırım sorun benim araçta değil, 4.vites devreye giriş için başlangıç vitesi seçilmiş olmalı. bilgisi olan arkadaşlar var mı ?

Benim bildiğim 4. viteste devreye girdiği yönünde.
Yani normal.
Yada benim aracımda da sorun var demektir. :)
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

francobaresi

Alfaownerda baktim ,4. Vites ve minumum 30 milde yazmislar

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

francobaresi

arkadaşlar selam. 2009 ve üstü 159larda direksiyon hidrolik yağının rengini merak ettim.Bilgisi olan yazarsa sevinirim. Benim 2008 model ve kırmızı renkte. Alfaowner da birçok başlık mevcut, kırmızının 159 için viskozite vs için yetersiz olduğu ve ses çıkarma, titreme gibi sorunlara yol açtığı, yeşil renkli yağın ise oldukça sağlıklı olduğu , yeni 159larda yeşile dönüldüğü yönünde bilgiler var. Ben ankarada bir özel servis aradım, hayatında hiç duymamış 159da yeşil renkli direksiyon yağı. Anlamadığım ,yurtdışında bu kadar yaygın bilinen bir konu özel alfa servisinin hiç kulağına çalınmaz mı:) yeşil hidrolik yağını bulmakta bir mesele
Cuore sportivo

tolga_ozhan

Burda renginden yola çıkmamak lazım.
Yani illaki yeşil diye her direksiyon yağı olmaz demek istiyorum.
Alfaowner'da bu yeşil olarak bahsedilen yağın markası ve teknik spesifikasyonlarından yola çıkılırsa ve yağ bulunursa denenebilir.

agucba

Yağın renginden ziyade özelliklerinin daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Biraz eskiden ve farklı bir örnek vereceğim.
Castrol GTX'in rengi, dökme esnasında koyu altın sarısı gibi iken BP Visco 2000 motor yağı yeşildi. Ama özellikleri yaklaşık olarak aynı idi.

///////////////

wolkanku

arkadaşlar selam. 2009 ve üstü 159larda direksiyon hidrolik yağının rengini merak ettim.Bilgisi olan yazarsa sevinirim. Benim 2008 model ve kırmızı renkte. Alfaowner da birçok başlık mevcut, kırmızının 159 için viskozite vs için yetersiz olduğu ve ses çıkarma, titreme gibi sorunlara yol açtığı, yeşil renkli yağın ise oldukça sağlıklı olduğu , yeni 159larda yeşile dönüldüğü yönünde bilgiler var. Ben ankarada bir özel servis aradım, hayatında hiç duymamış 159da yeşil renkli direksiyon yağı. Anlamadığım ,yurtdışında bu kadar yaygın bilinen bir konu özel alfa servisinin hiç kulağına çalınmaz mı:) yeşil hidrolik yağını bulmakta bir mesele

bu konu benim de aklımdaydı uçmuş gitmiş :)
aratınca şu sayfayı buldum
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

francobaresi

Burda renginden yola çıkmamak lazım.
Yani illaki yeşil diye her direksiyon yağı olmaz demek istiyorum.
Alfaowner'da bu yeşil olarak bahsedilen yağın markası ve teknik spesifikasyonlarından yola çıkılırsa ve yağ bulunursa denenebilir.

katılıyorum. durumuda şu şekilde maddelemişler;
1 hangi tarihe kadar üretildiği bilinmemekle birlikte ilk 159larda fabrikada yanlış GI/E kırmızı yağ koyulmuş.
2 buna rağmen kaputun altındaki etikette  GI/R "yeşil" yağ öneriliyor.
3 el kitabında  kırmızı yağ koyun demeyi bırakıp daha sonradan söylemini yeşil yağ olarak değiştirdi.
özetle bunları demişler. Direksiyondan ses gelenler, titreşim yapanlarda yeşille değiştirince sıkıntı ortadan kalkmış. Yeşil daha ince ve soğuk havalarda daha etkiliymiş. bazı kişilerde sıkıntı yoksa dokunmayın diyo ama sıkıntı başgösterirse, kırmızının yeşille değiştirilmesi konusunda neredeyse hem fikirler.
Cuore sportivo

agucba

Alıntı Yap1 hangi tarihe kadar üretildiği bilinmemekle birlikte ilk 159larda fabrikada yanlış GI/E kırmızı yağ koyulmuş.

Böyle bir şey mümkün olabilir mi?  :S

///////////////

francobaresi

Alıntı Yap1 hangi tarihe kadar üretildiği bilinmemekle birlikte ilk 159larda fabrikada yanlış GI/E kırmızı yağ koyulmuş.

Böyle bir şey mümkün olabilir mi?  :S
bilmiyorum, yazılanlar o şekilde. O nedenle sordum 2009 ve üstü modellerde direksiyon yağ haznesine bakıp rengini söylemesini arkadaşların.Gerçi özel serviste 2011 modelin direksiyon yağı değiştirildiyse bile yeşil yerine kırmızı konulmuştur diye düşündüm, özel servisi arayıp, yeşil konulduğunu ilk defa duyuyorum cevabından sonra :)
Cuore sportivo

alperuzi

Şurada aynı şey yazıyor:

Problem şu ki bu GI/R'yi yurt içinde hiçbir yerde bulamayız.

Muadil aramak lazım, ISO VG  22 olarak geçiyormuş.

francobaresi

Şurada aynı şey yazıyor:

Problem şu ki bu GI/R'yi yurt içinde hiçbir yerde bulamayız.

Muadil aramak lazım, ISO VG  22 olarak geçiyormuş.

ben de ebayden baktım tutelaya ama türkiyeye yollamıyo satıcılar :(
Cuore sportivo

francobaresi

159un sabıkalı direksiyon pompası sıkıntısını da bu kırmızı renkli yağa bağlamışlar
Cuore sportivo

alperuzi

Mobil'in benzer bir ürününü buldum,

UNIVIS HVI 26 olarak geçiyor,

Kobay olmak isteyen var mı? :D :)

francobaresi

direksiyonda belirgin bir sıkıntı yaşayan ya da değiştirmek üzere olanlar, değiştirmeden önce denemek için uygun aday :D
Cuore sportivo

wolkanku

satışta o viskozite değerlerini tutan yeşil renkli hidroliği bulun ben kobay olurum :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

francobaresi

az önce bendeki 2008 kullanıcı kitabından baktım GI\ E öneriyo. Nette de 2011 kitapçığına baktım GI\R öneriyo. yazılanların teyidi gibi :)
Cuore sportivo

muğlalı

Mobil'in benzer bir ürününü buldum,

UNIVIS HVI 26 olarak geçiyor,

Kobay olmak isteyen var mı? :D :)
ben olurum kobay şuan itibariyle zaten pompam bozuk değişecek en azından fikir edinmiş oluruz nerde satılıyor ankarada*

alperuzi

Arastirayim, dun super bir yağ satıcısı ile tanıştım ama bu Zımbırtı otomotiv değil de endüstriyel urun galiba.