Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 JTS mi Passat 2.0 FSI mi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Hahah o çok büyük bir açık zaten. Kendi ağzıyla cuk diye fırsat verdi. Tartışma uzamasın diye cevap vermeyecektim sıkıldım artık ama cevapta ezdikçe ezdim adamı , sussun artık ama bunun üstüne illa ki üste çıkmaya çalışır o :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

Bunlarla uğraşmanın ne kadar boşa kürek çekmek olduğunu okuyanların "bir kısmı" anlamıştır diye umuyorum ben sadece :)

ati

bende 156 ımı yeni aldım sayılır alfanın koltuğuna oturmamış kişiler yok çok yakar yok elinde kalır parçası pahalı diye diye deli ettiler beni ,ama arabama binen herkes şimdi alfa bakıyor ne passat ne audi ne bişey alfa olsun da elimde kalsın km de isterse 500 yaksın

AlfistiKerem

helal sana Atilla...işte gerçek alfacılık budur yaa....

master

Ben pes ettim artık Erhan. Basmıyor bunların kafası. Hayır yumuşayıp "kişisel tercihtir , biz sadece yol gösterelim" diyoruz , adamlar bize de 3 serisi üstün dedirtmeye çalışıyorlar :) Aynı şeyler aynı şeyler. İnanır mısın özellikle Cumartesi günümün (yoksa Pazar mıydı:) )büyük kısmını bunlara cevap yazmakla harcamıştım. Acıyorum o zamana.

Yeter de çık sen de. Laf anlamaz bunlar. İsterlerse kaçtı desinler , kendilerini tatmin etsinler. Biz neyin ne olduğunu biliyoruz zaten :) Tam çocuk mentalitesiyle işliyor bunların beyni. "Alfisti'ler BMW alamamış insanlardır" diyorlar , kendi için düşündüğü şeyi başkasında göstermeye çalışıyor , kendisi BMW alamamış , istediği oyuncak alınmayan çocuklar için o oyuncak kusursuzdur ya bunlar için de öyle.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

walla Önder bende çıldırmak üzereyim, birini susturuyosun ötekisi çıkıyo..
Deliricem yani, saçma sapan iddialar sürekli..
Gülüyorum artık sinirden, bende son mesajımı yazdım bi daha yazmica, zaten normalde girdiğim yok You are not allowed to view links. Register or Login a, bi daha da gireni s...

gurcell

quote:

valla can çük güzel yazmışsızn ellerine sağlık..

ben artık sıkıldım ya alfa mı aldın sorunlu araba o, yok şanzıman dağıtırmış, yok bilmemne yaparmış falan gibi şeylerden inanılmaz derecede BIKTIM...

Hayatında alfa kullanmamış adamların araba profosörü gibi davranıp da, arabadan anlamıyomuşuz da bize bu arabaları kakalamışlar gibi konuşmasından BIKTIM..

Her ezilen adamın e abi olcak o kadar senin araba 120 beygir demesinden, ve sonra alfanın motorlarına dil uzatmasından BIKTIM..

Türk insanının kendini hala 1980'lerde sanıp sadece alman arabalarının sağlam olduğunu savunmasından BIKTIM..

Alfa Romeo'yu parçası pahallı sürekli arızalanıyo diye almayıp, eski kasa BMW'lere para verenleri, sonra borusana gidip milyarları harcayıp alfa sorunlu araba abi diyenlerden BIKTIM..

Alfa Romeo'yu sınıfı dışındaki arabalarla (örneğin 156ları; bmw 3 serisi, audi A4 vs..) karşılaştırılıp gözü kapalı mağlup eden zihniyetten BIKTIM..

BIKTIM..
BIKTIM..
BIKTIM..

Edited by - shame on 12/03/2007  22:32:30

Alfa Romeo'nun günümüz Türkiye'sinde çok tutulmayan bir marka olmasının bire bir sebebi Türkiye'deki işi bilmeyen ustalardır. İşi bilenler de yok değil, fakat Türkiyede 100 tane usta varsa 85 tanesinin sadece sök-tak ustası, ve hatta oldukça ileri gideceğim, A işini yap, B yi eksik bırak ki müşteri tekrar gelsin, tekrar gelince B'yi yap, ama C yi eksik bırak tekrar gelsin ustası oldukları aşikar.

Kendi araçlarımda da birebir bunu gördüm.

İşte bu ustalar sayesinde yolda kalan, gerek olmadığı halde parça değiştirtip yolda kalanlar hep Alfadan soğuyorlar.

Sevgili Alfa sahipleri, araçlarınızın servis manualleri nette mevcut, lütfen açın okuyun, bilgili olun, servise gittiğinizde işi bilmediğinizden yararlanıp sizi Alfanızdan soğutmasınlar..

n/a

Evet gürsel bey dediğinize de katılıyorum, Alfa Romeo'da galeri ve servis olayı biraz muamma..

Bu arada bahsi geçen forumdaki son mesaj şu oldu ve bende artık bi daha yazmama kararı aldım..

"Porsche'nin orta sınıf otomobil üretmesi gerekiyor BMW'nin bu konudaki tahtını elinden alabilme ihtimalini görebilmek için, belkide yeni G35'e bakmak gerekli biraz, ama bu araba 159 değil."

Bu mesajdan sonra diyecek birşey bulamadım bende...
Gözünü sevdiğim alfistileri, bu forumları gördükçe sizleri daha çok seviyorum..

agucba

Önder ve Erhan. Bence ikiniz aynı anda, "biz "Alfisti" olarak vazifemizi yaptık, objektif olarak tüm bilgileri burada sunduk, biraz zeki olup arabadan anlayan ve aşağılık kompleksi olmayan kişilerin ne dediğimizi anladığını varsayarak burada noktayı koyuyoruz" diyebilirsiniz.

Saygılarınız sunar ve sonra da ayrılırsınız.

5. sayfadan sonrasını okumadım, çünkü siz yazdıkça onlar aynı konuları başka bir yönden ele alarak devam ediyorlardı. Şu anda kaçıncı sayfada bilmiyorum ama sanırım diğer sayfalarda da öyledir.

///////////////

Tufan

ben 5. sayfada bırakmıştım, şimdi merak edip de baktım 18 sayfa olmuş. .. tartışma uzadıkça araya saçma sapan kişiler giriyor.  boşverin çocuklar, bırakın istediklerini düşünsünler: "it ürür kervan yürür"

master

Son mesajlardan birinde Twin Spark'ın ilk defa 89 yılında Porsche tarafından kullanıldığını , Alfa'nın üretmediğini , Alfa hakkında yanlış bilgi verdiğimizi söylediler :)

modifiyemi seviyorum yahu :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Ben artık okumaktan da vazgeçtim..
eşşeğin kulağına su kaçırdılar artık sinirim kaldırmıyo, ben hiç böyle şeyleri ciddiye almazdım ama iş abartıldı iyice..
Böyle tipler Alfa'yı kötü bilsinler, almasınlar zaten, bizim camiamızı da rezil etmesinler..

gurcell

Ben bu tür arkadaşlara kestanemin kenarı diyorum. Yok efenim alfa şöyle, yok efenim böyle. Ne o küçükken bir Alfanın altında mı kaldın diyesi geliyor insanın...

Piyasada ne kadar bol Passat var değil mi? Bizim şirkette de 2.0 FSi tiptronik var. Alet 6 aylık sürede 8 kere servise gitti. Şu anda 1000 km de 1 lt yağ eksiltiyor. Sıfır doğuştan kiralandı bu araç. Artık uğraşmak istemediğimiz için doğuştan yeni araç istendi.

Peki kaç tane 159 var? Az. Bence az olması çok iyi. Herkesin ulaşabileceği bir araç yerine piyasada az ve özel bir araç 159.

İsteyen istediği gibi yazsın, isteyen peynir tenekesi desin, umrumda değil.

Bana dünyanın lafını sokan Subaru GC8 kasa imprezalarla standart bir şekilde aynı giden bir araca sahibim ve o subarunun 4/3 fiyatına aldım Q4'umu. Bırakın istedikleri gibi konuşsunlar.

Alfacıda önemli olan şudur her zaman : "il cuore ha sempre ragione"
yani "Her zaman sebep Kalptir" Siz o arabayı almaya kalbiniz ile karar veriyorsunuz.

Salleen

cıdden mıllet delımıdır nedır neler yazmıslar ya ınanamıyorum !!

AlfistiKerem

Çekemediklerinden arkadaşlarım.Başka bir izahı yok.