Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Selamı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

radar54

06 RED 48 mk2 kırmızı 147 sabah ayvalı-kardeşler civarında selam verdim ama aldı mı almadı mı görmedim. Camlarda aynalı film vardı  :D
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

ssg

You are not allowed to view links. Register or Login Kısa mesafeli yolculuk için teşekkür ederim :) 159 pırıl pırıl :nazar:
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

Samet89

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login Kısa mesafeli yolculuk için teşekkür ederim :) 159 pırıl pırıl :nazar:
Ben teşekkür ederim keyif vericiydi. nazar değmesin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

e.ateskaya

34 SL 399 Rosso MK2 147 buradaysa selamlar dün otobüs ile giderkene yanımdan geçti keyifli sürüşler..
Mk1 147 Dist.
Mk1 156 1.6 Ts
Mk2 156 Dist.
159 1.9 JTD Dist.
Mk2 147 Dist.

Jrnecmi

Selam Arkadaşlar,

Bir süredir canımı sıkan, bir konu var paylaşmak istedim.

Konu Alfa selamı. Bildiğiniz yada bilmediğiniz üzere her alfa kullanıcısı, yolda diğer bir alfa kullanıcısını gördüğü zaman gerek selektörle, kornayla, eliyle veya tebessümle selam verir. Bu yurt dışındada olan hatta geçmiş senelerde türkiyedede olan ve yıllardır devam eden bir Alfa geleneğidir. Hatta çoğu diğer marka kullanıcıları buna Alfa dan özenmiştir ve uygulamaya başlamıştır.

Ancak gözlemlediğim kadarı ile ya kullanıcıların bu uygulamayı bilmemesinden, ya kullanıcıların araçlarına sadece araç diye binmesinden, yada burnu havalarda olmasından sebebini tam olarak bilmiyorum, ne zaman bir alfaya selam versem bana uzaydan gelmişim gibi bakıyorlar. Günde 10 Alfaya selam versem sadece 1 tanesi oda belki selam veriyor. Gerçi selam vermeyenlerin üzerine arabayı kırınca ister istemez kornaya basıyorlar ve ister istemez selam veriyorlar. :)

Herneyse,Alfisti grubu olarak, bu uygulamayı tekrardan yaymanın görevimiz olduğunu düşünüyor ve bu konuda desteğinizi bekliyorum.

Saygılarımla,

Kesinlikle katılıyorum, tekrardan yayılmalı, herkes bu selamı almalı, vermeli...

Hep derim eskiden bu markanın çok kaliteli bir kullanıcı profili vardı. Arabanın kendi de çok pahalı bakımında pahalı idi.. Ama öyle paranın çok olması ile alakalı değil, parası olan herkeste binmezdi bu markaya..
Kullanıcısı alırdı bu aracı sadece...

90 lı yıllarda,  Ankara'da üniversite okur iken herkes birbirine selam alır verirdi. O Zaman'lar bende 33 1.5 vardı, ağır abi 75 ler 155ler bile ben görmeden evvel görürse direk çakardı selamı...

Yıllar içinde azaldı, kalmadı tabi... Ancak şu anda modelle alakalı devam ediyor.. Örneğin Gui lerin yüzde 95i  ne alır ne verir mal mal bakar..
Ama GTV, Spider, GT hatta Guiletta qv ler bile direk selam veriyor..

FB10ur

Uzunçayır kavşağında selamımı alıp Fenerbahçe stadına kadar beraber seyir ettiğimiz mitoya buradaysa tekrar selam 34 un 851

ahmet_hulusi

Bugün 18.50 sularında Fahrettin Kerim Gökay Cad. Acıbadem GM, ve iş bankası tesislerinin yokuşunda selam veren mk2 156 34 AB'ye teşekkürler, co pilot arkadaşım söyledi. Selamına karşılık veremedik :(
2005 156 1.6 TS Distincitive
2013 Mitsubishi ASX Intense
2011 Passat 1.6 TDI Blumotion Comfortline
Bir sonraki E60 5.20 d lci mi olur bilemem ama finalim 159

murat

Mod. notu : Alfistinin selamlaşma ritüeli olduğu başka marka otomobil meraklılarının dahi az çok bildiği bir konu, ancak bunu bilmeyen Alfa kullanıcıları da muhakkak olacaktır. Bu arkadaşlar belki de hasbelkader foruma üye olduğunda kendilerine yapılan selektörlerin hangi manevi anlamlar içerdiğini daha iyi anlayabilirler. O nedenle selam almayan arkadaşlarımızın burada olmadığını varsayarak onlara hakaretvari yakıştırmalar yapmayalım, bir gün foruma üye olabilecekleri gerçeğini unutmayalım.  :clover: :clover:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

ALKIM

ben yeni bir Alfa kullanıcısı olmama rağmen,bu adeti bilmediğim halde yolda başka bir Alfa gördüğüm zaman direk selam verme ihtiyacı duyuyorum. kanıma işlemişse demek ki :))

hannibal

You are not allowed to view links. Register or Login abi kesinlikle doğru tespit. Şunu ekleyeceğim sadece; selam verecek giuletta dış görünüşünden belli ediyor kendini. Standart giuletta'ların selam verme olasılığı bir hayli düşük :)
Eski model alfa'lar karşı yoldan, bariyerin arkasından selam veriyor, o derece  :arkadasim:

Adza

Selam Arkadaşlar,

Bir süredir canımı sıkan, bir konu var paylaşmak istedim.

Konu Alfa selamı. Bildiğiniz yada bilmediğiniz üzere her alfa kullanıcısı, yolda diğer bir alfa kullanıcısını gördüğü zaman gerek selektörle, kornayla, eliyle veya tebessümle selam verir. Bu yurt dışındada olan hatta geçmiş senelerde türkiyedede olan ve yıllardır devam eden bir Alfa geleneğidir. Hatta çoğu diğer marka kullanıcıları buna Alfa dan özenmiştir ve uygulamaya başlamıştır.

Ancak gözlemlediğim kadarı ile ya kullanıcıların bu uygulamayı bilmemesinden, ya kullanıcıların araçlarına sadece araç diye binmesinden, yada burnu havalarda olmasından sebebini tam olarak bilmiyorum, ne zaman bir alfaya selam versem bana uzaydan gelmişim gibi bakıyorlar. Günde 10 Alfaya selam versem sadece 1 tanesi oda belki selam veriyor. Gerçi selam vermeyenlerin üzerine arabayı kırınca ister istemez kornaya basıyorlar ve ister istemez selam veriyorlar. :)

Herneyse,Alfisti grubu olarak, bu uygulamayı tekrardan yaymanın görevimiz olduğunu düşünüyor ve bu konuda desteğinizi bekliyorum.

Saygılarımla,

Kesinlikle katılıyorum, tekrardan yayılmalı, herkes bu selamı almalı, vermeli...

Hep derim eskiden bu markanın çok kaliteli bir kullanıcı profili vardı. Arabanın kendi de çok pahalı bakımında pahalı idi.. Ama öyle paranın çok olması ile alakalı değil, parası olan herkeste binmezdi bu markaya..
Kullanıcısı alırdı bu aracı sadece...

90 lı yıllarda,  Ankara'da üniversite okur iken herkes birbirine selam alır verirdi. O Zaman'lar bende 33 1.5 vardı, ağır abi 75 ler 155ler bile ben görmeden evvel görürse direk çakardı selamı...

Yıllar içinde azaldı, kalmadı tabi... Ancak şu anda modelle alakalı devam ediyor.. Örneğin Gui lerin yüzde 95i  ne alır ne verir mal mal bakar..
Ama GTV, Spider, GT hatta Guiletta qv ler bile direk selam veriyor..

Araç fiyatları olarak bu tez güncelliğini korumuyor ancak bence aracın modeliyle ilişkisi olması gidilen servisten ötürü olabilir.
Şöyle ki; çok ilgili değilseniz ve girip internete bakmadıysanız kullandığınız markanın diğer kullanıcılarıyla sanayi dışında bir yerde tanışmanız küçük bir olasılık.
Yani yetkili servise gidip lobide bekleyen bir kitle değiliz ancak Giulietta da en güncel model olduğu için durum bu şekilde.
Kullanıcı sanayiye bakıma vs. geldiğinde (gittiği ustanın Alfa Romeo olduğunu varsayıyorum gerek usta gerek ordaki insanlardan öğrenir. Bu şekilde bir çok üye kazandı forum :)
Ama sonuç olarak Alfa Romeo' yu bilen, fiyatından ötürü değil Ruhu için onu seven insanlar git gide azalıyor...
Tabii ki bunlar varsayım ve selam oranlarıyla ilgili düşüncelerim . 156 ya binip selam vermeyene de giulietta ya binip selam veren de var. Amacım hiçbir modeli dışlamak "ESKİ ALFA" kavramıyla karşınıza gelmek değil.

octinum

Eh, ilk Alfa selamımı aldım. :) Bugün öğleden sonra Adana'da Süleyman Demirel Bulvarı'nda önümde seyreden 01 BOY plakalı 156 Mk2'ye tekrar selamlar. Arkadaş benim gibi uzun saçlı, ama benim aksime kel değil fazla saçlı olduğundan ilk yetiştiğimde kadın sürücü zannedip rahatsız ederim diye çekindim ama sonra bir süre peşpeşe ilerledik. Ayrılacağımız yerde korna-korna yaptık kardeş kardeş. Teşekkürler. :)

TRSemih

Bu sabah 9 gibi Büyük Esat'ta mavi mk1 156 ile selamlaştık. Sahibi buralarda ise buradan da selamlar.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

rain man

Dün adana tarafından ankaraya kadar selamlastigim 27 fj plakalı giu buralardansa tekrar selamlar.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Kurzuk

Veysel sen Kahramanmaraş üzerinden gitmeyecek miydin? Adana'dan geçmeyeceksin diye yazmadım. Yoksa otobanda yakalardım seni chipi, yazılımı test ederdik
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

rain man

Veysel sen Kahramanmaraş üzerinden gitmeyecek miydin? Adana'dan geçmeyeceksin diye yazmadım. Yoksa otobanda yakalardım seni chipi, yazılımı test ederdik
Abi bi benzinlikte durdum maraşta yol sormak için. İki kişi ısrarla kış vakti otoban dışında gitmeyin dedi tarif ettiler otobanı kullanmak için geldim aslında hatta gözlerim gtyi de aradı ama vakit çok erkendi önceden de haber vermediğim için rahatsız etmek istemedim. Sabah 7 buçuk gibi geçtim oradan.

Hem bakardık tabiki. Eğer yazılımın daha güzel olduğuna kanaat getirirsem ki öyle zaten, ben de yazılıma geçerdim.

Kurzuk

Abi bi benzinlikte durdum maraşta yol sormak için. İki kişi ısrarla kış vakti otoban dışında gitmeyin dedi tarif ettiler otobanı kullanmak için geldim aslında hatta gözlerim gtyi de aradı ama vakit çok erkendi önceden de haber vermediğim için rahatsız etmek istemedim. Sabah 7 buçuk gibi geçtim oradan.

Hem bakardık tabiki. Eğer yazılımın daha güzel olduğuna kanaat getirirsem ki öyle zaten, ben de yazılıma geçerdim.
İyi yapmışsın çok daha iyi olmuş. Önceki çizdiğin rotada uğraman gereken yerler var zannetim. Yoksa en doğrusu otoban. Dönüşte denk getiririz belki.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

rain man

İyi yapmışsın çok daha iyi olmuş. Önceki çizdiğin rotada uğraman gereken yerler var zannetim. Yoksa en doğrusu otoban. Dönüşte denk getiririz belki.
Abi eyvallah. Teşekkür ederim. Makul bi vakitte geçecek olursam ben daha çok isterim

MuRaT34

Çarşamba akşamı pendik e-5 ten kadıköy sapağına kadar önlü arkalı geldiğimiz beyaz giu  34 JF .. di yanlış hatırlamıyorsam buralardaysa tekrar selamlar  :alfisti:

ozroztrk

Alfamı aldığımdan beri uyguluyorum ama Bursa'da karşılık verene rastlamadım :(

Mehmetinki

Şimdiye kadar karşılık veren çıkmasa da devam ediyorum selam vermeye. (arka logo baya solgun acaba anlamıyolarmı 147 olduğunu diye düşünmüyo da değilim :))
Bu gün sabah bir mitonun yanından geçerken bastım kornaya. Cevap gelmedi hatta aynadan baktığımda eli havada ne var der gibi işaret yaptı. İnsan üzülüyor böyle olunca :(

Ugur55

Samsun atakumda karşılaştığım  05 KL ... plakalı giuya selam olsun. Kırmızı giumu hatırlattı bana ozlemisim :'(
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

Ormanci

C.tesi günü Koşuyolu tarafında bir 159 yol verdi, fümeydi sanki, ben de yukarı doğru döndüm, selam-teşekkür karışık oldu, karşılıklı dıt'laştık :) Ama arkadaş buralardan mıydı bilemiyorum...

ozroztrk

C.tesi günü gelibolu da 35 bnu 32 plaka lı alfa 156 yı gördüm.. Buralarda ise selam olsun..

goekCHE

Saat 13 civarı Doğayla karşılaştık. Selamlaştık. Karşıdan sarıyı görünce zaten hazırda bekliyordum :)

2014 Giulietta 1.4 170hp MultiAir TCT Distinctive (2017-   )
2012 Giulietta 1.4 170hp MultiAir TCT Distinctive (2015 -2017)
2007 159 1.9 JTDm Q-Tronic Distinctive (2013-2015)
2003 156 2.0 Selespeed Distinctive (2012-2013)